Reciclarea este o noua tema de studiu pentru directorii diviziei smartphone a companiei Samsung, dupa ce firma coreeana a retras de pe piata 4,3 milioane de telefoane Galaxy Note 7, in urma pericolului de explozie prezentat de bateriile acestora.
Activistii Greenpeace au avertizat firma asupra necesitatii reciclarii corecte a dispozitivelor interzise la vanzare, in caz contrar putand declansa un adevarat dezastru ecologic, anunta Marketwatch.
Resurse utile
Reprezentantii ONG-ului de mediu au cerut mai multa transparenta din partea Samsung, in contextul in care firma a facut cunoscut doar faptul ca telefoanele nu vor fi reparate sau reutilizate.
Smartphoneul Note 7 are in componentz sa piese realizate din peste 50 de metale si elemente rare, din care doar 12 pot fi reciclate cu ajutorul tehnologiilor de astazi.
Cercetatorii institutului german Oeko au apreciat ca, in total, cele 4,3 milioane de telefoane smart retrase de la vanzare de catre producatorul coreean ar contine: 20 de tone de cobalt, 1 tona de tungsten, 1 tona de argint, 100 kg de aur si intre 20 si 60 kg de paladiu, au anuntat reprezentantii Greenpeace.
"Aceste materiale pot fi recuperate, dar pot si sa distruga mediul inconjurator in cazul in care Samsung decide sa nu le refoloseasca sau sa le dea o alta intrebuintare", arata un comunicat Greenpeace.
O lectie usturatoare
Chiar daca multe dintre metalele si elementele chimice rare nu ar avea un efect nociv asupra mediului, nereutilizarea... mai mult
Marti, 01 Noiembrie 2016, ora 17:30
1Bank Leumi Romania lanseaza un serviciu de alerta prin intermediul telefonului mobil, destinat clientilor persoane fizice si persoane juridice care au un card de debit sau de credit emis sub sigla MasterCard sau Visa, a anuntat luni banca, potrivit unui comunicat de NewsIn.
"Prin aceasta facilitate, clientii au un control in timp real asupra tranzactiilor efectuate pe contul de card.
Informatiile fac referire la soldul disponibil dupa efectuarea oricarei tranzactii cu cardul Leumi.
Banca transmite in mod automat prin sistemul sau informatic un SMS pe telefonul titularului de cont, iar in acest SMS clientul bancii va regasi urmatoarele informatii: suma tranzactionata, ID-ul de client, ultimele 6 cifre ale cardului cu care s-a facut tranzactia, ora, locul tranzactiei (terminalul) si soldul disponibil dupa aceasta tranzactie", se mai precizeaza in comunicatul de presa al bancii.
Banca ofera gratuit acest serviciu pana la data de 31 decembrie 2009 pentru clientii posesori de card.
Incepand de la 1 ianuarie 2010, abonamentul lunar va presupune costuri de un euro /luna pentru persoane fizice si 3 euro/ luna pentru persoane juridice. mai mult
Luni, 19 Octombrie 2009, ora 15:02