Romania ramane principala destinatie pentru petrecerea Craciunului si Revelionului pe rit vechi a turistilor din Republica Moldova, in special pentru statiunile montane, la schi, insa din acest an multi si-au indreptat atentia si spre statiuni din Ucraina sau chiar Bulgaria, unde preturile sunt mai mici, spun reprezentantii industriei de hospitality.
"Vatra Dornei, Sangeorz-Bai, Valea Prahovei, Poiana Brasov sunt zonele preferate de turistii moldoveni, mai ales pentru cei care vin la schi. Majoritatea aleg ca mijloc de transport autocarul pentru ca le place sa mearga in grupuri mai mari.
Cei care vin cu autoturismul propriu aleg statiunile apropiate de granita, in special din cauza pretului carburantilor, dar si pentru ca nu au conexiuni aeriene bune. Majoritatea aleg sa vina prin agentii de turism, nu sunt obisnuiti ca romanii sa isi faca rezervari prin booking", a precizat Dragos Raducan, prim-vicepresedinte executiv al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).
Bugetul mediu alocat de turistii moldoveni pentru petrecerea acestor sarbatori este cuprins intre 150 si 200 de euro de persoana, cu transport inclus. Aceasta face ca multi turisti moldoveni sa se indrepte catre destinatii de schi mai ieftine, precum Bukovel, in Ucraina, unde Mistral Chisinau a vandut vacante cu 270 de euro de familie si transport inclus.
"In acest an, unii turisti au ales pentru Craciun si Revelion statiuni din Ucraina si Bulgaria datorita preturilor. In ceea ce priveste... mai mult
Duminica, 06 Ianuarie 2019, ora 12:37
O echipa de tineri entuziasti ia tara la picior pentru a promova Romania intr-un mod inedit. Ei vor sa strabata fiecare judet in parte, in minim 30 de zile, ca sa culeaga povesti despre locuitori, sa faca fotografii si videoclipuri, iar apoi sa cuprinda toate experientele minunate intr-o carte.
Au trecut 19 luni de cand au pornit proiectul Zig-Zag prin Romania, iar acesti tineri frumosi si-au propus sa strabata intreaga tara in 5 ani. Insa pentru a continua au nevoie de fonduri, pe care spera sa le stranga printr-o campanie de donatii.
Pana acum au scris 22 de carti pe tema turismului si educatiei. S-au strans interviuri cu peste 800 de romani deosebiti din toate domeniile de activitate, au fost realizate 1.000.000 de fotografii dedicate atractiilor turistice si au montat 15 clipuri inovatoare si dinamice, de tip timelapse-hyperlapse.
Ziare.com a stat de vorba cu aceasta echipa, pentru a afla mai multe despre proiectul Zig-Zag prin Romania, despre realizarile lor si planurile ...citeste mai departe despre "Tinerii care promoveaza Romania intr-un mod inedit: Iau la pas fiecare judet si prezinta motivele de lauda" pe Ziare.com mai mult
Luni, 06 Iunie 2016, ora 08:09
Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) pune la bataie 13,6 milioane de lei (circa 3 milioane de euro) pentru promovarea brandului turistic national in Franta, in incercarea de a "spala" imaginea de cersetori, promovata in mai multe emisiuni televizate.
ANT a organizat o licitatie publica pentru achizitionarea serviciilor de publicitate pe canalele media din Franta pentru implementarea planurilor operationale multianuale de marketing pentru brandul turistic national.
Banii sunt alocati prin Programul Operational Regional (POR), iar procedura de achizitie este inca in derulare. Data deschiderii ofertei este 6 ianuarie 2014, iar criteriul de atribuire este "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic". Anuntul de atribuire a fost publicat pe 12 noiembrie.
Proiectul vizeaza promovarea Romaniei adresata cu prioritate potentialilor turisti, dar si operatorilor din industria turismului din aceasta tara. Potrivit anuntului de atribuire, publicul tinta, din punct de vedere socio-demografic, sunt tinerii si cei necasatoriti precum si calatorii fara familii, de varsta mijlocie.
Campania de comunicare a brandului turistic national are ca obiective principale: cresterea notorietatii prin informarea publicului tinta despre Romania ca destinatie turistica si cresterea atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica pentru publicul-tinta din Franta prin comunicarea elementelor care diferentiaza Romania ca destinatie turistica (frumusetea... mai mult
Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 13:30
Recent, m-am intors din Austria, mai precis din Carinthia,regiune situata in sudul acestei minunate tari, unde am participat la prima editie a ATB Experience - un nou tip de eveniment, sustinut de Organizatia de Turism a acestei tari. Tema manifestarii a fost "turismul in tranzitie. Contributia sustenabila a industriei turistice a Austriei in timpuri de schimbare si de criza".
Desi merg de ani de zile in Austria, invitat la diverse targuri si alte manifestari de turism, de data aceasta am ramas deosebit de surprins de spiritul creativ al organizatorilor. Austria este destinatie turistica de top de zeci de ani, in special pentru pachetele turistice de munte si de ski sau pentru vestitele sale orase istorice, gen Viena sau Salzburg, dar acum isi promoveaza la greu si nisele: ecoturismul, circuitele, turismul cultural, turismul de evenimente etc.
Pe de alta parte, evenimentul intitulat ATB Experience a iesit cu totul din tiparele clasice. In ziua de azi, un eveniment trebuie sa fie interactiv si plin de experiente practice. Altfel, cel putin generatiile tinere, dar nu numai, sunt reticente in a mai participa fizic. Motivul? Putem afla din ce in ce mai multe informatii direct de pe internet, asa ca nu are rost sa ne deplasam intr-un loc doar pentru a asculta discursuri. La ATB Experience au fost invitati 150 de experti in turism din toata lumea, fie ei agenti de turism, hotelieri sau jurnalisti, printre care m-am numarat si eu.
Ei bine, conferinta propriu-zisa a... mai mult
Sambata, 06 Iulie 2013, ora 10:55