Un nou virus le permite hackerilor sa comita fraude bancare prin intermediul telefoanelor mobile. Descoperirea a fost facuta de expertii Kaspersky. Acestia au stabilit ca troianul bancar poate captura date, manipula continutul telefonului si oferi control complet de la distanta.
Cercetatorii Kaspersky au descoperit un nou troian bancar. Numit Ghimob, acesta poate dezactiva optiunea de dezinstalare manuala, captura date, manipula continutul ecranului si oferi hackerilor control complet, de la distanta.
Potrivit expertilor, dezvoltatorii acestui troian mobil tipic, de acces la distanta (RAT), sunt foarte concentrati asupra utilizatorilor din Brazilia, dar au planuri mari de extindere pe tot globul.
Troianul bancar Ghimob atrage victimele sa instaleze fisierul rau intentionat printr-un e-mail care sugereaza ca persoana care il primeste are un fel de datorie. E-mailul include, de asemenea, un link pe care victima il acceseaza pentru a putea afla mai multe informatii, noteaza Descopera.ro.
Odata ce RAT-ul este instalat, malware-ul trimite un mesaj despre infectia reusita catre serverul sau. Mesajul include modelul de telefon, daca are sau nu activata blocarea ecranului si o lista a tuturor aplicatiilor instalate pe care malware-ul le poate afecta. In total, Ghimob poate spiona 153 de aplicatii mobile, in principal de la banci, companii fintech, criptomonede si schimburi.
Practic, Ghimob este un spion in buzunarul victimei. Dezvoltatorii pot accesa de la distanta... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 05:20
Belgia a adoptat un sistem de urmarire a telefoanelor mobile pentru a limita aglomerarea statiunilor marine si a plajelor care se vor deschide oficial sambata, pentru sezonul de vara, transmite Reuters.
Orasele costiere belgiene nu doresc sa interzica turistilor sa vina, dat vor ca acestia sa se foloseasca e bunul simt, cum ar fi sa se orienteze catre un loc mai putin aglomerat sau sa opteze sa faca cumparaturi mai tarziu.
Cele 10 districte aflate de-a lungul litoralului vor detecta telefoanele mobile pe plaje si pe diguri si vor afisa informatii in timp real pe un site, cu coduri de la verde inchis pentru zonele calme si portocaliu pentru cele foarte aglomerate.
Un numar de 130 de senzori amplasati in orase vor indica oamenilor locurile aglomerate pe care ar trebui sa le evite. Site-ul va oferi si informatii despre cat de aglomerate vor fi statiunile i n zilele urmatoare.
Orasul Knokke-Heist a creat si marcaje pe plaje, pentru a crea suprafete de cate 3 metri patrati.
"Am creat asa-numite "bule pentru plaja", unde o familie sau un grup de prieteni pot sta impreuna in siguranta si vizualiza distanta la care ar trebui sa stea unii fata de altii", a declarat un consilier al orasului specializat in turism, Anthony Wittesaele.
Inotul in mare este interzis in Belgia in afara sezonului, cand patruleaza salvamarii. Pandemia de Covid-19 a intarziat deschiderea sezonului, care ar fi rebuit sa aiba loc in luna mai, pana in aceasta sambata. Sezonul se va incheia la... mai mult
Sambata, 27 Iunie 2020, ora 09:21
Unul dintre cei mai importanti experti din Australia in domeniul sanatatii mintale a avertizat, vineri, ca telefoanele mobile inteligente sunt raspunzatoare de o criza ce costa anual statul 60 de miliarde de dolari australieni.
Inaintea unui forum dedicat sanatatii mintale desfasurat vineri in Adelaide, Patrick McGorry a declarat ca rata cazurilor de anxietate si depresie a crescut odata cu introducerea si raspandirea telefoanelor tip smartphone, relateaza agentia Xinhua.
"Este un paradox - (tinerii) nu au fost niciodata mai sanatosi din punct de vedere fizic, insa sanatatea lor mintala nu a fost nicicand mai precara", a spus specialistul in Adelaide pentru News Corp Australia.
McGorry a primit in 2010 titlul Australianul Anului in semn de apreciere pentru activitatea sa in cadrul organizatiei non-profit Headspace, cunoscuta anterior drept Fundatia Nationala pentru Sanatatea Mintala a Tinerilor.
In marja alegerilor generale din luna mai, McGorry a adresat un apel catre cele doua formatiuni politice importante sa se angajeze in avansarea unor solutii reale pentru criza sanatatii mintale mai degraba decat sa se concentreze pe simple campanii de "constientizare".
Costul anual al problemelor de sanatate mintala se ridica la aproximativ 4% din Produsul Intern Brut sau 60 de miliarde de dolari australieni, a anuntat in 2016 Comisia guvernamentala nationala pentru sanatate mintala.
McGorry a citat un studiu potrivit caruia, in ciuda campaniilor nationale de... mai mult
Vineri, 15 Februarie 2019, ora 14:43
Intr-o lume plina de ecrane dreptunghiulare, ne este poate dificil sa ne amintim de vremurile in care ecranele depaseau cu greu 3 inci. Totusi, drumul pana la gadgeturi precum Samsung Galaxy S8 si iPhone X a fost presarat cu tot felul de tentative de design creativ, scriu cei de la publicatia de specialitate Playtech.
Sa pastram un moment de reculegere pentru telefoanele Nokia, lansate la inceputul anilor 2000. Aveam putine optiuni din punct de vedere tehnic, asa ca marile companii experimentau mult mai mult din punct de vedere al designului. Cei de la Nokia au fost poate cei mai indrazneti din acest punct de vedere. Unele dintre formele ciudate ale unora dintre dispozitivele lansate inca sunt pastrate in memorie.
Modelul Nokia 7600 cu forma de frunza sau lacrima, nu ne putem decide intre cele doua, a fost cu siguranta unul dintre cele mai neobisnuite. Cu ecranul de doar 2 inci si camera VGA nu ar avea niciun fel de utilitate in era telefoanelor cu ecran mare si camere de minimum 5 megapixeli. Totusi, merita amintit.
Vezi AICI lista intrega cu cele mai ciudate telefoane mobile! ...citeste mai departe despre "Cele mai ciudate telefoane mobile: De la Nokia 7600, in forma de frunza, la telefonul circular" pe Ziare.com mai mult
Joi, 12 Octombrie 2017, ora 10:43
Ecranele telefoanelor smartphone contin pana la 600 de microbi: de 30 de ori mai mult decat vasul de WC, unde au fost gasite 20 de bacterii, potrivit lui Maite Muniesa, cercetatoare la Departamentul de Microbiologie a Universitatii din Barcelona (UB), citata sambata de EFE.
Muniesa a prezentat vineri la Barcelona un studiu privind bacteriile din locuinte, in care sunt recensate rezultatele unui sondaj realizat in 1.000 de case si periodicitatea cu care se face curatenie.
Experta in microbiologie a avertizat cu privire la o lipsa importanta de dezinfectie a "zonelor uitate" ale casei, precum lavetele, sau buretii de menaj, vasele in care se tin periutele de dinti, congelatoarele sau filtrele de cafea. Ea a asigurat ca bacteriile gasite pe ecranele de smartphone, sau tablete sunt de acelasi tip cu cele descoperite pe lavetele sau buretii de menaj.
Jucariile sunt de ...citeste mai departe despre "Ecranul telefoanelor mobile contine de 30 de ori mai multi microbi decat vasul de la WC (studiu)" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 15:00
Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) va testa intr-un laborator, care a fost deschis luni la Prejmer (judetul Brasov), daca radiatiile telefoanelor mobile si ale altor aparate vandute in Romania respecta normele UE in privinta protectiei sanatatii si sigurantei utilizatorului.
"Laboratorul ANCOM este dotat cu tehnologie de ultima generatie si dispune de camere ecranate si o camera semianecoica performanta in care vor fi realizate masurari ale emisiilor electromagnetice produse de aparatele electrice si electronice pe care le folosim zilnic si teste de imunitate privind functionarea acestora in diferite conditii. Un astfel de laborator este un mijloc absolut necesar pentru verificarea conformitatii tehnice a acestor aparate si era timpul ca specialistii ANCOM sa poata realiza propriile masuratori", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, la conferinta dedicata punerii in functiune a laboratorului pentru incercari de compatibilitate electromagnetica, transmite Mediafax.
Prin intermediul laboratorului, ANCOM va verifica direct daca produsele aflate la vanzare sau in uz respecta dispozitiile directivelor europene in vigoare in ceea ce priveste compatibilitatea electromagnetica, protectia sanatatii si siguranta utilizatorului si a oricarei alte persoane.
Aceste masurari se vor face conform planului anual de control al ANCOM sau ca urmare a unor plangeri sau sesizari ale furnizorilor de servicii si retele de comunicatii, laboratorul ANCOM fiind... mai mult
Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 15:59
Lumea este acum dominata de tehnologie, in intreaga lume existand chiar mai multe conexiuni mobile decat oameni, conform statisticilor.
Estimarile arata ca la nivel global acum ar exista aproximativ 7,23 miliarde de asemenea conexiuni, in timp ce populatia planetei noastre este de circa 7,19 miliarde, scrie digitaltrends.com.
Este adevarat ca intre aceste dispozitive sunt incluse si tabletele sau ceasurile inteligente, multe dintre ele avand optiunea folosirii ...citeste mai departe despre "Recordul uluitor stabilit de telefoanele mobile in intreaga lume" pe Ziare.com mai mult
Joi, 09 Octombrie 2014, ora 11:55
Producatorul norvegian de software Opera a semnat, joi, un acord in urma caruia va prelua divizia de browser a producatorului de telefoane mobile Nokia, parte din grupul Microsoft, transmite Reuters.
Am semnat un acord strategic de licentiere cu Microsoft. Practic, am preluat departamentul de browser building la Nokia. Acest lucru inseamna ca Opera Mini va fi browserul standard pentru telefoanele mobile Microsoft', a declarat directorul Opera, Lars Boilsesen, care a adaugat ca acest acord va fi unul profitabil pentru compania norvegiana inca de la inceput, precizeaza Agerpres
'Toti actualii utilizatori vor fi incurajati sa treaca la Opera Mini si toate noile telefoane vor avea preinstalat Opera Mini sub forma de default browser. Acesta este un acord foarte important pentru noi. Am vizat la acest lucru timp de peste 10 ani', a mai spus Boilsesen.
Imediat dupa anunt, actiunile Opera au crescut cu 6,5%, pana la 80,45 coroane pe actiune.
La randul sau, producatorul Opera a precizat, intr-un comunicat de presa, ca acordul de licentiere se aplica telefoanelor mobile bazate pe platformele software Series 30+, Series 40 si Asha.
De asemenea, Opera a informat ca, in al doilea trimestru al acestui an, profitul sau operational a inregistrat o crestere peste asteptari de 24%, pana la 27 de milioane de dolari. In aceste conditii, Opera si-a revizuit in sus estimarile privind profitul operational pentru acest an pana la 117-124 milioane de dolari, fata de 110-120 de... mai mult
Joi, 21 August 2014, ora 13:16
Pana la finalul anului urmator vor exista mai multi utilizatori de comunicatii mobile decat oameni, arata un raport al unei agentii ONU.
International Telecom Union (ITU) afirma ca numarul utilizatorilor va depasi 7 miliarde in 2014. In prezent exista 6.8 miliarde de utilizatori (cartele active) si 7.1 miliarde de oameni.
Comunitatea Statelor Independente (CSI), alianta mai multor tari din fosta Uniune Sovietica, detine 1.7 utilizatori de telefonie mobila pe cap de locuitor. Africa se afla pe ultimul loc in acest clasament, cu 63 de utilizatori la 100 de locuitori.
Citeste mai multe despre Mai multe telefoane mobile decat oameni, pana in 2014 - raport ONU pe Ziare.com. mai mult
Sambata, 11 Mai 2013, ora 15:21