Industria smartphone-urilor se schimba. Companii care odata dominau piata, precum Samsung, incep sa isi piarda pozitia de lider, in contextul in care competitia devine din ce in ce mai buna. Companiile nou infiintate, in special cele din China, vor sa ajunga in top, ceea ce este un lucru bun pentru consumatori.
Insa intreaga piata de smartphone-uri este in declin, potrivit companiei de research IDC, citata de Fortune.
In al treilea trimestru al anului, comenzile de telefoane inteligente au scazut cu 6% fata de aceeasi perioada a anului 2017.
In ciuda acestui fapt, producatorii de smartphone-uri au lansat pe piata dispozitive extrem de interesante. Iata care sunt cele mai bune smartphone-uri ale anului 2018:
iPhone XS Max, Apple
Acest telefon intrece asteptarile oricui, fiind unul dintre cele mai performante lansate de gigantul Apple in 2018. Are cel mai mare ecran dintre toate iPhone-urile - 6,5 inci, rezolutia si contrastul fiind ridicate. Astfel, continutul HD nu isi pierde din calitate cand este redat pe smartphone.
Designul telefonului este rafinat si de bun gust: ecranul si carcasa sunt din sticla, iar rama din otel inoxidabil, asamblate cu mare precizie. De altfel, este indicata, evident, aplicarea unei huse pentru a proteja sticla. Totusi, e bine de stiut ca acest smartphone este rezistent la apa.
Mai important este ce poti face cu XS Max: vine instalat cu cel mai bun sistem de operare de la Apple: iOS 12, ceea ce il face perfect pentru... mai mult
Duminica, 30 Decembrie 2018, ora 00:00
Utilizarea telefoanelor inteligente modifica felul in care functioneaza creierul uman, intrucat acesta se adapteaza la tehnologia "touchscreen" ("ecran tactil") incorporata in aceste dispozitive, afirma autorii unui studiu realizat de Institutul de Neuroinformatica, afiliat Universitatii din Zurich.
Oamenii de stiinta elvetieni au utilizat electroencefalografia (EEG) pentru a masura activitatea cerebrala. Ei au descoperit in acest fel diferente considerabile intre utilizatorii de telefoane inteligente si persoanele care folosesc telefoane mobile "traditionale", precizeaza BBC.
Interpretand datele furnizate de EEG, autorii studiului au descoperit ca utilizatorii de telefoane inteligente au degete mult mai agile si o precizie tactila mult mai mare.
Dintre cei 37 de voluntari care au participat la aceasta cercetare stiintifica, 26 au folosit telefoane inteligente cu ecrane tactile, iar 11 au utilizat telefoane mobile conventionale.
Electroencefalogramele au analizat semnalele ...citeste mai departe despre "Telefoanele inteligente modifica felul in care functioneaza creierul uman" pe Ziare.com mai mult
Joi, 25 Decembrie 2014, ora 11:07
Rata de penetrare a smartphone-urilor se situeaza in Romania la 27% si va ajunge la 52% pana la finele anului 2017, a declarat miercuri Ady Rugina, director de produs la Orange Group, in cadrul unei conferinte de specialitate.
"La nivel international, penetrarea smartphone-urilor este de 23%. America de Nord si Europa de Vest ocupa primele locuri in privinta ratei de penetrare a smartphone-urilor. Romania are o rata de 27%. Estimarile pentru 2017 arata ca Romania va ajunge la 52%, iar la nivel global va fi 43%", a spus Rugina.
Prezent la eveniment, seful diviziei telecom a Samsung Romania, Sorin Manea, a afirmat ca, in luna septembrie, smartphone-urile au depasit ca vanzari telefoanele traditionale pe piata romaneasca.
"In septembrie, smartphone-urile au depasit telefoanele clasice la capitolul vanzari. In continuare vanzarile de smartphone-uri vor creste, dar se observa o incetinire a ritmului", a spus Manea.
Anterior, Manea a estimat ca in acest an vor fi comercializate 1,5 milioane de telefoane inteligente, comparativ cu un milion de unitati in 2011. "Rezultatele din primele noua luni confirma previziune pe care am avanst-o la inceputul anului", a spus reprezentantul Samsung Romania. mai mult
Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 16:05
Parintii prefera tot mai mult sa cumpere smartphone-uri pentru copiii lor care nu au implinit inca 12 ani, fapt care creste riscul ca minorii sa fie inselati pe Internet, atrag atentia specialistii Bitdefender, intr-un studiu derulat in cateva state din Europa si in SUA.
Potrivit sursei citate, in Romania, parintii cumpara telefoane inteligente pentru copiii lor inca de la varsta de sase ani, ceea ce creste riscul expunerii acestora la fraude prin SMS sau infectii cu virusi.
"Astazi, copiii sunt fara indoiala mult mai priceputi decat erau parintii lor cand vine vorba de tehnologie, dar nu ne putem astepta sa fie pe deplin constienti de pericolele la care se expun folosind telefoane mobile de ultima generatie. Criminalii informatici stiu ca este mult mai probabil ca un copil sa cada in capcana jocurilor, a actualizarilor false, a fraudelor prin SMS sau a altor tipuri de amenintari.
Iar pentru ca tot mai multi copii folosesc smartphone-uri, escrocii vor cauta sa exploateze acest lucru intr-un mod din ce in ce mai agresiv", explica Catalin Cosoi, sef de Strategii Securitate al Bitdefender.
Studiul realizat de Bitdefender, derulat pe mai mult de 2.000 de parinti din SUA, Romania, Spania, Franta, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia si Rusia, releva faptul ca majoritatea parintilor cumpara un dispozitiv cu Android pentru copiii lor cand acestia au intre 10 si 12 ani.
Totusi, un numar din ce in ce mai mare de copii romani cu varste cuprinse intre sase si noua... mai mult
Joi, 22 August 2013, ora 13:42
Pana de curand, telefoanele dual SIM au fost preocuparea principala a brandurilor non-name, insa marii producatori din industrie au facut si ei pasul spre productia de astfel de telefoane.
Oferta de device-uri dual SIM din partea unor companii precum Samsung, LG, Sony sau Nokia se imbogateste treptat. Mai mult, LG a lansat recent un model de smartphone cu Android care ofera suport pentru trei SIM-uri.
Chiar daca este doar o nisa din punct de vedere comercial, piata tri SIM ar putea prinde destul de bine in tarile emergente.
Citeste mai multe despre Smartphone-uri tri SIM, lansate de LG si GooPhone pe HIT.ro. mai mult
Luni, 05 August 2013, ora 16:26
O noua inventie a fost prezentata in cadrul Mobile World Congress din Barcelona de catre firma franceza Wysips, care a inventat o folie fotovoltaica ce se aplica pe ecranul telefoanelor inteligente pentru a le asigura incarcarea cu energia solara.
Folia fotovoltaica costa un euro, iar primele telefoane echipate cu folia integrata in ecrane ar putea ajunge in magazine pana la sfarsitul anului, transmite AFP.
Directorul general al Wysips, Ludovic Deblois, a prezentat la salonul de la Barcelona un smartphone echipat cu o astfel de folie. Imediat dupa expunerea la o sursa de lumina, bateria smartphone-ului a inceput sa se incarce.
"Cu 10 minute la soare veti putea comunica 2 minute. Pentru a reincarca complet, va fi necesara o expunere de 6 ore, astfel ca tehnologia noastra nu este neaparat pentru o reincarcare completa, ci mai degraba pentru a asigura energia necesara anumitor aplicatii. De exemplu, daca trebuie sa dati un telefon de urgenta", a spus el.
De asemenea, tehnologia poate salva utilizatorii de smartphone-uri si cand acestea se descarca in momente in care sunt necesare pentru a face plati.
Gadgeturi inedite alimentate cu energie solara
In regiuni ale lumii aflate inca in dezvoltare, folia fotovoltaica ar putea avea un impact si mai mare, a afirmat Deblois.
"Africa ne intereseaza ca piata, deoarece sunt peste 500 de milioane de persoane cu telefoane mobile, dar continentul este electrificat doar in proportie de 40%", a declarat el.
Wysips... mai mult
Marti, 26 Februarie 2013, ora 12:44
LG intentioneaza sa isi dubleze vanzarile pentru telefoanele inteligente de ultima generatie 4G si sa recupereze terenul fata de rivalul sau Samsung, prin vanzari totale de 40 de milioane de telefoane mobile inteligente pana la sfarsitul acestui an.
LG, pe locul cinci in topul producatorilor mondiali de telefoane mobile, a anuntat luni ca are ca obiectiv dublarea vanzarilor de telefoane destinate noii generatii de servicii 4G, numita tehnologia Long-Term Evolution (LTE), scrie AFP.
Aceasta are o eficienta spectrala superioara de 3-4 ori mai mare decat UMTS/HSUPA, o crestere superioara a debitului la download pana la 100 de Mbps si capacitati mai mari la tarife mai mici.
Promovarea agresiva a noilor modele LG, inclusiv Optimus G, a dus la cresterea cu 56% a vanzarilor de telefoane mobile inteligente in trimestrul patru din 2012, pana la 8,6 milioane de unitati.
Situatia pietei pe care LG vrea sa creasca
Rivalul LG din Coreea de Sud, Samsung, a vandut peste 40 de milioane de unitati din ultimul sau model de varf, Galaxy S III, de la lansarea in luna mai.
Firma de studii de piata International Data Corp. (IDC) a anuntat recent ca Samsung Electronics Co. a vandut anul trecut peste 400 de milioane de telefoane mobile, devansand grupul finlandez Nokia Corp. si devenind cel mai mare producator mondial de telefoane mobile.
Potrivit IDC, anul trecut, vanzarile de telefoane mobile marca Samsung au inregistrat o crestere de 22,7% pana la 407 milioane de... mai mult
Luni, 25 Februarie 2013, ora 11:24
HTC a prezentat la New York, primele telefoane inteligente ce functioneaza cu sistemul de operare Windows.
Windows Phone 8X si Windows Phone 8S vor plasa producatorul taiwanez ca un competitor direct cu finlandezii de la Nokia, ale caror telefoane functioneaza pe baza aceluiasi sistem de operare.
Ambii producatori vor trebui, insa, sa faca fata unei concurente dificile din partea Apple si Samsung, ale caror vanzari au atins deja un nivel ridicat, conform Reuters.
Cele doua telefoane vor fi disponibile din noiembrie in cincizeci de tari, la o suta cincizeci de operatori si reprezinta incercarea HTC de a pastra puternic un brand construit pe baza sistemului de operare Android. mai mult
Joi, 20 Septembrie 2012, ora 10:40
Intel a ales Romania ca baza de unde sa intre pe piata softurilor pentru telefoane inteligente, zona dominata in prezent de Apple, prin iOS, sau Google, prin Android. Reprezentantii companiei spun ca au venit in Romania sa ramana si nu sunt speriati de criza. Laboratorul de cercetare si dezvoltare deschis de Intel in Romania este primul laborator de acest gen din Europa, iar valoarea investitiei va fi de ordinul zecilor de milioane de euro, potrivit Capital.Strategia Intel este de a crea aici o solutie software buna pentru un numar mare de produse, adica smartphone-uri, netbookuri, sisteme de infotainment pentru autovehicule si chiar pentru desktopuri entry level. Kostas Katsohirakis, vicepresedinte al Intel Software and Services Group, a tinut sa precizeze ca Intel investeste in Romania pe termen lung si nu doar pentru cativa ani pentru ca ar fi atras de o lege care ii ofera avantaje acum."O lege care acum este favorabila peste doi ani poate sa dispara. Acelasi lucru se poate intampla si cu alte legi normale, modificari fiscale exista peste tot in lume. Numai ca noi gandim pe termen lung, nu pe cativa ani, iar perspectivele Romaniei sunt pozitive din acest punct de vedere", a explicat Kostas Katsohirakis. El a adaugat ca in Romania sunt multe corporatii care au reusit sa faca afaceri de succes si niciuna nu a plecat din cauza crizei, care a lovit tara noastra mai puternic decat alte tari. mai mult
Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 12:04