Uniunea Europeana (UE) are propriul sau ecosistem dinamic de tehnologie si conduce in materie de reglementare, insa reglementarea nu trebuie sa fie un scop in sine, atrag atentia membrii EU Tech Alliance, entitate in care se regaseste printre altii si retailerul eMag.
"In timp ce Europa priveste dincolo de granitele sale, nu trebuie sa uitam ca Uniunea Europeana are propriul sau ecosistem dinamic de tehnologie. Noi, inovatorii nascuti si crescuti in Europa - campionii digitali, companiile aflate in faza de scale-up, startup-urile - suntem aici pentru a sustine o legislatie in domeniul tehnologiei utila pentru toti: pentru cetateni, mediul de afaceri, consumatori, angajati si investitori deopotriva. Europa conduce in materie de reglementare, dar reglementarea nu trebuie sa fie un scop in sine. Chiar daca in plina ascensiune, majoritatea companiilor de tehnologie europene sunt tinere si fragile. Pentru a le sustine cresterea, avem nevoie de un cadru inteligent de reglementare care sa creeze o Piata Unica Digitala cu adevarat dinamica, ce nu ii dezavantajeaza pe campionii nostri atunci cand acestia concureaza in plan local sau international", se arata in scrisoarea transmisa Comisiei Europene (CE) de EU Tech Alliance.
In viziunea reprezentantilor EU Tech Alliance, acest obiectiv "este posibil doar daca Uniunea Europeana se asigura ca vocea companiilor europene din domeniul tehnologiei este auzita si daca vom conlucra la elaborarea initiativelor legislative, daca se va... mai mult
Luni, 10 Februarie 2020, ora 15:38
Valoarea capitalului atras din tranzactiile IPO de la nivel global a crescut in 2018, pe fondul cresterii increderii investitorilor, a lichiditatilor mari, valorilor de piata solide si dobanzilor mici. De la inceputul anului 2018, s-au inregistrat 1.359 de oferte publice initiale (IPO), cu o valoare totala de 204,8 miliarde de USD, marcand o crestere de 6% a veniturilor atrase, in pofida unei scaderi de 21% a volumului.
Intensificarea tranzactiilor IPO care au implicat companii "unicorn" (companii cu valoare de piata de peste 1 miliard de USD) si megatranzactiile IPO au propulsat valoarea capitalului atras in anul 2018 peste nivelul din 2017. Aceasta tendinta este asteptata sa se mentina in 2019, datorita cresterii numarului candidatilor IPO si disponibilitatii mai mari a capitalului.
Din perspectiva volumului de tranzactii, regiunea Asia-Pacific a inregistrat o scadere, dar si-a mentinut pozitia dominanta, in timp ce regiunile America de Nord si de Sud si EMEIA au inregistrat o cota mai mare in volumul tranzactiilor. Sectoarele tehnologic, industrial si al sanatatii au fost cele mai prolifice din punctul de vedere al numarului de tranzactii in 2018, acumuland impreuna 652 de IPO-uri (48% din numarul de tranzactii IPO globale), in valoare totala de 84,2 miliarde de USD (41% din valoarea capitalului atras la nivel global).
In ultimul trimestru 2018 (326 de IPO-uri si capital atras de 53,7 miliarde de USD), s-a inregistrat o scadere de 34% a volumului tranzactiilor... mai mult
Luni, 07 Ianuarie 2019, ora 11:17
Afacerile din sectorul IT din Romania, in special cele din Cluj-Napoca, au intrat in atentia presei internationale.
Tech Crunch a realizat o analiza detaliata a firmelor din tara noastra si a numit orasul din nord-vestul tarii "Silicon Valley de Transilvania".
Baza de date Romanian Startups numara in prezent 300 de astfel de afaceri, in crestere fata de anul trecut, cand erau 250.
Publicatia citata arata ca nu doar start-up-urile s-au inmultit, ci si investitorii si incubatoarele.
"Cu toate ca partea de start-up-uri e inca tanara, cresterea este una sustinuta, iar multe companii au dat dovada de un potential extraordinar. Vector Watch, a carei echipa de ingineri e bazata in Romania, a creat un ceas inteligent cu o baterie ce dureaza 30 de zile. Axosuits este un start-up axat pe robotica si creeaza exoscheleti ieftini pentru persoanele cu dizabilitati", arata Tech Crunch.
Si companiile mari au pus ochii pe specialistii din tara noastra. In 2014, de exemplu, Facebook a ...citeste mai departe despre "Presa straina lauda industria IT din Romania: Silicon Valley de Transilvania" pe Ziare.com mai mult
Joi, 07 Aprilie 2016, ora 13:56
China a fost "Sfantul Graal" pentru producatori timp de multi ani, avand in vedere ca are o clasa mijlocie avida dupa cele mai noi tehnologii. Samsung si Apple au investit milioane de dolari in aceasta tara, iar companiile locale, precum Huawei si Xiaomi, au reusit sa se lanseze la nivel international.
Insa, in prezent, piata chineza da semne de incetinire, asa ca gigantii IT se orienteaza deja catre un nou punct fierbinte, informeaza CNN Money.
India este noul "El Dorado". Populatia sa - de 1,3 miliarde de locuitori - e in crestere, iar estimarile arata ca o va depasi pe cea a Chinei pana in 2028.
Aceasta tara este un paradis pentru producatorii de smartphone-uri, deoarece doar 1 din 10 indieni detine acest gen de dispozitive.
Comparativ, rata de penetrare a telefoanelor mobile este de 36% in Brazilia, 52% in Statele Unite si 55% in China, arata datele Bernstein Research.
Telefoanele ...citeste mai departe despre "Noul El Dorado pentru Samsung si Apple: Punctul fierbinte al industriei IT este o surpriza" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 19 Iunie 2015, ora 10:27
Bittnet Systems este prima companie de IT din Romania care va debuta pe piata AeRO, miercuri, 15 aprilie 2015.
Principalul domeniu de activitate al companiei il constituie desfasurarea de training-uri IT si furnizarea de solutii end-to-end de infrastructura IT cu tehnologii apartinand leaderilor de piata cum sunt Cisco, Microsoft, Dell, VMware, HP etc.
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va transmite live pe internet evenimentul dedicat debutului Bittnet Systems pe AeRO, astfel incat fiecare persoana interesata de aceasta zi istorica pentru Bittnet si BVB sa poata participa la eveniment, indiferent de locatia sa.
Compania poloneza INC este Consultantul Autorizat care a asistat Bittnet Systems in procesul de intrare pe AeRO si va continua sa asiste compania in urmatoarele 12 luni dupa listare.
Povestea Bittnet Systems
Bittnet Systems a fost infiintata in anul 2007 de Mihai si Cristian Logofatu, care au adus laolalta o mica echipa de tehnicieni entuziasti, toti cu experienta in training dobandita la Academia Credis - Cisco Networking Academy inca din anul 2000.
Cu o exerienta initiala de 7 ani in care au livrat training in domeniul IT pentru elevi si studenti, Mihai si Cristian Logofatu infiinteaza Bittnet, noul proiect fiind destinat pietei de Business to Business.
Inca de la infiintare, compania a decis sa se concentreze pe livrarea de training-uri IT si solutii integrate de retea, bazate pe tehnologiile leaderilor de piata cum este Cisco.
Astfel, la... mai mult
Marti, 14 Aprilie 2015, ora 15:00
Romania ocupa locul al treilea in clasamentul Deloitte CE Technology Fast 50 2014, cu sase companii in competitia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, pe baza cresterii veniturilor obtinute in perioada 2009 - 2013.
Patru dintre companiile prezente in clasament sunt nou-intrate, iar cresterea medie inregistrata de firmele romanesti din top este de 589%. Cinci companii sunt dezvoltatori de software, iar una este o firma de internet. Doua dintre ele au sediul in Bucuresti, doua in Cluj-Napoca, una in Baia Mare si una in Sibiu, potrivit Mediafax.
Aceste companii "sunt dovada faptului ca inovatia si talentul pot face diferenta chiar si pe o piata foarte dificila, precum cea a ultimilor ani", a afirmat, intr-o conferinta, managerul local al proiectului Fast 50 si partener Deloitte Romania, Alina Mirea.
Cu un avans al veniturilor de 1.433%, compania ITNT din Sibiu ocupa locul patru in clasamentul regional, cea mai buna pozitie ocupata de o entitate romaneasca prezenta in top.
Aflata pentru al saptelea an consecutiv in clasament, Teamnet International Bucuresti este prezenta in doua categorii: locul trei la categoria Big 5, care include companiile dinamice, prea mari ca venituri, pentru a concura, pe picior de egalitate, cu firmele mai mici din categoria Fast 50, si pozitia 34 la categoria Fast 50, cu o crestere de 424%.
Softelligence Bucuresti s-a plasat pe locul 27 (cu o rata de crestere de 459%), urmata de Life is Hard SRL CLuj-Napoca (453%,... mai mult
Marti, 21 Octombrie 2014, ora 12:30
Calificarea personalului si facilitatile economice oferite de statul bulgar sunt factorii care au cantarit cel mai greu in favoarea Bulgariei pentru companiile straine de IT care au dorit sa se delocalizeze.
Principalii producatori de software din tara vecina au confirmat acest lucru cu ocazia unui tur media in Bulgaria, organizat saptamana trecuta de catre Agentia bulgara de investitii pentru reprezentanti ai presei din Statele Unite, Europa si Asia.
Statul bulgar a reusit sa creeze un mediu economic favorabil pentru ca firmele de IT sa vina sa investeasca in Bulgaria, a declarat Stamen Kotchkov, vicepresedintele SAP Labs Bulgaria. Grupul german SAP este cel mai mare producator de software de afaceri din lume cu peste 54.000 de angajati si centre de dezvoltare in peste 50 de tari din intreaga lume. SAP Labs Bulgaria are peste 500 de angajati responsabili pentru aproape toate produsele Java dezvoltate de SAP.
Bulgaria are cele mai scazute taxe pentru companii si venituri personale din Uniunea Europeana (10%) iar impozitul pe dividende este de 5%. De asemenea, costul cu mana de lucru in Bulgaria este cel mai mic din Uniunea Europeana, la fel ca si pretul terenului si cel al energiei electrice.
'In mod obisnuit companiile de IT vin intr-o tara deoarece costurile sunt mai mici, dar nu acesta este si motivul pentru care raman. Companiile raman daca in acea tara gasesc personal de calitate', a declarat Ted Hampartzoumian, director operational al HP Bulgaria.... mai mult
Luni, 02 Aprilie 2012, ora 11:16
Antreprenorii romani, mai ales cei din domeniul IT, beneficiaza de conditii propice pentru dezvoltare, precum o baza de tineri talentati si oportunitati datorate numarului foarte redus de companii mici infiintate.
"Sunt foarte optimist in privinta a ceea ce pot face in Romania micile companii nou-infiintate", a declarat presedintele Microsoft Europa, Jan Muehlfeit, potrivit cotidianului New York Times, citat de Mediafax.
Baza locala de talent in IT este unul din principalele motive pentru care Microsoft a investit in Romania, a adaugat el.
"Beneficiind de tehnologia , poti deveni o companie globala foarte rapid", a spus Muehlfeit, referindu-se la serviciile si aplicatiile care sunt oferite sectorului de afaceri prin internet de Microsoft, dar si de companii mici.
Stocarea de date sau accesarea online de programe pentru care clientul plateste in functie de gradul de utilizare, precum si alte forme de cloud computing, prezinta oportunitati de externalizare a unor activitati in domeniul IT.
Compania Microsoft este prezenta in Romania din 1996. In urma cu cinci ani a deschis un centru tehnic despre care afirma ca este cel mai mare de acest tip din Europa, potrivit NYT. Centrul functioneaza acum ca partener pentru compniile mici, precum dezvoltatorii de software, aflandu-se in centrul unei retele de peste 4.000 de companii IT, a spus Muehlfeit.
Parte a operatiunilor din Romania, Microsoft ofera tehnologie gratis, ajuta companiile sa ia legatura cu... mai mult
Luni, 31 Octombrie 2011, ora 14:40
Nume mari din industria IT&C, precum IBM, Oracle, Dell si Ericsson, intentioneaza sa aloce fonduri importante pentru dezvoltarea operatiunilor din Romania, investitiile urmand sa fie sustinute si de o schema de ajutor de stat pe care Ministerul Comunicatiilor o pregateste, potrivit NewsIn."Alaturi de alte state din zona, Romania se afla intr-o competitie pentru atragerea acestor companii si, pe langa resursele umane, infrastructura buna in domeniul telecom si facilitatile acordate programatorilor, trebuie sa aduci argumente in plus pentru atragerea lor. Ministerul Comunicatiilor lucreaza la o schema de ajutoare de stat pentru companiile care vor sa dezvolte in Romania afaceri in domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmand sa se numere IBM, Oracle, Dell si Ericsson", a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.
Potrivit lui Vreme, Romania este pe lista tarilor in care IBM ar putea infiinta un centru cu pana la 3.000 de angajati, la fel ca si in cazul Oracle, care ar putea sa relocheze un centru dintr-o tara din Africa, in timp ce Ericsson vrea sa isi sporeasca numarul de angajati din centrul pe care il are in Romania cu pana la 500 de persoane, de la 800 in prezent."De asemenea, Dell a venit cu o propunere pentru un centru in care si-ar putea desfasura activitatea cateva sute de angajati. In cazul IBM, noi am propus ca posibile locatii orasele Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, importante centre universitare, care pot asigura forta de... mai mult
Marti, 13 Septembrie 2011, ora 16:42