Tendințele în amenajările interioare se schimbă în permanență, însă există anumite elemente care rămân constante și pe care trebuie să le integrezi în bucătărie indiferent de trend-uri. Spre deosebire de alte încăperi din locuință, în bucătărie trebuie să privim mai departe de partea estetică, având în vedere faptul că vorbim despre un loc în care desfășurăm o listă lungă de acțiuni. Este locul în care petrecem o bună parte din timp, unde ne bucurăm de activități precum socializarea cu prietenii și familia, servirea unei cine delicioase și în special, gătitul - activitate ce necesită o varietate de electrocasnice, obiecte și ustensile pe care trebuie să le integrezi cât mai eficient.
Îți prezentăm mai jos o listă cu obiecte ce nu trebuie să lipsească din bucătăria ta:
Chiuveta
Chiuveta se numără printre obiectele imperios necesare dintr-o bucătărie. O poți alege pe cea potrivită nevoilor tale în funcție de brandul preferat, tipul de montaj (încorporată sau pe blat), materialul din care este realizată (printre cele mai populare și de actualitate se numără modelele din inox și granit), dimensiune și culoare.
Nu uita să achiziționezi și o baterie bucatarie din același material și cu un design care să se afle în armonie cu aceasta. Așadar, dacă alegi o chiuvetă cu finisaje mate sau lucioase, bateria de chiuvetă trebuie să fie în același stil. Pentru că vorbim de bateria pentru... mai mult
Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 16:52
Bucatariile moderne aduc in discutie tot mai mult ideea de simplitate si de renuntare la multe dintre obiectele uzuale, insa lucrul care nu dispare, oricat de multe tendinte ar aparea, este covorul de bucatarie. Pentru ca sunt spatii in care in general pardoselile sunt acoperite cu placaje reci, covorul devine asadar o necesitate. Iata care sunt criteriile dupa care ar trebui sa alegi covorul pentru bucatarie, astfel incat acesta sa puna in valoare spatiul si sa aduca un plus de confort.
Covorul de bucatarie nu trebuie sa fie monoton
Vremurile covoarelor monotone au apus, iar locul lor a fost luat de covoare pentru bucatarie in nuante vii sau cu imprimeuri ori cu mesaje cât mai deosebite. Acestea pot fi realizate din fire naturale sau sintetice, insa dincolo de material, aspectul este un prim punct de plecare.
Culorile si imprimeurile se aleg de cele mai multe ori si in functie de stilul amenajarii bucatariei, astfel incat covorul sa complimenteze cat mai eficient spatiul.
Covorul de bucatarie se alege dupa dimensiune
Este foarte important sa dimensionezi foarte bine covoarele bucatariei tale, daca optezi pentru un astfel de mod de amenajare. Covoarele moderne nu mai acopera intreaga suprafata a pardoselii din bucatarie, ci sunt dispuse doar in zonele unde ai putea avea nevoie de o suprafata acoperita sau in locurile in care ai nevoie de un plus de caldura.
Covorul de bucatarie se alege in functie de material
De cele mai multe ori, pentru bucatarii... mai mult
Luni, 13 Septembrie 2021, ora 17:19
De la debutul actualei crize sanitare, unele categorii de electrocasnice au inregistrat vanzari uriase, in contextul in care multe persoane au profitat de aceasta perioada pentru a-si renova bucatariile sau a schimba anumite aparate invechite. Cu functii noi, care ajuta la economisirea timpului, aparatele electrocasnice de noua generatie trebuie mai ales sa usureze viata de zi cu zi a oamenilor. Acesta este motivul pentru care producatorii din domeniu si-au pus imaginatia la contributie pentru a realiza aparate noi si performante dintre cele mai diverse, de la cafetiera la robotul de bucatarie si masina de spalat vase.
Potrivit unui studiu de piata recent realizat de Foodwise Marketing, opt din zece romani sustin ca, de la debutul pandemiei, au ajuns sa gateasca frecvent acasa, deci si-au folosit bucataria mai mult, in timp ce aproape un sfert si-au facut din nou provizii de alimente conservate. Prin urmare, multi au cautat sa se simta bine in aceasta incapere, optand pentru echipamente tot mai practice si functionale, pe care si-au cheltuit o parte din economii, mai ales ca au renuntat si la vacante.
Cuptoarele exceleaza in inovatii
Pe o piata considerata matura, cea a cuptoarelor, inovatiile si ineditul au fost cele care au stimulat vanzarile, de la masinile de gatit electrice cu tuse retro la noile aparate echipate cu functii practice, precum o programare precisa sau conectata ori sonda de temperatura. Au fost lansate cuptoare electrice multifunctionale, precum... mai mult
Luni, 22 Martie 2021, ora 18:12
Bucatariile vechi, desi au un farmec aparte, necesita, din cand in cand, reconditionari si amenajari care sa le ajute sa tina pasul cu vremurile moderne. O bucatarie moderna este, oricand, binevenita pentru ca aduce cu sine cateva lucruri care nu doar ca ajuta la nivel de functionalitate, ci si bucura privirea, prin aspectul estetic.
Ce iti trebuie pentru a avea o bucatarie moderna?
Bucatariile de odinioara nu beneficiau, in mod cert, de spatiul pe care il avem la dispozitie acum. Nu pentru ca nu ar fi existat, ci pentru ca tendinta moderna este aceea de a mobila si utila spatiile astfel incat locul ramas liber sa fie exploatat in siguranta. Blaturile de bucatarie in locul meselor uzuale, mobila suspendata in locul mobilierului masiv, toate aceste lucruri schimba radical felul in care este amenajata o bucatarie.
Alege un blat de bucatarie modern
Blatul de bucatarie este articolul cel mai util, pentr ca iti ofera posibilitatea amenajarii si a utilizarii eficiente a spatiului. Poti gasi un blat de bucatarie la pret decent daca te documentezi putin si daca iti faci, dinainte, un plan cu privire la ceea ce iti doresti de la el.
Aici discutia se ramifica, pentru ca intra in calcul materialele si dimensiunile, acestea fiind foarte importante atat in ceea ce priveste potrivirea in spatiu, cat si cea in bugetul alocat. Blaturile pot fi realizate din mai multe tipuri de materiale, in principal lemnul si piatra naturala. Cumva, insa, epoca blaturilor din lemn a apus,... mai mult
Miercuri, 26 August 2020, ora 17:43
Mobila la comanda nu este un moft, ci o necesitate - de acest lucru s-au convins tot mai multi dintre cei care stiu sa apeleze la cei care le pot face visul o realitate. Aceasta traiectorie a domeniului vine ca urmare a constructiilor tot mai indraznete pe care le au romanii. Au inceput sa apara cladiri cu o arhitectura aparte si multe dintre acestea sunt sub insemnul modernului.
Pentru o potrivire ca la carte a mobilei in spatiile diverse multi apeleaza la mobila la comanda. Este o masura care le asigura posibilitatea de a avea un design modern si functional. Pentru ca domeniul este unul foarte dezvoltat deja, exista tot mai multe pretentii privind modul de proiectare a mobilei dorite.
Sir de pretentii cand vine vorba de alegerea mobilei
Incepe cu tipul de material si continua cu designul si finisajele. Alegerea unui ansamblu mobilier are in vedere un lung sir de pretentii. Principiul este cel al calitatii si al controlului costurilor.
Mobila la comanda poate fi proiectata din lemn de esenta tare sau in variantele cele mai populare cum sunt cele de tip pal, mdf. In combinatii de texturi, materiale, cu sticla si finisaje de tot felul exista varietatea de stiluri ce caracterizeaza si diferentiaza ofertele.
Orice pretentie poate fi un ghid al proiectarii. Pentru ca pare destul de greu sa ne imaginam cum arata mobila in spatiul ales si ce imbunatatiri pot fi aduse marii competitori ai domeniului au gasit solutia practica - proiecteaza 3D.
Un alt aspect care... mai mult
Joi, 16 Mai 2019, ora 11:20
Daniel Grosu este un artist al bucatariei - creeaza, inoveaza si surprinde in fiecare zi. Recent s-a alaturat echipei The Beef Club, unul dintre cele mai apreciate localuri de fine dining, aflat in apropierea Televiziunii Romane, pe Dorobanti.
Noul Executive Chef la The Beef Club s-a facut remarcat in Romania in 2014, cand a ajuns in finala emisiunii Top Chef, difuzata de postul de televiziune Antena 1.
In acelasi an, el a facut parte din echipa regionala a Romaniei, alaturi de care a castigat medalia de argint la Cupa Mondiala de Gastronomie de la Luxemburg.
Gateste inca de cand era mic, apoi, dupa facultate, a capatat experienta in Marea Britanie alaturi de cei mai mari bucatari din Regat, iar acum aduce in Romania un concept absolut delicios, acela de "sezonalitate" in haute cuisine.
Propunerile sale isi gasesc un ecou tot mai puternic in publicul romanesc, care a invatat sa aprecieze calitatea si designul, doua elemente in care Daniel Grosu este expert.
"Consider ca, pana acum, multe restaurante au preluat gresit ideea de fine dining, limitandu-se la portii mici si preturi nejustificat de mari. Obiectivul The Beef Club inca de la inceput a fost sa schimbe aceasta perceptie, asa ca am fost entuziasmat sa ma alatur echipei", spune Executive Chef-ul restaurantului.
Despre combinatii inedite, dar cu arome spectaculoase, despre noi abordari in ceea ce priveste preparatele de vita si recomandarile sale pentru acest sezon vorbeste Chef Daniel Grosu, intr-un... mai mult
Sambata, 13 Iunie 2015, ora 00:00
Primele doua luni ale acestui an au fost deosebit de interesante pentru consumatorii de electronice si dispozitive mobile.
Daca anul trecut aveam de-a face cu ascensiunea masiva a Androidului pe smartphone-uri, phablete si tablete, cu Apple, Windows, BlackBerry ca alternative, anul acesta avem si telefoane cu Firefox OS (la MWC au fost lansate Huawei Y300, ZTE Open C, ZTE Open II, Alcatel One Touch Fire S, Alcatel One Touch Fire E, Alcatel One Touch Fire C), precum si tableta Alcatel One Touch Fire 7.
Cu 1.800 de expozanti si 75.000 de vizitatori, Mobile World Congress Barcelona a fost un succes si anul acesta, intrecind ca interes CES Las Vegas, in ciuda numarului mai mare de expozanti de acolo (3.200).
Ambele tirguri sunt insa importante, pentru ca, desi axate primul pe telecom iar al doilea pe electronice de larg consum, dezvoltarea Internetului Lucrurilor, ascensiunea serviciilor de cloud si a Software as a Service (SaS), dependenta dispozitivelor purtabile si a obiectelor din Internetul Lucrurilor de telefonul mobil, televiziunea pe dispozitive mobile si inregistrarea si redarea de video la rezolutii mari cu acestea determina o apropriere tot mai mare intre campurile de interes ale CES si MWC.
In urma lansarilor de produse si a prezentarilor din cadrul celor doua tirguri s-au reliefat urmatoarele tendinte:
Diversificarea sistemelor de operare pe gadgeturi:
De asemenea, si-a facut aparitia in forta Tizen, de la Samsung, nu doar pe Gear 2 si Gear... mai mult
Vineri, 28 Martie 2014, ora 12:07
Ultimele tendinte in materie de design interior s-au conturat la Salonul de Mobila de la Milano: se poarta culoarea glaben, imprimeurile florale dar si mobilierul inspirat din natura, sustin reprezentantii caselor de design din Romania, prezenti la eveniment.
O prezenta considerabila au avut-o si reprezentantii caselor de moda precum Armani, Versace, Louis Vuitton si Hermes, care au contribuit la conturarea tendintelor pentru mobila si design interior, in 2013.
Culoarea galben, reinterpretata de fiecare designer in parte, a fost laitmotivul salonului de la Milano: majoritatea pieselor au tesaturi sau accesorii in aceasta culoare.
In plus, se poarta chiar piese de mobilier si tapet galben, sustine Loredana Preda, directorul general al Galeriilor Noblesse, participant la acest eveniment.
O alta tendinta este cea a imprimeurilor florale pe tesaturile canapelelor si fotoliilor, pe fundal alb, culori neutre, dar si pe cele stralucitoare.
De la aceasta editie a Salonului de Mobila de la Milano aflam ca nu se mai poarta mobilierul cu suprafete lucioase si ca sunt in tendinta mesele cu picioare din radacini de copac, chiuvete ce imita cuiburi sau buturugi, rafturi cu finisaj rudimentar.
De asemenea, trunchiurile de copac sunt folosite ca mese auxiliare sau canapele. Textilele, insa, trebuie sa fie fine, pentru confort.
"Pe podele se observa folosirea cu precadere a bambusului si a plutei, in timp ce in bucatarie pietrele raman optiunea... mai mult
Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 00:00
Aranjeaza-ti bucataria dupa ultimele tendinte sugerate de specialistii in domeniu si vei vedea ca ai mai castigat o oaza de relaxare in propria ta casa.
Bucataria a devenit un concept care depaseste ideea de spatiu destinat gatitului. Bucataria devine un spatiu in care iti pastrezi vinul rece, un spatiu deschis si suficient de incapator, in care iti face placere sa stai, indiferent cat de dificil a fost restul zilei.
"Intr-o bucatarie, nu de putine ori considerata si 'sufletul' unei locuinte, atmosfera trebuie sa fie cat mai calda, intima si relaxata.
Suntem de parere ca dotarile moderne isi vor gasi intotdeauna locul in orice tip de bucatarie, completand ambianta atat in bucatariile celor care tanjesc dupa atmosfera din casa bunicii, cat si in bucatariile celor care sunt dedicati intru totul ultimelor tehnologii. Bucataria ideala nu exista, dar suntem siguri ca putem transforma orice bucatarie intr-un loc unic pentru fiecare in parte", a declarat Theofilos Romaios, Sales & Administration Manager Miele Appliances, pentru Business24.
Prin dotari moderne, specialistul vorbeste despre un racitor de vinuri incorporabil sub blat, cu doua zone de temperatura de la +5 grade pana la +20 de grade si usa din sticla cu protectie impotriva razelor solare.
De asemenea, acesta mentioneaza importanta unui congelator incorporabil cu dozator de apa si cuburi de gheata, interior din aluminiu alb si dotat cu sistemul No Frost, de racire dinamica.
Dintr-o bucatarie de... mai mult
Sambata, 16 Iunie 2012, ora 00:00