Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, sustine ca o crestere a majorarilor salariale pentru profesori ar putea fi acordata pe anumite criterii de performanta.
Potrivit ministrului, cresterile salariale pentru dascali vor fi acordate din fondurile viitorului Plan de Redresare si Rezilienta.
"Nu neaparat pe excelenta sau elitism, este mult mai greu sa duci un elev de la nota 5 la nota 6, decat sa-l duci de la 9 la 10", a spus Cimpeanu.
Cimpeanu a declarat zilele trecute ca va insista pe cresterea componentei cheltuielilor de functionare a scolilor din constul standard per elev, care in opinia sa nu s-a majorat suficient in raport cu dublarea componentei pentru dsalarii in ultimii patru ani.
CITESTE SI:
Ministrul Sorin Campeanu: "Daca s-au distribuit toate tabletele nu inseamna ca ele au ajuns la elevi" ...citeste mai departe despre "Salariile profesorilor vor fi majorate. Ce a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu" pe Ziare.com mai mult
Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 10:30
Cadrele didactice de la Colegiul National "Onisifor Ghibu" din Oradea au primit tablete grafice achizitionate de conducerea unitatii de invatamant cu ajutorul economiilor facute la facturile de utilitati, de cand cursurile se desfasoara online, relateaza Bihoreanul.
Scoala a cumparat 95 de tablete, pentru ca profesorii sa predea mai usor de la distanta.
"Pe aceste tablete, profesorii pot desena sau scrie cu creionul, pot partaja ecranul si pur si simplu elevii vad ce scriu, in timp ce scriu. Exact ca in clasa", a declarat directorul Iulius Timar, pentru Bihoreanul.
Ideea a fost data chiar de unii dintre profesorii scolii, care si-au cumparat asemenea dispozitive din banii proprii.
Un dispozitiv a costat 320 de lei, iar scoala a folosit bani economisiti in ultimele luni, de cand orele se tin de la distanta.
Potrivit directorului, economiile facute la utilitati precum apa, energie electrica sau incalzire se ridica la circa 300.000 de lei. Din acesti bani, s-au cumparat tabletele grafice, dar si 58 de tablete pentru elevii care nu aveau cum sa intre la orele online.
Colegiul National Onisifor Ghibu Oradea este cea mai mare unitate scolara din judetul Bihor. Peste 150 de profesori si invatatori asigura pregatirea si educatia a peste 1800 de elevi.
CITESTE SI:
Mostenitorul imperiului Getty, gasit mort intr-o camera de hotel. Avea 52 de ani
VIDEO Momentul in care Gabriela Firea i-a cerut insistent premierului Orban sa-si dea demisia din Parlament.... mai mult
Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 17:30
Cele 250.000 de tablete necesare trecerii la sistemul online de educatie nu vor ajunge in scoli pana la data de 10 septembrie, asa cum si-a propus Guvernul, intrucat procedura de licitatie nu a fost gestionata eficient, a declarat, joi, Marian Murgulet, Secretar de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului, Tehnologia Informatiei la nivelul intregii Administratii Publice Centrale, CIO Guvernamental.
Prezent la conferinta online "Romania digitala - evolutia comunicatiilor in mediul rural in ultimii 20 de ani", organizata de publicatia Financial Intelligence, Marian Murgulet a spus ca "adaptarea la conditiile din noua normalitate impune schimbarea paradigmei educationale, prin tehnologie".
"Desi au fost facute peste 100 de modificari la Legea educatiei din anul 1990 pana in prezent, cu scopul evident de a imbunatati calitatea educatiei, rezultatele au continuat sa scada. Exista o lipsa a competentelor de baza in randul absolventilor. Aproximativ 40% dintre elevii cu varsta de 15 ani au rezultate sub nivelul doi la PISA, ceea ce corespunde analfabetismului functional. Si vorbim de elevi de 15 ani, fara a-i lua in calcul pe cei care au abandonat scoala inainte de aceasta varsta. Adaptarea la conditiile din noua normalitate impune schimbarea paradigmei educationale prin tehnologie", a spus Murgulet.
El a identificat trei paliere necesare in sistemul educational de acum inainte: pilonul tehnologiei, pentru sustinerea cursurilor online; trainingul pentru... mai mult
Joi, 27 August 2020, ora 16:29
Cu mai putin de o luna si jumatate inainte de inceperea noului an scolar, oficialii Ministerului Educatiei nu au oferit inca un plan concret vizand desfasurarea cursurilor.
In momentul de fata, exista trei scenarii de deschidere a scolilor din 14 septembrie propuse de reprezentanti ai Ministerului Educatiei si ai Sanatatii: doua sub-scenarii hibride, un scenariu de revenire integrala la scoala si altul de ore exclusiv online. Insa acestea se afla doar la stadiul de propuneri.
Din acest motiv, atat elevii, cat si profesorii sunt ingrijoritati de faptul ca nu stiu cum se vor desfasura cursurile in toamna anului 2020. Reprezentanti ai asociatiilor elevilor si profesori au explicat pentru Ziare.com care sunt temerile lor referitoare la incertitudinea sub care se asterne inceperea noului an scolar.
Cum vad profesorii si elevii inceperea noului an scolar
Alexandru Radulescu, presedintele Asociatiei Elevilor Bucuresti-Ilfov sustine ca exista doua scenarii care pot fi fezabile, daca autoritatile se vor ocupa de investitii si de asigurarea tuturor normelor igienico-sanitare.
"Situatia hibrid, in care elevii merg jumatate la scoala, jumatate vor sta acasa sa faca cursuri online, dar pentru asta este nevoie de o infrastructura foarte bine organizata, stabilirea orarului pentru fiecare jumatate de clasa in parte, norme sanitare suficiente pentru elevii care vor veni fizic. Celalalt, exclusiv online. Atat pentru scenariul hibrid, cat si pentru cel exclusiv online, ne... mai mult
Marti, 04 August 2020, ora 00:01
Fundatia Orange ofera spre folosinta cele 1.500 de tablete utilizate in cadrul programului Digitaliada elevilor cu situatii dificile din cele 50 de scoli in care se desfasoara programul.
Decizia vine in contextul in care participarea elevilor la cursurile online a devenit obligatorie, conform ordinului emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii in data de 21 aprilie 2020.
Astfel, incepand de luni, 4 mai, si pana la sfarsitul anului scolar 2019-2020, tabletele vor fi oferite in custodie elevilor ai caror parinti se afla in imposibilitatea de a le pune la dispozitie echipamente digitale.
Cu ajutorul tabletelor, elevii vor participa la cursuri online si vor accesa resursele si instrumentele digitale puse la dispozitie in cadrul programului Digitaliada, astfel incat riscul de abandon scolar sa fie redus cat de mult posibil, iar diferentele de nivel educational pentru copiii cu o situatie financiara mai dificila sa fie reduse la minim.
Fundatia Orange a adaptat desfasurarea programului Digitaliada la noile conditii de invatare la distanta, in contextul in care intregul proces educational se transforma.
De la suspendarea cursurilor, au fost sustinute 15 webinarii pentru peste 300 de profesori de diferite discipline, din 10 judete, dornici sa invete sa foloseasca resursele si platforma Digitaliada Invatare si Testare online.
In plus, de saptamana viitoare, cele 50 de scoli participante din mediul rural - din 30 de judete - vor oferi elevilor in custodie... mai mult
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 13:15
iPad ar putea deveni curand numele general pentru tablete, daca judecam dupa succesul de care s-a bucurat tableta Apple si efectul pe care un astfel de succes l-a avut, de-a lungul timpului, asupra marilor branduri.
Adidas a devenit numele general pentru incaltamintea sport, Xerox pentru fotocopiere, cand vrem sa cautam ceva pe internet spunem "cauta pe Google". Cat a mai ramas pana la integrarea iPad in vocabular, se intreaba jurnalistii de la USA Today?.
"Pentru marea majoritate, ideea unei tablete este capturata de ideea de iPad", sustine Josh Davis, Manager la Abt Electronics in Chicago. "Cei de la Apple au dat, practic, nastere unei noi categorii de produse", explica specialistul.
Companiile duc o adevarata lupta pentru a face din brandul lor nume obisnuite, insa doar cateva branduri devin atat de bine integrate in vocabular, astfel incat sa devina sinonim cu produsul in sine.
Aceasta "generizare" poate fi si buna, dar si rea pentru companii precum Apple, care trebuie sa gaseasca un echilibru intre dorinta lor de recunoastere a brandului si teama de o eventuala deteriorare a sa.
Este una dintre cele mai mari contradictii din business, Companiile cheltuiesc sume foarte mari pentru a crea un brand. Apoi, ele cheltuiesc si mai mult pe marketing, al carui efect nedorit ar putea fi transformarea brandului intr-un nume atat de cunoscut, incat sa devina denumirea pentru toate produsele similare de pe piata.
"Exista o tensiune intre departamentele care se... mai mult
Luni, 09 Aprilie 2012, ora 08:43