Atunci cand inchiriem o masina, principalele aspecte pe care le luam in considerare sunt modelul, dotarile masinii, si, bineinteles, pretul. Cu totii ne dorim o oferta de rent a car cat mai avantajoasa sub toate aceste aspecte, dar nu stim intotdeauna cum o putem obtine.
De multe ori, cheia consta in modalitatile de rezervare si de plata pe care le alegem, iar companiile de inchirieri auto Bucuresti vin astazi in intampinarea clientilor cu oferte extrem de avantajoase.
Majoritatea companiilor de rent a car Bucuresti, dar si din intreaga tara, s-au aliniat cerintelor actuale si pun la dispozitia clientilor un website actualizat cu oferta completa de masini de inchiriat si permit rezervarea online, in avans, a masinii.
Cand rezervati online sau telefonic, puteti alege pur si simplu sa comunicati perioada pentru care vreti sa inchiriati masina si sa furnizati datele de contact, urmand sa platiti la ghiseu atunci cand ridicati masina.
Dupa efectuarea rezervarii online sau telefonic, clientul primeste confirmarea prin e-mail cu o rezervare provizorie. Rezervarile vor fi confirmate, de cele mai multe ori, doar pentru o clasa auto, nu pentru un anumit tip/model de masina.
Principalul avantaj al acestei optiuni este acela ca nu se aplica nicio taxa de rezervare sau de anulare a rezervarii. Daca din diferite motive vreti sa anulati sau nu va prezentati pentru ridicarea masinii rezervate si ati ales plata la ghiseu, atunci nu trebuie sa va faceti griji ca veti pierde... mai mult
Luni, 02 Martie 2020, ora 16:20
Nu cred ca o taxa de poluare doar pentru automobile ar rezolva problema la nivel national, iar mesajul meu este, atunci cand ai o strategie de retehnologizare pe termen lung, reducerea poluarii este sustenabila pe termen lung, sustine Florin Citu.
"Noi ne uitam la o strategie pentru intreaga economie si aici includem toate sectoarele de energie care polueaza, inclusiv traficul rutier. Nu cred ca o taxa de poluare doar pentru automobile ar rezolva problema la nivel national. Ceea ce incercam sa facem este retehnologizarea.
Este o politica mult mai buna si sustenabila pe termen lung decat o taxa. Mesajul meu este ca politica fiscala folosita ca instrument pentru reducerea poluarii are rezultate mixte de-a lungul timpului. Atunci cand ai o strategie de retehnologizare pe termen lung, cu ajutorul unor imprumuturi de la BEI, de exemplu, reducerea poluarii este sustenabila pe termen lung. Deocamdata, nu se discuta de o taxa de poluare, dar vom vedea in viitor", a declarat, joi, intr-o conferinta de specialitate, ministrul Finantelor Publice.
Seful MFP a amintit, totodata, de programul guvernamental Rabla prin care, in acest an, se urmareste eliminarea din trafic a 60.000 de autovehicule uzate.
"Programul Rabla sustine eliminarea acestor masini care polueaza. Anul acesta sunt 60.000 de unitati care vor distribuite, deci programul continua. Daca programul Rabla reuseste sa aduca mai multe masini noi decat cele importate, vom vedea rezultatele. In acelasi timp, spun ca... mai mult
Joi, 13 Februarie 2020, ora 11:49
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, marti, la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca vor fi facute anumite schimbari la proiectul prin care vrea sa introduca taxa auto in Capitala.
"In urma publicarii adresei de email oxigen@pmb.ro si prin faptul ca proiectul Oxigen pentru Bucuresti a fost postat pe site-ul primariei s-au primit si la adresa relatiipublice@pmb.ro mesaje, ii asigur pe oameni ca am citit toate aceste mesaje si pro, si contra, ca am retinut toate observatiile facute de bucuresteni sau nonbucuresteni, ca va invit si pe dvs, consilierii generali de la toate grupurile politice, de a va alatura acestui demers de a avea un oras curat, de a lupta cu flagelul poluarii, de a lua in serios aceasta problema a poluarii si sa nu o mai politizam. Proiectul prezentat de mine poate deveni proiectul nostru.
Voi trata cu maxima seriozitate propunerile pe care mi le veti trimite individual, in calitate de consilieri generali sau venite din partea grupurilor politice, asa cum voi trata cu maxima seriozitate toate propunerile si sugestiile venite de la cetateni", a transmis Firea la inceputul sedintei.
Primarul a precizat ca proiectul va suferi anumite modificari, deoarece exista niste situatii speciale.
"Cele mai multe observatii sunt legate de imposibilitatea (daca ramane proiectul asa cum a fost prezentat de la 1 ianuarie) de a mai avea un autoturism inmatriculat intr-un alt judet, dar care se deplaseaza in Bucuresti fara a plati... mai mult
Marti, 27 August 2019, ora 12:36
Proiectul prin care Primaria Capitalei vrea sa introduca taxa auto pentru Bucuresti a fost pus in dezbatere publica, iar cei interesati pot trimite observatii pana la data de 30 septembrie.
Zona la care se refera proiectul este denumita "Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) " si ea cuprinde perimetrul delimitat de Piata Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - soseaua Stefan cel Mare - strada Polona - strada Mihai Eminescu - strada Traian - bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Sincai - strada Lanariei - Calea Serban Voda - bd. Marasesti - strada Mitropolit Nifon - bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - strada Izvor - strada B.P.Hasdeu - strada Vasile Parvan - strada Berzei - strada Buzesti - Piata Victoriei.
Asadar, potrivit documentului, incepand cu 1 ianuarie 2020, accesul autovehiculelor cu masa totala autorizata mai mica de 5 tone pe strazile din Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) este restrictionat zilnic, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale, in intervalul 7:00-22:00, dupa cum urmeaza:
pentru autovehicule inmatriculate in Bucuresti si Ilfov, cu norma de poluare Euro 4, Euro 5, Euro 6 precum si pentru cele electrice sau hibrid, accesul este permis fara restrictiipentru autovehicule inmatriculate in municipiul Bucuresti ai Ilfov, cu norma de poluare Euro3, accesul este permis numai in urma achizitionarii unei viniete electronice de tip Oxigen-C.pentru autovehicule inmatriculate in afara municipiului Bucuresti ai Ilfov, cu norma... mai mult
Luni, 19 August 2019, ora 16:45
Primaria Capitalei a revenit miercuri cu un amplu comunicat, pentru a explica proiectul anuntat de Gabriela Firea de a impune plata vinietelor electronice pentru masinile care polueaza Bucurestiul.
Astfel, ca noutate, aflam ca taxarea nu se va face permanent, ci de luni pana vineri, in intervalul orar 07:00-22:00, cu exceptia sarbatorilor legale.
Amintim ca exista doua feluri de vinieta si o interdictie totala, in planul anuntat azi de edilul Bucurestiului, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie anul viitor, daca trece de votul Consiliului General.
Prima categorie: pentru autoturismele inmatriculate in alte orase sau state care tranziteaza Capitala, se va achizitiona vinieta electronica Oxigen-B (Bucuresti), care va costa 10 lei pe zi, sau 1.900 de lei pe an. Exceptie fac doar masinile din judetul Ilfov.
A doua categorie: pentru autovehicule inmatriculate in Municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, accesul in zona centrala este permis numai in urma achizitionarii unei viniete electronice de tip Oxigen-C (Centru), in valoare de 75 de lei/luna, respectiv 900 lei pe an.
Interzis in centru: Toate autoturismele cu grad mare de poluare: Non Euro, Euro 1, Euro 2, inclusiv cele inmatriculate in Bucuresti si Ilfov, vor fi interzise in zona centrala a Capitalei.
Zona de utilizare a vinietei Oxigen-B, denumita Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), se afla in perimetrul delimitat de: P-ta Victoriei - bd. Iancu de... mai mult
Miercuri, 14 August 2019, ora 16:16
Deputatul Nicusor Dan, fost candidat la Primaria Capitalei in 2012 si 2016, afirma ca noile masuri anuntate de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, reprezinta un "nou gest de imagine".
El subliniaza ca masurile nu vor avea un impact semnificativ asupra traficului.
"Dupa 3 ani, Firea descopera ca Bucurestiul este poluat si supraaglomerat.
Masurile propuse azi de primarul Capitalei sunt un nou gest de imagine, cu impact nesemnificativ atat asupra traficului, cat si asupra poluarii", se arata intr-un comunicat de presa remis miercuri Ziare.com.
Totodata, deputatul precizeaza "adevaratele" masuri pentru a reduce traficul si poluarea.
"Adevaratele masuri pentru reducerea traficului si a poluarii sunt: soseaua de centura, parcarile "Park and Ride", o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot orasul, un adevarat sistem de management al traficului, benzi unice pentru transportul in comun.
Din pacate, pe niciuna din aceste componente esentiale ale programului electoral al Gabrielei Firea nu s-a facut niciun progres notabil", conform sursei citate.
UPDATE Intr-o completare la primul comunicat, Nicusor Dan adauga ca "masura de a taxa diferentiat masinile inmatriculate in afara Bucurestiului si Ilfovului incalca Constitutia si practica CJUE".
Nicusor Dan arata ca "lansarea proiectului in spatiul public fara aceasta minima verificare dovedeste inca odata incompetenta administratiei Firea".
Deputatul independent mentioneaza o decizie... mai mult
Miercuri, 14 August 2019, ora 15:21
Primarul general Gabriela Firea a anuntat, miercuri, ca va supune dezbaterii publice si apoi votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti o vinieta pentru Bucuresti, pentru a reduce gradul de poluare din Capitala.
Proiectul va sta in dezbatere publica 45 de zile si va fi supus votului CGMB la finalul lunii septembrie. Iata ce taxe propune Firea:
Pentru autoturismele inmatriculate in alte orase sau tari care tranziteaza Bucurestiul va trebui cumparata vinieta electronica Oxigen-B (Bucuresti) . Accesul pentru o zi va costa 10 lei, in timp ce pentru un an posesorul va trebui sa plateasca 1.900 lei. Taxa nu va fi platita de masinile de Bucuresti si IlfovToate autoturismele nonEuro, Euro1 si Euro2 vor fi interzise in zona centrala a Capitalei.Pentru autoturismele Euro3 inmatriculate in Romania, inclusiv in Bucuresti si Ilfov, accesul este permis numai in urma achizitionarii unei viniete electronice de tip Oxigen-C (adica Centru) care costa 75 de lei/luna sau 900 lei pe an.
Firea a anuntat ca vor fi exceptate de la plata vinietei masinile de interventie, SMURD Ambulanta, Politie, Pompieri, masinile care vin in zona centrala pentru lucrari de utilitate publica si masinile corpului diplomatic. Nu vor fi exceptati cei care locuiesc in zona centrala, Firea spunand ca astfel ar face o discriminare.
Ce amenzi primesc cei care nu platesc taxa
Va fi montat si un sistem de monitorizare video, pentru a fi identificati si sanctionati soferii care incalca legea.... mai mult
Miercuri, 14 August 2019, ora 11:15
Procesul in care Romania este trasa la raspundere la Curtea de Justitie a UE pentru ca nu asigura cetatenilor un aer respirabil a intrat in linie dreapta si are toate sansele sa se incheie cu o condamnare, din cate se intelege din explicatiile oficialilor.
Gabriela Firea, primar al Bucurestiului de 2 ani, recunoaste ca nu s-au intamplat multe pentru imbunatatirea calitatii aerului, dar spune ca vina nu e atat a ei, cat a primarilor de sector si a Guvernului.
Si poluati, si cu banii luati: A inceput procesul la CJUE pentru aerul din Bucuresti. Ce masuri a luat Firea ca sa nu platim amenzi uriase?Suntem la un pas sa platim amenzi uriase pentru aerul toxic din Bucuresti. Firea da vina pe ceilalti primari PSD si pe Guvern
Comisia Europeana ne-a dat in judecata pentru ca in 2016, in Bucuresti, valorile-limita zilnice au fost depasite pentru o perioada de 38 de zile. Adica timp de peste o luna din 12 locuitorii din Capitala au respirat un aer de-a dreptul toxic. Insa Gabriela Firea considera ca, neintamplandu-se in mandatul ei, nu are de ce sa fie ea trasa la raspundere.
Mergand pe acest rationament, ar insemna ca din 5 iunie 2016, de cand e ea la Primarie, aerul a devenit mai curat. Datele si cifrele o contrazic. Si asta doar daca ne uitam la masinile care au intrat in traficul romanesc in ultima perioada.
Aerul din Bucuresti e toxic. Solutia unui lider PSD: Mutati-va! Cum ignora cifrele alarmante cei pusi sa aiba grija de sanatatea noastra
Cimitirul de rable al... mai mult
Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 09:23
Presedinte ANAF are trermen pana luni, la ora 9:00, sa redacteze un ordin care sa debirocratizeze si sa simplifice recuperarea taxei auto catre beneficiari, anunta ministrul de Finante, Eugen Teodorovici.
Oficialul i-a cerut public, vineri, sefului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Ionut Misa, sa redacteze un ordin care sa simplifice procedura, dupa ce a aflat in urma unei vizite oficiale la Administratia Finaciara cat este de complicat ca o cerere depusa pentru restituirea taxei auto sa ajunga la plata.
"Vreau sa dau un mesaj catre conducerea ANAF de la Bucuresti. Vorbeam cu colegii de la Fisc legat de acea declaratie pentru taxa auto. Am aflat, din pacate, ca e nevoie de un dosar gros pentru aceasta rambursare de taxa auto si am zis asa: eu am dat un ordin si am spus modelul de cerere este in formatul respectiv, in care omul isi trece numarul CNP, masina, seria sau ce pune el acolo.
Pe baza acelei cereri, omul vine la ghiseu, eu la ghiseu intru frumos in sistemul meu - si il rog pe domnul presedinte Misa de la Fisc sa ma urmareasca, ca luni dimineata la ora 9:00 vreau sa vad pe birou ordinul care schimba lucrurile cum spun eu acum, cu cererea la ghiseu, functionarul de la Fisc introduce frumos in sistem CNP-ul, vede ca persoana respectiva a cumparat in anul cutare masina cutare, ca a platit taxa auto respectiva.
El trebuie sa aiba o formula de calcul a dobanzilor. El da print la document, il pune omului in fata sa verifice datele ca sunt corecte,... mai mult
Vineri, 06 Iulie 2018, ora 14:38