Petrecem foarte mult timp in mediul online. Pe langa muzica pe care o ascultam si filmele la care ne uitam, e clar ca platformele de social media fac parte din viata noastra, fie ca vrem, fie ca nu. Am inceput cu totii cu un mic cont de Facebook si am ajuns ca acum sa fim prezenti pe mai multe platforme decat ne asteptam. Consumam continut, dar ne dorim sa postam si noi la randul nostru. Daca te-a prins primavara incercand sa faci poze la copacii infloriti, doar ca apoi sa nu postezi nimic, nemultumit de calitatea fotografiei, poate e cazul sa iti cumperi un telefon nou. Azi ne uitam la cateva modele noi, care au camere de ultima generatie. Si nu trebuie sa iti faci griji cand vine vorba de costuri, intrucat tu poti cumpara relaxat telefoane in rate.
Google Pixel 5
Pentru cei care doresc sa faca poze de la mare distanta, acesta nu prea este telefonul potrivit, intrucat nu este dotat cu o camera telephoto. Dar daca doresti fotografii super detaliate care se comporta bine in conditii de lumina scazuta, Google Pixel 5 este o alegere destul de buna. Pe spate are doua camere, dintre care una din ele estre ultra-wide, avand 16 megapixeli.
iPhone 12 Pro Max
Avand una dintre cele mai bune camere de telefon din lume, iPhone 12 Pro Max este incredibil de bun si cand vine vorba de modul de noapte, intrucat acesta contine si un scaner LiDAR. Pentru a fi sigur ca ai capturat fotografia ideala, foloseste modul HDR3, care imbina intr-o singura poza un mix de expuneri multiple... mai mult
Miercuri, 12 Mai 2021, ora 15:48
Rata anuala a inflatiei a coborat la 2,7% in luna aprilie a acestui an, de la 3% in luna martie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu 5,72%, serviciile cu 3,06%, iar marfurile nealimentare cu 0,53%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).
Preturile de consum in luna aprilie 2020, comparativ cu martie, au urcat cu 0,26%, iar fata de decembrie 2019 avansul a fost de 1,42%.
"Preturile de consum in luna aprilie 2020 comparativ cu luna aprilie 2019 au crescut cu 2,7%. Rata anuala calculata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC) este 2,3%. Rata medie a preturilor de consum in ultimele 12 luni (mai 2019 - aprilie 2020) fata de precedentele 12 luni (mai 2018 - aprilie 2019), calculata pe baza IPC, este 3,6%. Determinata pe baza IAPC, rata medie este 3,6%", se mentioneaza in comunicatul INS.
Prognoza de inflatie a Bancii Nationale a Romaniei pentru acest an este de 3%.
Institutia precizeaza ca izbucnirea epidemiei de coronavirus si adoptarea de restrictii guvernamentale pentru a limita raspandirea virusului au avut consecinte atat asupra colectarii datelor, cat si asupra calculului indicelui preturilor de consum (IPC).
"In aceasta situatie extraordinara au fost stabilite recomandari internationale privind metodele adecvate. Eurostat (Biroul de Statistica al Uniunii Europene), in colaborare cu institutele nationale de statistica (INS) ale Uniunii Europene, a elaborat si dat publicitatii... mai mult
Miercuri, 13 Mai 2020, ora 11:08
DRUID, companie specializata in dezvoltarea de asistenti virtuali (chatboti) pentru organizatii de tip Enterprise, anunta o solutie de automatizare a gestiunii amanarii platii ratelor la creditele bancare.
Chatbotul DRUID dirijeaza si automatizeaza preluarea solicitarilor, clarificarea situatiilor de plata, investigarea contractelor in derulare, completarea documentelor necesare si procesarea informatiilor in sistemele interne, degrevand agentii din centrele de suport clienti de activitatile consumatoare de timp, pentru a putea servi un numar mai mare de clienti.
Noua solutie a fost proiectata special pentru ca chatbotii din clasa Victor, dedicati industriei financiar-bancare, sa ofere suport agentilor din centrele de suport clienti in perioada urmatoare.
In urma publicarii in Monitorul Oficial a normelor de aplicare a OUG 37/2020 privind amanarea ratelor cu 9 luni pentru romanii afectati de criza economica, se asteapta un val de solicitari in urmatoarele luni, care vor supraincarca agentii bancilor.
Victor automatizeaza preluarea si solutionarea solicitarilor prin telefon, email sau internet.
Solicitarile simple de tip Q&A sunt rezolvate pe loc, la nivelul chatbotului, pentru o pre-filtrare a mesajelor inainte de a intra pe fluxul complet de automatizare.
La sesizarea unei solicitari de amanare a ratelor, Victor structureaza informatia de identificare a clientului, investigheaza situatia contractelor in derulare, verifica daca au existat intarzieri de... mai mult
Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 11:18
Normele de aplicare a OUG privind suspendarea platii ratelor bancare au aparut luni in Monitorul Oficial, astfel ca romanii carora le-au fost afectate veniturile pot depune cereri.
Ordonanta de urgenta care prevede acest ajutor a fost adoptata la inceputul saptamanii trecute, iar normele abia joi.
Solicitarile catre banci se pot face in cel mult 45 de zile de la aparitia ordonantei de urgenta, adica pana la 16 mai.
Potrivit documentului, perioada pentru care se acorda facilitatile de suspendare la plata a ratelor este cuprinsa intre o luna si 9 luni, fara a putea depasi data de 31 decembrie 2020.
Asadar, persoanele fizice pot cere amanarea ratelor printr-o declaratie pe propria raspundere in care sa precizeze ca i-au fost afectate veniturile (lui sau familiei sale) direct sau indirect.
Normele precizeaza ca prin "familie" se intelege persoanele care au calitatea de sot/sotie, parinci si copii care locuiesc si se gospodaresc impreuna cu debitorul.
Ce inseamna venituri afectate direct sau indirect
Documentul publicat in Monitorul Oficial explica si ce inseamna venituri afectate direct sau indirect: Se mentioneaza insa ca bancile nu trebuie sa se limiteze doar la aceste exemple:
intrarea debitorului/membrilor familiei acestuia in somaj tehnic ca efect al inchiderii/restrangerii activitatii angajatorului,concedierea debitorului/membrilor familiei acestuia,reducerea salariului debitorului/membrilor familiei acestuia,plasarea debitorului in carantina... mai mult
Luni, 06 Aprilie 2020, ora 18:40
Ratele de adoptare a serviciilor FinTech au crescut la 64% in acest an, potrivit raportului EY Global FinTech Adoption Index 2019. Pe pietele emergente se inregistreaza cele mai mari rate de adoptare, care ating 87% in China si India.
Acestea sunt urmate indeaproape de Rusia si Africa de Sud, ambele cu o rata de adoptare de 82%. Dintre pietele dezvoltate, Tarile de Jos (73%), Regatul Unit (71%) si Irlanda (71%) au cele mai mari rate de adoptare, reflectate, in parte, de dezvoltarea platformelor de tip "open banking" in Europa.
A treia editie a raportului se bazeaza pe un studiu online derulat in randul a peste 27.000 de consumatori activi in mediul digital din 27 de piete. Anul acesta, studiul a inclus si 1.000 de intreprinderi mici si mijlocii (IMM) care utilizeaza servicii FinTech, provenind din China, SUA, Regatul Unit, Africa de Sud si Mexic.
"Industria FinTech a crescut si s-a maturizat. Rata de adoptare creste mai repede decat s-a anticipat. Unul dintre motivele de crestere puternica este faptul ca firmele de servicii financiare traditionale s-au angajat in competitie la scara larga", spune Gary Hwa, presedinte executiv EY Global Financial Services Markets si coordonator EY Asia-Pacific Financial Services.
Transferurile de bani si serviciile de plata amplifica familiarizarea cu serviciile FinTech
La nivel global, in medie, 89% dintre consumatori au cunostinta despre existenta in magazinele de aplicatii a platformelor de plata pentru telefoane mobile si... mai mult
Miercuri, 26 Iunie 2019, ora 13:44
Daca ai asteptat vara sa prinzi oferte la telefoane in rate, acum e momentul sa treci la tehnologia de varf. Cum multe persoane sunt in concediu, pentru a-si mari vanzarile, majoritatea magazinelor online si fizice fac discount-uri uriase la telefoane mobile de top, din noua gama: Samsung Note 8, Samsung S9/S9+, iPhone 8 / 8 Plus, Huawei etc.
Insa pana la decizia de achizitie, credem ca este mult mai important sa iti alegi un smartphone care sa se potriveasca nevoilor tale, decat sa faci o achizitie din impuls. Trebuie sa te gandesti daca ai nevoie de autonomie, daca vrei sa faci poze profesionale sau daca il cumperi pentru a raspunde la mail-uri. In functie de acestea considerente, evalueaza ofertele existente, apoi compara preturile si daca ai posibilitatea de a-l plati printr-un card de credit de tipul CardAvantaj, cu atat mai bine.
Functiile inteligente care fac dintr-un smartphone gadget-ul potrivit, chiar si pentru James Bond
Smartphone-ul este, astazi, biroul mobil al fiecaruia dintre noi, mai ales atunci cand esti mereu pe drumuri, intre intalniri, si trebuie sa trimiti mail-uri sau sa oferi feedback pe proiecte.
Astfel, daca iti doresti un model care sa ofere timp de raspuns rapid, sa nu se blocheze, sa se incarce repede si sa iti ofere o multime de alte beneficii, iata ce trebuie sa ai in vedere:
procesorul - cu cat este mai rapid, cu atat se vor instala diversele programe mai repede, fara erori si fara ca telefonul sa se blocheze;memoria RAM -... mai mult
Luni, 27 August 2018, ora 09:00
Telefonul ne poate distrage atentia cand conducem. In timp ce ne aflam la volan nu e deloc sigur sa verificam ce se mai intampla pe Facebook, sa trimitem mesaje prietenilor sau sa vorbim fara sa folosim modul hands-free.
Situatia accidentelor rutiere in Romania este ingrijoratoare, avand in vedere ca ne aflam pe locul al doilea in randul tarilor membre UE in ceea ce priveste numarul mortilor pe sosele.
Potrivit unui studiu publicat de Comisia Europeana, aferent anului 2014, cu o rata de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori, Romania este depasita doar de Letonia (106 de persoane decedate/un milion de locuitori). Media in Uniunea Europeana e aproape la jumatate fata de rata din tara noastra: 50,5 persoane decedate la un milion de locuitori.
Avand in vedere aceste date, o echipa de specialisti din Romania a creat aplicatia SafeDrive, care ii recompenseaza pe cei ce conduc fara sa fie tot timpul cu ochii si mainile pe smartphone.
Aplicatie de mobil care te... citeste mai departe despre "Aplicatia unor romani care poate salva vieti: Rasplateste soferii care nu folosesc telefonul la volan - Interviu" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 18 Mai 2016, ora 07:33
Chinezii de la Oppo apeleaza la o metoda mai putin intalnita in piata pentru vanzarea telefonului lor PnePlus One, in incercarea de a echilibra raportul dintre cerere si oferta pentru a nu afecta brandul, in momentul in care capacitatea sa de productie a ajuns la limita.
Astfel, modelul OnePlus One poate fi cumparat numai pe baza unei invitatii, care poate veni de la cineva care deja are acest telefon. De asemenea, doritorul poate intra si intr-o competitie pentru a obtine o astfel de "invitatie", scrie Bloomberg.
Carl Pei, unul dintre fondatorii companiei, a spus ca au descoperit aceasta metoda din intamplare. "Nu ne-am gandit la aceasta ca la un instrument de marketing, dar acum vedem ca acesta este efectul metodei".
Modelul Oppo, un smartphone cu Android si cu capacitate de stocare de 64 Gb, a fost pus in vanzare in iunie, exclusiv online, la un pret de 349 dolari. Si l-au putut cumpara doar cei cu invitatie. Si cu ocazia Black Fiday, Pei a spus ca lanseaza si versiunea de 16 Gb, la un pret de 299 dolari.
Acest smartphone nu este prea diferit de modelele celor de la Samsung, HTC, Xiaomi sau chiar de celelalte terminale Oppo. Telefonul are procesor este Qualcomm Snapdragon, ecranul de 5,5 inci si doua camere. Pei a spus ca diferentele sunt pretul si software-ul.
Oppo Find 7 (stanga) si OnePlus One (dreapta). Foto: 7Mobile
Pentru ca nu tinteste rate de profit foarte mari, Oppo si-a permis sa reduca pretul modelului OnePlus, si a decis si sa elimine... mai mult
Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 14:10
Piata locala de telefonie mobila a stagnat in ultimi doi ani in privinta numarului de utilizatori, in timp ce volumul de trafic de voce se afla intr-o continua crestere, dar cu o rata din ce in ce mai mica in comparatie cu anii precedenti, potrivit unei analize a Consiliului Concurentei (CC).
"Analizand datele referitoare la numarul total al utilizatorilor activi de telefonie mobila din Romania, se poate observa ca in ultimii ani piata serviciilor de telefonie mobila a inregistrat o usoara scadere, urmata de o stagnare in ultimele patru semestre. Cu toate acestea, atat volumul de trafic de voce originat cat si cel terminat in retelele de telefonie mobila din Romania se afla intr-o continua crestere. Se poate observa ca volumul de trafic originat de utilizatorii finali, desi aflat pe un trend ascendent, a crescut cu o rata din ce in ce mai mica in comparatie cu cea a anilor precedenti", se spune in analiza institutiei, potrivit Mediafax.
Scaderea se reflecta si in rata de penetrare a cartelelor SIM active, nivelul inregistrat la sfarsitul anului 2013 fiind cu 3 puncte procentuale mai redus decat cel inregistrat in 2011.
"Acest fapt contrazice evolutia mediei ratei de penetrare a cartelelor SIM la nivelul Uniunii Europene, care inca din 2004 se afla pe un trend ascendent", se precizeaza in document.
Odata cu scaderea ratei de penetrare a SIM-urilor, se observa o crestere a volumului de trafic de voce originat de utilizatorii finali catre alte retele de telefonie... mai mult
Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 13:27