Impozitul forfetar ar putea fi mai indicat atat pentru mediul de afaceri cat si pentru Agentia Nationala de Administrare Fiscala, in conditiile in care 45.000 de companii din 1,2 milioane aduc 98% din veniturile la bugetul de stat, a afirmat, marti, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, la conferinta "Politici fiscale pentru restructurarea financiara si sustinerea mediului de afaceri".
"In Romania astazi sunt aproximativ 1,2 milioane de contribuabili. Cam 45.000 aduc ca venituri 98%. Acesta inseamna o mare parte din ceea ce inseamna ANAF, resurse financiare, umane, sunt ca sa zic asa alocate fara un temei logic. Pe de alta parte, companiile sunt sufocate de foarte multe verificari pe care ANAF le desfasoara.
Si atunci spun asa: daca un milion o suta si ceva de firme aduc undeva la 2% atunci poate o abordare de acest tip, forfetar (impozit forfetar n.r.), ar fi mai indicata pentru ambele parti.
Si pentru mediul de afaceri si pentru ANAF. Poate o suma fixa stabilita anual de catre stat, in mod transparent, tinand cont de cifra de afaceri a acelei companii, si atunci ANAF nu face niciun fel de verificare pe acel contribuabil", a spus Eugen Teodorovici.
Ministrul Finantelor a declarat ca se doreste o crestere a fiscalizarii. In cazul aplicarii impozitului forfetar, cei 45.000 de contribuabili vor primi o atentie acordata in mod corect modului in care se va face controlul asupra lor, iar procesele verbale pe care ANAF le va intocmi vor fi prezentate... mai mult
Marti, 25 Iunie 2019, ora 14:15
Impozitul forfetar ar putea fi introdus de la 1 ianuarie 2016, a anuntat, vineri, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.
"Exista un proiect in Parlament care se afla la Camera Deputatilor in acest moment si vom incerca sa introducem in Codul Fiscal prevederile acestui impozit forfetar, dupa ce patronatele din turism se vor mai uita pe text inca o data", a spus Teodorovici, adaugand ca demersurile vor fi facute "daca acest lucru se doreste".
In cazul in care toate lucrurile vor merge bine, atunci impozitul forfetar va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016.
Ministrul a mai anuntat, pe de alta parte, eliminarea impozitarii bacsisului.
Prevederea va intra in vigoare la 1 iunie, modificarea fiind operata de Parlament. Pana atunci, actuala lege ramane in vigoare.
Impozitul pe bacsis va fi eliminat - Explicatiile ministrului Finantelor
"Mecanismul ramane in vigoare pana cand se va elimina, noi am spus ca la 1 iunie se va elimina. Dansii (jucatorii din piata - n.red.) au ...citeste mai departe despre "Impozit forfetar din 2016? Anuntul facut de ministrul Finantelor" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 15 Mai 2015, ora 16:24