Telefonul mobil te însoțește pretutindeni? Utilizarea tot mai intensivă a acestor dispozitive le face mai predispuse la accidente care le pot afecta integritatea structurală, mai ales atunci când omiți utilizarea unei carcase și a unei folii de protecție adecvate. Cel mai adesea, componenta deteriorată este ecranul. Te poți confrunta cu zgârieturi fine, cu urme la nivelul sticlei asemănătoare unei pânze de păianjen sau chiar bucăți de ecran lipsă. Din acest motiv este important să analizezi daunele cu grijă și să realizezi un backup al datelor pentru orice eventualitate.
Dacă ai constatat că ecranul telefonului este spart, iată ce poți face pentru a-l repara și a-l folosi din nou cu plăcere.
Reparat sau înlocuit?
Atunci când ecranul este spart, nu există opțiuni de reparare a celui existent. Toate modelele de telefoane sunt echipate cu ecrane din sticlă, un material care nu mai poate fi lipit cu ușurință odată ce s-a crăpat. Mai mult decât atât, telefoanele recent lansate nu mai prezintă un modul de touchscreen și unul LCD complet diferențiate.
Noile tehnologii utilizate implică fuzionarea acestor două elemente, motiv pentru care devine necesară înlocuirea întregului ecran. Avantajul este posibilitatea de a produce telefoane mai subțiri și mai robuste care permit inclusiv gesturi multi-touch. Această fuzionare este avantajoasă atunci când ecranul este crăpat pentru că îți permite să folosești în... mai mult
Luni, 12 Decembrie 2022, ora 16:21