Nivelul asteptarilor tinerei generatii este mult prea ridicat, rezultatul fiind ca ei nu se pozitioneaza la un job pe o perioada mai mare de timp, ci isi doresc o promovare imediata.
"Tinerii nu au rabdare sa faca ucenicia, asa cum se facea odata, cand cei care erau la inceput de drum isi acordau in jur de doi ani ca sa invete intr-o companie.
In prezent, insa, tinerii vor sa fie promovati si sa li se mareasca salariul inca dupa primele luni de munca", a declarat Alexandra Urseanu, executive manager in cadrul firmei de ...citeste mai departe despre "Asa arata viitorul fortei de munca din Romania: Ce pretentii au tinerii de la un job" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 05 Martie 2016, ora 14:31
Romania s-a schimbat, s-au facut lucruri bune, insa paradoxul este ca nu avem o directie clara spre care ne indreptam. Alexandru Lazar este de parere ca avem un potential mare si ca, impreuna, trebuie sa cream un proiect de tara pentru a putea da valoare acestui potential.
"Trebuie sa ne implicam cu totii! Trebuie sa nu mai cerem urmatoarei generatii sa repare ce nu am reparat noi. Trebuie sa facem noi deja! Trebuie sa iesim din letargie si sa actionam. Trebuie sa cream, nu sa asteptam", considera tanarul.
Alexandru George Lazar este avocat si doctorand in domeniul institutiilor microfinanciare, microcreditare si responsabilitate sociala corporativa (RSC). Lucreaza si a lucrat doar in Spania. "Este tara in care am efectuat studiile universitare si in care continui, fiind acum doctorand in cadrul ESADE. De asemenea, Spania este si tara in care am inceput sa lucrez si in care imi desfasor activitatea profesionala atat ca partener la firma de avocatura IntLaw, cat si ca profesor ...citeste mai departe despre "Trebuie sa iesim din letargie si sa actionam. Trebuie sa cream, nu sa asteptam sa ne dea cineva!" pe Ziare.com mai mult
Luni, 21 Decembrie 2015, ora 06:00
Romania a evoluat: s-au schimbat oamenii, orasele, perceptiile, comportamentele. Din pacate, e de parere Dan Hodos, nu suntem un popor vizionar si nu avem ambitii de neam. Planificam viata pe termen lung, dar la nivel individual vrem sa ne "capatuim", sa avem realizari personale, dar nu extindem acest lucru la nivel colectiv, ca popor si tara.
Dan Hodos e consultant in business development si vanzari internationale. Studiile in Stiinte Politice si Administrative si le-a consolidat in Madrid, iar in ultimii zece ani a acumulat o experienta vasta lucrand in vanzari, management si consultanta pentru companii multinationale si romanesti.
Cand era student la Madrid, Romania era inca privita ca o tara din blocul estic, desi romanii incepeau sa devina una dintre comunitatile importante din Spania si ibericii cunosteau radacinile noastre latine, asa cum sunt ele, cu bune si rele.
"Sa nu uitam ca intre timp doua evenimente majore au scurtat distantele dintre cele doua tari, cel putin ...citeste mai departe despre "Uitati-va la noi! Suntem generatia '80. Am fost formati sa reusim, sa nu acceptam nota 8" pe Ziare.com mai mult
Joi, 17 Decembrie 2015, ora 08:42
Iulian Bulai este specialist in diplomatie culturala. A absolvit masterul in arte vizuale la Academia Nationala de Arte din Oslo si Academia de Arte Frumoase din Beijing, urmand apoi cursurile de master in guvernare globala si diplomatie culturala cu specializarea in relatii internationale la Institutul de Diplomatie Culturala din Berlin si Universitatea din Siena.
De la sute de kilometri, spune el, Romania se vede foarte fragmentata.
"Perceptia mea asupra Romaniei pe perioada studiilor este determinata de bagajul cu care am plecat de acasa, dar si cu reactii care survin din intalnirile si experientele pe care le-am avut atunci cand am fost plecat de acasa.
De exemplu, experienta de un an din Beijing este la opusul experientelor din Europa. Fiind in China, pe langa faptul ca am beneficiat de o stima aparte datorita faptului ca eram roman - prin prisma relatiei bune dintre Romania si China, am inteles cat de mult apartine Romania spatiului european si culturii europene. Acest ...citeste mai departe despre "Nu-i de ajuns sa ne indignam. Trebuie sa conducem Romania pe un fagas mai bun!" pe Ziare.com mai mult
Luni, 14 Decembrie 2015, ora 06:00
Nicolae Stefanuta a absolvit programul de Master in politici publice al Universitatii Georgetown din Washington, precum si programul de Master in relatii internationale al Academiei Diplomatice din Viena. Acum este responsabil de relatiile Parlamentului European cu Congresul american si Parlamentul Canadei in sfera guvernantei economice si a serviciilor financiare.
Este functionar european din 2007 si a activat in cadrul Comisiei pentru buget si al Comisiei pentru agricultura si dezvoltare rurala din Parlamentul European. A fost delegat in cadrul echipei pentru reducerea saraciei si crestere economica a UNDP (Programul de dezvoltare al ONU), in Addis Abeba, Etiopia.
Recent a propus i74 - proiect legislativ al cetatenilor - mai ales pentru a introduce un nou spirit: "Ca lucrurile se pot face si de jos in sus, de la firul ierbii. Suntem o generatie care a invatat multe si care are multe idei, de ce sa nu concretizam si in sfera asta a politicilor publice? Avem idei, avem ...citeste mai departe despre "Hai sa-ncepem de la zero, corect si curat, sa fim noi asa cum ne dorim sa fie tara!" pe Ziare.com mai mult
Luni, 07 Decembrie 2015, ora 07:00
Adelina Tintariu este doctoranda in domeniul Transitional Justice. Cu toate ca avea doar patru ani cand a inceput Revolutia, de curand a facut parte, in calitate de director general adjunct la Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), din echipa care i-a adus pe tortionarii Alexandru Visinescu si Ioan Ficior in fata instantei.
Tot la IICCMER, Adelina a coordonat, in perioada 2011-2014, proiectul de transformare in Memorial a fostului penitenciar comunist de la Ramnicu Sarat.
E de parere ca tara noastra abia acum porneste la un drum nou. "Romania de peste 10 ani va fi a cetatenilor, si nu a politicienilor!", puncteaza Adelina Tintariu.
"Intr-adevar, am facut parte din echipa care a luat decizia demararii unei campanii de aducere in fata instantei a celor ce se fac vinovati de crime si abuzuri in perioada concentrationara comunista. Era momentul sa trecem de la condamnarea generica a comunismului la identificarea probelor ce ...citeste mai departe despre "Tanara care a pus umarul la condamnarea lui Visinescu: Viitorul e de partea noastra!" pe Ziare.com mai mult
Joi, 03 Decembrie 2015, ora 07:42
Asociatia Incubatorul Social aniverseaza primul an de implicare in integrarea socio-economica a tinerilor din centrele de plasament cu o campanie de crowdfunding.
Lansata in data de 1 iulie 2015, campania de crowdfunding "Prevenirea traficului de tineri in Romania" isi propune sa stranga fondurile necesare educarii si implicarii a 50 de tineri din centrele de plasament in vederea prevenirii traficului de persoane.
Pana in prezent au fost deja stranse 31% din fondurile necesare derularii programului.
Cei care isi doresc sa sustina campania o pot face pana la data de 9 august 2015 pe platforma indiegogo.com.
In Romania, doar 1 din 40 de tineri care parasesc centrele de plasament ajung sa se angajeze legal.
Printre factorii care contribuie la reducerea sanselor tinerilor la integrarea in societate se regasesc: lipsa unei calificari, abilitati sociale reduse in conditiile unei piete a muncii limitate si lipsa increderii angajatorilor.
Tara noastra se afla pe locul intai in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de victime ale traficului de persoane, 3 din 9 dintre acestea fiind fete sub 18 ani.
La varsta majoratului tinerii sunt obligati sa paraseasca orfelinatele si sa isi gaseasca o locuinta si un loc de munca, insa din cauza lipsei mijloacelor financiare multi dintre acestia ajung victime ale traficantilor.
In acest context, Asociatia Incubatorul Social a lansat o campanie de crowdfunding menita sa stranga fondurile necesare pentru prevenirea... mai mult
Joi, 30 Iulie 2015, ora 13:58
Rata somajului in randul tinerilor din tarile OECD a ajuns la 15,7%, in timp ce in tarile UE a fost de 23,4% la inceputul lui 2014, cu mici variatii in ambele cazuri fata de anul anterior. In Romania, desi anul trecut rata somajului in randul tinerilor era sub media europeana, in primul trimestru din 2014 aceasta rata a atins 25,7%, dupa o crestere continua in ultimele trei trimestre.
In contextul in care problema somajului in randul tinerilor risca sa conduca la ratarea unei intregi generatii, EY a lansat a doua editie a studiului Avoiding a lost generation. Realizat in colaborare cu Alianta Tinerilor Antreprenori G20, raportul identifica si analizeaza aspectele legate de somajul in randul tinerilor cu care se confrunta tarile G20, si incearca sa ofere recomandari practice si exemple de scheme si politici antreprenoriale de succes deja implementate.
"Somajul in randul tinerilor este o problema persistenta in intreaga lume, care, in ciuda imbunatatirii conditiilor economice, ramane la cote foarte ridicate. Asigurarea unui ecosistem antreprenorial activ reprezinta una din cele mai bune cai de a trata problema somajului in randul tinerilor, atat datorita numarului mare de locuri de munca generate de antreprenori, cat si datorita implinirii profesionale pe care demararea unei afaceri proprii o poate oferi tinerilor," spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.
Sustinerea antreprenoriatului reprezinta o solutie de luat in calcul pentru problema somajului... mai mult
Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 13:40