Skanska a anuntat ca cele 40 de proiecte de birouri dezvoltate pana acum in Europa Centrala si de Est au fost certificate LEED Core & Shell. Din 2012, compania a livrat peste 700 000 m2 de spatii de birouri certificate LEED si 34 600 m2 spatii de birouri certificate WELL in intreaga regiune. Se preconizeaza ca stocul de spatii sustenabile ce vor fi livrate de Skanska va creste cu inca 300 000 m2 in 2020.
Skanska este un pionier in ceea ce priveste dezvoltarea de spatii de birouri sustenabile in Europa Centrala si de Est, in urma cu zece ani, fiind primii care au implementat certificarea LEED. Aceasta a fost o idee vizionara, intrucat LEED nu era cunoscut in mod curent in randul industriei si a plecat de la nevoia de a avea mai multa grija de mediul inconjurator.
An de an, constientizarea importantei cladirilor verzi a crescut, astfel ca LEED a devenit un instrument de evaluare standard pe piata imobiliara. Acum, Skanska este din nou un promotor prin introducerea certificarii WELL pentru cladirile sale de birouri.
Anul trecut, proiectul Visionary, dezvoltat de Skanska in Praga, a devenit prima cladire de birouri certificata WELL din Europa Centrala si de Est, iar cladirile Campus 6.2 si Campus 6.3 au obtinut pre-certificarea WELL Building Standardâ„¢ la nivel Silver, fiind primele doua cladiri cu aceasta pre-certificare din Romania.
Sustenabilitatea sta la baza operatiunilor Skanska si sprijina strategia noastra de business avand ca scop sa construim pentru o... mai mult
Marti, 18 Februarie 2020, ora 13:37
Cea mai mare suprafata tranzactionata pe piata imobiliara din Romania, in primul trimestru al anului, se afla in cladiri de birouri din Bucuresti, unde au fost inchiriati 110.000 metri patrati, reiese dintr-o analiza de specialitate realizata de o companie de consultanta imobiliara, data marti publicitatii.
La nivel general, stocul modern de spatii de birouri a atins, in perioada analizata, trei milioane de metri patrati, dintre care 51% se afla in proiecte de clasa A.
"In primele trei luni ale anului au fost finalizati 93.000 mp, care se afla in trei proiecte de birouri: Renault Bucharest Connected, The Mark si The Bridge - cladirea B. In prezent, alti 216.000 mp se afla in constructie, cu date de livrare anuntate in intervalul T2 - T4 2019, dintre care 60% sunt deja preinchiriati. Cele sase proiecte a caror finalizare este asteptata pana la sfarsitul anului sunt: Business Garden Bucharest, Expo Business Park, Oregon Park - cladirea C, The Light, Equilibrium - cladirea A, Timpuri Noi Square - cladirea C", se arata in analiza CBRE.
Potrivit sursei citate, din totalul celor 110.000 mp tranzactionati la nivelul Capitalei in perioada ianuarie - martie 2019, mai mult de trei sferturi (79%) au fost reprezentati de cereri noi, iar 21% au constat in renegocieri si reinnoiri.
Cat priveste zonele cele mai solicitate, partea de vest a Bucurestiului a continuat sa fie in top, cu 43% din totalul tranzactiilor, urmata de centru, cu 23%, si de CBD (Piata Victoriei, Piata... mai mult
Marti, 14 Mai 2019, ora 14:49
Atunci cand isi aleg un sediu de lucru, companiile nu cauta doar un spatiu suficient de mare pentru toti angajatii. Exista mai multi factori care influenteaza aceasta decizie importanta. Locul unde isi au sediile poate spune multe despre reputatia, brandul si increderea pe care le-o acorda clientii ori partenerii de afaceri.
In plus, tehnologia de ultima ora si zonele de recreere pentru angajati au inceput sa urce si ele in topul prioritatilor, pe masura ce companiile incearca sa asigure un mediu de lucru placut si sa creeze o atmosfera care sa corespunda culturii lor organizationale.
In special marile companii, cele care au de mentinut o anumita reputatie pe piata, sunt atente la cativa factori esentiali atunci cand decid unde sa isi stabileasca sediul de lucru:
Accesul usor pentru angajati
In marile orase din Romania, traficul la orele de varf poate insemna intarzieri mari, dar si o scadere a productivitatii angajatilor inca de dinainte de inceperea programului. De aceea, multe companii cauta sa isi aleaga un sediu de birouri plasat strategic langa o gura de metrou sau intr-o zona puternic conectata la reteaua de transport in comun. De asemenea, sediul companiei trebuie sa fie usor de localizat pe harta si de gasit, astfel incat partenerii de afaceri sau potentialii clienti sa nu piarda timp pretios ratacindu-se printre cladiri sau pe stradute.
Securitate exceptionala
Orice companie lucreaza cu date confidentiale, asa ca nu doar acele firme care... mai mult
Miercuri, 27 Martie 2019, ora 23:13
Cea mai inalta cladire moderna de birouri din Romania, Unirii View, incepe sa prinda conturi in centrul Bucurestiului. Lucrarile avanseaza intr-un ritm sustinut, cladirea urmand sa domine la inceputul lunii viitoare peisajul zonei ultracentrale din Capitala, ajungand la etajul al unsprezecelea si o inaltime de 45 de metri.
Cladirea este amplasata pe bulevardul Corneliu Coposu, la doar cinci minute de Piata Unirii, si va avea 19 etaje supraterane: parterul, 17 etaje pentru birouri si ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterana generoasa impartita pe 3 niveluri.
Cu o inaltime care va atinge 73 de metri, Unirii View va reprezenta si cea mai vizibila cladire din centrul Capitalei.
Unirii View, proiect dezvoltat de catre investitorul belgian Yves Weerts in urma unei investitii de aproximativ 33 de milioane de euro, va avea o suprafata inchiriabila de aproximativ 17.500 de metri patrati, urmand sa fie livrat in vara anului 2018.
"Avansam rapid inspre indeplinirea obiectivului de a livra cea mai reprezentativa cladire moderna de birouri din centrul Bucurestiului: un proiect cu specificatii de top, validat deja prin certificarea BREEAM Excellent, in care companiile sa isi creasca echipele si afacerile.
In plus, datorita amplasamentului sau ultracentral, cei care vor lucra in Unirii View vor petrece mai putin drum spre si inspre birou cu o ora in medie in fiecare zi, fapt care se va concretiza intr-o crestere a productivitatii dar si a calitatii vietii in general",... mai mult
Luni, 18 Decembrie 2017, ora 13:35
Principala problema a noilor antreprenori o reprezinta, de multe ori, spatiul in care sa-si porneasca afacerea. "Nicaieri nu-i ca acasa!", a mers ca formula magica pentru Dorothy in Vrajitorul din Oz, dar, in cazul unui consultant in afaceri sau al unui freelancer care se respecta, se impune gasirea unui spatiu adecvat, in care sa-si desfasoare cu succes activitatea.
A_Best Business Lounge, salonul de afaceri deschis in Bucuresti, la initiativa Aurei Ipate, se dovedeste a fi mixul perfect intre confortul si familiaritatea unui camin cald si spatiul office in care speri sa-ti muti candva afacerea.
Afla mai multe despre noul concept de spatii de lucru puse la dispozitia antreprenorilor aflati la inceput de drum din interviul acordat Business24 de Aura Ipate.
Cum ati defini spatiul de Business Lounge: un compromis intre stilul office si varianta hub sau un mix care combina ce este mai bun din cele doua variante?
Conceptul A_BEST Business Lounge poate fi definit ca un mix intre cele doua variante.
Ceea ce am dorit prin crearea acestui spatiu este sa ne adresam in special antreprenorilor/ echipelor mai mici, care sunt la inceput de drum si care isi doresc un spatiu situat ultracentral, si - in acelasi timp - care sa le permita sa isi eficientizeze cat mai mult costurile.
Salile de lucru de la A_BEST Business Lounge sunt potrivite in special pentru antreprenorii, freelancerii sau firmele care pun accent pe serviciile de training si consultanta, si care au... mai mult
Duminica, 10 Aprilie 2016, ora 00:00
Luni 31 august 2015 va avea loc lansarea oficiala a celui mai modern concept de birouri "verzi" din Iasi, Moldova Business Center.
Evenimentul va avea loc incepand cu ora 18:00, in Moldova Center. Vor fi prezenti demnitari locali, reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane, precum si reprezentanti ai companiilor de top din mediul IT, bancar si marilor agentii imobiliare.
Cu o suprafata totala de 14.500 de metri patrati, din care ...citeste mai departe despre "Lansarea oficiala a Moldova Business Center: Noul standard pentru birourile de clasa A din Iasi" pe Ziare.com mai mult
Joi, 27 August 2015, ora 14:47
Tranzactiile cu spatii de birouri din Bucuresti au totalizat in primele sase luni ale anului 132.009 mp, dar si in tara spatiile de birouri au fost la mare cautare.
In afara Bucurestiului, in primul semestru din 2014 au fost tranzactionate spatii de birouri care totalizeaza o suprafata de 15.557 mp, pe primul loc fiind Timisoara (5.532 mp) si pe locul doi Cluj-Napoca (5.190 mp), potrivit datelor centralizate de ESOP, prin intermediul Forumului celor mai importante companii de consultanta imobiliara prezente in Romania.
"Credem ca in urmatorii 5-10 ani se vor intensifica investitiile in spatii de birouri din tara, dezvoltate prin proiecte din ce in ce mai extinse si la standarde occidentale de calitate. Dezvoltarea serviciilor de inchiriere de birouri in marile centre universitare, precum Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov este fireasca si benefica si contribuie la o dezvoltare organica a Romaniei, echilibrand piata fortei de munca. Deocamdata, chiriile pentru spatiile de birouri de clasa A si B sunt comparabile cu cele din Bucuresti, din cauza ofertei care abia tine pasul cu cererea, dar in timp concurenta isi va spune cuvantul si pe aceste piete locale si chiriile se vor distanta usor", declara Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.
Astfel, piata spatiilor de birouri tranzactionate in afara Bucurestiului in primul semestru din 2014 se ridica la un volum de 15.557 mp, in crestere cu 60% fata de aceeasi perioada a... mai mult
Miercuri, 27 August 2014, ora 14:05
Tranzactiile cu spatii de birouri din Bucuresti, atat cele de rolocare, cat si cele reinoire de contracte si de extindere, au depasit 90.000 de metri patrati in trimestrul trei al anului.
Denumite generic tranzactii "New Demand", acestea au inregistrat in trimestrul trei un total de 19.599 metri patrati inchiriati, mai mult cu 39% decat cele doua trimestre anterioare, cumulat.
Tranzactiile de acest tip sunt importante pentru jucatorii din piata imobiliara pentru ca indica ritmul dezvoltarii companiilor si implicit, al pietei birourilor, fiind un indicator in functie de care se face previzionarea nevoii (sau oportunitatii) de a construi cladiri noi de birouri.
"Acesta este un semnal bun, pentru ca tranzactiile de tip New Demand reduc din stocul de spatii de birouri neocupate din piata si reflecta un fenomen pozitiv, de crestere a increderii companiilor in perspectivele dezvoltarii proprii sau in piata locala. Cresterea tranzactiilor New Demand a cuprins atat tranzactii cu suprafete mari, cat si cu suprafete medii si o diversificare a mediilor din care provin, regasindu-se companii multinationale care si-au reluat planurile de expansiune, start-up-uri locale, companii internationale care deschid pentru prima data un spatiu de birouri in Romania", a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting l CORFAC International.
In primul trimestru din acest an a fost un volum total de 7.963 metri patrati de tranzactii de tip New Demand, iar in... mai mult
Joi, 05 Decembrie 2013, ora 16:20
Bucurestiul a ramas principala piata a spatiilor de birouri si in primul semestru al anului, ocupand prima pozitie in topul oraselor in functie de volumul tranzactiilor, fiind urmat, la distanta, de Sibiu si Cluj Napoca.
Dupa ce 2012 a fost un an mai putin productiv pentru inchirierea spatiilor de birouri in tara, in afara Bucurestiului, in primul semestru al acestui an, volumul tranzactiilor s-a dublat fata de cel din intregul an anterior, cand s-au inchiriat, in total doar 4.958 metri patrati, orasele cautate fiind Sibiu, Timisoara si Cluj Napoca. Astfel, in primul semestru din 2013 au fost tranzactionati 9.684 metri patrati, conform ESOP Consulting l CORFAC International.
"Orasele din tara devin interesante in aceasta perioada, mai ales pentru companiile IT&C, in contextul in care in Bucuresti competitia pentru gasirea unor angajati calificati este destul de puternica. Sunt vizate in special orasele care sunt centre universitare, unde forta de munca calificata este mai ieftina decat in Bucuresti", a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.
In prima jumatate a alui 2013 s-a inregistrat o evolutie fata de anii precedenti, fiind considerat cel mai bun an la inchirierea de birouri, suma spatiilor inchiriate numai in primul semestru din 2013 depasind cu mult suprafata de anul trecut.
Tranzactiile din Bucuresti, de zece ori peste cele din principalele orase din tara
Bucurestiul ocupa primul loc in topul volumelor... mai mult
Miercuri, 28 August 2013, ora 12:10