Comisia Juridica a Senatului a avizat favorabil, miercuri, proiectul initiat de Serban Nicolae (PSD) care instituie masuri de regim fiscal derogatoriu si de regim juridic special aplicabil insulelor, grindurilor si altor suprafete de uscat.
Propunerea legislativa a fost avizata favorabil cu 5 voturi "pentru", 2 abtineri si un vot impotriva.
Senatorul PNL Daniel Fenechiu a spus ca nu poate sustine propunerea, in conditiile in care insula Belina ar intra sub incidenta proiectului de lege.
"Propunerea, de principiu, este foarte buna, cu siguranta. Pozitia mea personala ar fi fost cu alta daca discutam acum trei luni sau peste sase luni, dar in contextul in care in momentul acesta Belina intra in prevederile acestei legi, eu nu pot sa sustin. (...) Maine citesc: Senatorii liberali avizeaza un proiect care ii permite lui Dragnea sa faca cazinouri in Belina", a declarat senatorul Daniel Fenechiu.
Serban Nicolae a replicat ca "este si mai simplu cu Belina, peste un an trebuie sa intre inapoi in patrimoniul statului".
Proiectul de lege prevede ca, in scopul dezvoltarii activitatilor economice, crearii de locuri de munca si cresterii veniturilor bugetare, se instituie un regim fiscal derogatoriu si un regim juridic special aplicabile unei anumite categorii de terenuri, constructiilor edificate pe acestea si activitatilor economice aferente.
Terenurile la care se refera se constituie din insule, grinduri si alte suprafete de uscat cu potential de exploatare... mai mult
Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 19:34
Un proiect de lege depus la Parlament pentru noua sesiune vrea sa stimuleze dezvoltarea unor terenuri aflate acum in paragina, asa ca propune scutirea de taxe si impozite, inclusiv de aplicarea TVA, a hotelurilor, restaurantelor, cazinourilor si magazinelor care se deschid in aceste zone.
Proiectul legislative se refera la terenuri precum insule, grinduri si suprafete rezultate din modificari naturale sau amenajate prin hidrotehnica, scrie Profit.ro.
Concret, in zona bazinelor hidrografice s-au format suprafete de uscat prin fenomene naturale, cum ar fi depuneri de aluviuni, alunecari de teren sau viituri, sau prin amenajari hidrotehnice precum indiguiri, baraje, lacuri de acumulare, desecari ori devieri de cursuri de apa.
"Aceste terenuri se constituie in insule, grinduri si alte asemenea, unele avand potential de exploatare economica. Astazi, aceste terenuri nu produc nimic, stau in paragina, in conditiile in care, printr-o serie de facilitati fiscale si de... citeste mai departe despre "Parlamentarii vor sa scuteasca de impozite si taxe cazinourile, hotelurile si cluburile din anumite zone" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 04 Septembrie 2016, ora 16:07
Bancile, cazinourile, notarii, avocatii, agentii imobiliari vor fi obligati sa anunte zilnic ANAF, dupa caz, lista persoanelor si firmelor care deschid-inchid conturi, operatiunile in lei sau valuta sau tranzactii despre care "au luat cunostinta" cu ocazia derularii activitatii, de peste 5.000 euro.
Obligatia comunicarii zilnice a acestor informatii a fost introdusa de Guvern, prin proiectul noului Cod de Procedura Fiscala, aprobat in sedinta de miercuri.
Bloomberg: Romania, campanie agresiva de combatere a evaziunii fiscale. Lectie pentru Grecia?
Astfel, conform documentului consultat de Mediafax, institutiile de credit vor fi obligate sa comunice zilnic organului fiscal central lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica care deschid ori inchid conturi, cu datele de identificare ale persoanelor care detin dreptul de semnatura pentru conturile deschise la acestea, lista persoanelor care inchiriaza casete de valori, precum si ...citeste mai departe despre "Guvernul obliga bancile, cazinourile sau avocatii sa anunte zilnic Fiscul de tranzactii de care au auzit" pe Ziare.com mai mult
Joi, 26 Martie 2015, ora 15:27
Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) va primi, din februarie, 2% din taxele percepute pentru desfasurarea jocurilor de noroc, ca forma de sprijin pentru activitatile sportive din Romania.
"Alocarea unei parti din taxele pe jocuri de noroc catre tineret si sport reprezinta o practica intalnita in toate statele din Europa Occidentala, aici ma gandesc mai ales la aportul Loteriei din Marea Britanie la finantarea Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, sau la cazul Irlandei, tara in care Loteria a fost fondata chiar cu scopul de a sustine domenii ca sportul, tineretul sau sanatatea", a declarat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, intr-un comunicat remis Ziare.com.
Lovitura pentru cazinouri: Ce decizie a luat Guvernul privind jocurile de noroc
Taxele colectate de catre stat de pe urma jocurilor de noroc ajung anual in jurul sumei de 700 de ...citeste mai departe despre "Cresc taxele pe jocuri de noroc: Unde se duc banii" pe Ziare.com mai mult
Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 13:53
Guvernul a promovat in sedinta de luni o ordonanta prin care se reglementeaza sectorul jocurilor de noroc online si care prevede ca taxa de licenta pentru cazinouri sa creasca de la 400.000 de lei la 100.000 de euro, a declarat, luni, presedintele Oficiului national pentru jocurile de noroc, Odette Nestor.
"Prin aceasta ordonanta pe care Guvernul a promovat-o astazi (luni - n.red.) s-a reusit reglementarea sectorului jocurilor de noroc online, sector care a fost reglementat in 2010, in 10 decembrie, dar nu a fost complet si nu a fost aplicabil.
In acest moment avem un cadru legislativ care da posibilitatea operatorilor de jocuri de noroc sa se licentieze in Romania si prin aceasta licentiere se va obtine o protectie a minorilor si a jucatorilor cetateni romani.
Tot prin aceasta ordonanta Romania a reusit sa se conformeze Comisiei Europene pentru a nu intra in starea de infringement in vederea eliminarii obligatiei unui operator din Uniunea Europeana de a fi persoana juridica ...citeste mai departe despre "Lovitura pentru cazinouri: Ce decizie a luat Guvernul privind jocurile de noroc" pe Ziare.com mai mult
Luni, 29 Decembrie 2014, ora 16:37
Impozitele in domeniul jocurilor de noroc nu vor fi eliminate, dar impozitarea va fi diferita, a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice /MFP/ Dan Manolescu, intr-o conferinta de presa.
Guvernul ar putea discuta saptamana viitoare doua acte normative, care modifica Codul Fiscal si Legea jocurilor de noroc, conform carora nu vor mai fi impozitate cu 25% veniturile obtinute de persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc online, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker, dar vor fi majorate taxele pentru operatorii de jocuri de noroc, iar persoanele fizice vor fi impozitate cu 2%, fiind estimat un plus de venituri la buget de 34 milioane de lei.
Operatorii de slot-machine vor plati 200 euro/an pentru fiecare echipament
Presedintele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc /ONJN/, Cristinela Odeta Nestor, a precizat ca operatorii de slot-machine (pacanele) vor plati o taxa anuala de 200 de euro pentru fiecare echipament, in plus fata de taxa de licentiere si taxa de autorizare, taxa de intrare in cazinouri pentru jucatori va creste de la 20 lei la 50 lei, iar taxa de intrare in cluburile de poker va creste de la 10 lei la 20 lei.
De asemenea, la toate jocurile online, operatorii vor plati taxe de autorizare si licentiere, iar jucatorii vor plati 0,1% pentru fiecare mana jucata.
Participantii la jocurile de noroc, altele decat cele online, vor plati un... mai mult
Marti, 10 Decembrie 2013, ora 18:45
Guvernul va creste taxa de intrare in cazinouri de 20 la 50 de lei, bani care sunt virati la bugetul de stat, intrucat fiscul si operatorii nu pot tine evidenta castigurilor nete ale fiecarui jucator, iar impozitul de 25% pe castig va fi eliminat, a declarat Cristinela Odeta Nestor, presedinte ONJN.
"La cazinou, daca pierdeai la o masa si castigai la alta, atunci trebuia sa fii impozitat, dar aia erau banii cu care ai venit. La fel, la slot-mashine, nu se poate evidentia cat a fost castigul real al jucatorului. Pe aceste zone nu s-a incasat absolut nimic la bugetul de stat. Absolut tot ce s-a incasat vine de la bingo si pariuri, precum si din premiile de la loterie", a spus presedintele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN).
Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta prin care se va stabili ca nu vor mai fi impozitate veniturile obtinute de catre persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker.
In schimb, ONJN si Ministerul Finantelor propun cresterea taxelor platite de operatori, iar in urma noii modalitati de impozitare se asteapta la venituri suplimentare de 34 milioane lei, dublu fata de suma inregistrata anul trecut. mai mult
Marti, 10 Decembrie 2013, ora 16:47