Impactul COVID-19 asupra mediului de afaceri este inca la inceput iar continarea activitatii si finantarea companiilor, vor fi prioritatile perioadei urmatoare, pentru mediul de afaceri si cel financiar.
In aceste conditii, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), in conformitate cu misiunea sa si cu mandatul acordat, va sustine in totalitate masurile Guvernului Romaniei ce au ca scop sprijinirea mediului de afaceri.
FNGCIMM poate acorda sprijin companiilor si sectorului financiar prin preluarea partiala a riscurilor de credit, facilitand in acest fel accesul la finantare in conditii si la costuri cat mai avantajoase.
Finantarea investitiilor sau a activitatii curente a IMM-urilor, pe perioade scurte, medii sau lungi, se poate face solicitand bancilor partenere accesarea garantiilor financiare oferite de FNGCIMM.
Procesul de acordare va fi simplu si rapid, pe baza aceleiasi documentatii solicitate la acordarea creditului, fara alte deplasari sau costuri suplimentare.
"Garantiile financiare sunt instrumente anticiclice intens utilizate in atenuarea socurilor economice asupra mediului antreprenorial, cu efecte semnificative in perioadele de criza si post-criza, iar din aceasta perspectiva, ii asiguram pe toti beneficiarii si partenerii nostri ca FNGCIMM ofera un parteneriat solid pentru continuarea activitatii companiilor.
Transmitem acelasi mesaj de sustinere si pentru clientii nostri, care au achizitionat Prima Casa, Prima... mai mult
Marti, 17 Martie 2020, ora 15:23
Aurel Saramet, director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a fost revocat din fuctie de Ministerul Finantelor Publice (MFP), numind-o provizoriu pe Silvia Nitu-Ciornei, fost ministru pentru IMM in perioada 2000-2003.
Ciornei a fost numita pe termen limitat in calitate de director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Fondului, "avand cpora obiective urgentarea aplicarii prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, precum si imbunatatirea activitatii societatii in conditiile intaririi disciplinei financiare si cresterii performantelor economice ale acesteia", se arata intr-un comunicat al ministerului.
Tot provizoriu, pana la efectuarea selectiei conform legislatiei, MFP l-a numit pe Cristian Socol, consilier al premierului, in functia de presedinte al directoratului Fondului Roman de Contragarantare, "in urma vacantarii postului ocupat anterior de catre Ioan Hidegcuti".
Decizia a fost luata de MFP in calitate de reprezentant al statului, actionar unic al FNGCIMM si al Fondului Roman de Contragarantare.
Fondul Roman de Contragarantare: Guvernul nu a inteles mecanismul de functionare
Guvernul va sesiza Parchetul pentru nereguli identificate in activitatea Fondului Roman de Contragarantare in perioada decembrie 2009-august 2013, inclusiv prin acordarea de indemnizatii si prime fara limite... mai mult
Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 08:59
Fondul National de Garantare a Creditului pentru IMM a reactionat la stire aparute in presa, din ultima perioada, in care este acuzat ca ar fi implicat in frauda bancara cu un prejudiciu de peste 22 milioane de euro.
Fondul este supravegheat atat de institutii ale statului precum BNR, ANAF, Corpul de Control al guvernului si ministerul Economiei, precum si de o companie de audit din "big four". Cu toate acestea, niciuna din aceste institutii nu a descoperit nereguli in activitatea de functionare, mentioneaza in comunicatul de presa remis Business24.
"Actiunile de supraveghere, misiunile de audit si/sau controalele realizate de diverse entitati nu au identificat deficiente in derularea activitatii societatii. Fondul are obligatii de raportare similare bancilor, supusa controalelor de specialitate desfasurate cel putin anual. Si din aceasta perspectiva, monitorizarea indicatorilor de prudentialitate sau rapoartele de supraveghere nu au identificat deficiente la nivelul FNGCIMM", se arata in comunicat.
In ultimii patru ani, Fondul a emis un numar de peste 35 de mii de garantii, in cuantum de circa doua miliarde de euro, aferente unui volum de credite sustinute de peste patru miliarde de euro. In plus, Fondul de Garantare prognozeaza un profit de 25 milioane de lei la finalul anului. mai mult
Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 13:51