Rompetrol Rafinare, membra a Grupului KMG International, este cotata drept a cincea cea mai importanta companie din Europa de Sud Est, potrivit unui studiu realizat de o agentie de presa din Bulgaria, informeaza compania.
Compania care cuprinde rafinariile Petromidia Navodari si Vega Ploiesti a urcat doua pozitii comparativ cu clasamentul de anul trecut.
In topul realizat de jurnalistii bulgari, Rompetrol Rafinare devanseaza companii precum Lukoil Neftochim Burgas, care opereaza cea mai mare rafinarie din tara vecina si INA din Croatia. Clasamentul a folosit drept criteriu veniturile totale consemnate intr-un an. Astfel, Rompetrol Rafinare a inregistrat o crestere de 22% in 2018 si a ajuns la 3,04 miliarde de euro, comparativ cu 2,5 miliarde de euro in 2017. Astfel, prin aportul rafinariei Petromidia, Rompetrol Rafinare a fost in 2018 peste compania din Bulgaria care opereaza cea mai mare rafinarie din regiune. Lukoil Burgas are o capacitate de prelucrare anuala de aproximativ 9 milioane de tone.
Potrivit Rompetrol Rafinare, avansarea in Top 100 SEE a venit pe fondul rezultatelor operationale de exceptie realizate in 2018 de cele doua rafinarii care compun Rompetrol Rafinare. Astfel, rafinaria Petromidia Navodari a inregistrat anul trecut 11 noi recorduri operationale, cu niveluri istorice atinse la materiile prime procesate (5,92 milioane de tone), produse petroliere obtinute (5,78 milioane tone), productia de benzine (1,36 milioane tone) si motorine (2,75... mai mult
Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 12:27
Financial Times si Statista au revizuit si analizat cele mai inovatoare companii cu o crestere rapida, responsabile pentru dezvoltarea economiei Europei in secolul 21.
Pe baza datelor colectate, a fost publicata lista celor 1000 de companii care au obtinut cea mai alerta crestere in perioada 2013-2016.
Printre numele ce fac istorie pe piata romaneasca se numara RTB House, Trencadis, Tremend, Accesa IT Consulting sau Qualitance.
RTB House, compania globala specializata in servicii de retargeting pentru branduri de top din toata lumea, ocupa locul 8 in topul companiilor tech cu cea mai rapida crestere, potrivit analizei Financial Times.
RTB House a obtinut, in aceasta perioada, o crestere de 2167%: de la 819.538 de euro in 2013 la 18.573.000 de euro in 2016. In cei patru ani, numarul de angajati s-a triplat, de la 68 la 184. Aceste rezultate au plasat compania pe a 46-a pozitie in topul general si pe a opta in randul companiilor tech.
RTB House este prima companie de retargeting din lume care a dezvoltat si implementat propria tehnologie bazata 100% pe deep learning pentru achizitionarea spatiilor publicitare. Cu acest instrument, performanta campaniilor de retargeting creste cu pana la 50% in raport cu cele care nu implica deep learning.
"Suntem incantati si flatati de aceasta nominalizare in topul companiilor cu cea mai rapida crestere din Europa. Pozitia fruntasa in randul companiilor tech are o semnificatie speciala pentru noi si ne determina sa credem... mai mult
Luni, 23 Aprilie 2018, ora 17:00
Romania ocupa locul patru intre statele din Europa Centrala si de Est (ECE) cu 48 de companii prezente in Top 500 al celor mai mari firme din regiune realizat de Coface, locul cinci dupa afacerile realizate de acestea, de 46,4 miliarde euro, si pozitia a treia dupa profit, de 2,05 miliarde euro.
Fata de 2012, cand erau 54 de firme din Romania, 6 companii au parasit topul Coface.
"Din punct de vedere regional si in comparatie cu media UE, Romania s-a distins in 2013 cu o crestere economica de 3,5%. Desi numarul de firme din Romania aflate in clasamentul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrala si de Est este similar cu cel din anii anteriori (cca 10% din total), este incurajator pentru economia romaneasca ca cei mai mari jucatori economici ai sai au avut o evolutie pozitiva in ceea ce priveste performanta financiara, rezultatele pentru 2013 indicand o crestere medie de 6,3% a cifrei de afaceri si o rata a profitului net de 3,3%", a declarat Constantin Coman, country manager al Coface Romania, citat de Mediafax.
Industria petroliera si a gazelor naturale se afla pe primul loc atat in regiune, cat si in randul companiilor din Romania, in topul celor mai performante domenii de activitate, acestea fiind urmate de sectorul energiei, cel auto si de retail.
Primele trei tari in functie de numarul companiilor din Top 500 sunt Polonia (148 de companii), Ucraina (90 de companii) si Ungaria (62 de companii). Romania imparte locul patru cu Cehia, prezenta tot cu... mai mult
Marti, 26 August 2014, ora 16:25
Viacom va inregistra cele mai mari venituri dintre toate grupurile de televiziune cu plata, in acest an, in Europa, pe urmatoarele locuri in acest clasament situandu-se companiile Eurosport si Discovery, potrivit unui studiu al Digital TV Research.
Conform estimarilor din studiul Digital TV Research, citat de WorldScreen, Viacom va inregistra in acest an in Europa venituri de 749 milioane de dolari.
Pe locul al doilea in topul grupurilor internationale Pay-TV (cu plata, n.r.) care vor atrage cele mai mari venituri in Europa in acest an se situeaza Eurosport (651 milioane de dolari), pozitia a treia in clasament fiind ocupata de compania Discovery (620 milioane de dolari).
Studiul Digital TV Research include 225 de retele de televiziune internationale, care fac parte din 11 grupuri.
In acest studiu se mai spune ca este de asteptat ca Viacom sa ramana cel mai mare grup de televiziune la nivel european si in urmatorii ani. Conform studiului, veniturile Viacom vor ajunge la aproximativ 975 milioane de dolari in 2018, an in care compania va fi urmata tot de Eurosport (801 milioane de dolari) si Discovery (772 milioane de dolari).
Insa, pana in 2018, grupurile Discovery si Eurosport ar putea sa fuzioneze. In decembrie 2012, Discovery Communications a anuntat ca va prelua 20% din grupul Eurosport, detinut de compania media franceza TF1, pentru o suma de 170 de milioane de euro.
Piata de Pay TV va ajunge la 5,52 miliarde de dolari in 2018
Pe de alta parte,... mai mult
Sambata, 26 Octombrie 2013, ora 13:48
INSOFT obtine primul loc la sectiunea "Rising Star" in cadrul competitiei "Deloitte Central Europe Technology FAST 50 2013".
Evolutia remarcabila a companiei INSOFT Development & Consulting a fost apreciata la nivel international, in cadrul competitiei care premiaza cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune. Aflata la cea de-a 14-a editie, Technology FAST 50 a devenit o competitie reper pentru industria de profil din Europa Centrala, prestigiul adus finalistilor fiind cu atat mai mare cu cat criteriul principal de selectie este proprietatea intelectuala.
In cadrul competitiei exista o categorie distincta - "Rising Star" - ce se adreseaza companiilor tinere, in plina ascensiune, care sunt operationale de cel mult cinci ani.
"Felicitam compania INSOFT Development & Consulting pentru debutul sau exceptional in clasamentul Deloitte Technology FAST 50", spune Alina Mirea, Partener Audit, specializata in industriile Tehnologie, Media si Telecomunicatii. "Este o dovada in plus ca firmele locale ce isi desfasoara activitatea in sectorul tehnologic inregistreaza performante comparabile cu cele ale companiilor din Europa Centrala. Desi este o companie tanara, rezultatele obtinute de INSOFT ne determina sa o consideram un candidat promitator pentru editiile viitoare ale clasamentului nostru".
Ascensiunea INSOFT s-a bazat pe o strategie de afaceri solida si pe o serie de alti factori-cheie: extinderea continua a expertizei echipei de specialisti, investitii... mai mult
Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 15:25
Romania surclaseaza Ucraina si ajunge, pentru prima data, pe locul trei in Coface CEE Top 500 cu 54 de companii in clasament, in crestere cu 22,7% fata de anul trecut. Totusi, companiile romanesti nu reusesc sa egaleze performantele Ucrainei si in ceea ce priveste profitul net si cifra de afaceri, in crestere cu 10,8%, la 49 miliarde de euro.
Cei mai importanti jucatori economici ai regiunii CEE activeaza in Polonia, tara care gazduieste mai mult de o treime din companiile de top (171 de companii, 34,2%). Cele mai puternice companii poloneze ar putea genera o cifra de afaceri de 234 miliarde de euro in 2013, cu o crestere de 6% fata de anul trecut. In ciuda unei pierderi de 30%, companiile poloneze raman, totusi, in top din punctul de vedere al profitului net. Aceasta tara a demonstrat - chiar si dupa cea mai puternica crestere a PIB-ului din UE in 2011 - o incetinire brusca in 2012, in timp ce insolventele au atins niveluri record in aceeasi perioada.
Ungaria se afla pe locul secund in Top 500 CEE din punctul de vedere al numarului de companii cu care este reprezentata (66 - 13,2%). Aceasta a fost clasata pe locul al treilea in 2011, desi performantele economiei sale (PIB) au scazut cu 1,7%, iar cifra de afaceri a celor mai importante companii a crescut usor pana la 240 miliarde de euro (+2,2%). Se recomanda o monitorizare atenta a economiei tarii, deoarece profitul net este in scadere la an la an.
"Chiar si pentru partea emergenta a Europei, 2012 si 2013 au fost... mai mult
Vineri, 30 August 2013, ora 12:01
Romania ocupa pozitia a cincea, cu 37 de companii, in Top 500 Europa Centrala, anunta compania de consultanta financiara si audit Deloitte.
Potrivit clasamentului din 2012, care lua in calcul cifrele pe 2011, Romania este a cincea tara din regiune, fiind reprezentata de 37 de companii ale caror veniturile totale s-au apropiat de 39,6 miliarde de euro (cu 5,62% peste cifra din 2010).
"La momentul lansarii, remarcam ca peste 86% dintre companiile romanesti din clasament au raportat venituri in crestere; in paralel, veniturile regionale cumulate revenisera la nivelul anterior crizei, depasind 707,4 miliarde euro", spune Ahmed Hassan, Managing Partner Deloitte Romania.
Clasamentul celor mai mari companii din Romania este dominat de industria energiei si resurselor (cu 13 companii), urmata de industria bunurilor de consum si transporturi (11), industria prelucratoare (7), tehnologie, media si telecomunicatii (5) si industria farmaceutica (1).
In doua clasamente regionale separate ale primelor 50 de banci, respectiv 50 de firme de asigurari din regiune, Romania a fost reprezentata de cinci banci si cinci firme de asigurare. mai mult
Luni, 20 Mai 2013, ora 16:39
Cine are petrol, are un avantaj imens pe piata. Iar cine are petrol, pe care il si exploateaza si il si exporta, se poate considera, pe drept cuvant, unul din motoarele importante ale lumii.
Cu toate acestea, un intreg sistem care se bazeaza pe utilizarea petrolului este, pe cat de bine pus la punct, pe atat de fragil. Daca intr-o zi, una din companiile de top din industria de petrol si gaze naturale si-ar inchide robinetul pentru 24 de ore, consecintele ar fi grave pentru intreaga lume, scrie Energy Center.
Dar, care sunt companiile de a caror evolutie este atat de conectata existenta noastra? Cei de la Forbes au facut un top al celor mai mari companii petroliere din lume, pornind de la cantitatea extrasa zilnic. Calculele au cuprins atat petrolul cat si echivalentul de gaze naturale. In concluzie, primele cinci, produc in fiecare zi nu mai putin de 40 milioane de barili.
Pe locul I se afla Saudi Aramco, cu 12,5 milioane de barili zilnic. In dolari , aceasta ar insemna 1 miliard pe zi. Iar pontentialul este departe de imaginatia noastra. Cel mai mare camp, Ghawar, poate produce 5 milioane de barili pe zi. Iar in desetul Rub al-Khali vorbim depre o rezerva de 15 miliarde de barili de petrol. Pentru a-si transporta petrolul in lume, Saudi Aramco a ajuns sa isi creeze propria companie, Vela International Marine Ltd. care se ocupa de America de Nord, Europa si Asia.
Puterea acestei companii este uriasa, cu potential de a monopoliza piata mondiala de energie.... mai mult
Joi, 19 Iulie 2012, ora 19:42
Vola.ro, compania de turism online, este prima companie romaneasca care a castigat locul 1 in topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, o competitie de business la care participa cele mai dinamice companii de tehnologie Din Europa Centrala.
Clasamentul urmareste companiile care au obtinut cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri din ultimii 5 ani, din 2006 pana in 2010.
Vola.ro a obtinut primul loc in clasament cu o crestere de 6219%, in perioada raportata, potrivit unui comunicat de presa.
Daca in 2010 cifra de afaceri depasea 5 milioane euro, dupa prima jumatate a lui 2011, incasarile erau deja de 6,6 milioane euro, iar estimarile duc catre 15 milioane euro, pana la sfarsitul anului.
Companiile participante trebuie sa detina o proprietate tehnologica sau intelectuala ce contribuie semnificativ la veniturile operationale sau sa aloce un procent semnificativ din venituri catre cercetare si dezvoltare de tehnologie. mai mult
Marti, 18 Octombrie 2011, ora 19:31