Fumatul este unul dintre cele mai intalnite vicii, dar si un factor care declanseaza o multime de boli in randul fumatorilor. Pentru ca este considerat ca fiind o actiune care distruge sanatatea in mod direct, companiile importante din lume au incercat sa lanseze produse care sa alimenteze viciul, dar care sa nu aiba atat de multe efecte negative.
Tigara electronica a reusit acest lucru, iar de peste 16 ani de cand aceasta s-a lansat a devenit pentru milioane de persoane alternativa mult mai prietenoasa a tigarilor clasice.
Inca de la prima utilizarea a vaporizatoarelor iti poti da seama ca sunt mult mai prietenoase cu organismul. In primul rand, fumul inhalat nu mai este produs prin ardere, ba chiar s-a renuntat de tot la fum si a fost inlocuit cu aburi. In cel de-al doilea rand, fiecare persoana isi poate alege concentratia de nicotina pe care o inhaleaza sau poate alege un lichid care sa nu contina deloc aceasta substanta.
S-au realizat nenumarate studii pe baza tigarilor electronice, toate acestea demonstrand ca e-tigarile sunt cu peste 95% mai putin daunatoare decat tigarile obisnuite. De altfel, fiecare alternativa a fumatului traditional este mult mai prietenoasa cu organismul. Daca nu poti renunta complet la fumat si ai nevoie de o alternativa, primul lucru pe care il poti face este sa accesezi un magazin online cu tigari electronice si sa te documentezi mai mult despre aceste produse.
Poti renunta complet la fumat cu ajutorul tigarilor electronice?... mai mult
Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 17:21
Biopsiile plamanilor a 17 persoane afectate de boli pulmonare asociate utilizarii tigarilor electronice in Statele Unite, dintre care doua decedate, au dezvaluit leziuni similare cu cele provocate de expunerea la gaze toxice, conform unui studiu medical publicat miercuri.
"Seamana cu leziunile directe, similare cu cele observate in cazul unei expuneri la emanatii chimice toxice, gaze sau agenti toxici", a explicat medicul Brandon Larsen de la spitalul Mayo Clinic Arizona, autorul studiului publicat in jurnalul medical New England Journal of Medicine.
Pacientii studiati nu reprezinta decat un esantion mic din cele peste 800 de persoane afectate, identificate pana in prezent in Statele Unite, scrie AFP.
Insa, niciunul dintre aceste cazuri nu confirma unul dintre diagnosticele inaintate initial, pneumonia lipoida, care apare atunci cand uleiurile penetreaza plamanii. Uleiul de vitamina E a fost evocat de autoritatile statului New York ca o posibila cauza a imbolnavirilor.
"Din ceea ce am observat in studiul nostru, estimam ca majoritatea cazurilor implica contaminanti chimici, derivati toxici sau alti agenti nocivi continuti in lichidele pentru tigarile electronice", a continuat Brandon Larsen.
Incepand cu data de 27 septembrie, autoritatile federale au confirmat 12 decese.
Autoritatile din domeniul sanitar investigheaza aceste cazuri incepand din luna iulie pentru a stabili cauza exacta a imbolnavirilor. Cel mai frecvent, persoanele afectate sunt tineri,... mai mult
Joi, 03 Octombrie 2019, ora 11:39
Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anuntat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca Administratia sa va interzice tigarile electronice cu arome, pe fondul ingrijorarilor tot mai mari legate de efectele nocive ale acestora asupra sanatatii.
Donald Trump le-a declarat jurnalistilor de la Casa Alba ca este nevoie de masuri "foarte, foarte puternice" in privinta tigarilor electronice, intrucat acestea reprezinta un pericol pentru "copiii nevinovati", informeaza Mediafax.
La randul sau, secretarul american al Sanatatii, Alex Azar, a anuntat ca Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) va redacta in urmatoarele saptamani o serie de reglementari in privinta acestor dispozitive.
FDA a anuntat anterior ca imbolnavirile sunt cauzate de utilizarea lichidelor cu extract de marijuana procurate de pe piata neagra.
"Asociatia Industriei de Vaping din Romania (AIV) doreste sa informeze opinia publica, despre concluziile preliminare ale FDA, referitoare la cazurile de imbolnavire in lant din SUA, care initial au fost atribuite in mod eronat vapingului - https://www.fda.gov/consumers/consumerupdates/vaping-illnesses-consumers-can-help-protect-themselves-avoiding-tetrahydrocannabinol-thccontaining.
Reamintim ca prezentarea acestor cazuri de catre mass-media romaneasca si de anumite personalitati din lumea medicala, a fost de un alarmism absolut gratuit, fiind insotita de afirmatii de genul 'Tigarile electronice pot cauza moartea' si de o serie de... mai mult
Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 21:36
Desi tigarile electronice pot reprezenta un ajutor pentru renuntarea la fumat, decizia de utilizare a lor este inca afectata de controversele din spatiul public, arata Agentia de Sanatate Publica din Franta, care a publicat, joi, un studiu privind utilizarea tigarilor electronice in aceasta tara.
Tigarile electronice se comercializeaza in Franta din jurul anul 2010. In 2017, 700.000 de oameni declarau ca au renuntat la fumat cu ajutorul tigarilor electronice.
"Efectele pe termen lung sunt inca discutabile, fapt care alimenteaza neincrederea multor fumatori", spune Guillemette Quatremere, coordonatorul studiului, scrie publicatia 20 minutes.
In prezent, 3,8% dintre francezi au inlocuit tigarile clasice cu cele electronice, conform barometrului publicat de Agentia de Sanatate Publica din Franta.
Studiul, derulat in perioada 2010-2017, releva succesul in crestere al tigarilor electronice, in ciuda controverselor existente in spatiul public.
"In primul rand, utilizatorii de tigari electronice au aproape toti o legatura cu tutunul. Fie continua sa fumeze in paralel sau, dimpotriva, nu se mai ating de tigari, toti au fost fumatori. Trebuie precizat faptul ca studiul s-a adresat exclusiv persoanelor cu varsta cuprinsa intre 18 si 75 de ani.
90% dintre utilizatorii de tigari electronice prefera produsul cu nicotina. In 2017, utilizatorii de tigari electronice reprezentau 3,8% din populatie, cu 2,7% utilizatori zilnici. Utilizatorii sunt majoritatea barbati -... mai mult
Vineri, 28 Iunie 2019, ora 12:37
Tigara electronica este o alternativa deja foarte bine cunoscuta, pe care din ce in ce mai multi fumatori o adopta in detrimentul tigarii din tutun. Exista multe magazine online care isi focuseaza atentia 100% asupra acestui produs si exista din ce in ce mai multi producatori care au in oferta doar tigari electronice.
Evident, dat fiind faptul ca tigara electronica este un produs cu o istorie care abia a depasit 10 ani, lucrurile stiute despre ea pot sa nu fie foarte bine conturate.
Este motivul pentru care vom incerca sa raspundem la cateva intrebari extrem de importante despre acest nou mod de a fuma.
Ce este tigara electronica?
Este un dispozitiv electronic care functioneaza pe baza unei tehnologii moderne, oferindu-le fumatorilor aceeasi senzatie pe care o au in momentul in care fumeaza o tigara clasica, insa cu mult mai multe avantaje.
Pentru tigara electronica nu este nevoie de combustie, nu este nevoie de fum si nici de gust si miros neplacut.
Compusa din 3 piese: baterie, atomizor si cartus, tigara electronica se dovedeste a fi extrem de eficienta.
Fumul pe care il inhaleaza fiecare fumator, in cazul tigarii electronice este dat de un abur generat prin evaporarea unui lichid. Practic, sursa fumatului este acest lichid pentru tigari electronice.
In ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe variante de tigari electronice, cu componente din ce in ce mai sofisticate, cu forme foarte deosebite si cu eficienta din ce in ce mai mare. Per total... mai mult
Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 13:29
Tigarile electronice ar putea sa fie taxate mai mult decat tigarile normale, au convenit marti ministrii europeni de Finante, in conditiile in care popularitatea tigarilor electronice este in crestere.
In prezent, in majoritatea statelor membre UE, tigarile electronice sunt scutite de la plata accizelor care sunt aplicate produselor traditionale din tutun, pe langa TVA. Aceasta inseamna ca, de obicei, tigarile electronice sunt mai ieftine, informeaza Reuters.
Preocupati atat de veniturile la bugetul statului cat si de sanatatea publicului, ministrii europeni de Finante reuniti la Bruxelles au apreciat ca scutirea de la plata accizelor pentru tigarile electronice ar trebui revizuita si in consecinta au cerut ...citeste mai departe despre "Tigarile electronice ar putea fi taxate mai mult decat cele normale" pe Ziare.com mai mult
Marti, 08 Martie 2016, ora 21:00
Rezistentele tigarilor electronice sunt poate cele mai expuse degradarii dintre toate componentele ce fac functional dispozitivul de vapat. Tensiunea aplicata constant si aportul de lichid care traverseaza spirele unei rezistente fac ca aceasta sa sufere in timp modificari, iar la un moment dat calitatea vaporizarii sa se simta altfel decat atunci cand rezistenta este noua.
Desigur ca o mare contributie o are calitatea lichidului incarcat in rezervor in sensul puritatii acestuia. Si acesta este cel putin un motiv pentru care cumpararea de lichide trebuie sa fie facuta din magazine de specialitate, o varianta optima fiind un magazin de tigari electronice din Bucuresti. Depunerile de reziduri pe rezistenta au drept consecinta diminuarea treptata a capacitatii acesteia de a vaporiza la o temperatura optima lichidul, indiferent ca bateria furnizeaza in parametri optimi tensiunea necesara.
Prin urmare, servisarea oricarui tip de rezistenta, indiferent de felul in care aceasta este pozitionata, sus sau la baza unui clearomizor ori atomizor, trebuie facuta in timp util, pentru a evita momentele in care aroma se atenueaza sau poate chiar aparea un gust neplacut.
Eliminarea depunerilor acumulate se realizeaza cel mai bine si cu adevarat eficient prin procedeul de ardere uscata, in denumire internationala dry-burn, care are ca rezultat desprinderea tuturor acumularilor de pe spirele rezistentei, astfel incat firul electric din care este confectionata sa fie aproape ca nou.... mai mult
Vineri, 10 Iulie 2015, ora 12:31
Daca ati ajuns la momentul de a lua aceasta decizie inseamna ca sunteti deja hotarati sa eliminati din viata dumneavoastra tigarile din tutun. Motivul deja nu mai este important, pentru ca oricum sanatatea va era pusa in real pericol, asadar sunteti doar la un mic pas de a incepe sa vapati si sa va recuperati puterea de miscare, atitudinea si nu in ultimul rand prezenta agreabila in societate fara a mai lasa in urma vreun miros greu de fum.
Lichidele pentru tigari electronice se vor cumpara dintr-un magazin specializat, accesarea oricarei alte forme de comert cu aceste produse nefiind deloc sigura. Un magazin de tigari electronice din Bucuresti reprezinta o varianta cel putin ideala, daca ne gandim doar la oferta diversificata pe care o propune, iar daca la acest lucru adaugam excelenta posibilitate de a testa pe loc mostre de lichide se poate spune ca este chiar foarte bine.
Atunci cand veti alege primul lichid cu care veti incarca dispozitivul de vaporizare, atentia trebuie indreptata catre doua situatii: una se refera la aroma pe care o veti simti cand veti vapa, iar cea de-a doua, la fel de importanta, este data de concentratia de nicotina pe care lichidul baza o are.
Despre aroma, cei mai multi afirma cu indreptatire ca o varianta de aroma de tutun este benefica, cel putin pentru inceput, totul in ideea de a face trecerea cat mai usoara si a pastra, daca se poate spune asa, ceva din ceea ce simteati atunci cand fumati. In legatura cu concentratia de nicotina,... mai mult
Joi, 09 Iulie 2015, ora 16:45
Contradictiile legate de utilizarea si siguranta componentelor tigarii electronice, dispozitive si consumabile vor continua sa fie dezbatute atat timp cat nu exista date certe sau evenimente repetabile raportate ca fiind negative in utilizarea acestor produse.
Intr-o mare masura, comentariile negative la adresa tigarii electronice vin justificat dinspre zona concurentiala certa si evidenta - producatorii de tigarete din tutun - care au observat ca in ultimii ani o buna parte dintre clientii lor au renuntat la produsele lor si le-au inlocuit cu tigara electronica.
Cum este evident, acestia arata doar presupuse pericole despre utilizarea de tigari electronice, insa niciodata nu au prezentat un raport detaliat despre riscurile la care se supun fumatorii de tigarete din tutun.
O alta sursa de comentarii negative vine chiar dinspre unii utilizatori de tigari electronice care, nemultumiti fiind de produs, au concluzionat ca tigara electronica este periculoasa si ca atare nu trebuie utilizata. Cei mai multi dintre acestia au prezentat drept justificare produse de slaba calitate, atat parti componente - vaporizatoare sau baterii, dar si lichide de reincarcare a caror provenienta nu a putut fi depistata.
In acest gen de situatii este evident ca a trage concluzii radicale este o greseala si mai degraba se poate spune ca cei in cauza au fost complet neinformati despre necesitatea cumpararii unor produse de calitate din locatii sigure.
Ambele situatii propaga o falsa... mai mult
Marti, 07 Iulie 2015, ora 18:04
1