Romania ocupa locul al doilea in randul tarilor din Europa Centrala si de Est, intr-un top ce ia in calcul cele mai dinamice companii IT din regiune.
Compania de consultanta si audit a lansat, vineri, clasamentul Deloitte CE Technology Fast 50 2015, informeaza Mediafax.
Potrivit acestuia, zece firme din tara noastra sunt prezente in top, astfel ca o cupam locul al doilea, dupa Polonia.
Ierarhia a fost realizata in functie de cresterea veniturilor obtinute pe o perioada de patru ani.
"Romania inregistreaza cresteri semnificative de la an la an. Acest lucru confirma competitivitatea mediului de afaceri local, dar mai ales faptul ca talentul antreprenorilor romani face diferenta in regiune in ultimii ani.
Mai mult, putem spune ca asistam deja la crearea unei adevarate comunitati a antreprenorilor romani, pe care Deloitte Romania va continua sa o aduca in prim-plan si sa o sustina prin intalniri regulate si transfer de know-how", a afirmat Alina Mirea, partener Deloitte ...citeste mai departe despre "Cu viteza luminii: Romania ia argintul in topul celor mai dinamice companii IT din regiune" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 16:23
Romania ocupa locul trei in editia 2014 a clasamentului regional Deloitte CE Technology Fast 50, cu sase firme in competitia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, pe baza cresterii veniturilor obtinute pe o perioada de cinci ani, au anuntat, marti, reprezentantii Deloitte Romania, intr-o conferinta de presa.
Potrivit managerului local al proiectului Fast 50, Alina Mirea, partener Deloitte Romania, patru dintre companiile romanesti prezente in clasament sunt nou-intrate, iar cresterea medie inregistrata de firmele autohtone din top este de 589%.
Cinci dintre companii sunt dezvoltatori de software, iar una este o firma de Internet. Doua dintre ele au sediul in Bucuresti, doua in Cluj-Napoca, una in Baia Mare si una in Sibiu.
Cine se afla in top
Cu o crestere de 1.433%, compania ITNT din Sibiu ocupa locul IV in clasamentul regional, cea mai buna pozitie ocupata de o ...citeste mai departe despre "Romania, in topul celor mai dinamice companii IT - pe ce loc ne aflam" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 11:35
Romania ocupa locul al treilea in clasamentul Deloitte CE Technology Fast 50 2014, cu sase companii in competitia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, pe baza cresterii veniturilor obtinute in perioada 2009 - 2013.
Patru dintre companiile prezente in clasament sunt nou-intrate, iar cresterea medie inregistrata de firmele romanesti din top este de 589%. Cinci companii sunt dezvoltatori de software, iar una este o firma de internet. Doua dintre ele au sediul in Bucuresti, doua in Cluj-Napoca, una in Baia Mare si una in Sibiu, potrivit Mediafax.
Aceste companii "sunt dovada faptului ca inovatia si talentul pot face diferenta chiar si pe o piata foarte dificila, precum cea a ultimilor ani", a afirmat, intr-o conferinta, managerul local al proiectului Fast 50 si partener Deloitte Romania, Alina Mirea.
Cu un avans al veniturilor de 1.433%, compania ITNT din Sibiu ocupa locul patru in clasamentul regional, cea mai buna pozitie ocupata de o entitate romaneasca prezenta in top.
Aflata pentru al saptelea an consecutiv in clasament, Teamnet International Bucuresti este prezenta in doua categorii: locul trei la categoria Big 5, care include companiile dinamice, prea mari ca venituri, pentru a concura, pe picior de egalitate, cu firmele mai mici din categoria Fast 50, si pozitia 34 la categoria Fast 50, cu o crestere de 424%.
Softelligence Bucuresti s-a plasat pe locul 27 (cu o rata de crestere de 459%), urmata de Life is Hard SRL CLuj-Napoca (453%,... mai mult
Marti, 21 Octombrie 2014, ora 12:30
INSOFT obtine primul loc la sectiunea "Rising Star" in cadrul competitiei "Deloitte Central Europe Technology FAST 50 2013".
Evolutia remarcabila a companiei INSOFT Development & Consulting a fost apreciata la nivel international, in cadrul competitiei care premiaza cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune. Aflata la cea de-a 14-a editie, Technology FAST 50 a devenit o competitie reper pentru industria de profil din Europa Centrala, prestigiul adus finalistilor fiind cu atat mai mare cu cat criteriul principal de selectie este proprietatea intelectuala.
In cadrul competitiei exista o categorie distincta - "Rising Star" - ce se adreseaza companiilor tinere, in plina ascensiune, care sunt operationale de cel mult cinci ani.
"Felicitam compania INSOFT Development & Consulting pentru debutul sau exceptional in clasamentul Deloitte Technology FAST 50", spune Alina Mirea, Partener Audit, specializata in industriile Tehnologie, Media si Telecomunicatii. "Este o dovada in plus ca firmele locale ce isi desfasoara activitatea in sectorul tehnologic inregistreaza performante comparabile cu cele ale companiilor din Europa Centrala. Desi este o companie tanara, rezultatele obtinute de INSOFT ne determina sa o consideram un candidat promitator pentru editiile viitoare ale clasamentului nostru".
Ascensiunea INSOFT s-a bazat pe o strategie de afaceri solida si pe o serie de alti factori-cheie: extinderea continua a expertizei echipei de specialisti, investitii... mai mult
Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 15:25
Romania ocupa, cu sapte firme, locul patru intr-un top care reuneste cele mai dinamice 50 de companii de tehnologie din Europa Centrala, clasament realizat de Deloitte in baza ratei de crestere a veniturilor in intervalul 2005 - 2009, relateaza Mediafax.Lista finalistilor din Romania include TeamNet International (locul doi in top), cu o rata de crestere de 3.120%, Arobs Transilvania Software, pozitia 13 (+831%), Crys Computers (nou intrata, locul 18, +635%), Fortech (nou intrata, locul 19, +629%), Lasting Software (locul 23, +541%), The Red Point (locul 26, +510%) si Advantage Software Factory (locul 41, +301%).
Romania s-a alaturat Deloitte Central Europe Technology Fast 50 pentru prima data in 2008 si de atunci si-a consolidat nivelul de reprezentativitate de la 6%, in 2008, cu trei companii finaliste, la 14% in acest an.
Acest rezultat plaseaza Romania pe locul patru in regiune, dupa Polonia (11), Ungaria (10) si Cehia (8), potrivit datelor dintr-un comunicat al Deloitte Romania remis MEDIAFAX.
"Per ansamblu, rata medie de crestere a veniturilor raportata de finalistii din Romania a coborat usor, de la 1.093%, anul trecut, la 938%, similara cu rata medie de crestere inregistrata la nivelul intregului clasament (967%).
Este prima data cand Romania are o crestere mai temperata fata de regiune, ceea ce confirma, pe de o parte, ca firmele se confrunta cu un mediu de afaceri dificil pe fondul crizei, iar pe de alta parte ca industria locala se maturizeaza usor, dar... mai mult
Marti, 19 Octombrie 2010, ora 16:03