Fumatul este unul dintre cele mai intalnite vicii, dar si un factor care declanseaza o multime de boli in randul fumatorilor. Pentru ca este considerat ca fiind o actiune care distruge sanatatea in mod direct, companiile importante din lume au incercat sa lanseze produse care sa alimenteze viciul, dar care sa nu aiba atat de multe efecte negative.
Tigara electronica a reusit acest lucru, iar de peste 16 ani de cand aceasta s-a lansat a devenit pentru milioane de persoane alternativa mult mai prietenoasa a tigarilor clasice.
Inca de la prima utilizarea a vaporizatoarelor iti poti da seama ca sunt mult mai prietenoase cu organismul. In primul rand, fumul inhalat nu mai este produs prin ardere, ba chiar s-a renuntat de tot la fum si a fost inlocuit cu aburi. In cel de-al doilea rand, fiecare persoana isi poate alege concentratia de nicotina pe care o inhaleaza sau poate alege un lichid care sa nu contina deloc aceasta substanta.
S-au realizat nenumarate studii pe baza tigarilor electronice, toate acestea demonstrand ca e-tigarile sunt cu peste 95% mai putin daunatoare decat tigarile obisnuite. De altfel, fiecare alternativa a fumatului traditional este mult mai prietenoasa cu organismul. Daca nu poti renunta complet la fumat si ai nevoie de o alternativa, primul lucru pe care il poti face este sa accesezi un magazin online cu tigari electronice si sa te documentezi mai mult despre aceste produse.
Poti renunta complet la fumat cu ajutorul tigarilor electronice?... mai mult
Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 17:21
Desi tigarile electronice pot reprezenta un ajutor pentru renuntarea la fumat, decizia de utilizare a lor este inca afectata de controversele din spatiul public, arata Agentia de Sanatate Publica din Franta, care a publicat, joi, un studiu privind utilizarea tigarilor electronice in aceasta tara.
Tigarile electronice se comercializeaza in Franta din jurul anul 2010. In 2017, 700.000 de oameni declarau ca au renuntat la fumat cu ajutorul tigarilor electronice.
"Efectele pe termen lung sunt inca discutabile, fapt care alimenteaza neincrederea multor fumatori", spune Guillemette Quatremere, coordonatorul studiului, scrie publicatia 20 minutes.
In prezent, 3,8% dintre francezi au inlocuit tigarile clasice cu cele electronice, conform barometrului publicat de Agentia de Sanatate Publica din Franta.
Studiul, derulat in perioada 2010-2017, releva succesul in crestere al tigarilor electronice, in ciuda controverselor existente in spatiul public.
"In primul rand, utilizatorii de tigari electronice au aproape toti o legatura cu tutunul. Fie continua sa fumeze in paralel sau, dimpotriva, nu se mai ating de tigari, toti au fost fumatori. Trebuie precizat faptul ca studiul s-a adresat exclusiv persoanelor cu varsta cuprinsa intre 18 si 75 de ani.
90% dintre utilizatorii de tigari electronice prefera produsul cu nicotina. In 2017, utilizatorii de tigari electronice reprezentau 3,8% din populatie, cu 2,7% utilizatori zilnici. Utilizatorii sunt majoritatea barbati -... mai mult
Vineri, 28 Iunie 2019, ora 12:37
Daca ati ajuns la momentul de a lua aceasta decizie inseamna ca sunteti deja hotarati sa eliminati din viata dumneavoastra tigarile din tutun. Motivul deja nu mai este important, pentru ca oricum sanatatea va era pusa in real pericol, asadar sunteti doar la un mic pas de a incepe sa vapati si sa va recuperati puterea de miscare, atitudinea si nu in ultimul rand prezenta agreabila in societate fara a mai lasa in urma vreun miros greu de fum.
Lichidele pentru tigari electronice se vor cumpara dintr-un magazin specializat, accesarea oricarei alte forme de comert cu aceste produse nefiind deloc sigura. Un magazin de tigari electronice din Bucuresti reprezinta o varianta cel putin ideala, daca ne gandim doar la oferta diversificata pe care o propune, iar daca la acest lucru adaugam excelenta posibilitate de a testa pe loc mostre de lichide se poate spune ca este chiar foarte bine.
Atunci cand veti alege primul lichid cu care veti incarca dispozitivul de vaporizare, atentia trebuie indreptata catre doua situatii: una se refera la aroma pe care o veti simti cand veti vapa, iar cea de-a doua, la fel de importanta, este data de concentratia de nicotina pe care lichidul baza o are.
Despre aroma, cei mai multi afirma cu indreptatire ca o varianta de aroma de tutun este benefica, cel putin pentru inceput, totul in ideea de a face trecerea cat mai usoara si a pastra, daca se poate spune asa, ceva din ceea ce simteati atunci cand fumati. In legatura cu concentratia de nicotina,... mai mult
Joi, 09 Iulie 2015, ora 16:45
Contradictiile legate de utilizarea si siguranta componentelor tigarii electronice, dispozitive si consumabile vor continua sa fie dezbatute atat timp cat nu exista date certe sau evenimente repetabile raportate ca fiind negative in utilizarea acestor produse.
Intr-o mare masura, comentariile negative la adresa tigarii electronice vin justificat dinspre zona concurentiala certa si evidenta - producatorii de tigarete din tutun - care au observat ca in ultimii ani o buna parte dintre clientii lor au renuntat la produsele lor si le-au inlocuit cu tigara electronica.
Cum este evident, acestia arata doar presupuse pericole despre utilizarea de tigari electronice, insa niciodata nu au prezentat un raport detaliat despre riscurile la care se supun fumatorii de tigarete din tutun.
O alta sursa de comentarii negative vine chiar dinspre unii utilizatori de tigari electronice care, nemultumiti fiind de produs, au concluzionat ca tigara electronica este periculoasa si ca atare nu trebuie utilizata. Cei mai multi dintre acestia au prezentat drept justificare produse de slaba calitate, atat parti componente - vaporizatoare sau baterii, dar si lichide de reincarcare a caror provenienta nu a putut fi depistata.
In acest gen de situatii este evident ca a trage concluzii radicale este o greseala si mai degraba se poate spune ca cei in cauza au fost complet neinformati despre necesitatea cumpararii unor produse de calitate din locatii sigure.
Ambele situatii propaga o falsa... mai mult
Marti, 07 Iulie 2015, ora 18:04
1Creata ca un dispozitiv in stare sa le ofere fumatorilor o alternativa mai buna la fumatul clasic, tigara electronica este astazi un obicei tot mai des intalnit si tot mai bine vazut in cadrul societatii noastre.
Inventatorul tigarii electronice este considerat un chinez pe nume Hon Lik, al carui tata a murit in urma unei boli fatale provocate de fumatul tigarilor normale. Fabricata mai intai in China, abia apoi aparand in SUA si Europa, tigara electronica este un dispozitiv de dimensiunea tigarilor traditionale, care emite nicotina pura printr-un proces de fierbere, neimplicand arderea unor substante daunatoare organismului.
Componenta de baza a tigarilor electronice este lichidul, acesta din urma fiind format la randul lui din baze si din diverse adaosuri. Mai mult decat atat, lichidul tigarilor electronice este si cel care le ofera acestora aroma si mirosul, mult mai placute si dezirabile din punct de vedere social. Aceste arome pot varia de la piersici, capsuni si alte fructe, pana la gusturi mai indraznete precum Cola sau Red-Bull. De exemplu, exista anumite tipuri de lichid tigari electronice Voore extrem de indragite de catre vaperi, atat din punct de vedere al gustului, cat si din punct de vedere al pretului.
Pentru ca tot am vorbit de pret, este important de mentionat faptul ca acesta este principalul motiv pentru care majoritatea fumatorilor renunta la tigarile clasice in favoarea celor electronice. Pe langa pretul de achizitie al unei tigari... mai mult
Miercuri, 27 Mai 2015, ora 18:15
Fumatul tigarilor electronice reprezinta unul dintre cele mai noi obiceiuri ale acestui mileniu, adoptat de catre un numar tot mai mare de persoane. Acest obicei tinde sa se raspandeasca destul de rapid in conditiile in care tigara clasica este extrem de rau vazuta si perceputa de catre populatia la nivel mondial.
In randurile urmatoare vom vorbi despre ce presupune fumatul bionic, de la tigara electronica in general si pana la lichid tigari electronice voore.
In primul rand, este important de mentionat faptul ca fumatorii care renunta la tigara clasica si opteaza pentru o tigara electronica sunt motivati mai cu seama de pretul acestora din urma, decat de avantajele pentru sanatate. Cu toate acestea, foarte multe studii vorbesc despre faptul ca efectele negative tigarilor electronice asupra sanatatii sunt mult mai reduse in comparatie cu daunele pe care le poate provoca fumatul obisnuit.
Gudronul, principalul factor de risc al cancerului pulmonar din componenta tigarii ...citeste mai departe despre "Tigara electronica - obiceiul vremurilor noastre" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 27 Mai 2015, ora 17:57
1Cei mai multi fumatori vor sa renunte, dar majoritatea nu reusesc sa-si duca tentativa pana la capat. Dependenta de nicotina, cat si dependenta psihologica sunt aspecte greu de combatut.
Totusi, cei decisi sa renunte la fumat au la indemana mai multe tipuri de produse farmacoterapeutice: plasturi, inhalatori, microtablete si guma de mestecat cu nicotina; precum si tigara electronica disponibila intr-o mare varietate de modele.
Cele mai multe studii care si-au propus sa evalueze rata de succes a produselor farmacoterapeutice au constatat ca doar un procent cuprins intre 7-9% din subiectii studiului au reusit sa renunte la fumat cu ajutorul acestor produse. Din acest motiv, se naste nevoia de a gasi alternative mai noi si mai eficiente in lupta impotriva fumatului.
Tigarile electronice reusesc sa abordeze ambele aspecte ale dependentei de tigari. Nicotina este livrata in cantitati bine determinate usor cuantificabile de utilizator. Tigarile electronice prin aspectul similar cu tigarile traditionale reusesc sa solutioneze si latura psihologica ce tine de obiceiul - mimica fumatului.
In momentul de fata exista o mare varietate de modele de tigari electronice pe piata. In general, se pot grupa in doua mari categorii in functie de momentul aparitiei lor.
Tigarile din prima generatie au aparut in 2007 si sunt in general modele miniaturizate de mici dimensiuni care imitau ca si aspect tigarile de tutun. Aceste e-tigari erau dotate cu acumulatori de capacitate... mai mult
Luni, 02 Februarie 2015, ora 10:45
1Tigarile electronice, inventate in 2003 de un cercetator chinez, au fost concepute din nevoia unei alternative la fumatul traditional si s-au concretizat intr-un instrument eficient de dozare a nicotinei fara alte substante nocive ce se regasesc in tigarile clasice.
E-tigarile au aparut pe piata europeana incepand cu anul 2005 si au devenit din ce in ce mai populare. Tigara electronica a evoluat, a fost imbunatatita si a suferit modificari importante din punct de vedere al aspectului. Daca primele modele de tigari aveau forme si dimensiuni similare tigarilor traditionale, modelele actuale au dimensiuni mult mai mari si nu prea mai pastreaza din caracteristicile tigarilor de tutun clasice. Modelele de ultima generatie sunt dotate cu acumulatori de capacitate mare si recipiente de lichid generoase.
In principiu majoritatea tigarilor electronice sunt compuse dintr-un acumulator lithium ion si un atomizor (sau clearomizor) dotat cu o rezistenta care incalzeste si vaporizeaza lichidul de tigari. Prin apasarea unui buton aflat pe lateralul bateriei, tigara electronica genereaza un aerosol cu continut de nicotina ce se poate inhala exact ca si fumul produs de o tigara clasica. Dat fiind ca tigarile electronice produc un vapor si nu un fum rezultat din combustia tutunului, acestea nu contin elementele toxice sau chiar cancerigene, prezente in fumul de tigara.
Odata cu raspandirea tigarilor electronice au aparut tot mai multe studii ce si-au propus sa elucideze cum si in... mai mult
Joi, 11 Septembrie 2014, ora 12:09
1Fumatorii din ziua de astazi au la dispozitie o optiune in plus fata de clasicele tigari pe baza de tutun: tigara electronica. Cu avantaje deosebit de importante pentru sanatate, tigara electronica este un dispozitiv care chiar merita toata atentia si tot interesul din partea fumatorilor.
E-cig este o alegere mai buna din multiple motive si veti avea si alte beneficii atunci cand adoptati vapatul in locul fumatului.
Tigara electronica va permite sa primiti necesarul de nicotina la care ati facut adictie fumand tigari clasice, fara insa a inhala si gudron, monoxid de carbon si alte toxine daunatoare, pastrundu-va in acelasi timp toate gesturile relationate cu fumatul.
Apoi veti remarca si impactul pe care fumatul electronic il are asupra reducerii cheltuielilor lunare, tigarea electronica fiind o varianta mult mai economica pentru cei care inca nu vor sa renunta la obiceiurile preferate. Aceste dispozitive electronice nu produc fum secundar, ceea ce le face sa fie mult mai sigure pentru mediul inconjurator, pentru persoanele din jur si in primul rand pentru cel care le foloseste.
In privinta sanatatii, persoanele care aleg tigara electronica nu trebuie sa isi faca griji asupra efectelor negative pe care aceasta le-ar putea avea asupra organismului, pentru simplul motiv ca ele nu exista. Consumul de nicotina prin intermediul tigarii electronice nu este daunator deoarece nicotina din compozitia tuturor sortimentelor de e-lichide este pura si adaugata intr-o... mai mult
Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 10:47