Trei din patru tineri antreprenori considera ca motivul principal pentru care nu reusesc sa-si puna ideile de afaceri in practica este lipsa fondurilor necesare investitiei initiale, arata un sondaj efectuat de platforma Startarium in randul celor inscrisi in Startarium Crowdfunding Makeathon, cel mai amplu proiect dedicat finantarii prin crowdfunding din Romania, care se desfasoara pana pe 15 decembrie.
Perceptia lor in acest sens vine in contextul in care jumatate dintre respondenti afirma ca suma de care ar avea nevoie pentru a-si transforma ideea intr-o afacere este de cel mult 20.000 euro. Alti 21% estimeaza investitia intre 20.000 si 50.000 de euro, iar restul spun ca ar depasi acest nivel.
Trei din cinci antreprenori inscrisi in proiectul Startarium Crowdfunding Makeathon care au raspuns la sondaj spun ca au ideea de business pentru care cauta acum finantare printr-o campanie de crowdfunding de cel putin un an.
Pe langa lipsa fondurilor pentru demararea investitiei, lansarea afacerii a fost impiedicata si de lipsa lor de cunostinte care sa-i ajute sa-si puna ideile in practica (28%), de increderea scazuta in fortele proprii (25%), dar si de lipsa de sustinere (23%), de timp (21%) sau a unui partener de afaceri cu care sa imparta responsabilitatile si grijile (7%).
Totodata, cei mai multi respondenti considera ca sunt intr-un stadiu prea incipient al afacerii pentru a cauta finantare de la banca, neavand inca un istoric de activitate.
Iar fara un cadru... mai mult
Joi, 10 Octombrie 2019, ora 11:50
Putini sunt oamenii care lasa ceva memorabil in urma lor, iar Ovidiu Joita vrea sa fie unul dintre ei. Desi are afaceri ce tind spre jumatate de milion de euro in 2018, el isi doreste ceva mai mult: si-a propus sa creeze prima scoala de SEO din Romania.
Ideea s-a nascut, in primul rand, din lipsa acuta de personal calificat in online.
"Imi doresc sa cresc aceasta industrie. Imi doresc ca peste cativa ani sa las iAgency.ro pe mana unor oameni tineri cu viziune. Pentru a-mi atinge acest obiectiv am considerat ca cel mai bine este sa-i formez chiar eu", spune Ovidiu Joita, fondatorul iAgency.ro, intr-un interviu acordat Business24.
Spune-ne mai multe despre tine.
Am terminat Academia de Sudii Economice, Managementul firmei, in 1999. Am facut si un Master in cadrul Universitatii Bucuresti, in domeniul IT. Din anul al doilea de facultate am inceput sa lucrez.
Sunt foarte multe de spus despre povestea mea profesionala. Primul job l-am avut in domeniul vanzarilor. Am petrecut cativa ani in aceasta zona. Punctul culminat a fost pozitia de Country Manager pentru Kappa si Wampum, branduri italiene de haine casual si sport.
Ulterior am cunoscut lumea publicitatii, fiind 4 ani managerul Asociatiei Producatorilor si Importatorilor din Industria de Publicitate. Apoi, am devenit actionar intr-o firma de publicitate clasica.
In 2008 am ajuns la concluzia ca a sosit momentul sa schimb "macazul" si sa trec din publicitatea clasica in cea digitala. Atunci am infiintat... mai mult
Marti, 23 Octombrie 2018, ora 11:00
In 2009, cand putini romani se gandeau sa-si cumpere un frigider sau un aragaz de pe internet, trei tineri gaseau momentul ideal sa-si deschida un magazin online cu electrocasnice mari.
Desi online-ul reprezinta inca un procent mic din vanzarile din Romania, comparativ cu alte tari, ideea lor a crescut de la an la an si le-a adus o cifra de afaceri 20 de milioane de euro, in 2017.
Despre ce inseamna viziunea si care sunt riscurile pe care ti le asumi cand te arunci cu capul inainte spre necunoscut in online, vorbeste Catalin Ciolpan, intr-un interviu acordat Business24.
Ideall.ro a inceput cu trei asociati: Ionut Vaduva, Alexandru Manea si Catalin Ciolpan. Nu vorbesc despre investitia financiara, dar isi amintesc perfect cat de importanta a fost investitia la nivel de know-how, in momentul pornirii afacerii.
Practic, au acoperit de la inceput foarte bine expertiza necesara cresterii unui magazin online: "Eu veneam din mediul corporate, lucrand la Sony, cu experienta in vanzari; Ionut Vaduva a venit cu experienta pe retail din echipa Domo, iar Alexandru Manea a venit cu know how-ul pe zona de IT, fiind programator si profesor la ASE", isi aminteste Catalin Ciolpan.
Ideea a pornit de la faptul ca toti trei erau foarte increzatori in mediul online si in cresterea acestuia.
"Urmaream mereu cu interes evolutia unor magazine online din Statele Unite si din Vestul Europei si visam sa avem in Romania un magazin in care experienta utilizatorului sa fie cat mai... mai mult
Sambata, 17 Martie 2018, ora 11:41
Radu Balaceanu, Country Manager al foodpanda Romania, este un tanar scolit in Rusia si cu experienta in una din cele mai importante companii de brokeraj din Sankt Petersburg.
A ales sa se intoarca in Romania pentru a transforma proiectul foodpanda Romania intr-un "eBay al comenzilor de mancare".
De cand a sosit la conducerea companiei, aplicatia pentru mobil foodpanda a fost descarcata de 5 milioane de utilizatori, a adus Black Friday la comanda online de mancare si s-a dovedit ca romanii cheltuie mai mult pe mancare: comanda medie online a crescut la 15 euro, chiar si intr-o perioada in care, traditional, romanii gatesc - de Craciun si Revelion.
Tanarul manager a povestit pentru Business24 despre mediul de afaceri din tara noastra, planurile pentru viitorul foodpanda, dar si despre experienta sa absolut inedita cu Federatia Rusa, atat din punct de vedere personal, cat si ca profesionist in domeniul financiar.
"Consider ca anul 2015 va fi extrem de greu pentru Europa, nu numai din cauza pietei petrolului si a gazelor, ci din cauza faptului ca si-a inchis o foarte mare piata de desfacere: Rusia", spune Radu Balaceanu.
Aveti un parcurs interesant, atat din punct de vedere al studiilor cat si ca profesionist. Ati fost bursier al Universitatii de Economie si Finante din Sankt Petersburg, Federatia Rusa, si al Institutului de limba si literatura rusa Pushkin, din Moscova, dupa ce ati absolvit Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE... mai mult
Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 00:00
3Tinerii cu varste de pana la 35 de ani pot candida, in aceasta perioada, pentru a primi un credit nerambursabil de pana la 10.000 de euro, aplicatia de inscriere fiind activa inca din 10 martie, anunta Directia Implementare Programe pentru IMM-uri (AIPPIMM) pe site-ul propriu. Pana in prezent, au fost inscrise deja aproximativ 1200 de planuri de afaceri, iar linia de finantare va mai fi deschisa pana in 26 mai.
Aplicatia de inscriere online a planurilor de afaceri in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri este disponibila incepand cu data de 10 martie, orele 10.00.
Citeste mai multe despre Programul SRL-D 2014: Tinerii mai au la dispozitie doar cateva zile pentru a depune online planurile de afaceri pe AvocatNet.ro mai mult
Miercuri, 21 Mai 2014, ora 16:26
Cinci tineri din Bucuresti s-au lansat in afaceri. Cu resurse putine, au reusit sa creeze un produs viabil pe o piata tot mai competitiva.
Insa cel mai remarcabil aspect in ceea ce-i priveste este varsta. Doi dintre ei se pregatesc sa sustina examenul de bacalaureat in acest an, iar cel mai tanar membru al grupului este de-abia clasa a XI-a. Per ansamblu, limita maxima de varsta este de 20 de ani.
Concret, echipa este formata din Gabriel Moldoveanu, 18 ani, elev in clasa a XII-a, care are functia de IT developer in cadrul proiectului, Mircea Ivanov, 20 de ani, student in anul II - se ocupa de partea de vanzari, Lucian Irsa, 20 de ani, student in anul II (vanzari si IT) si Dan Dumitrache, 18 ani, elev in clasa a XII-a, (administrare clienti si baza de date, marketing online).
Lor li se adauga Anda Ivanov, 17 ani, eleva in clasa a XI-a (administrare web & blog).
Decizia de a lansa un ...citeste mai departe despre "Au intre 17 si 20 de ani si vor sa cucereasca cea mai exploziva piata a momentului" pe Ziare.com mai mult
Marti, 13 Mai 2014, ora 09:05
Marius Ghenea, antreprenor si membru fondator al organizatiei VentureConnect, vorbeste despre perceptia sa asupra ideii de business angel, despre succesul afacerilor online, dar si despre planurile sale de a ajuta mediul antreprenorial din Romania, in 2012.
VentureConnect, fundatia in care se implica intr-o mare parte din timpul sau, incepe in acest sens o serie de proiecte ce au ca scop dezvoltarea afacerilor din mediul IT, online si, in general, de tehnologie.
Astfel, inca o data, Marius Ghenea este un adevarat business-angel pentru romani. A ales sa fie business-angel in varianta pe termen lung, care impune atentie si extrem de multa implicare, pastrand, insa, si timp pentru familie sau prieteni, sustine acesta intr-un interviu acordat Business24.
In ce stadiu se afla afacerile online din Romania, raportat cu situatia celor de afara? Merita sa investesti in online?
Orice investitie merita atat timp cat afacerea vine cu cifre si estimari concrete si plauzibile care sa demonstreze continua sa crestere si dezvoltare. Domeniul online este ofertant pentru ca, de regula, acesta se imparte in trei zone mari: e-commerce, web content si segmentul de tehnologie propriu-zisa.
Pentru Romania, in fiecare dintre cele trei segmente mentionate exista nise inca neexploatate la adevarata lor valoare. Iar privind din experienta unui investitor, mediul online este cel care poate fi masurat cel mai usor, deoarece ofera rezultate concrete, de regula intr-un timp relativ... mai mult
Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 00:00
Dragos Roua, antreprenor, blogger si membru fondator al fundatiei VentureConnect, vorbeste despre diferenta dintre un business online si unul traditional, despre provocari, esecuri si nevoia de a invata din greseli, pentru a face fata in lumea afacerilor.
Pentru a transforma pasiunea pentru afaceri in meserie, ai nevoie de ambitie, curiozitate si dorinta de a invata din esecuri. Mai mult decat atat, orice antreprenor are mult de invatat din spectacolele de improvizatie, sustine Dragos Roua, intr-un interviu acrodat Business24.
Incapatanarea l-a ajutat sa treaca peste momentele dificile, prezente in viata unui antreprenor, spune Dragos Roua, recunoscand, insa, ca nu are conceptul de timp liber: "Fac ce imi place, asa ca tot timpul meu este liber".
Va prezentati ca un sustinator al dezvoltarii personale, blogger, visator, o persoana care isi asuma riscuri. Care sunt, totusi, caracteristicile care v-au adus succesul de care va bucurati in ziua de azi?
In primul rand, nu cred ca e vorba de succes, ci mai degraba de o anume popularitate, care, sincer sa fiu, nu-mi e intotdeauna confortabila. Am avut succese personale mult mai mari, atunci cand nu dadeam atatea interviuri.
Dar, ca sa raspund la intrebare, cred ca doua trasaturi ma caracterizeaza in mod deosebit: o curiozitate aproape patologica si incapatanarea. Curiozitatea m-a impins sa explorez, sa caut metode noi de a crea valoare si de a genera venituri. Iar incapatanarea m-a ajutat sa trec peste momentele... mai mult
Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 00:00
Femeile de afaceri de pe web incep sa formeze o comunitate din ce in ce mai puternica. Isi ofera una alteia sfaturi pentru a porni un start-up si pentru a-si creste afacerile. Acesta este inceputul unui nou capitol in e-commerce-ul condus de femei.Cele 50 de femei din Grupul Calliope s-au intrunit recent la una dintre primele conferinte pe tema afacerilor online conduse de femei. Adunarea arata mai mult a prezentare de moda decat a conferinta business.
De fapt, camera era plina de tocilare, dupa cum descrie revista Fortune. Aceste femei, majoritatea in varsta de 20-30 de ani, au lansat ceea ce spera sa devina cele mai mari companii online. Si, din ce in ce mai mult, apeleaza la colegele de breasta pentru a face schimb de idei de finantare, de conducere a companiilor si, in final, de crestere a averii.
"Aceste femei sunt acum prietene. Petrecem timp impreuna, ne ajutam si ne sustinem reciproc", spune Dina Kaplan, cofondator al Blip.tv, un site care prezinta continut video original, si organizator al Grupului Calliope. "Aceasta este o baza foarte solida care genereaza afaceri".
In acest fel a cunoscut-o Alexa Hirschfield, co-fondatorul Paperless Post, furnizor de articole de papetarie, pe Laurel Touby. Cea din urma i-a vandut compania Mediabistro pentru 23 milioane dolari in 2007. Laura Touby a cunoscut-o aici pe Soraya Darabi, cofondator al Foodspotting, un ghid culinar online. Iar Darabi a cunoscut-o pe Brooke Moreland, cofondator al Fashism, un site de sfaturi... mai mult
Sambata, 18 Iunie 2011, ora 11:22