Operatorii telecom Vodafone Romania, Telekom Romania Mobile Communications, Orange Romania si RCS&RDS au fost amendati cu 1,61 milioane de lei pentru ca nu si-au indeplinit obligatia de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel putin 98% din populatia Romaniei, a anuntat, marti, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
"In cadrul unei campanii dedicate, am verificat acoperirea cu servicii de voce mobila in aproximativ 13.400 de localitati, adica in toate localitatile cu mai mult de 10 locuitori, fiind totodata masurati peste 246.000 de km pe drumurile nationale, judetene, orasenesti si comunale. Pentru ca niciunul dintre operatorii care furnizeaza servicii de voce mobila nu si-a indeplinit obligatia de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel putin 98% din populatia Romaniei, am aplicat amenzi in cuantum total de 1.610.000 de lei, in functie de procentul de acoperire atins de fiecare.
Operatorii si-au asumat aceste obligatii odata cu licentele de utilizare a spectrului radio, ele nefiind facultative. Vom relua aceasta campanie de masuratori si in acest an si vom continua, daca este necesar, sa aplicam sanctiuni pana la indeplinirea completa a obligatiilor asumate. Toate rezultatele masuratorilor sunt disponibile pe www.aisemnal.ro", a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM.
Potrivit Autoritatii, in urma masuratorilor efectuate in perioada mai - septembrie 2019,... mai mult
Marti, 07 Ianuarie 2020, ora 14:12
Deutsche Telekom AG (DT) va renunta treptat la tehnologia Huawei in urmatorii doi ani, din cauza discutiilor existente privind temerile legate de securitate, a anuntat miercuri revista germana Wirtschaftswoche, transmite Reuters.
Cel mai mare operator european de telecomunicatii va inlocui componentele Huawei din retelele sale de baza, ca parte a procesului de rutina de schimbare a acestor produse, sustine publicatia, citand surse din interiorul DT.
Reprezentantii Deutsche Telekom nu au comentat informatia.
La finele lunii mai, Guvernul american a decis sa impuna restrictii Huawei, acuzand cel mai mare producator mondial de echipamente de telecomunicatii ca este vulnerabil la implicarea in activitati contrare cu securitatea nationala sau cu interesele din domeniul politicii externe.
Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeana de telecomunicatii, cu operatiuni in mai multe tari din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania si in Marea Britanie.
Deutsche Telekom controleaza un pachet majoritar din actiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la randul sau, detine 54,01% din Telekom Romania. La jumatatea lunii august 2014, Romtelecom si Cosmote Romania au anuntat ca vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom Romania, iar produsele si serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'. mai mult
Miercuri, 20 Noiembrie 2019, ora 15:42
Consiliul Concurentei nu a primit nimic oficial in legatura cu posibila vanzare de actiuni Telekom Romania catre Orange, dar daca acest lucru este real "vom tine legatura foarte aproape de Comisia Europeana", pentru ca este o tranzactie de interes pentru Romania si obiectivul nostru este sa nu se diminueze concurenta pe piata romaneasca, pentru ca suntem foarte multumiti de cum merg lucrurile in momentul de fata, a declarat, pentru Agerpres, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.
"Nu stim nimic oficial, nu am primit o instiintare oficiala, suntem insa parteneri in grupul de lucru de la guvern care discuta optiunile pe care le are statul ca actionar semnificativ in Telekom. Daca se concretizeaza stirile vehiculate in presa ca va fi o tranzactie sau ca Orange-ul este in pole position sa preia activitatea de telecomunicatii a firmei Telekom Romania din - iarasi zvonuri - ca operatiunea va fi notificata Comisiei Europene, deci nu in Romania va fi luata decizia, ci la Bruxelles, din ratiuni legale - tranzactia indeplineste conditia legala pentru a fi notificata Comisiei Europene si nu Consiliului Concurentei din Romania - deci daca lucrurile astea se adeveresc oricum noi vom fi consultati, vom tine legatura foarte aproape de Comisia Europeana, pentru ca este o tranzactie de interes pentru Romania si obiectivul nostru va fi sa nu se diminueze concurenta pe piata romaneasca, pentru ca suntem foarte multumiti de cum merg lucrurile in momentul de fata, pentru ca... mai mult
Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 12:56
Telekom Romania anunta ca va restructura, in perioada urmatoare, 692 de pozitii din totalul de 5.831 de angajati existent in prezent la nivelul grupului de companii.
Din numarul posturilor ce urmeaza a fi restructurate, 438 de pozitii vor fi din cadrul Telekom Romania Communications S.A., respectiv 254 de pozitii din cadrul Telekom Romania Mobile Communications S.A..
"In urma cu doi ani, Telekom Romania a initiat un program de transformare pentru a reduce complexitatea proceselor, prin redefinirea modelului operational, avand ca scop imbunatatirea interactiunii cu clientii sai, prin digitalizare si simplificare.
Continuarea procesului de transformare asigura cresterea pe termen lung a grupului de companii, in contextul dezvoltarii rapide a tehnologiei, al unei piete puternic concurentiale, precum si al schimbarilor globale la nivelul modelelor de afaceri, care afecteaza indeosebi companiile de tehnologie.
Pozitiile care urmeaza sa fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, in linie cu strategia de simplificare si digitalizare", precizeaza Telekom intr-un comunicat remis joi.
In cadrul procesului de restructurare, Telekom Romania sustine ca va aplica masurile de protectie sociala, in conformitate cu legislatia in vigoare, iar evaluarea performantei va fi utilizata drept criteriu in departajarea angajatilor care ocupa pozitii similare.
"Reducerea complexitatii proceselor interne identificate si a portofoliului de produse... mai mult
Joi, 18 Iulie 2019, ora 14:28
Grupul german Telekom ia in calcul sa vanda operatiunile din Romania. Astfel, abonatii si drepturile TV ale companiei ar urma sa fie impartite intre RCS-RDS si Orange.
Orange ar urma sa preia partea de telefonie mobila, iar RDS partea din Telekom care tine de televiziune, potrivit GSP.
In spatele afacerii s-ar afla Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS, Adrian Tomsa, un avocat din Cluj ce detine Look TV, si Orlando Nicoara, administratorul eAD, mai noteaza sursa citata.
Astfel, va ramane un singur post TV de sport, DigiSport sau cu alt nume, care va transmite si Liga 1, si restul competitiilor.
Actualul sef al Telekom Sport, Vlad Enachescu, nu va face parte din proiectul noii televiziuni.
Potrivit unor surse citate de G4Media, discutiile despre vanzarea Telekom Romania s-au intensificat dupa OUG 114/2018, asa numita "ordonanta a lacomiei", care a impus, printre altele, o taxa de 3% pe cifra de afaceri a companiilor din industria telecom.
De altfel, Telekom Romania a anuntat in martie ca incepand cu 15 aprilie majoreaza preturile abonamentelor din portofoliul fix si mobil, pentru clientii rezidentiali si de business. Compania afirma atunci ca masura vine ca urmare a cresterii costurilor asociate furnizarii serviciilor de comunicatii. ...citeste mai departe despre "Telekom ia in calcul plecarea din Romania. Abonatii ar urma sa fie impartiti intre Orange si Digi" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 22 Mai 2019, ora 09:58
Telekom Romania anunta ca incepand cu 15 aprilie va majora preturile abonamentelor din portofoliul fix si mobil, pentru clientii rezidentiali si de business. Compania afirma ca masura vine ca urmare a cresterii costurilor asociate furnizarii serviciilor de comunicatii.
"Toate eforturile Telekom Romania de consolidare a angajamentului companiei fata de piata locala se traduc prin investitii continue in retele si in dezvoltarea unor oferte comerciale inovatoare si relevante pentru clienti.
Insa, ca urmare a cresterii costurilor asociate furnizarii serviciilor de comunicatii, Telekom Romania este nevoita sa majoreze preturile abonamentelor din portofoliul fix si mobil, pentru clientii rezidentiali si de business, incepand cu 15 aprilie 2019", se arata intr-un comunicat transmis miercuri Ziare.com.
Astfel, pretul pentru fiecare serviciu fix (voce fixa, internet, TV) si pentru fiecare abonament mobil, pentru clientii rezidentiali, va fi majorat cu 0,42 euro, TVA inclus, (0,35 euro, fara TVA), adica aproximativ 2 lei. Aceasta majorare nu se aplica optiunilor de televiziune, ratelor la telefoane sau chiriilor de echipamente fixe.
Clientii business vor primi o notificare scrisa in care sunt anuntati, de asemenea, de schimbari aferente contractelor.
Amintim ca si RCS&RDS a majorat, de la 1 martie, pretul pentru anumite servicii. Compania a anuntat, in luna ianuarie, ca a luat aceasta decizie pentru a reactiona la cresterea continua a costurilor pe care le suporta.... mai mult
Miercuri, 06 Martie 2019, ora 10:47
Dupa negocieri dure ce au mers pana la presiuni publice si sesizari la CNA, Pro TV si operatorul Telekom au ajuns joi seara la un acord pentru noile contracte de retransmisie.
"Telekom Romania anunta ca Telekom si NextGen vor continua sa difuzeze canalele Pro TV, incepand cu 1 martie. In cadrul discutiilor, Telekom Romania a explorat toate optiunile de a pastra canalele TV in grila", transmite Telekom, fara alte detalii, potrivit Profit.ro.
La sfarsitul saptamanii trecute Pro Tv anunta ca ar putea fi scos din grila Telekom de la 1 martie, insa Telekom a reactionat acuzand tactici brutale de denigrare si intimidare.
"In pofida ofertelor PRO TV, Telekom si NextGen nu au agreat un nou contract. In acest context, este posibil ca incepand cu data de 1 martie, canalele PRO TV sa nu mai fie disponibile abonatilor din retelele Telekom si NextGen.
Toate celelalte retele vor continua sa difuzeze canalele PRO TV. PRO TV ofera in continuare canalele sale catre Telekom si NextGen si depune toate eforturile astfel incat abonatii acestora sa poata urmari noile sezoane ale emisiunilor sale precum Romanii au Talent, dar si lansarile productiilor VLAD si Canta acum cu mine", se arata in comunicatul ProTv.
In replica, cei de la Telekom au acuzat Pro Tv de "tactici brutale de denigrare si calomniere".
"Ne exprimam dezamagirea ca un post de televiziune precum ProTV, cotat drept etalon al jurnalismului obiectiv si echidistant, a putut recurge la o manevra incalificabila de... mai mult
Joi, 28 Februarie 2019, ora 23:38
Telekom Romania a trimis o scrisoare deschisa Consiliul National al Audiovizualului, in care isi exprima dezamagirea ca un post de televiziune a recurs la "o manevra incalificabila de influentarea a negocierii dintre parti".
"In ziua de vineri 22 februarie 2019 la orele 21:06, ProTV a anuntat ca 'este posibil ca incepand cu data de 1 martie canalele Pro TV sa nu mai fie disponibile abonatilor din retelele Telekom si NextGen', generand astfel un impact negativ urias asupra unuia dintre principalii operatori telecom din Romania, depasind astfel cadrul firesc si etic al unei negocieri intre parti, negociere aflata in plina desfasurare, de altfel, la momentul anuntului. Mai mult, acelasi anunt a fost reluat sambata 23 februarie 2019 la ora 15:41", se arata in scrisoarea deschisa.
Telekom sustine ca Pro TV a folosit "o tactica brutala de denigrare si calomniere", iar acel anunt a fost menit sa socheze opinia publica.
"Mai mult, ProTV a folosit o tactica brutala de denigrare si calomniere a grupului Telekom Romania, ruland in emisiunea 'Romanii au talent' - pe care Telekom a sponsorizat-o noua ani la rand, din 2011 - mesajul referitor la iesirea din grilele Telekom si NextGen, minute in sir, pentru a se asigura ca a produs un efect cu adevarat coplesitor.
Aceasta tactica - a rularii de mesaje pe asa numitul -scroll', folosita de canalele de stiri pentru anunturi importante sau de criza, a fost de natura sa ne socheze atat pe noi, cat si opinia publica, punand intr-o... mai mult
Duminica, 24 Februarie 2019, ora 15:22
T-Systems, divizia de servicii IT a Grupului german Deutsche Telekom AG, a anuntat luni ca a ajuns la un acord cu liderii de sindicat privind concedierea a 5.600 dintre cei 17.000 de angajati din Germania, ca parte a strategiei directorului general al companiei, Adel Al-Saleh, de a o readuce pe profit, transmite Reuters.
T-Systems a fost ani de zile divizia-problema a celui mai mare grup de telecomunicatii din Europa, marjele sale de profit fiind constant sub presiune.
Acordul, semnat dupa luni de negocieri intense, reprezinta o realizare pentru americanul Al-Saleh, adus anul acesta pentru a redresa T-Systems.
"Acum este clar ce masuri vom implementa", a anuntat un purtator de cuvant, precizand ca primele instiintari privind concedierile vor fi trimise angajatilor saptamana viitoare.
Al-Saleh, care si-a acordat un termen de doi ani pentru a redresa compania cu o capitalizare bursiera estimata la sapte miliarde de euro (8,1 miliarde de dolari), vrea ca acei 600 de milioane de euro economisiti in urma concedierilor sa fie investiti in servicii digitale si de cloud.
Conform acordului, 3.765 de angajati vor fi concediati pana la sfarsitul lui 2020 si, daca afacerea nu redevine profitabila pana atunci, vor fi reduse inca 1.200 de posturi in 2021. Dintre cele aproximativ 230 de sedii, ar urma sa ramana in urma reorganizarii doar 25.
De asemenea va fi redus numarul angajatilor din afara Germaniei si in viitor se vor face angajari doar din Ungaria, Slovacia si... mai mult
Luni, 10 Septembrie 2018, ora 18:11