Lucratorii sezonieri din Romania pot lucra anul acesta in Regatul Unit, viza asigurand o sedere de pana la sase luni, arata un mesaj al Ambasadei Marii Britanii in tara noastra.
"Cetatenii romani care cauta munca sezoniera in Marea Britanie vor fi bineveniti in 2021. Proiectul pilot pentru muncitorii sezonieri, lansat initial in 2019, a fost extins si prelungit pentru un an, suplimentar pentru cei care doresc sa vina sa lucreze la fermele din Marea Britanie pentru o perioada de pana la sase luni", conform unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.
Mai multe informatii, inclusiv cerintele de viza, sunt disponibile pe platforma gov.uk.
Potrivit site-ului Guvernului britanic, cei interesati pot solicita o viza de lucrator sezonier, care acopera o perioada de sase luni. In acest sens, aplicantii trebuie sa arate ca vor fi platiti si sa indeplineasca anumite conditii, printre care sa fie majori si sa aiba dovada ca se pot intretine financiar pe durata sederii.
Pe platforma online este mentionata necesitatea unui certificat de sponsorizare. Acesta este un numar de inregistrare, ce ofera acces la informatii despre aplicant si tipul de munca pe care o va face pe teritoriul Regatului Unit.
Cei interesati pot solicita viza cu cel mult trei luni inainte sa lucreze ca sezonieri pe teritoriul Marii Britanii. Costul vizei este de 244 de lire sterline.
Persoanele care au primit acest tip de viza nu pot accepta un loc de munca permanent, nu pot... mai mult
Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 07:35
Ministrii de Finante din grupul statelor puternic industrializate (G7) au ajuns joi la un consens cu privire la taxarea gigantilor Internetului, precum Facebook si Google, ceea ce deschide calea pentru un acord international in acest dosar, a anuntat joi presedintia franceza a G7 la finalul reuniunii de la Chantilly, la nord de Paris, informeaza AFP.
"Ministrii au cazut de acord ca un nivel minim de taxare ar contribui la asigurarea ca aceste companii platesc taxe corecte", se arata intr-un comunicat al presedintiei franceze a G7. Un oficial francez care a dorit sa isi pastreze anonimatul a spus ca nivelul taxei urmeaza sa fie convenit in viitor.
Ministrul francez de Finante, Bruno Le Maire, a explicat ca este pentru prima data cand statele membre G7 s-au pus de acord asupra taxarii activitatilor fara prezenta fizica, in special a activitatilor digitale.
Consensul la care au ajuns ministrii de Finante din G7 da un impuls negocierilor care au loc in prezent in cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) pentru a se ajunge la un acord international cu privire la taxare gigantilor din domeniul digital.
Tot la reuniunea de la Chantilly, Ministrii de Finante din G7 au cazut de acord ca monedele virtuale precum proiectul Libra al retelei sociale Facebook trebuie sa respecte cele mai ridicate standarde de reglementare pentru a garanta ca nu sunt utilizate pentru spalarea banilor iar utilizatorii sunt protejati.
"Ministrii au cazut de acord... mai mult
Joi, 18 Iulie 2019, ora 15:19
Facebook urmeaza sa plateasca cu multe milioane de lire sterline in plus sub forma de impozite in Marea Britanie, dupa o revizuire a sistemului de taxare.
Compania a fost puternic criticata ca evita plata birurilor in Marea Britanie, prin redirectionarea veniturilor in Irlanda, unde se afla sediul gigantului IT, tara care percepe taxe mai mici.
Insa situatia s-a schimbat. Acum, dezvaluie BBC, profitul obtinut in Marea Britanie din publicitate va fi taxat in aceasta tara.
De fapt, incasarile nu vor mai fi redirectionate in Irlanda in cazul marilor clienti precum Tesco, Sainsbury's, Unilever si altii.
Gigantii IT evita cu gratie ...citeste mai departe despre "Decizia care costa Facebook milioane de lire sterline" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 04 Martie 2016, ora 17:29
Facebook se numara printre marile companii IT americane care evita plata taxelor, in ciuda profiturilor uriase.
Cea mai mare retea sociala din lume, condusa de Mark Zuckerberg, ar fi dat doar 4.327 de lire sterline statului britanic, sub forma de biruri, in 2014, la un profit de 700 de milioane de lire inregistrat in aceasta tara, arata o investigatie derulata de Sunday Times.
Facebook a evitat sa achite taxe mai mari prin mai multe metode, printre care se numara recompensarea angajatilor englezi cu actiuni si redirectionarea platilor prin companii offshore aflate in asa-numitele paradisuri fiscale, precum Insulele Cayman.
De asemenea, in toata lumea, gigantul IT ar fi platit 123 ...citeste mai departe despre "Gigantii IT evita cu gratie plata taxelor: Cum se sustrage Facebook de la achitarea birurilor" pe Ziare.com mai mult
Luni, 01 Februarie 2016, ora 12:21
Facebook a platit anul trecut in Marea Britanie impozit pe profit de numai 4.327 lire sterline (5.837 euro), desi salariatii din Londra ai companiei au castigat in medie 210.000 de lire (283.290 euro) pe an, suma care include si bonusurile.
Compania si-a rasplatit anul trecut cei 362 de angajati din Londra cu actiuni in valoare de 35,4 milioane de lire (47,7 milioane euro), astfel ca divizia britanica a inregistrat o pierdere contabila de 28,5 milioane de lire (38,4 milioane euro), arata datele financiare ale Facebook UK Limited, consultate de publicatia The Sunday Times.
Pierderea a permis Facebook sa plateasca un impozit pe profit foarte... citeste mai departe despre "Suma "microscopica" pe care a platit-o Facebook ca impozit pe profit in Marea Britanie" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 21:36
Guvernul britanic a anuntat ca va introduce o taxa de 25% din profiturile obtinute de companii in aceasta tara, dar care sunt inregistrate oficial in alt stat. Expertii avertizeaza insa ca aceasta masura ar putea incalca tratatele fiscale internationale.
Supranumita "taxa Google", ea vizeaza giganti IT, dar si alte multinationale, cum ar fi Starbucks.
Wall Street Journal avertizeaza ca din cauza unor tratate in vigoare - multe dintre ele fiind bilaterale si negociate in mod individual de-a lungul anilor - aceste companii sunt capabile sa isi mute profiturile in offshore, unde platesc biruri mult mai mici, evitand taxarea in tari precum Marea Britanie, unde ar fi achitat sume uriase.
Oficialii Google si Facebook, companii vizate de aceasta taxa, au refuzat sa comenteze pe aceasta tema.
Tratatele, un zid pentru aceasta taxa
Multe dintre acorduri au fost semnate inainte de aparitia comertului online, iar acum ele stau in calea taxei anuntate de Marea Britanie, care ar ...citeste mai departe despre "Marea Britanie pregateste "taxa Google": Marele zid de care s-ar putea lovi guvernul de la Londra" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 11:40
Inca o saptamana, scotienii vor fierbe la foc mic in cadrul campaniei pentru referendumul care are ca tema separarea tarii de Marea Britanie sau ramanerea in cadrul Regatului Unit. Dupa aflarea rezultatului referendumului din 18 septembrie, nu este exclus ca acest clocot sa se reverse si spre tarmurile Tamisei, unde prim-ministrul David Cameron isi joaca soarta politica in functie de pierderea sau pastrarea ultimei redute a fostului Imperiu Britanic.
Mizele jocului din spatele independentei Scotiei sunt insa mult mai mari decat se vede la o prima vedere. Balanta politica existenta in acest moement in Marea Britanie ar putea fi modificata radical odata cu disparitia unei majoritati laburiste cu fieful in taramurile muntoase ale Scotiei, lasand restul Marii Britanii in mana conservatorilor. Iar asta ar putea da startul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, se arata intr-o analiza Reuters.
Adeptii independentei, mai bine organizati
Scotia nu a mai cunoscut o independenta totala din 1707, insa curentul nationalist puternic nu a disparut niciodata din inima scotienilor. Acest lucru poate explica si de ce adeptii independentei statului s-au dovedit de la inceputul acestei campanii mult mai bine organizati decat promotorii unionismului. Pana si vocile politice marcante ale scotienilor Gordon Brown si Alistair Darling, fost prim-ministru, respectiv ministru de finante al Marii Britanii s-au facut auzite la unison destul de tarziu in campania pentru mentinerea... mai mult
Joi, 11 Septembrie 2014, ora 16:10
Facebook a inceput sa taxeze utilizatorii din Marea Britanie pentru mesajele trimise celebritatilor, pretul ridicandu-se in jurul a 10 lire sterline.
Compania testeaza o scara de preturi, bazata pe popularitatea vedetei respective, relateaza Sunday Times.
De exemplu, utilizatorii care vor sa-i trimita un mesaj inotatorului Tom Daley trebuie sa plateasca 10,68 de lire.
Pentru scriitorul Salman Rushdie sau pentru rapper-ul Snoop Dogg, pretul este de 10,08 lire. Pentru alte celebritati locale, insa, pretul este similar celui platit pentru contactarea oricarui alt utilizator Facebook, care nu face parte din cercul de "prieteni", respectiv de 0,71 de lire.
Compania pastreaza toti banii din aceasta taxa si sustine ca a luat aceasta decizie pentru a preveni bombardarea utilizatorilor cu mesaje nedorite de la straini. De asemenea, exista o limita a numarului de mesaje platite pe care un utilizator le poate primi.
Cititi mai multe despre Facebook taxeaza pentru mesajele trimise vedetelor despre Ziare.com mai mult
Luni, 08 Aprilie 2013, ora 18:01