Cumpararea unui laptop cu un buget redus poate fi dificila. Exista multe optiuni, aproape niciuna dintre ele nu este promovata vreodata si va inunda cu detalii tehnice, care nu sunt usor de inteles. Uneori, insa, nu aveti de ales. Asadar, pentru a va ajuta, am adunat cateva sfaturi pentru a va ghida prin acest proces delicat.
PASUL 1: Nu o faceti daca nu trebuie neaparat
Exista multe laptopuri ieftine de calitate. Totusi, doar pentru a clarifica, un laptop este ceva in care merita sa investiti. Il veti folosi pentru a face lucruri importante si il veti pune sub stres, atat intern, cat si extern. Din pacate, singura modalitate de a va asigura ca isi gestioneaza bine responsabilitatile este sa platiti putin mai mult. Deci, daca va permiteti ceva bun, cumparati-l.
PASUL 2: Luati in considerare un Chromebook
Daca sunteti absolut sigur ca trebuie sa respectati un buget redus, urmatoarea intrebare pe care trebuie sa o puneti este: "Pentru ce voi folosi acest laptop?" Daca doriti sa rulati Photoshop, Excel sau anumite jocuri moderne, puteti trece la pasul trei.
Daca il veti folosi pentru navigarea pe web si divertisment de baza, cum ar fi streamingul Netflix, va recomandam sa folositi un Chromebook. In cel mai bun caz, aceste laptopuri ieftine Google sunt mai rapide, mai bine construite si mai accesibile decat omologii lor Windows.
Asta se datoreaza in principal faptului ca sistemul lor de operare este inca o versiune extinsa a browserului Google Chrome. Cu alte... mai mult
Vineri, 18 Decembrie 2020, ora 18:00
Debutul noului an scolar a generat o crestere a vanzarilor de laptopuri, tablete si camere web cu aproximativ 50%, pe fondul incertitudinii privind modul de desfasurare a cursurilor si al necesitatii pregatirii pentru diferite scenarii, in contextul crizei sanitare generate de pandemia de COVID 19, potrivit unui retailer online.
Investitii mai mari s-au facut si in zona de confort, romanii petrecand tot mai mult timp acasa. Au cumparat, astfel, televizoare mai mari si mai performante, echipamente pentru intretinerea curateniei, pentru gatit si pentru desfasurarea de activitati fizice acasa.
"Familiile cu copii si cei care lucreaza de acasa au fost in situatia de a investi preponderent in echipamente hardware in aceasta perioada. Bugetul mediu per familie a crescut si cu 50%, ajungand la aproximativ 1.500 de lei. Iar particularitatile, atunci cand vine vorba despre comportamentul de consum in aceasta perioada, tin de necesitate si de rapiditate. Nu mai este nevoie de multe interactiuni cu un produs pana la achizitia acestuia", a declarat Mihai Patrascu, CEO evoMAG.
Si segmentul corporate, reprezentat atat de domeniul public, cat si de cel privat, a majorat achizitiile de hardware din aceasta perioada. "Spre exemplu, ca reactie la contextul actual, am primit foarte multe cereri de la institutii publice pentru cantitati mai mari de echipamente in zona de primarii si consilii judetene", a mai precizat Mihai Patrascu.
Pe langa dublarea numarului pe angajati din... mai mult
Luni, 21 Septembrie 2020, ora 11:01
Fundatia Orange ofera spre folosinta cele 1.500 de tablete utilizate in cadrul programului Digitaliada elevilor cu situatii dificile din cele 50 de scoli in care se desfasoara programul.
Decizia vine in contextul in care participarea elevilor la cursurile online a devenit obligatorie, conform ordinului emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii in data de 21 aprilie 2020.
Astfel, incepand de luni, 4 mai, si pana la sfarsitul anului scolar 2019-2020, tabletele vor fi oferite in custodie elevilor ai caror parinti se afla in imposibilitatea de a le pune la dispozitie echipamente digitale.
Cu ajutorul tabletelor, elevii vor participa la cursuri online si vor accesa resursele si instrumentele digitale puse la dispozitie in cadrul programului Digitaliada, astfel incat riscul de abandon scolar sa fie redus cat de mult posibil, iar diferentele de nivel educational pentru copiii cu o situatie financiara mai dificila sa fie reduse la minim.
Fundatia Orange a adaptat desfasurarea programului Digitaliada la noile conditii de invatare la distanta, in contextul in care intregul proces educational se transforma.
De la suspendarea cursurilor, au fost sustinute 15 webinarii pentru peste 300 de profesori de diferite discipline, din 10 judete, dornici sa invete sa foloseasca resursele si platforma Digitaliada Invatare si Testare online.
In plus, de saptamana viitoare, cele 50 de scoli participante din mediul rural - din 30 de judete - vor oferi elevilor in custodie... mai mult
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 13:15
Atunci cand alegem un laptop trebuie sa tinem cont de faptul ca e un produs pe care, in mod normal, il vom utiliza timp de cativa ani, drept pentru care e bine sa avem in vedere criterii cat mai riguroase, obiective si de natura tehnica, dar care, in acelasi timp, sa contina si o farama de chimie cu PC-ul portabil pe care il vom utiliza zi de zi.
Tipurile principale de laptopuri
Laptopurile multimedia
Sunt cele potrivite pentru publicul recreational, adica pentru oamenii care utilizeaza un laptop in timpul liber. Acestea au placi video dedicate si ecrane de o calitate foarte buna.
Unitatea lor optica are capacitatea de a rula serialele indragite si filmele momentului. Continutul multimedia redat la o calitate buna si foarte buna reprezinta principalul argument pentru achizitia unui astfel de laptop.
Laptopurile office
Se intrepatrund foarte usor cu cele de tip multimedia, multi privindu-le de fapt, ca facand parte din aceeasi categorie. Un astfel de laptop este o varianta foarte buna pentru freelanceri si micii intreprinzatori, aflati la inceput de drum.
Laptopurile business
Formeaza o clasa aparte in cadrul pietei acestui tip de produs. Bateria lor este gandita inca din fazele de proiectare si productie sa reziste ore bune, obiectivul clasic fiind o zi normala de lucru, deci de opt ore. Aceste laptopuri beneficiaza de o constructie solida, puternica, de-a dreptul impunatoare.
Laptopurile de acest tip sunt utilizate in companiile care pun pret pe... mai mult
Miercuri, 24 Iulie 2019, ora 12:59
Toshiba Satellite Radius arata cum piata laptopurilor poate profita de o functie a tabletelor ca sa se relanseze.
Ecranul tactil reprezinta un pas important inainte pentru acest gen de dispozitive, care sunt pe o panta descendenta de cativa ani.
In consecinta, un display pe care poti face comenzi apasand cu degetul ar fi acea mica revolutie de care au nevoie laptopurile pentru a deveni din nou interesante pentru publicul larg.
Review Moto 360: Merita sa dai peste 1.800 de lei pe un ceas inteligent si elegant? (Foto&video)
Ziare.com a testat timp de o saptamana Toshiba Satellite Radius pentru a vedea daca merita sa va cumparati u dispozitiv 2 in 1: laptop si tableta.
Ecran ce se roteste la 360 de grade
Laptopul Toshiba Satellite Radius are un ecran rotativ. Daca il aduci pana la 180 de grade, atunci forma de triunghi e perfecta pentru vizionare de filme si seriale.
Dar diagonala de doar 11,6 inchi ar putea fi putin cam mica pentru unii utilizatori.
Pe de alta... citeste mai departe despre "Review Toshiba Satellite Radius: Functia ce ar trebui implementata la toate laptopurile (Galerie foto) " pe Ziare.com mai mult
Luni, 15 Februarie 2016, ora 07:29
Compania Logitech a lansat o tastatura remarcabila, fiabila si foarte usoara care iti poate transforma rapid tableta sau iPad-ul intr-un laptop. Noua tastatura Type+ Protective este foarte subtire, usor de manevrat si de transportat.
Noua Logitech Type+ este proiectata in asa fel incat sa fie foarte subtire, usoara si cu o carcasa de protectie formata din doua parti, care sa evite lovirea accidentala sau zgarierea iPad-ului. Acum tastatura este dotata si ...citeste mai departe despre "Tastatura care-ti poate transforma tableta in laptop (Video)" pe Ziare.com mai mult
Luni, 06 Octombrie 2014, ora 09:55
Windows 8 si Microsoft au incurajat producatorii de dispozitive sa regandeasca modul in care trebuie sa arate calculatorul. Astfel, tabletele cu ecrane mari s-au transformat in PC-uri de tip all-in-one.
Unele dintre aceste tablete sunt niste adevarate revelatii, precum modelele Toshiba Portege Z10t sau Microsoft Surface Pro 3, potrivit PC World.
Toshiba Portege Z10t
Cand Toshiba Portege Z10t a fost lansata in aprilie, expertii revistei PC World au apreciat ca este cea mai buna tableta-laptop hibrid detasabila. Ea are un ecran de 11,6 inchi cu o rezolutie de 1920 x 1080 de pixeli si cantareste doar 1,45 kg.
Are un procesor Intel Core i7-4610 Y, 8 GB RAM si ruleaza sistemul de operare Windows 8.1 Pro. Pretul sau porneste de la 1.500 de dolari.
Surface Pro 3
Din punct de vedere tehnic Surface Pro 3 este o tableta, dar multi dintre utilizatori o folosesc ca si un laptop, aceasta fiind si intentia Microsoft.
Tableta are un ecran Clear Type Full HD de 12 inchi si un ...citeste mai departe despre "Cele mai bune tablete din lume, pe care le poti transforma in calculatoare (Video)" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 29 August 2014, ora 13:15
Tabletele vor depasi anul viitor laptop-urile, ca numar de unitati vandute pe piata mondiala, reiese dintr-un studiu realizat de compania de analiza Canalys.
Vanzarile de PC-uri, categoria unde sunt incluse tabletelem laptop-urile si desktop-urile, din trimestrul al treilea au crescut cu 18%, desi vanzarile de desktop-uri si lapotop-uri a continuat sa scada.
Tabletele au ajuns la o cota de 40% din totalul vanzarilor mondiale dinal treilea trimestru al anului, cu mai putin de o jumatate de milion de unitati in spatele lapotop-urilor.
Tabletele, 50% din piata PC-urilor
Tabletele, laptop-urile si descktop-urile sunt incluse in categoria PC
Conform estimarilor Canalys, anul viitor tabletele vor controla 50% din piata de PC-uri, notebook-urile 33%, iar desktop-urile restul de 17%. Principalii competitori de pe acest segment vor vor ramane Apple si Samsung, iar Android va fi instalat pe cele 65% dintre tabletele vandute. Microsoft, conform estimarilor Canalys, ar putea ajunge la o cota de 5% pe segmentul tabletelor, ca sistem de operare.
Tabletele vor continua, si in anii urmatori, sa domine piata PC-urilor, estimarile aratand ca anul viitor vor fi vandute 285 de milioane de tablete, urmand ca volumul sa se apropie de 400 de milioane in 2017, mai exact, va ajunge la 396 milioane de unitati.
In acelasi timp, Apple si Samsung se vor mentine in fata competitorilor, pe termen mediu, insa vor trebui sa faca fata unor presiuni in crestere, concurenta pe acest... mai mult
Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 18:37
Toshiba a pregatit un nou gagdet hibrid Windows 8. Toshiba Satellite Click are un ecran tactil detasabil de 13,3 inci si va fi lansat in Europa cu un procesor Intel Core i3 Haswell in luna septembrie.
Cu un design similar gadgeturilor Asus Transformer, noul Toshiba Satellite Click ofera functionalitate de tableta si de laptop, cu un sistem simplu de prindere.
Versiunea destinata pietei europene, Satellite W30t, utilizeaza un procesor Intel si are ventilator, in timp ce in SUA gadgetul va avea un procesor AMD Temash, fara ventilator si cu consum mai scazut de energie.
Citeste mai multe despre Toshiba lanseaza Satellite Click, un nou hibrid detasabil Windows 8 pe HIT.ro. mai mult
Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 10:50