Micile detalii pot face diferenta atunci cand iti negociezi salariul. Vezi cand este bine sa discuti despre bani sau cum sa vorbesti despre bonusuri in timpul interviului de angajare.Dupa ce ai demonstrat in timpul interviului ca esti calificat pentru job, trebuie sa iti pui cateva intrebari serioase? Vrei cu adevarat sa lucrezi pentru acea companie? Ce faci daca nu iti ofera salariul dorit? Poti cere un salariu mai mare fara sa-l indepartezi pe angajator?
Este normal sa fii stresat de aceste intrebari. Dar Forbes te invata cateva tehnici de negociere care te vor ajuta sa obtii ceea ce-ti doresti.
Stabileste-ti criteriile
Pentru a nu irosi timp pretios cu o gramada de companii care nu-ti vor da niciodata salariul dorit, trebuie sa cunosti nivelul de salarizare din diferite domenii. Companiile au o serie de elemente de care tin cont in stabilirea salariilor. Printre acestea se numara salariul mediu platit de competitie si salariul mediu al angajatilor cu nivelul tau de experienta si educatie.
Majoritatea angajatilor care cauta talente vor veni cu salarii pe masura. Pe de alta parte, angajatorii si-au dat seama ca, daca platesc mai bine decat competitia, nu isi vor motiva neaparat salariatii sa ramana mai mult timp in companie.
Ai rabdare
Nu porni o discutie prematura despre bani. Vei da impresia ca esti mai interesat de remuneratie decat sa te potrivesti culturii companiei. De asemenea, daca angajatorul incepe sa vorbeasca imediat despre bani, ar fi o idee buna sa schimbi... mai mult
Joi, 12 Mai 2011, ora 17:24
Vrei sa faci afaceri cu un chinez? Nu te arunca in discutie fara sa cantaresti bine ceea ce ai de spus. “Intelepciunea este singura moneda care are curs pretutindeni”, spune un proverb chinezesc. Iata cateva reguli “nescrise” de care trebuie sa tii cont in momentul in care incepi negocirile cu un chinez, potrivit Forbes.Traseaza-ti asteptarile
Mentinerea echilibrului interior si a armoniei este un aspect important al gandirii chineze.
Chinezilor nu se place sa-si piarda reputatia, de aceea nu te vor face nici pe tine sa-ti pierzi credibilitatea in public.
Prin urmare, foarte rar vei vedea un chinez sa te contrazica in public. In schimb, vor pune foarte mult accent pe relatiile de prietenie si colaborare.
In China, este important sa nu dai impresia unui fals sentiment de complezenta.
Trebuie sa faceti un efort urias pentru a intelege sensul din spatele cuvintelor.
Fa-ti o strategie de negociere, chinezii cu siguranta vor avea
China este un maraton, nu un sprint, asa ca negocierile vor avea loc pe o perioada mai lunga de timp decat in Occident.
Poate ca in Statele Unite sau chiar si in Romania, multe negocieri pot fi facute prin telefon. Cand negociezi cu un chinez, uita de aceasta tactica.
Intalnirile fata in fata si dorinta de a-ti cunoaste partenerul vor fi principalele cauze pentru care durata de negociere va fi mai lunga ca de obicei.
Nu uita sa-ti schitezi un plan cu principalele idei pe care le vei folosi pentru a-ti atinge obiectivul.
Ia-ti... mai mult
Marti, 29 Martie 2011, ora 18:35
Vrei sa-ti cumperi un business, insa nu dispui de prea multi bani? Negocierea este arma cea mai puternica in achizitia unei afaceri. Fii atent la tehnicile pe care le folosesti pentru a obtine cele mai avantajoase rezultate. Expertii citati de inc.com iti vand cele mai tari ponturi in negocierea unui business.Consulta piata Metodele de negociere difera in functie de industria in activezi. Daca lucrezi in domeniul serviciilor industriale si al materialelor de constructii, tine cont de schimbarile ce au loc pe piata. Studiaza publicatiile din domeniul tau si participa la evenimentele de networking, astfel ai posibilitatea sa fii la current cu tot ce e nou din industria in care activezi. Expertii te sfatuiesc ca atunci cand incepi negocierile sa folosesti factorii economici in avantajul tau. Ii poti spune vanzatorului: "Ma intereseaza aceasta afacere, insa preturile cresc si nu pot sti ce va fi peste cativa ani. Traim vremuri de incertitudine si nu iti pot oferi decat acest pret". Fa-ti primele contacte Daca locuiesti intr-un oras mic, apeleaza la cunostiinte. Ia in calcul posibilitatea de a ajunge la potentialii vanzatori prin intermediul retelelor sociale sau a site-urilor de anunturi. Inainte insa de a face o oferta oficiala vanzatorului, expertii te sfatuiesc sa consulti un specialist. Angajeaza un broker Nici Google si nici cartile de pe Amazon nu iti vor oferi informatii relevante despre pasii pe care trebuie sa-i parcurgi atunci cand cumperi o afacere. Primul lucru... mai mult
Joi, 03 Februarie 2011, ora 14:55
Vlad Dutescu, Managing Partner Sandler Training
Vlad Dutescu are peste 15 ani de experienta in marketing si vanzari pe piata medicala si farmaceutica pentru companii precum Jouvenal/Pfizer, Richter Gedeon, SCA Hygiene Products si Universitar Farma. Detine diploma Universitatii de Medicina si Farmacie
•Cat de dezvoltat este e-commerce-ul in Romania?
•Cele mai eficiente tehnici de vanzare online
•Cum iti prezinti produsul astfel incat clientul sa-l cumpere rapid?
"Pentru a creste eficienta vanzarii online, e-mail marketing-ul este una dintre cele mai bune solutii. Verficati si actualizati o data la 6 luni baza de date intrucat informatiile trebuie sa fie relevante. De asemenea, serviciul cu clientii trebuie sa ofere posibilitatea negocierii la telefon. Cele mai mari succese in online s-au s-au inregistrat in randul companiilor care au deschis showroom-uri unde oamenii pot viziona si testa produsele", a declarat Vlad Dutescu, managing partner Sandler Training.
mai mult
Luni, 13 Decembrie 2010, ora 02:46
Vlad Dutescu, Managing Partner Sandler Training
Vlad Dutescu are peste 15 ani de experienta in marketing si vanzari pe piata medicala si farmaceutica pentru companii precum Jouvenal/Pfizer, Richter Gedeon, SCA Hygiene Products si Universitar Farma. Detine diploma Universitatii de Medicina si Farmacie
•Cum atragem clientii prin e-mail
•Vanzarea agresiva vs Vanzarea delicata
•Cele mai eficiente tehnici de negociere
Un agent de vanzari trebuie sa stie cand sa spuna "nu" partenerului sai de negociere si sa aiba o gandire pe termen lung pentru a intelege daca isi doreste un parteneriat sau doar o tranzactie punctuala, a declarat Vlad Dutescu, Managing Partner Sandler Training.
mai mult
Duminica, 27 Iunie 2010, ora 01:27