Pandemia a adus numeroase incertitudini la nivel economic, din cauza carora suntem mai inclinati sa ne indreptam catre achizitii cu o mai mare valoare adaugata, care sa corespunda unor nevoi pe termen lung. Deciziile de acum par a fi definitorii si pot influenta semnificativ lunile urmatoare.
In momente de criza, cele mai importante sunt investitiile pe termen lung care sa iti ofere un grad mai mare de predictibilitate. Fara indoiala, bunurile imobiliare reprezinta unele din cele mai sigure investitii financiare, domeniul real-estate fiind perceput ca unul din cele mai stabile sectoare din economie.
Cererea pentru locuinte a ramas aproape constanta, mai ales in orasele mari, precum Bucuresti, unde afacerile isi continua parcursul, astfel ca oportunitatile de a cumpara sau inchiria cele mai bune proprietati imobiliare nu intarzie sa apara, indiferent de scopul final al acestora (locuinte sau spatii de birouri).
Insa, pentru a obtine rezultatele de durata, cea mai buna modalitate este sa te indrepti inca de la inceput catre persoane calificate si experimentate in sectorul imobiliar.
Fie ca te orientezi spre un apartament sau un spatiu mai mic in care sa-ti continui afacerea, fie ca iti cauti o noua locuinta mai mare pentru tine si familia ta, ai nevoie de un partener de incredere, cum este RE/MAX, reteaua de agentii imobiliare, lider mondial in domeniu.
Divizia din Romania prin care operam se afla in topul celor mai puternice agentii imobiliare din Bucuresti... mai mult
Luni, 14 Decembrie 2020, ora 19:29
Cererea pe piata imobiliara a crescut cu 15% in luna august fata de ianuarie, dupa scaderea abrupta de aproape 70% la finalul lunii martie, in contextul epidemiei de Covid-19, iar Cluj-Napoca se mentine in continuare pe primul loc intr-un top al preturilor, potrivit unui comunicat al unei companii de specialitate.
Dupa un inceput de an promitator, cu o crestere accelerata in primul trimestru de 11% la nivel de dinamica a cererilor fata de aceeasi perioada a anului precedent, incertitudinea din piata, precum si restrictiile impuse de autoritati au determinat ca al doilea trimestru sa fie marcat de scaderea numarului de cereri de tranzactionare cu pana la 70%. Incepand cu finalul lunii mai, insa, piata imobiliara si-a reluat trendul pozitiv, cu revenirea nivelului de cereri la unul similar cu cel al lunii martie.
"Din iunie am inregistrat o revenire a dinamicii cererilor la un nivel usor peste al lunii februarie, iar in iulie, cu toata perioada de concedii specifice sezonului estival, a continuat trendul de crestere, nivelul de activitate atingandu-l pe cel de dinaintea instaurarii pandemiei. Vanzarile noastre din primele opt luni ale acestui an au depasit valoarea de 1,5 milioane de euro, fata de 1,4 milioane de euro in perioada similara a anului precedent", a declarat Catalin Priscornita, directorul general al companiei Blitz Romania.
Preturile apartamentelor au revenit pe crestere incepand din luna iulie. La finalul lunii august, Cluj-Napoca se afla in continuare... mai mult
Miercuri, 09 Septembrie 2020, ora 12:27
Salariile din Romania au prezentat un trend ascendent inca de anul trecut. Astfel ca salariul minim brut pe economie a ajuns la suma de 2.230 incepand cu 1 ianuarie 2020, ceea ce inseamna 1.347 lei net, potrivit calculator salariu net.
Pe primele locuri in topul celor mai mari salarii pe orase se numara Bucuresti, cu un salariu mediu net de 3.684 de lei, Ilfov, cu 3.118 lei, si Cluj, cu 3.115 lei.
Imbucurator este faptul ca, oficial, salariul mediu a depasit 2.000 de lei net pe luna in aproape toate judetele Romaniei. Doar in Vrancea salariul mediu este sub 2.000 de lei, adica 1.999 lei, potrivit Institutului National de Statistica.
Salarii de peste 2.600 de lei mai castiga angajatii din Iasi (2.650 lei), Sibiu (2.676 lei), Brasov (2.680 lei), Timis (2.945 lei), Ilfov (2.913 lei).
Potrivit analistilor financiari, chiar daca in Capitala sunt cele mai mari salarii nete, exista un trend de crestere accelerat al salariilor din Cluj, Timis, Brasov sau Sibiu.
Economistii preconizeaza ca in cinci ani Clujul ar putea ocupa locul 1 in topul celor mai mari salarii, depasind Bucurestiul in ceea ce priveste remuneratiile medii.
De precizat este si faptul ca diferentele salariale nu reflecta dezvoltarea economica a anumitor regiuni. In Bucuresti sunt salarii mai mari deoarece Capitala ofera locuri de munca bine platite, iar aici se regasesc sediile celor mai mari companii si multinationale, cu angajati care au studii superioare. De asemenea, in Bucuresti sunt cei mai... mai mult
Miercuri, 12 Februarie 2020, ora 11:17
Preturile in sectorul imobiliar vor creste in anul 2020 cu pana la 10%, in zonele cu potential de dezvoltare economica, potrivit specialistilor companiei de birouri imobiliare RE/MAX Romania, citati in cadrul unui studiu de piata dat publicitatii luni.
"Raportat la evolutia pietei imobiliare din Romania, aceasta se afla, de o buna perioada de timp, intr-o faza de maturitate si se va mentine astfel. Nu se afla intr-un boom imobiliar, dar nici nu va intra intr-o criza, asa cum s-a speculat in ultima vreme. Doar daca la nivel mondial se vor declansa fenomene imobiliare extreme, atunci, in mod firesc, si Romania va fi afectata", a afirmat presedintele RE/MAX Romania, Razvan Cuc.
Preturile proprietatilor au inregistrat usoare cresteri in 2019, in trimestrul al treilea atingand o medie de 1.610 euro/metru patrat (mp) in Cluj-Napoca, 1.380 euro/mp in Bucuresti, 1.230 euro in Timisoara si 1.010 euro/mp in Iasi, arata analiza citata. Potrivit datelor imobiliare.ro, pretul pe metrul patrat a ajuns in Romania la 1.341 euro.
In topul tarilor europene cu cele mai scumpe locuinte se afla Franta, cu 4.016 euro/mp, urmata indeaproape de Marea Britanie, cu un pret mediu de 3.753 euro/mp. In Olanda, care se afla la mijlocul clasamentului, locuintele sunt vandute, in medie, cu 3.405 euro/mp.
In capitalelor europene, locuintele din Paris au inregistrat anul trecut cel mai mare pret pe metru patrat la vanzare - 12.910 euro, reprezentand 321% din media preturilor la nivel national.... mai mult
Luni, 03 Februarie 2020, ora 16:00
Hong Kong a ramas cea mai scumpa piata imobiliara de pe planeta, in conditiile in care pretul unei case obisnuite este de 1,2 milioane de dolari, iar pretul mediu al unei proprietati din segmentul de varf este de 6,9 milioane de dolari, potrivit unui raport realizat de firma de consultanta imobiliara CBRE Group Inc. care a analizat 35 de orase din intreaga lume, transmite Bloomberg.
Potrivit raportului Global Living, Hong Kong si-a pastrat titlul de lider mondial in conditiile in care pretul o proprietate rezidentiala obisnuita costa 1,235 milioane de dolari. Urmeaza Singapore cu 874.372 dolari si Shanghai cu 872.555 dolari. CBRE subliniaza ca toate aceste trei orase au introdus masuri destinate sa tina preturile sub control.
In total, Asia controleaza cinci din primele 10 pozitii in acest top, cu Shenzhen pe locul cinci si Beijing pe locul noua. Alte orase pe aceasta lista sunt Vancouver (4), Los Angeles (6), New York (7), Londra (8) si Paris (10).
Comparativ cu situatia de anul trecut, cand orasele cu cele mai mari cresteri au fost New York, Los Angeles, Toronto, Vancouver, Sydney si Melbourne, unele metropole au pierdut locuri in acest clasament ceea ce a facut loc pentru unele orase europene unde cresterea preturilor este in continuare robusta.
Potrivit CBRE, anul trecut in Hong Kong au fost finalizate 17.790 de proiecte de locuinte private, un numar insuficient avand in vedere presiunea care exista asupra cererii de pe urma unei populatii de 7,4 milioane... mai mult
Vineri, 12 Aprilie 2019, ora 10:28
Pericolele cu care se confrunta pietele imobiliare "sunt in mod special acute" in Australia, Hong Kong, Canada si Suedia, ceea ce reprezinta o amenintare pentru activitatea economica, se arata intr-un raport publicat de Oxford Economics, citat de Bloomberg.
"In toate cele patru tari, valoarea proprietatilor imobiliare este extrem de ridicata, exista un boom imobiliar indelungat, nivelul datoriilor este extrem de ridicat", apreciaza Adam Slater, economist la compania britanica.
Partea pozitiva este ca riscurile sunt relativ limitate pe pietele-cheie, cum ar fi SUA, Germania, Franta, China si Japonia. In plus, in cele mai multe state nu s-a inregistrat recent o crestere semnificativa a ratelor dobanzilor la creditele ipotecare, iar in unele cazuri acestea chiar au scazut.
In topul celor mai riscante piete imobiliare din lume se afla si Noua Zeelanda, Danemarca, Norvegia, Marea Britanie si Elvetia, conform raportului Oxford Economics.
"Asadar, elementul clasic care provoaca declinul pretului locuintelor este in mare parte absent. Totusi, majorarea ratelor dobanzilor nu este la drept vorbind necesara pentru ca preturile locuintelor sa inceapa sa scada", a explicat Slater.
In Australia, preturile locuintelor au scazut in perioada august 2017 - august 2018 cu aproape 3%, in marile orase, si cu 5,6% in Sydney, in timp ce principalele banci au majorat ratele dobanzilor la creditele ipotecare in ultimele saptamani, din cauza costurilor de finantare mai ridicate.... mai mult
Joi, 13 Septembrie 2018, ora 14:30
Vrei sa faci o schimbare in viata? Vrei sa-ti cumperi un apartament? Te felicit. Este o decizie foarte buna. Casa este cea mai buna investitie pe care o persoana o poate face in viata sa.
Nicaieri nu este mai bine ca in casa ta, asa ca merita sa faci o astfel de achizitie, pentru a te simti cu adevarat implinit/a. Daca pana acum ai stat cu chirie impreuna cu alte persoane sau cu parintii tai, casa poate fi cea mai buna solutie pentru a te bucura in sfarsit de putina liniste sau siguratate.
Desi nu vrem sa recunoastem, de multe ori avem nevoia sa fim singuri. Sa stim ca in casa in care locuim suntem doar noi. Ca lucrurile pe care noi le folosim nu mai sunt folosite de altcineva.
Omul este prin natura sa o fiinta solitara. Ii place sa se refugieze dupa o zi grea de munca intr-un loc doar al lui, unde sa fie liniste, pentru a se putea gandi la ceea ce doreste sa faca in viitor. Asadar, daca vrei sa faci o asa schimbare importanta, te sfatuiesc sa iti faci curaj si timp.
Cumpararea unui apartament un este un lucru facil. Daca nu ii acordam atentia cuvenita si timp, rezultatul nu va fi cel asteptat. Ea poate dura. Pana gasesti apartamentul potrivit poate dura destul de mult, mai ales intr-un oras asa de mare precum e Bucuresti.
Insa, exista un avantaj in ceea ce priveste capitala. In Bucuresti exista mult mai multe oferte. Ai sansa sa vezi mai multe apartamente de vanzare. Printre cele pe care ai posibilitatea sa le vezi, cu siguranta se afla si apartamentul care... mai mult
Marti, 27 Septembrie 2016, ora 10:05
Pe piata imobiliara de lux au fost facute de-a lungul anului o serie de tranzactii cu locuinte "vedeta". In clasament se regasesc unele dintre cele mai scumpe apartamente din New York, dar si ferme de lux situate in apropiere de Las Vegas.
Odata cu sfarsitul anului, cei de la BusinessInsider au facut un top al celor mai spectaculoase locuinte de pe lista tranzactiilor imobiliare.
Locul 5 "Casa de Shenandoah"
"Casa de Shenandoah", locuinta de langa Las Vegas a lui Wayne Newton pentru mai mult de 45 de ani, era pe lisat de vanzari cu un pret de 78 de milioane de dolari, insa acesta a fost redus la 48 de milioane.
Ferma are propriul aeroport, o gradina zoologica si opt case separate.
Locul 4 - Holmby Hills
Actorul Jeremy Renner a pus pe lista de vanzari o vila de 3.000 de metri patrati, Holmby Hills in Los Angeles. Aceasta a fost vanduta in iulie, la sase luni dupa ce a fost scoasa la vanzare, si are in dotare un cinematorgraf si mai multe piscine.
Locul 3 - Upper East Side duplex
Finantistul Steve Cohen a scos la vanzare un duplex de peste 900 de metri patrati, Upper East Side, in aprilie, pentru 115 milioane de dolari.
Acesta are sase dormitoare si a fost conceput de arhitectul Charles Gwathmey
Locul 2 - O proprietate de peste 20 de hectare
O proprietate de peste 20 de hectare din Greenwich, Conneticut, construita prin 1890, a fost scoasa la vanzare pentru 190 de milioane de dolari, aceasta fiind cea mai scumpa proprietate... mai mult
Marti, 24 Decembrie 2013, ora 15:09
Bucurestiul a ramas principala piata a spatiilor de birouri si in primul semestru al anului, ocupand prima pozitie in topul oraselor in functie de volumul tranzactiilor, fiind urmat, la distanta, de Sibiu si Cluj Napoca.
Dupa ce 2012 a fost un an mai putin productiv pentru inchirierea spatiilor de birouri in tara, in afara Bucurestiului, in primul semestru al acestui an, volumul tranzactiilor s-a dublat fata de cel din intregul an anterior, cand s-au inchiriat, in total doar 4.958 metri patrati, orasele cautate fiind Sibiu, Timisoara si Cluj Napoca. Astfel, in primul semestru din 2013 au fost tranzactionati 9.684 metri patrati, conform ESOP Consulting l CORFAC International.
"Orasele din tara devin interesante in aceasta perioada, mai ales pentru companiile IT&C, in contextul in care in Bucuresti competitia pentru gasirea unor angajati calificati este destul de puternica. Sunt vizate in special orasele care sunt centre universitare, unde forta de munca calificata este mai ieftina decat in Bucuresti", a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.
In prima jumatate a alui 2013 s-a inregistrat o evolutie fata de anii precedenti, fiind considerat cel mai bun an la inchirierea de birouri, suma spatiilor inchiriate numai in primul semestru din 2013 depasind cu mult suprafata de anul trecut.
Tranzactiile din Bucuresti, de zece ori peste cele din principalele orase din tara
Bucurestiul ocupa primul loc in topul volumelor... mai mult
Miercuri, 28 August 2013, ora 12:10