Statul Islamic (SI) a revendicat executia prin decapitare a lucratorului umanitar britanic David Haines, ca represalii fata de intrarea Marii Britanii in coalitia impotriva acestei organizatii jihadiste.
Cine este David Haines, britanicul amenintat cu decapitarea
In cazul in care inregistrarea video a decapitarii se dovedeste autentica, va fi vorba despre a treia executie de acest tip in decurs de o luna, dupa decapitarile a doi jurnalisti americani luati ostatici in Siria, a anuntat sambata centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.
ATENTIE! VIDEO SOCANT CU UN PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL
In aceasta inregistrare video de doua minute si 27 de secunde, intitulata "Un mesaj catre aliatii Americii", gruparea jihadista reproseaza Marii Britanii ca s-a alaturat coalitiei Statelor Unite, care efectueaza atacuri aeriene impotriva unor pozitii controlate de catre Statul Islamic in Irak.
"Ai intrat de buna voie intr-o coalitie cu Statele Unite impotriva Statului ...citeste mai departe despre "Britanicul David Haines, decapitat de jihadistii de la Statul Islamic (Video socant)" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 14 Septembrie 2014, ora 07:36
Convorbirile telefonice ale premierului britanic David Cameron nu au fost supravegheate de SUA, a declarat, pentru BBC, Caitlin Hayden, purtator de cuvant al Consiliului de Securitate Nationala american, transmite sambata EFE.
Intrebata in legatura cu premierul britanic, Caitlin Hayden a raspuns: "Pot confirma, comunicatiile sale nu au fost si nu vor fi supravegheate de SUA".
Intr-o situatie similara, privind-o pe Angela Merkel, reprezentantii Casei Albe au declarat ca, in prezent, convorbirile acesteia nu sunt interceptate, dar au refuzat sa spuna clar daca aceasta a fost spionata in trecut. Cancelarul Germaniei a declarat, in legatura cu aceasta situatie ca "spionajul intre prieteni este inacceptabil".
Conform dezvaluirilor din presa, Agentia Nationala de Securitate (NSA) a SUA a interceptat telefonul mobil al cancelarului german, Angela Merkel, si a monitorizat milioane de apeluri telefonice in Franta.
Potrivit ziarului britanic "The Guardian", care cita un document din 2006 dezvaluit de fostul consultant Edward Snowden, NSA a spionat convorbirile telefonice purtate de 35 de lideri din intreaga lume.
Marea Britanie i-ar fi sprijinit pe americani in activitatea de spionaj
David Cameron, unul dintre cei mai fermi aliati ai SUA, a refuzat sa comenteze in legatura cu scandalul privind spionajul american in Europa, insa a luat apararea activitatii desfasurate de serviciile de informatii in lupta impotriva terorismului.
Intr-o conferinta de presa... mai mult
Sambata, 26 Octombrie 2013, ora 14:42
Premierul britanic David Cameron avertizeaza ca va bloca modificarea tratatului UE pentru crearea unei uniuni monetare mai eficiente, daca partenerii din UE nu vor accepta si schimbarile cerute de Marea Britanie.
Cameron a lansat avertismentul intr-un interviu la BBC, pe fondul speculatiilor referitoare la continutul unui discurs pe care il va sustine in aceasta luna, potrivit The Guardian.
Premierul britanic a reiterat, pe de alta parte, ca nu vrea iesirea Marii Britanii din UE, el argumentand ca tari din afara Uniunii, precum Norvegia, sunt supuse regulilor comunitare fara sa aiba vreo influenta asupra politicilor acesteia.
"Ce se intampla acum in Europa este o schimbare majora, determinata de existenta euro. Tarile din zona euro trebuie sa se schimbe, pentru ca moneda sa functioneze. Trebuie sa se integreze mai mult. Nu exista in lume o uniune monetara care sa nu aiba o uniune bancara sau fiscala. Aceasta schimbare implica o modificare a naturii organizatiei, astfel ca suntem indreptatiti sa cerem unele schimbari si pentru noi", a spus Cameron.
Marea Britanie poate respinge prin veto modificarile necesare pentru supravegherea bancara si a deficitelor, pentru ca orice schimbare in tratat necesita sprijinul tuturor membrilor UE.
Surse europene au declarat pe de alta parte ca nu este sigur ca va fi necesara modificarea tratatului, dar chiar si asa, daca Marea Britanie se va opune, exista solutia acordurilor interguvernamentale. mai mult
Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 09:42