Romania este una din tarile cu cea mai mare viteza la internet din regiune, insa internetul mobil reprezinta deocamdata doar 9% din traficul total generat de romani.
Concluzia apare in in cel mai recent raport Gemius "Consumers go mobile", in care se analizeaza tendintele in internetul mobil din Europa Centrala si de Est.
"Apple, lider pe segmentul tablete. Samsung, gigantul pe smartphones. Traficul maxim pe PC se inregistreaza in cadrul orelor de lucru, traficul pe tablete mai ales seara si in weekend. Smartphone-urile sunt folosite in mod egal de-a lungul intregii zile cu un varf de intensitate seara. In Romania, 9% din tot traficul de internet se genereaza de pe dispozitive mobile", se arata in raportul Gemius, lider in cercetare si consultanta online in Europa si Orientul Mijlociu.
Iata concluziile raportului
Conform datelor, in 2012 traficul mobil reprezenta doar 3% din traficul total de internet din Europa Centrala si de Est. Acum procentul a crescut la 10%. GSMA Intelligence, organizatia mondiala a operatorilor de telefonie mobila, anunta ca in ultimul trimestru din 2013 penetrarea cardurilor SIM a depasit 100% in aproape toate tarile din Europa Centrala si de Est.
Tara cu cel mai ridicat procent de trafic mobil este Croatia, unde in Iunie 2014, peste 20% din toate afisarile de pagina au fost generate prin intermediul dispozitivelor mobile.
Lituania, Slovacia, Serbia, Turcia, Macedonia si Estonia inregistreaza de asemenea valori peste media din... mai mult
Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 13:58
Pesimismul i-a cuprins din nou pe consumatorii europeni, care de teama unei noi recesiuni pun frana consumului.
Confruntati cu discutiile privind situatia din Grecia si planul de salvare al statului elen, cetatenii statelor europene, ca Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Polonia, Portugalia, Bulgaria si Romania sunt din nou nelinistiti, potrivit unui studiu GfK cu privire la climatul de consum din Europa, care ofera o imagine de ansamblu asupra evolutiei asteptarilor privind starea economica, preturile si veniturile, si a dorintei de cumparare.
Daca in primavara, majoritatea tarilor din UE erau optimiste cu privire la depasirea crizei in viitorul previzibil, din luna iunie, asteptarile privind starea economiei s-au prabusit in majoritatea tarilor europene, cele mai accentuate scaderi inregistrandu-se in Germania, Austria si Franta.
Singurele tari care au reusit sa evite acest trend puternic decendent au fost Polonia, Bulgaria si Romania.
In Marea Britanie, redresarea economica a fost mult mai lenta decat in cazul celor doua recesiuni anterioare. In al doilea trimestru, cresterea economica a fost cu 0,7% mai mare decat in anul anterior.
Unul din motivele inregistrarii unul nivel mai scazut de crestere economica a fost reprezentat de tsunami-ul din Japonia, importurile de automobile fiind grav afectate de dezastrul japonez.
Masurile de austeritate ale guvernului britanic au inceput sa se faca simtite, cheltuielile publice fiind reduse aproape la zero.
De... mai mult
Marti, 18 Octombrie 2011, ora 18:38