Berlinul vrea sa adopte reglementari mai dure privind achizitiile de catre firmele din afara UE in sectoarele de importanta strategica. Decizia este determinata de temerile ca gigantii chinezi vor prelua conglomeratele industriale germane, se arata intr-o analiza realizata de Deutsche Welle.
Publicatia Handelsblatt sustine ca Executivul german va adopta miercuri legislatia privind regulile mai stricte in privinta investitiilor straine, care va fi apoi trimisa spre aprobare in Parlament.
Noile reglementari se vor aplica "companiilor importante din punct de vedere al securitatii", care sunt esentiale pentru apararea Germaniei, sau celor din domeniul infrastructurii, inclusiv firme energetice si de inalta tehnologie.
Masura va permite Guvernului de la Berlin sa blocheze preluarea unor companii daca exista riscul ca expertiza (know-how) sa ajunga peste hotare si sa intervina in cazul in care un cumparator acumuleaza o participatie de 10%, fata de 25% in prezent.
Inasprirea regulilor privind investitiile straine in companiile de importanta strategica vine pe fondul apetitului Chinei pentru companiile germane, apreciaza analistii. Acestia adauga ca ar putea fi modificate reglementarile privind comertul extern pentru ca statul sa se asigure ca tehnologiile cheie raman in posesia germanilor.
In schimb Thilo Brodtmann, seful Asociatiei inginerilor germani, crede ca ca decizia Guvernului "este motivata politic" si provoaca "incertitudini suplimentare" in randul... mai mult
Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 10:30
Aproape toate infractiunile grave comise in prezent au la baza folosirea tehnologiei de varf, printre acestea numarandu-se falsificarea de documente, spalarea de bani si tranzactionarea online de produse ilegale, releva Europol intr-un raport referitor la crima organizata publicat joi.
"Aceste amenintari infractionale transfrontaliere fac posibile si inlesnesc cele mai multe, daca nu toate, tipurile de infractionalitate grava si organizata", cum sunt traficul de droguri si de persoane, indica raportul, ce descrie un tablou ingrijorator al tehnologiei ca "facilitator primar" al incalcarilor legii.
O sursa majora de ingrijorare a devenit asa-numitul "ransomware", care blocheaza computerul unei persoane sau al unei companii pana la plata unei rascumparari.
Europol constata insa ca si infractiuni "traditionale" se bazeaza tot mai mult pe noua tehnologie, asa cum se intampla in cazul folosirii dronelor pentru traficul de droguri sau a retelelor de socializare de catre bande de hoti din locuinte.
Potrivit Europol, in prezent se afla sub ancheta in jur de 5.000 de grupari infractionale internationale, cu membri din peste 180 de state.
Traficul de droguri continua sa genereze cea mai profitabila piata neagra din UE, cu venituri anuale de circa 24 miliarde de euro.
De asemenea, au crescut profiturile din traficul de persoane, in contextul conflictelor si tulburarilor din Orientul Mijlociu si din Africa, care au determinat un numar record de persoane sa incerce sa... mai mult
Joi, 09 Martie 2017, ora 23:05
Anul trecut am vazut progrese importante pe partea de inovatie tehnologica. O drona Amazon a facut prima livrare comerciala, iar masinile Uber care se conduc singure au pornit pe strazile din Pittsburgh si San Francisco.
Insa 2016 nu a fost un an bun pentru toate produsele din domeniul tehnologiei. Entuziasmul generat de hoverboard-uri s-a stins, iar Samsung a oprit productia de smartphone-uri Galaxy Note 7, scrie CNN.
Anul trecut a marcat finalul unei ere, dupa ce ultimul producator de videocasetofoane si-a incetat productia. Iata ce am mai pierdut in 2016:
Mufa pentru casti a iPhone-ului
Apple a lansat in septembrie iPhone 7, primul sau smartphone fara mufa pentru casti. Miscarea i-a nemultumit pe unii dintre clientii sai fideli, care s-au vazut nevoiti sa cumpere casti wireless odata cu noul iPhone.
10 zvonuri fierbinti despre iPhone-ul din 2017. Se anunta schimbari radicale
Galaxy Note 7
Samsung s-a confruntat cu mai multe probleme in 2016, dar niciuna nu s-a ...citeste mai departe despre "9 lucruri din domeniul tehnologiei pe care le-am pierdut in 2016" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 07 Ianuarie 2017, ora 08:43
Peste 100 de oameni de afaceri din Baia Mare si din judetul Maramures au participat, joi, 10 noiembrie 2016, la una dintre cele mai utile conferinte din domeniul tehnologiei - Innovation IT, editia a II-a, organizata de One-IT, in parteneriat cu liderii mondiali in tehnologie, si gazduita de Best Western Eurohotel.
Partenerii editiei a II-a a evenimentului Innovation IT au fost: Dell, Microsoft, Bitdefender, Xerox, Logitech, CyberPower, Transart, Asus, Eaton.
Scopul acestui eveniment a fost de a aduce mai aproape de clasa business din Maramures cele mai noi tehnologii informatice si solutii de securizare a datelor pentru eficientizarea afacerilor. In sprijinul acestei idei, invitatii One IT de anul acesta au vorbit despre inovatiile pe care le aduc cele mai mari companii de hardware si software din lume, dar si despre pericolele la care se supun companiile in aceasta era digitala. In plus, s-a pus accent pe cele mai eficiente metode de securizare si back-up a informatiilor business si s-a creionat modelul unei afaceri de succes in anul 2017.
Nicolae Ontiu, business manager One IT: "Suntem convinsi ca, avand aceste informatii la indemana, oamenii de afaceri din Maramures pot lua decizii mai bune si isi pot dezvolta mai sanatos firmele. Aceasta a fost dintotdeauna misiunea noastra, a echipei de la One IT - sa aducem predictibilitate, stabilitate si dezvoltare sanatoasa in mediul de afaceri zonal. Iar conferinta Innovation IT reuseste foarte bine sa ne implineasca... mai mult
Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 12:49
Romexpo va fi la inceputul lui octombrie kilometrul 0 al industriei de tehnologie in Europa Centrala si de Est. Reprezentantii a peste 4.500 de companii din regiune vor participa la cea de-a cincea editie a expo-conferintei Internet & Mobile World, in perioada 5-6 octombrie.
Aducand laolalta peste 4.500 de companii din regiune, Romania devine pentru 2 zile un hub de tehnologie, unde sunt prezentate solutii digitale prin care afacerile se pot dezvolta.
Pe Main Stage se vor dezbate subiecte precum transformarea digitala a companiilor, biohacking, realitatea virtuala, realitatea augmentata si inteligenta artificiala in afaceri, trenduri in hardware, tehnologii mobile si Internet of Things.
Peste 130 de speakeri internationali si locali vor urca pe cele 5 scene: Main Stage, Enterprise Stage, Digital & E-commerce Stage, Developers Stage si Marketing Innovation Stage, dedicate specialistilor in IT, Java, Java Script, Marketing Digital sau E-commerce din cadrul Internet&Mobile World. Acestia vor prezenta inovatiile anului in domeniul tehnologiei in 90 de sesiuni de prezentari, studii de caz si workshop-uri.
Agenda completa a evenimentului este disponibila pe pagina evenimentului: http://imworld.ro/agenda.
Mihai Cima, Managing Partner Universum, declara: "Tehnologia evolueaza tot mai mult, iar impactul evolutiei este prezent si la nivel de business. Este nevoie de digitalizarea companiilor pentru ca acestea sa ramana competitive si chiar sa fie cu un pas in fata... mai mult
Marti, 27 Septembrie 2016, ora 10:48
Universitatea Spiru Haret, institutie ce se axeaza pe optimizarea permanenta a ofertei educationale, propune pentru anul universitar 2016/2017 programe de licenta si masterat din domenii variate, avand ca reper calitatea si performanta.
Viitorii studenti au posibilitatea de a opta pentru unul dintre cele 79 de programe de licenta, iar absolventii ciclului I de studii universitare au la dispozitie 39 de programe de masterat in vederea specializarii in domeniul ales.
Pe langa arii de studiu traditionale, cum ar fi Drept, Psihologie, Jurnalism, Litere, Stiinte economice sau Educatie fizica, Universitatea Spiru Haret ofera programe educationale moderne, adaptate la oportunitatile aparute recent pe piata muncii.
Astfel, studentii se pot specializa in: Resurse Umane, Arhivistica, Politie locala, Tehnologia informatiei sau Pedagogia invatamantului primar si prescolar.
Daca pana in prezent oferta educationala a universitatii cuprindea o singura specializare cu predare in limba ...citeste mai departe despre "Oferta educationala a Universitatii Spiru Haret pentru anul universitar 2016/17: Diversitate si calitate" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 14:00
Peste 5.500 de profesionisti din domeniul auto au participat in 11 si 12 iunie la cea de-a sasea editie a Expo Inter Cars, primul eveniment de acest tip dedicat pietei auto aftermarket din Romania.
Veniti din toate colturile tarii, profesionistii din domeniul auto au calcat pragul depozitului Inter Cars din Codlea, langa Brasov, pentru a se intalni direct cu furnizorii de top la nivel mondial.
Pe parcursul celor doua zile expozitionale vizitatorii au avut posibilitatea de a lua parte la prezentari si concursuri in nu mai putin de 75 de standuri aflate in interiorul halei, pe o suprafata de peste 3.500 mp, dar si de a participa la diverse activitati in aer liber dedicate lor: bungee jumping, escalada si un poligon de laser tag de 1.000 mp.
"Am pus mult suflet in organizarea acestei expozitii, am dorit sa recompensam performanta si sa fim, ca in ceilalti ani, aproape de clientii nostri, cu cele mai eficiente solutii pentru nevoile lor... iar acest lucru s-a observat.
Ma bucur sa vad ca evenimentul creste de la an la an, ca participantii pleaca mereu multumiti de ceea ce gasesc aici, ca le recomanda si altora produsele si serviciile noastre si ale partenerilor nostri.
Aceste aspecte reprezinta, pentru mine, esenta a ceea ce dorim sa obtinem prin organizarea evenimentului Expo Inter Cars", a declarat Diana Iliescu, Marketing Manager Inter Cars Romania.
Excelenta, principala caracteristica a Expo Inter Cars
Printre expozanti s-au regasit branduri de... mai mult
Marti, 28 Iunie 2016, ora 16:01
In aceasta primavara, Cluj-Napoca va fi locul de intalnire pentru liderii din zona IT si a tehnologiei. Motivul acestei intalniri este conferinta Techsylvania, unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie si inovatie in industria IT din regiune.
Cu alte doua editii la activ, Techsylvania este recunoscuta pentru atentia cu care alege invitatii la eveniment, la primele conferinte organizate fiind prezenti pe scena co-fondatori, manageri si oameni-cheie din companii precum Google, Uber, Facebook, Twitter sau Telenav, dar si investitori sau fondatori de startup-uri.
A treia editie a Techsylvania aduce nume precum Peter Halacsy, co-fondator si CTO la Prezi, unul dintre cele mai inovatoare software-uri de prezentari; Andreas Ehn, fost CTO la Spotify, una dintre cele mai cunoscute companii de software din industria muzicala globala; sau Marius Swart, director de inovatie la Coca-Cola Company, unul dintre cele mai mari branduri din lume. Lista continua cu o serie de inovatori si vizionari din domeniul tehnologiei si al business-ului.
Din cele patru zile de eveniment, primele doua vor fi dedicate unui maraton de programare, unde toti cei pasionati de crearea si dezvoltarea unor noi aplicatii se reunesc pentru a testa limitele noilor tehnologii si pentru a le duce mai departe. Participantii vor avea ocazia de a crea diverse aplicatii pentru gadget-uri precum Oculus Rift DK2, Apple Watch sau Parrot MiniDrone, cel mai bun proiect fiind premiat cu produse din domeniu.... mai mult
Miercuri, 09 Martie 2016, ora 13:31
De la robotica si inteligenta artificiala la realitatea virtuala, in 2016 inovatiile digitale vor evolua intr-un ritm accelerat. Drept consecinta, pana la 44% din locurile de munca actuale ar putea fi automatizate.
Impactul acestei tendinte va fi resimtit peste tot, sustin Erica Orange, vicepresedinte executiv al The Future Hunters, un boutique de consultanta futurist, care analizeaza tendintele globale pe termen lung, si Jared Weiner, vicepresedinte The Future Hunters.
Potrivit celor doi analisti, exista cateva domenii care, anul acesta, vor intra in era dezvoltarii accelerate ("templozie"), arata un comunicat remis Ziare.com.
Inteligenta artificiala castiga tot mai mult teren. In cat timp vor baga robotii omenirea in somaj?
"Muncreatie": Aparitia unei noi clase inovatoare
Robotii sunt din ce in ce mai intens pregatiti sa ajunga la dexteritatea si viteza de executie umana, iar acest nou val de tehnologii revolutionare poate executa automat nu doar sarcinile manuale, ci ...citeste mai departe despre "Somajul ar putea exploda din cauza inlocuirii oamenilor cu roboti - Tendinte in IT pentru 2016" pe Ziare.com mai mult
Joi, 07 Ianuarie 2016, ora 14:43