Cei mai multi studenti romani isi doresc sa lucreze la giganti IT sau din industria auto, insa in topul celor mai iubiti angajatori se afla si cateva institutii ale statului.
Sondajul "Student Research 2016" a fost realizat de Universum, o companie ce ofera servicii de consultanta si branding de angajator, care a intervievat in perioada decembrie 2015 - mai 2016 aproape 10.500 de studenti din 46 de universitati din tara noastra.
Potrivit cercetarii de piata remise Ziare.com, pentru tinerii care urmeaza o facultate de stiinte economice, companiile preferate sunt Apple, Google si BMW.
Surpriza vine, insa, din partea ocupantului locului al patrulea, anume Ministerul Economiei, care nu e singura institutie de stat din top 10.
Pe pozitia a cincea se afla Microsoft, care e urmata de Samsung. Abia pe locul al saptelea se afla o institutie financiara, anume Banca Transilvania, iar pe opt regasim prima companie din domeniul FMGC (bunuri de consum cu miscare rapida - n.red.) - ...citeste mai departe despre "Topul celor mai doriti angajatori: Unde ar vrea sa lucreze studentii romani - institutii ale statului se afla in frunte" pe Ziare.com mai mult
Marti, 11 Octombrie 2016, ora 21:05
BRD, BCR si Google sunt companiile la care cei mai multi studenti romani ar vrea sa lucreze, potrivit unui sondaj realizat de compania de cercetare a pietei Trendence.
Editia din tara noastra a inclus peste 7.400 de participanti, informeaza un comunicat remis Ziare.com, perioada de desfasurare fiind septembrie 2014-februarie 2015.
E o parte a celui mai cuprinzator studiu in randul studentilor din Europa, cu peste 300.000 participanti din 24 de tari.
Mai exact, cei mai doriti angajatori sunt BRD, BCR, Google, Apple si BMW Group.
La polul opus se afla TRUMPF GmbH + Co. KG, RWE AG, Mars si Lidl.
Sectorul IT castiga in importanta in randul absolventilor cu specializari in domeniul economic
BRD Groupe Societe Generale si Banca Comerciala Romana au reusit sa ramana timp de cinci ani la rand pe primele doua locuri in topul angajatorilor preferati de absolventii cu specializari in domeniul economic din Romania, arata comunicatul citat.
Dupa inversarea pozitiei lor in ...citeste mai departe despre "Topul celor mai dorite companii din Romania" pe Ziare.com mai mult
Luni, 19 Octombrie 2015, ora 16:47
OMV Petrom este compania care a inregistrat cel mai mare profit din Romania, anul trecut, insa exista cateva surprize in top 10.
Potrivit Digi 24, compania petroliera a avut in 2014 castiguri in valoare de 2,54 miliarde de lei.
De fapt, clasamentul e dominat de giganti din domeniul energetic.
Cea mai mare companie din Romania si-a consolidat pozitia: Afaceri de miliarde de euro, in crestere
Pe urmatoarele doua locuri in clasament se afla Romgaz, detinuta de stat, care e urmata de Hidroelectrica, companie aflata in insolventa, aflata tot in administratia statului.
Hidroelectrica intra din nou in insolventa - "o lovitura de gratie data societatii"
Interesant este faptul ca profitul Hidroelectrica - de 1,15 miliarde de lei - este un record absolut, fiind de patru ori mai mare decat cel inregistrat in cel mai bun an de pana ...citeste mai departe despre "Top 10 cele mai profitabile companii din Romania - Surprizele din clasament" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 17:48
Cele mai performante 50 de companii din Romania au avut anul trecut o cifra de afaceri totala de aproape 4 miliarde de euro, cu 47% mai mult fata de 2012, si nicio companie inclusa in clasament nu are afaceri sub 25 de milioane de euro, potrivit Top 50 Best Performers, realizat de Coface.
"Companiile din clasament au reusit sa obtina in 2013 o cifra de afaceri totala de aproape patru miliarde de euro, cu mult mai mare in comparatie cu editiile precedente (cu 47% fata de 2012 si respectiv cu 29% fata de 2011), inversandu-se astfel tendinta de reducere a calibrului firmelor observata in clasamentul de anul trecut si confirmandu-se un interes crescut al firmelor de dimensiuni mai mari pentru eficientizarea activitatii si asigurarea unui cat mai bun echilibru financiar in paralel cu eforturile de dezvoltare comerciala", se arata intr-un comunicat al Coface.
Comparativ cu studiile din anii anteriori, calibrul firmelor prezente in Top50 Best Performers 2013 a crescut semnificativ, astfel ca, in actuala editie nu mai figureaza nicio companie cu cifra de afaceri de sub 25 de milioane de euro.
Companiile mari, cu afaceri de 50-100 milioane de euro, si-au consolidat pozitia mai ales prin prisma ponderii numerice (8 companii fata de 5 in 2012), in timp ce firmele foarte mari (cu afaceri de peste 100 milioane de euro) genereaza in continuare cea mai mare parte din cifra de afaceri totala a celor 50 de firme din top, ponderea segmentului in functie de acest indicator crescand... mai mult
Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 15:36
Romania domina Topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud-Est, realizat de SeeNews, anul trecut numarul companiilor romanesti prezente in top fiind de 53, cu doua in plus fata de editia din 2012.
Firmele romanesti si-au consolidat pozitia si in ierarhia celor mai profitabile companii in Europa de Sud-Est, ocupand patru din primele cinci locuri. Insa, Romania a avut si cel mai mare numar de reprezentanti in clasamentul companiilor cu cele mai mari pierderi, informeaza revista Business Review, potrivit Agerpres.
Compania petroliera OMV Petrom si-a pastrat in 2013, pentru al saptelea an la rand, titlul de cea mai mare companie din Europa de Sud Est, cu un profit net de 1,08 miliarde de euro, in pofida unei usoare scaderi a veniturilor pana la 4,27 miliarde de euro. De altfel, companiile din sectorul petrolului si gazelor naturale continua sa domine acest clasament, 29 de firme din acest sector (cu una mai mult decat anul trecut) fiind incluse in top.
De asemenea, potrivit SeeNews, Banca Comerciala Romana, divizie a grupului austriac Erste Group, este cea mai mare banca din Europa de Sud Est pentru al patrulea an la rand, in pofida unei scaderi cu 10% a activelor, pana la 14,16 miliarde euro. In ceea ce priveste cea mai profitabila banca din SEE, locul este ocupat, din nou, de divizia din Romania a grupului bancar austriac Raiffeisen, cu un rezultat net de 107,7 milioane euro.
Romania este prezenta in Top 100 prin 22 de banci si 21 de companii de... mai mult
Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 15:55
Arctic, OMV Petrom Marketing, BAT Romania, Philip Morris Trading si Coficab au fost cele mai importante si performante companii din Romania in 2012, intr-un clasament care cuprinde 300 de societati al caror scoring efectuat E&Y a luat in calcul atat indicatorii financiari, cat si non-financiari.
Scoringul utilizat in analiza tine cont de cei mai relevanti indicatori financiari, cum ar fi nivelul vanzarilor, cresterea EBITDA si alti indicatori financiari calculati pe baza contului de profit si pierdere si a bilantului contabil, dar si indicatori non-financiari.
Printre cele mai importante aspecte non-financiare luate in considerare au fost: numarul de angajati, tipul companiilor (listate sau nelistate, companii mari sau intreprinderi mici si mijlocii), eforturile de responsabilitate corporativa si dezvoltarea unui brand local, potrivit unui comunicat al E&Y Romania.
Cele cinci companii mentionate au obtinut cele mai mari scoringuri, de 4.050 si 3.963.
Top 300 cele mai importante si performante companii este impartit in trei categorii: cele cu afaceri anuale de peste 2,5 miliarde lei, cele cu afaceri intre 1 si 2,5 miliarde lei si cele cu afaceri sub un miliard lei.
Prima categorie cuprinde 25 de companii, care sunt in ordine: OMV Petrom Marketing, BAT, Electrica Furnizare, OMV Petrom Gas, Romgaz, MOL Romania Petroleum, Orange Romania, Vodafone Romania, OMV Petrom, Mediplus Exim, Automobile Dacia, Kaufland Romania, Selgros Cash&Carry, Carrefour Romania,... mai mult
Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 16:44
O noua editie a publicatiei "Major Companies in Romania" va fi lansata in acest an pe 14 noiembrie la Hotel Radisson Blu din Bucuresti, sala Atlas.
Publicatia Major Companies in Romania reprezinta un concept unic pe piata autohtona a publicatiilor de afaceri, bazandu-se pe o metodologie de scoring a companiilor, elaborata de EY Romania, prin care sunt analizate si clasificate cele mai importante companii din Romania.
Editia de anul acesta genereaza topuri de companii grupate pe 23 de domenii mari de activitate. Metodologia de evaluare a companiilor cuprinde un set de criterii cantitative (cifra de afaceri raportata de companie, indicatori financiari din contul de profit si pierderi si din bilantul contabil) si criterii calitative (contributia la construirea unui brand local, proiecte de CSR, numar de angajati).
Conferinta de lansare Major Companies in Romania. Leveraging new technologies and business models for growth, structurata in doua sesiuni va fi deschisa de dl. Dumitru Ion, Director General Doingbusiness.ro, si Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania. Evenimentul isi propune sa lanseze o provocare mediului de afaceri romanesc prin abordarea inovatiei ca tema principala in analiza competitivitatii la nivel de tara si ca model de crestere.
Prima parte a conferintei va gazdui discutii pe teme de inovatie aplicate diferitelor modele de afaceri la care vor participa: Valeriu Nistor, Country Director, IBM Romania, Presedinte AmCham, Jean-Francois... mai mult
Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 15:42
Romania surclaseaza Ucraina si ajunge, pentru prima data, pe locul trei in Coface CEE Top 500 cu 54 de companii in clasament, in crestere cu 22,7% fata de anul trecut. Totusi, companiile romanesti nu reusesc sa egaleze performantele Ucrainei si in ceea ce priveste profitul net si cifra de afaceri, in crestere cu 10,8%, la 49 miliarde de euro.
Cei mai importanti jucatori economici ai regiunii CEE activeaza in Polonia, tara care gazduieste mai mult de o treime din companiile de top (171 de companii, 34,2%). Cele mai puternice companii poloneze ar putea genera o cifra de afaceri de 234 miliarde de euro in 2013, cu o crestere de 6% fata de anul trecut. In ciuda unei pierderi de 30%, companiile poloneze raman, totusi, in top din punctul de vedere al profitului net. Aceasta tara a demonstrat - chiar si dupa cea mai puternica crestere a PIB-ului din UE in 2011 - o incetinire brusca in 2012, in timp ce insolventele au atins niveluri record in aceeasi perioada.
Ungaria se afla pe locul secund in Top 500 CEE din punctul de vedere al numarului de companii cu care este reprezentata (66 - 13,2%). Aceasta a fost clasata pe locul al treilea in 2011, desi performantele economiei sale (PIB) au scazut cu 1,7%, iar cifra de afaceri a celor mai importante companii a crescut usor pana la 240 miliarde de euro (+2,2%). Se recomanda o monitorizare atenta a economiei tarii, deoarece profitul net este in scadere la an la an.
"Chiar si pentru partea emergenta a Europei, 2012 si 2013 au fost... mai mult
Vineri, 30 August 2013, ora 12:01
Al treilea an de criza a insemnat intrarea in insolventa a peste 13.900 de firme de pe piata locala. Pe de alta parte, in Romania au existat si companii care au inregistrat profit. Printre acestea se numara OMV Petrom, cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, Orange Romania si Hidroelectrica.
OMV Petrom a obtinut cel mai mare profit din Romania, de 427 milioane de euro, in 2010. Compania a inregistrat un profit net record in al treilea trimestru din acest an, de 1,176 miliarde de lei (275 de milioane de euro), dupa ce, in perioada similara din 2010, Petrom obtinuse pierderi.
"In ultima parte a anului 2011 ne vom concentra pe progresul initiativelor cheie in activitatea de explorare, pe descoperirea potential semnificativa de gaze de la Totea precum si pe lucrarile ce urmeaza a fi executate in parteneriat cu ExxonMobil in cadrul blocului Neptun din zona de apa adanca a Marii Negre si in cadrul licentelor de explorare reinnoite recent", a declarat Mariana Gheorghe, director executiv al Petrom, citata de Tradeville.
Pe locul 2 in topul celor mai profitabile companii se numara Orange Romania, cu 222 de milioane de euro profit incasat anul trecut. In cel de-al treilea trimestru al anului, veniturile companiei de telefonie mobila au avansat la 241 de milioane de euro, in timp ce numarul clientilor a ajuns la 10,184 de milioane.
Urmatoarea clasata este Romgaz, care a inregistrat, in primele 8 luni din acest an un profit net de 156,77 milioane de euro. Anul... mai mult
Joi, 22 Decembrie 2011, ora 18:19