Ministerul Finantelor Publice, prin Centrul National de Informatii Financiare, si Agentia Nationala de Administrare Fiscala deruleaza operatiuni de modernizare a retelei de comunicatii SAN (Storage Area Network), interventii ce vor genera indisponibilitatea serviciilor electronice furnizate prin intermediul portalului www.anaf.ro, se arata intr-un comunicat de presa.
Interventiile specialistilor CNIF asupra retelei informatice au incepus sambata la ora 9:00 si vor continua pana duminica, 22 noiembrie, la ora 9.00.
Site-ul ANAF nu va functiona pana duminica dimineata la ora 9:00
CITESTE SI:
BREAKING Fostul primar al Sectorului 1, cautiune de un milion, dupa o noapte de audieri la DNA. Daniel Tudorache este acuzat de spalare de bani si trafic de influenta ...citeste mai departe despre "Site-ul ANAF nu va functiona pana duminica dimineata la ora 9:00" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 21 Noiembrie 2020, ora 09:38
Dupa ce ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, i-a cerut sefului ANAF sa stranga pana la finalul anului, din TVA si accize, venituri suplimentare de 2,4 miliarde de lei, Fiscul pregateste mai multe masuri pentru a raspunde acestor cerinte.
Asadar, ANAF vrea sa modifice criteriile analizei de risc, sa creasca numarul de controale la firmele mari si mijlocii, mai ales in Bucuresti, inclusiv prin delegari de competenta catre alte structuri de inspectie fiscala, se arata intr-un document al Ministerului Finantelor analizat de Profit.ro.
Totodata, Fiscul vrea sa introduca un sistem de proceduri care sa fie utilizat de inspectorii fiscali si care sa conduca la un tratament unitar in ce priveste solutionarea diverselor situatii intalnite in controale.
In ceea ce priveste analiza de risc, ANAF spune ca vrea sa o imbunatateasca pe cea referitoare la impozitul pe profit (cu accent pe tranzactiile intre persoane afiliate) si taxa pe valoarea adaugata.
Printre criteriile de risc care vor fi utilizate pentru efectuarea analizei in vederea stabilirii nivelului de risc se numara:
neconcordante privind diferentele de taxa pe valoarea adaugata pentru anii 2017/2018;neconcordante intre impozitul pe profit declarat in situatiile financiare anuale si cel declarat in Declaratia privind impozitul pe profit (D101); livrari intracomunitare catre contribuabilii care au CIF invalid;tranzactii privind livrarile/achizitiile facute pe teritoriul national de contribuabilii care nu au... mai mult
Miercuri, 12 Septembrie 2018, ora 10:56
Premierul Viorica Dancila a anuntat, vineri, la inceputul sedintei de Guvern ca, incepand de luni, persoanele fizice vor putea plati taxele si impozitele prin CEC Bank.
Ea a precizat ca pana la finalul anului CEC Bank nu va percepe niciun comision.
"De luni, toate taxele si impozitele datorate catre ANF se vor putea plati catre unitatile CEC Bank. Pana la sfarsitul acestui an, CEC Bank nu va percepe niciun comision. Este vorba despre taxe datorate de persoane fizice, indiferent daca au sau nu cont la CEC", a subliniat Viorica Dancila.
Premierul a mai spus ca si taxele pentru pasaport se vor putea plati la CEC.
"Si taxele de pasaport se pot plati la CEC Bank, in aceleasi conditii, prin intermediul celor peste 1.000 de unitati", a conchis Viorica Dancila.
Citeste si: Fost sef al Fiscului: Situatia veniturilor din taxe si impozite e catastrofala, PSD ascunde dezastrul bugetar ...citeste mai departe despre "Premierul Dancila anunta ca taxele si impozitele vor putea fi platite, de luni, prin CEC Bank" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 08 Iunie 2018, ora 16:08
Eliminarea timbrului de mediu de la 1 februarie 2017 a avut doua efecte nedorite: au explodat inmatricularile de masini second-hand, Romania riscand sa se transforme intr-un cimitir de rable, si a disparut posibilitatea ca romanii care au achitat taxa auto sa si-o recupereze.
Cum s-a intamplat acest lucru? Omisiune sau nu, odata cu eliminarea timbrului de mediu, de la 1 februarie, a fost practic abrogata si procedura de inapoiere a banilor platiti de proprietarii de masini, potrivit unui raspuns trimis de ANAF unei solicitari Ziare.com.
De ce nu se mai poate sa iti recuperezi banii
Procedura de rambursare a taxei auto era bine reglementata. Cei care platisera taxa puteau sa depuna o cerere la Fisc pentru restituirea banilor, iar acest lucru urma sa se faca esalonat pe o perioada de 5 ani.
Citeste aici despre procedura legala care exista pentru recuperarea taxei auto, inainte ca aceasta sa fie stearsa cu buretele de noua guvernare.
Acum, desi exista o procedura legala, un milion de romani asteapta ca Guvernul "sa gaseasca o solutie" pentru rambursarea banilor pe care statul i-a luat in mod ilegal de la cetateni, incepand cu 1 ianuarie 2007 pana in prezent. Reamintim ca toate formele de taxe auto instituite de statul roman, inclusiv timbrul de mediu, au fost declarate ilegale de Curtea Europeana de Justitie.
In cei 10 ani de aplicare a diverselor forme de taxe auto, statul roman a adunat circa sase miliarde de lei pe care trebuie sa ii restituie.
Ce... mai mult
Miercuri, 19 Aprilie 2017, ora 18:25
Romanii isi vor putea plati in sfarsit toate taxele online, prin Ghiseul.ro, incepand de miercuri, cu doua zile intarziere fata de data promisa. Insa nu scapam de toate drumurile la institutiile publice.
Initial, Guvernul a anuntat ca luni va fi totul pus la punct, insa au existat niste probleme care au amanat implementarea proiectului.
Pana acum, prin Ghiseul.ro s-au putut plati doar taxele si impozitele locale (pentru cladiri, terenuri, masini), dar si amenzile gestionate de autoritatile locale.
Insa de miercuri, ANAF a fost inrolata in baza de date a site-ului, ceea ce inseamna ca persoanele fizice vor pot efectua online plata taxelor si impozitelor pe care le datoreaza catre Fisc, cum ar fi:
impozit pe venituri din salarii sau din folosinta bunurilor,impozitul pe venituri din dividende, dobanzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala sau din activitati agricole.
Totodata, pot fi platite online contributiile pentru ...citeste mai departe despre "In sfarsit, putem sa platim toate taxele online, dar contul pe Ghiseul.ro se obtine cu un drum la institutiile publice" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 17:05
Toate taxele si impozitele vor putea fi platite online prin Ghiseul.ro incepand de luni, 12 decembrie, a declarat ministrul Finantelor, Anca Dragu.
In aceasta saptamana au fost semnate ultimele documente necesare pentru inceperea platilor pe acest site, iar vineri au fost facute teste, a explicat ministrul.
Pana acum, prin Ghiseul.ro s-au putut plati doar taxele si impozitele locale (pentru cladiri, terenuri, masini), dar si amenzile gestionate de autoritatile locale.
Interconectarea ANAF cu Ghiseul.ro va permite, astfel, Fiscului sa colecteze ...citeste mai departe despre "De luni toate taxele si impozitele vor putea fi platite online prin Ghiseul.ro" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 20:41
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a trimis in prima parte a lunii octombrie adrese unui numar de peste 600.000 de firme din baza de date proprie, atentionandu-le ca daca au impozite si taxe neplatite sa efectueze platile inainte de inspectia fiscala, masura fiind o premiera.
Fiscul a selectat din baza de date a contribuabililor peste 600.000 de firme, exceptand astfel persoanele fizice si institutiile publice, carora le-a transmis in prima decada din octombrie adrese nesemnate sau stampilate, prin care erau atentionate sa-si achite impozitele si taxele, in cazul in care n-au facut-o pana la momentul respectiv, inainte de a veni o inspectie fiscala sau de a se trece la executare silita.
"Dupa ce am trimis adresele, am primit multe semnale ca unele dintre firme si-au incetat activitatea, au sentinte de radiere, dar figureaza inca in baza de date a ANAF. Adresa nu este semnata pentru ca nu reprezinta un act administrativ fiscal, pentru ca altfel cineva ar fi inteles s-o conteste si atat ne-ar mai fi trebuit sa ne trezim cu cateva sute de mii de contestatii, ca inspectia abia s-a terminat acum doua luni, spre exemplu, si de ce mai trimitem o noua adresa", a declarat joi Ion Busuioc, directorul general al Directiei Asistenta Constribuabili in cadrul ANAF, la o conferinta pe tema reorganizarii institutiei.
El a mentionat ca scopul adreselor a fost doar de atentionare, in continutul acestora fiind precizat ca, in masura in care impozitele si taxele au fost... mai mult
Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 16:28
Contribuabilii care au de incasat sume certe, lichide si exigibile de la autoritatile competente in gestionarea fondurilor europene vor putea solicita amanarea la plata a impozitelor si taxelor, pe o perioada de maximum doi ani, dupa cum se arata intr-un act normativ intrat in vigoare in iunie.
Etapele pe care contribuabilii urmeaza sa le parcurga pentru a obtine inlesniri la plata au fost publicate intr-un proiect de ordin al Ministerului Finantelor lansat, recent, in dezbatere publica.
Noi reguli privind amanarea la plata a obligatiilor fiscale au intrat in vigoare in luna iunie.
Cititi continuarea articolului pe Avocatnet. mai mult
Marti, 10 Septembrie 2013, ora 13:53
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a acordat in 2011, in vederea sprijinirii firmelor in dificultate, peste 2.400 de esalonari la plata pe o perioada de maximum cinci ani.
Valoarea sumelor esalonate este de peste un miliard de lei, potrivit rezultatelor anuale ale institutiei, preluate de NewsIn.
De asemenea, s-au aprobat amanari la plata penalitatilor sau majorarilor in vederea anularii, cu o valoare cumulata de 44 milioane lei.
ANAF a emis si 6.257 decizii de anulare a penalitatilor de intarziere, in valoare de 24,3 milioane lei.
In septembrie 2011, fostul ministru Georghe Ialomitianu a anuntat ca modificarile Codului Fiscal vizeaza un regim privind esalonarea la plata a obligatiilor fiscale pentru o perioada maxima de cinci ani si incurajarea platii voluntare a obligatiilor fiscale restante prin anularea sau reducerea cu 50% a penalitatilor.
Totodata, a fost modificata ordinea de distribuire si de stingere a obligatiilor fiscale, astfel incat platile efectuate de contribuabili sa stinga mai intai creantele fiscale principale, iar in cadrul acestora cu prioritate cele cu retinere la sursa. mai mult
Sambata, 17 Martie 2012, ora 16:10