Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) va testa intr-un laborator, care a fost deschis luni la Prejmer (judetul Brasov), daca radiatiile telefoanelor mobile si ale altor aparate vandute in Romania respecta normele UE in privinta protectiei sanatatii si sigurantei utilizatorului.
"Laboratorul ANCOM este dotat cu tehnologie de ultima generatie si dispune de camere ecranate si o camera semianecoica performanta in care vor fi realizate masurari ale emisiilor electromagnetice produse de aparatele electrice si electronice pe care le folosim zilnic si teste de imunitate privind functionarea acestora in diferite conditii. Un astfel de laborator este un mijloc absolut necesar pentru verificarea conformitatii tehnice a acestor aparate si era timpul ca specialistii ANCOM sa poata realiza propriile masuratori", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, la conferinta dedicata punerii in functiune a laboratorului pentru incercari de compatibilitate electromagnetica, transmite Mediafax.
Prin intermediul laboratorului, ANCOM va verifica direct daca produsele aflate la vanzare sau in uz respecta dispozitiile directivelor europene in vigoare in ceea ce priveste compatibilitatea electromagnetica, protectia sanatatii si siguranta utilizatorului si a oricarei alte persoane.
Aceste masurari se vor face conform planului anual de control al ANCOM sau ca urmare a unor plangeri sau sesizari ale furnizorilor de servicii si retele de comunicatii, laboratorul ANCOM fiind... mai mult
Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 15:59
Producatorul chinez de smartphone ZTE are ca obiectiv pentru acest an vanzarea a 60 de milioane de terminale la nivel mondial, in crestere cu 20 de milioane de unitati fata de 2013, in incercarea de a-si castiga cote pe pietele competitive dominate de Samsung si Apple.
Conform vicepresedintelui companiei, Zhang Renjun, citat de
Reuters, vanzarile de anul trecut ale companiei chineze se cifreaza in jurul a 40 de milioane de unitati.
ZTE, care se afla in concurenta si cu cei de la Huawei pe pietele echipamentelor de telecomunicatii si terminalelor mobile, a iesit din randul primilor cinci vendori de smartphone in trimestrul trei al anului trecut, conform studiilor efectuate de companiile de cercetare IDC si Gartner.
In China, cea mai mare piata de telefonie mobila, cu peste un miliard de clienti, ZTE este in competitie directa cu Samsung si Apple, precum si cu companiile chineze Lenovo, Huawei si Xiaomi.
ZTE a prezentat noi tehnologii anul trecut
ZTE a prezentat la CES o noua tehnologie de control vocal pentru smartphone
Compania a prezentat la targul CES 2014, desfasurat la inceputul lunii in Las Vegas, o tehnologie care permite controlul vocal al smartphone-uri.
Aceasta urmeaza sa fie implementata pe seria de terminale Grand S, primul astfel de model care va fi lansat fiind Grand S II.
De asemenea, ZTE pregateste propriul ceas inteligent, pe care il va lansa in al doilea trimestru al anului viitor. Compatibil doar cu smartphones ZTE, noul... mai mult
Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 12:19
Anul 2013 este presarat de lansarea unor noi smartphone-uri pe piata telefoniei mobile mondiale. HTC si Samsung au scos noi dispozitive, iar Facebook anunta crearea unei noi platforme bazate pe sistemul Android.
Este extrem de greu pentru utilizatori sa-si aleaga un smartphone din multitudinea de oferte existente pe piata, insa analistii de la Business Insider au realizat un top al celor mai bune smartphone-uri din acest moment.
Clasamentul a fost intocmit in functie de o varietate de factori, precum design, software, caracteristici hardware, selectia continutului si pret.
10. HTC One X+
Ultimul smartphone de la HTC One X+ este pe cale sa fie inlocuit de alt model. Daca nu doriti sa asteptati, HTC One X+ este inca o alegere excelenta, daca va doriti un telefon solid bazat pe sistemul Android.
9.BlackBerry Z10
Noul smartphone BlackBerry Z10 a fost lansat in Statele Unite la sfarsitul lunii martie. Este primul dispozitiv care opereaza cu noul sistem al companiei, denumit BlackBerry 10.
Dispune de un hardware puternic si are un impresionant sistem de operare. Din pacate, telefonul are destul de putine aplicatii, in comparartie cu iPhone si smartphone-urile care se bazeaza pe sistemul Andoid.
Citeste mai multe despre Top 10 smartphone-uri - Software, hardware si design la apogeu pe Ziare.com. mai mult
Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 09:14
Apple a devansat Samsung Electronics in trimestrul al patrulea si a devenit pentru prima oara lider pe piata telefoanelor mobile din Statele Unite, marcand o victorie in lupta pentru dominarea pietei mondiale.
In trimestrul patru Apple a vandut 17,7 milioane de telefoane mobile pe piata americana, in crestere cu 38% fata de aceeasi perioada din 2011, potrivit datelor Strategy Analytics, transmite Bloomberg.
Nivelul vanzarilor confera Apple o cota de 34% pe piata americana in ultimele trei luni ale anului trecut, inaintea Samsung, care a comercializat 16,8 milioane de telefoane, nivel echivalent cu o cota de 32%.
Livrarile totale de telefoane pe piata americana au crescut cu 4% in ultimele trei luni ale anului trecut, la 52 milioane de unitati.
Apple are o pozitie puternica in SUA, dar se confrunta cu intensificarea concurentei din partea Samsung si a altor producatori de smartphone-uri care folosesc sistemul de operare Android al Google.
Samsung produce si telefoane mai ieftine, cu functii mai putin sofisticate, si este lider mondial pe piata aparatelor mobile, cu vanzari de peste 100 de milioane de unitati in trimestrul al patrulea.
"Succesul Apple a fost alimentat de ecosistemul iPhone si AppStore, preturile subventionate generos de operatorii de telecomunicatii si marketingul extins pentru noul model iPhone 5", a declarat Neil Mawson, analist la Strategy Analytics in Londra.
Totusi, portofoliile mai largi de produse ale Samsung si ale altor... mai mult
Sambata, 02 Februarie 2013, ora 11:41
Coreea de Nord a ridicat, incepand cu anul acesta, o restrictie extrem de bizara pe care o practica pana acum. Tara asiatica nu permitea niciunui vizitator strain care intra pe teritoriul ei sa isi foloseasca telefonul mobil.
Incepand cu data de 7 ianuarie 2013 vizitatorii care trec granitele Coreei de Nord isi pot pastra asupra lor si isi pot folosi telefoanele mobile.
In trecut, strainii erau obligati sa renunte la dispozitivele telefonice pe toata durata sederii in Coreea de Nord, fiind nevoiti sa isi abandoneze telefoanele la granita, urmand sa le primeasca inapoi la iesirea din tara, relateaza BBC.
Vizitatorii isi pot achizitiona cartele SIM din aeroporturi pe care le pot folosi pentru efectuarea apelurilor internationale, insa au restrictie in ceea ce priveste apelurile pe plan local. Folosirea internetului cu ajutorul telefonului mobil este in continuare interzisa, fiind cunoscut faptul ca cercul de persoane din Coreea de Nord care folosesc internetul este unul extrem de restrans.
Vestea care face referire la aceasta schimbare pentru vizitatorii straini a fost facuta publica de catre un grup turistic local numit "Young Pioneers Tours".
Un purtator de cuvant din cadrul acestui grup sustine ca se pregateau sa predea telefoanele mobile, impreuna cu ceilalti turisti, la intrarea in aeroport, insa unul dintre paznici i-a indemnat sa pastreze aparatele si sa si le tina in bagaje. De asemenea, paznicul i-a intrebat pe acestia daca telefoanele lor sunt... mai mult
Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 18:30
Nokia a anuntat joi ca a trecut pe profit in ultimele trei luni ale anului trecut, cand a vandut 4,4 milioane de smartphone-uri Lumia, actiunile companiei urcand cu pana la 18% la Helsinki, transmite Bloomberg.
Compania a aratat, intr-un comunicat, ca divizia de telefoane mobile a inregistrat potrivit datelor preliminare primul profit din ultimele 12 luni. In octombrie, Nokia estima ca va inregistra in trimestrul patru o pierdere de aproximativ 10% din vanzari.
Actiunile Nokia au atins joi cel mai ridicat nivel din ultimele 9 luni, revenirea pe profit reprezentand un semnal extrem de bun pentru piata si pentru directorul general Stephen Elop, al carui proiect de revigorare a companiei pare sa dea roade.
Nokia a acumulat pierderi de 4,8 miliarde de dolari de la inceputul anului 2011, cand Elop a pariat totul pe dezvoltarea de smartphone-uri in parteneriat cu Microsoft, folosind sistemul de operare Windows Phone.
Compania a livrat in trimestrul al patrulea 86,3 milioane de telefoane mobile, dintre care 4,4 milioane de smartphone-uri Lumia si 9,3 milioane de unitati Asha. mai mult
Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 08:51
Marii producatori de telefoane mobile inca mai anunta modele de telefoane, chiar daca 2012 este pe sfarsite, dar marile lansari sunt pastrate pentru 2013. Unul dintre cele mai asteptate telefoane, la inceputul anului viitor, este Samsung Galaxy S4.
Potrivit celor mai recente zvonuri, Samsung Electronics, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, va lansa Samsung Galaxy S4 in luna februarie a anului viitor, in cadrul Mobile World Congress (MWC), unul dintre cele mai mari targuri de profil din lume.
Linia anterioara, Samsung Galaxy S3, a indeplinit asteptarile producatorului. In primele trei luni de la lansare, Samsung vanduse peste 20 de milioane de smartphone-uri Samsung Galaxy S3, potrivit unui anunt facut de reprezentantii companiei la inceputul lunii septembrie.
Noul Galaxy S4 va avea un ecran estimat la 5 inci, fata de versiunea de 4,8 inci a Galaxy S3-ului. Telefonul va folosi tot software Google Android si va avea un ecran de tip OLED (organic light emitting diode).
Zvonuri: Microsoft si Amazon vor lansa telefoane proprii
Potrivit mai multor zvonuri din piata, Amazon si Microsoft au facut deja comenzi catre producatorii de componente, pentru lansarea unor smartphone-uri din gama medie, planuite a fi comercializate la mijlocul anului viitor.
Zvonurile nu sunt noi. De fapt, in luna septembrie, cand Amazon si-a anuntat cele mai recente dispozitive Kindle, s-a vorbit foarte mult de un smartphone Kindle. Cel mai mare retailer online din lume,... mai mult
Joi, 06 Decembrie 2012, ora 08:01
Industria mondiala de telefonie mobila a atins anul trecut incasari de 850 miliarde de dolari, acoperind deja 57% din industria mondiala de telecomunicatii si fiind segmentul din industrie care creste cel mai rapid in acest moment, conform unui raport de analiza al companiei International Data Corp.Analistii spun ca au observat patru tendinte globle in telecom care vor schimb peisajul in aceasta industria in urmatorii ani. Telefonia mobila va reprezenta anul acesta 62% din veniturile globale ale industriei de telecomunicatii si procentul va continua sa creasca.
Desi sunt deja 4 miliarde de utilizatori de telefonie mobila, industria va aduna in 2010 - 2013 inca 1,3 miliarde de clienti noi, care nu au mai avut telefoane mobile pina acum, iar acest lucru va creste veniturile operatorilor.
De asemenea, se deschid oportunitati noi, modele de afaceri si surse pentru crestere.
In urmatorii patru ani se dezvolta foarte rapid industria terminalelor inteligente, creste utilizarea serviciilor broadband, utilizatorii vor si mai multe aplicatii software si vor avea acces si la servicii noi.
IDC spune ca a reusit sa identifice cele patru mari trenduri care schimba acum industria de telefonie mobila.
Preturile in scadere pentru servicii, reducerea ritmului de crestere pentru serviciile de voce - sunt factorii care dau si mai multa importanta serviciilor de date mobile, serviciilor broadband si de asemenea aplicatiilor disponibile pentru telefoane, lucruri esentiale pentru operatorii de... mai mult
Vineri, 12 Februarie 2010, ora 11:28
Goana dupa aplicatii suplimentare pentru telefoanele inteligente va aduce anul acesta la afaceri de 6,2 miliarde de dolari pentru producatorii de software care isi vand solutiile prin site-urile tip App Store, spune compania americana de analiza Gartner.Suma foarte mare explica si iniativele tot mai dese lansate de marii producatori de telefoane smartphone legate de lansarea unor magazine de aplicatii noi. Incasarile de 6,2 miliarde de dolari se va face deocamdata in mara majoritate tot pe site-ul Apple, de unde fanii iPhone au descarcat 3 miliarde de aplicatii pina acum.
In 2010 numarul total de download-uri de aplicatii pentru telefon va depasi 4,5 miliarde, spune Gartner. Aproximativ 80% sunt aplicatiile oferite gratuit de producatori.
In 2009 numarul total de aplicatii descarcate pe telefoane mobile a fost de circa 2,5 miliarde, spun analistii industriei.
Spre comparatie, incasarile globale din publicitate pentru telefoanele mobile vor totaliza 600 de milioane de dolari in 2010. Gartner considera ca industria aplicatiilor pentru telefoane smartphone va creste puternic in urmatorii ani.
Incasarile totale vor atinge 21,6 miliarde de dolari in 2013, in timp ce numarul de aplicatii gratuite descarcate va reprezenta atunci 87% din total.
Popularitatea smartphone este in crestere peste tot in lume, iar consumatorii simt nevoia sa testeze aplicatii noi, asa ca vor continua sa descarce aplicatii, spun oficialii Gartner.
Jocurile video raman principala atractie pentru... mai mult
Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 21:11