Susan Wojcicki este directorul executiv al YouTube, site care in primavara a ajuns la 2 miliarde de utilizatori pe luna, dintre care o buna parte sunt copii si mai ales adolescenti, insa, cand vine vorba de propriii copii, este preocupata, ca multi alti lideri din Silicon Valley, de timpul petrecut de acestia in fata ecranului.
Astfel ca Wojcicki, impreuna cu sotul sau, Dennis Troper, care este si el director la Google, a decis sa limiteze interactiunile copiilor lor cu tehnologia. "Sunt momente in care le iau copiilor telefoanele, mai ales daca suntem in vacanta cu familia, pentru ca vreau ca oamenii sa interactioneze unii cu altii.
Ne concentram cu totii sa fim prezenti astazi", spune Wojcicki intr-un interviu pentru The Guardian, potrivit CNBC.
Este vorba de echilibru, sustine sefa YouTube, mama a cinci copii, care vrea ca acestia sa aiba o relatie sanatoasa cu tehnologia si sa recunoasca momentele in care trebuie sa ia o pauza de la ea.
"Oamenii trebuie sa invete cand este momentul sa se concentreze asupra conversatiei si cand este in regula sa urmareasca clipuri sau sa faca alte activitati pe Internet", mai spune Wojcicki, care sustine nu le-a dat copiilor sai telefoane decat atunci cand acestia au ajuns "intr-o pozitie in care au fost pe cont propriu", ca, de exemplu, atunci cand au luat singuri autobuzul sau au mers in diverse locuri.
"Sunt momente in care devine important pentru ei sa aiba un telefon. Cred ca inceperea educatiei in aceasta privinta... mai mult
Marti, 20 August 2019, ora 00:00
Un studiu efectuat in 15 state membre ale Uniunii Europene in perioada 2008 - 2015 arata ca europenii petrec zilnic intre doua si trei ore in fata unui ecran, in afara serviciului, potrivit datelor publicate luni de Oficiul European de Statistica (Eurostat).
In Grecia, 95,1% din populatia intervievata a raspuns ca este implicata in afara programului de serviciu in activitati legate de ecrane, cum ar fi vizionarea emisiunilor TV sau a altor media, jocuri pe calculator sau alte activitatile desfasurate in fata ecranului.
Ei sunt urmati de finlandezi (92,9%), polonezi (91,6%) si romani (91,5%).
Cel mai redus procent este in randul francezilor (84,2%), italienilor (84,5%) si austriecilor (87%).
Studiul acopera grupa de varsta de la 20 la 74 de ani.
Timpul mediu petrecut in fata unui ecran, in afara serviciului, variaza de la trei ore si 17 minute in Belgia, trei ore si 14 minute in Grecia, pana la aproape doua ore si jumatate in Romania si doua ore si 18 minute in Italia. mai mult
Luni, 07 Mai 2018, ora 11:18