Romanii cheltuie din ce in ce mai mult pentru aprovizionarea cu produse alimentare, luand in considerare cifrele de afaceri realizate de retailerii locali in ultimii 10 ani, iar situatia actuala va contribui la o crestere si mai spectaculoasa a acestei industrii.
Astfel, cifra de afaceri a retail-ului alimentar din Romania a fost de 107 miliarde de lei in 2018, cu aproape 67% mai mare decat nivelul din 2009 si 9,6% fata de 2017, potrivit celei mai recente analize KeysFin.
Mai mult, specialistii KeysFin estimeaza depasirea pragului de 112 de miliarde de lei in 2019, pentru ca in 2020, ritmul de crestere sa se dubleze cel putin, la aproape 125 de miliarde de lei, pe fondul panicii cumparatorilor din ultimele saptamini, care s-au temut de disparitia anumitor produse si au lasat goale rafturile multor magazine.
"Dublarea ritmului de crestere va duce la un maximum istoric pentru retailul alimentar, unul dintre segmentele cel mai putin afectate de pandemie. Cu toate acestea, retail-ul alimentar este o piata dictata de jucatorii mari, iar magazinele mici rezista in general doar cand acopera cererea in puncte in care cei mari nu ajung. In perioada urmatoare, micii intreprinzatori vor avea mai multe sanse de reusita daca vor primi sustinere din partea autoritatilor si daca romanii isi vor schimba obiceiurile de consum, alegand sa cumpere mai multe produse romanesti si din mai multe formate de magazine, atat hypermaket-uri sau alte formate ale retail-ului alimentar modern,... mai mult
Joi, 09 Aprilie 2020, ora 18:08
Cand vine vorba despre dezvoltarea corespunzatoare a organismului, a oaselor si a muschilor, in mintea multora se intrezareste o intrebare a carui raspuns nu poate fi categoric.
Asimilez zilnic aportul necesar de proteine? Este multumit organismul meu de ceea ce-i ofer? Atat nutritia echilibrata, cat si viata activa pot fi doua aspecte dupa care te poti ghida. Insa chiar daca pentru multi dintre noi nutritia si stilul de viata sanatos reprezinta o prioritate, se poate intampla, de multe ori, ca organismul nostru sa aiba nevoie si de ajutor exterm.
La ce ma refer aici? Ei bine, suplimentele nutritive, in acest caz, sunt raspunsul pentru multe incertitudini si inconveniente atunci cand vine vorba despre echilibru.
Sanatatea este prioritara, insa totul porneste de la noi. Totul porneste de la tine si de la ceea ce-ti doresti.
Daca esti adeptul meselor echilibrate, dar, in principal, nu consumi alimente bogate in proteine, atunci ar trebui sa acorzi o atentie mult mai sporita acestui detaliu.
Organismul tau, in cazul neasimilarii cantitatii zilnice corespunzatoare de proteine si minerale, are nevoie de suplimente nutritive care sa-l ajute sa functioneze normal - iar in magazinele de specialitate oricine te poate ajuta ca dintre proteinele prezentate sa alegi cel mai potrivit.
Pe cine te poti baza in acest caz? Cine iti poate veni in ajutor atunci cand crezi ca esti singur? Doar tu si organismul tau.
Pentru ca intotdeauna sanatatea a fost prioritara,... mai mult
Joi, 17 Octombrie 2019, ora 11:16
(P) Daca vrei sa fii mai in forma ca niciodata din punct de vedere sexual, ia Tianli! De ce? Fiindca produsul Tianli fiole, are o compozitie 100% naturala, este afrodiziac si este un stimulant puternic in ceea ce priveste potenta masculina.
Din compozitia produsului fac parte mai multe plante medicinale si extracte din fructe foarte benefice organismului nostru. Poti folosi fiolele de Tianli ca adjuvant in vederea mentinerii unei activitati sexuale adecvate. Pentru cele mai bune rezultate, fiolele Tianli trebuie administrare cu 45-60 de minute inainte de inceperea actului sexual.
Odata administrat, vei observa ca organismul ti se va revigora, libidoul si apetitul sexual ti se vor imbunatati si nu vei mai avea probleme cu insomniile. De asemenea, prin folosirea acestui produs vei fi mai potent din punct de vedere sexual si vei putea sa previi imbatranirea prematura.
Extractele din plante din compozitia acest supliment alimentar Tianli, au un rol esential in ameliorarea disfuctiilor erectile si stimularea functiilor sexuale.
Tianli are efect afrodiziac si ajuta la cresterea apetitului sexual.
Ingredientele din compozitia Tianli au proprietati antioxidante, nu stimuleaza doar functiile sexuale, ci ajuta organismul sa lupte contra actiunii nocive a radicalilor liberi.
Produsul Tianli fiole are urmatoarele beneficii pentru organism:
viata sexuala se va imbunatati;problemele legate de impotenta se vor ameliora;organismul ti se va revigora, iar starea de... mai mult
Marti, 24 Aprilie 2018, ora 11:07
Timpul petrecut alaturi de colegii de la serviciu este unul considerabil, pentru aceia dintre noi care stau la birou 8-9 ore in fiecare zi. Daca mai petrecem 1 ora pe drum, dormim 8 si mai stam 1-2 ore singuri pentru diverse alte activitati, ne mai raman doar 4 ore pentru prieteni si familie.
Cu alte cuvinte, stam alaturi de colegi de doua ori mai mult decat cu prietenii sau familia. De aceea, este important sa avem o relatie buna cu ei, pentru a nu resimti stres mai mult de jumatate din timpul in care suntem activi.
Pentru a intelege mai bine relatia cu colegii trebuie sa avem in vedere doua aspecte: afinitatea si obiectivele. Orice relatie se bazeaza pe aceste doua elemente. Ne apropiem de cineva fiindca impartasim aceleasi valori, avem aceleasi pasiuni, fiindca semanam intr-un fel sau altul (afinitatea) si pentru ca putem invata unii de la altii, putem comunica deschis, sau putem face activitati impreuna (obiectivul).
In cazul colegilor putem aplica acelasi principiu pentru a ne imprieteni. Sa vedem ce afinitati avem cu fiecare (putem avea compatibilitate totala cu cineva sau partiala, mai extinsa sau mai restransa) si ce obiective putem indeplini (putem invata unii de la altii, crea proiecte misto impreuna, putem sta de vorba pe terasa, in pauza, sau la masa, putem iesi seara dupa program sau chiar in weekend undeva).
Este important sa avem in grupul colegilor cel putin o persoana cu care sa simtim o afinitate mai mare, cu care sa ne indeplinim o paleta mai... mai mult
Joi, 16 Noiembrie 2017, ora 17:50
Agricultura a insemnat, anul trecut, 5,6 - 5,8% ca si venituri in Produsul Intern Brut (PIB), iar industria alimentara a adus la PIB 6,2%, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, intr-o conferinta de profil.
"Agricultura, ca si venituri in Produsul Intern Brut, a insemnat anul trecut 5,6 - 5,8%, iar industria alimentara a adus 6,2% a din PIB. Am inceput incet - incet sa redevenim ceea ce ne doream odata din punct de vedere al calitatii, dar si al cantitatii, dar si din punct de vedere al exporturilor. Anul 2013 a reprezentat o premiera, pentru ca, dupa 20 de ani, am reusit sa echilibram balanta comerciala si am exportat mai mult decat am importat. Am avut un plus pe exporturi de 325 milioane de euro, fata de un deficit in 2012 de aproape 800 de milioane de euro", a spus Constantin.
Acesta a precizat ca, prin fondurile europene care vor veni prin PNDR, "avem datoria sa continuam aceasta politica de crestere a importantei agriculturii romanesti".
"Trebuie sa mentinem, daca nu chiar sa crestem, nivelul de productie si, de asemenea, trebuie sa crestem si sa imbunatatim calitatea produselor pe care le vom promova pe piata nationala si internationala", a adaugat ministrul Agriculturii.
Romania a exportat, in 2013, produse agroalimentare in valoare totala de peste 5,098 miliarde de euro, cu 1,183 miliarde de euro mai mult fata de anul precedent (plus 30,2%), si a incheiat anul cu un plus de aproape 325 milioane de euro la balanta comerciala pe... mai mult
Joi, 03 Aprilie 2014, ora 17:47
Industria alimentara din Romania inregistreaza o cifra de afaceri de aproape zece miliarde de euro anual, are o contributie de 8% in Produsul Intern Brut (PIB) si asigura locuri de munca pentru aproape 200.000 de angajati, potrivit datelor Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara - Romalimenta.
'In 2010, industria alimentara din Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 9,76 miliarde de euro, ocupand pozitia a treia pe total industrie, cu o contributie de 8% in PIB. De asemenea, in sector existau la nivelul anului 2010 un numar de 185.000 de angajati', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Melania Stoica, PR Specialist Romalimenta, in cadrul Targului Alimentaria 2012, de la Barcelona.
Potrivit sursei citate, ramura de procesare a carnii detine cea mai importanta contributie in sectorul industriei alimentare, cu o cifra de afaceri de 1,3 miliarde de euro, urmata de panificatie, cu 1,1 miliarde de euro, si de bauturile racoritoare nealcoolice, cu un miliard de euro. De asemenea, cu o pondere de 840 de milioane de euro in total industrie alimentara se afla ramura de productie a carnii, iar produsele lactate inregistreaza o cifra de afaceri de 800 de milioane de euro.
In opinia reprezentantului Romalimenta, promovarea pe o anumita piata este singura cale de a-ti face produsele cunoscute, iar participarea la Targul Alimentaria reprezinta o oportunitate in acest sens pentru firmele romanesti. 'Promovarea pe piata este foarte importanta, mai ales ca noi avem... mai mult
Luni, 26 Martie 2012, ora 19:43
Compania OMV Petrom (SNP), controlata de grupul austriac OMV, a suplimentat importurile de gaze pentru a acoperi cererea in crestere determinata de temperaturile scazute, la trei zile dupa ce Romgaz Medias a luat o masura similara.
"OMV Petrom a decis sa contribuie la securitatea aprovizionarii in aceste conditii grele, suplimentand importurile prin Isaccea (judetul Tulcea - n.r.) cu o cantitate mai mare de 20% din deficitul estimat de autoritati pentru zilele urmatoare, desi avea toate vanzarile de gaz acoperite cu achizitiile si productia interna corespunzatoare", potrivit datelor companiei transmise agentiei Mediafax.
Romgaz a suplimentat importurile de gaze sambata.
OMV Petrom arata ca a luat o serie de masuri pentru asigurarea alimentarii cu gaze, precum limitarea consumului propriu si inmagazinarea unei cantitati de gaze de patru ori mai mare comparativ cu obligatiile.
"Petrom si-a depasit de peste patru ori obligatiile legale in privinta inmagazinarii de gaze, conform planului de actiuni pentru situatii de urgenta aferent perioadei 2011-2012. Astfel, Petrom trebuia sa stocheze 156 milioane metri cubi de gaz natural, insa a reusit sa inmagazineze aproape 704 milioane metri cubi, din care 595 milioane reprezinta productia interna si 109 milioane metri cubi din import", potrivit companiei.
Romgaz si OMV Petrom sunt cei mai mari producatori de gaze din tara. Romania importa gaze din Rusia, cele mai mari cantitati, si din Ungaria, prin gazoductul... mai mult
Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 19:14
Vanzarile de suplimente alimentare ar putea creste in acest an cu 10%, de la aproximativ 200 milioane de euro in 2010, pe fondul majorarii consumului de produse ieftine din acest segment, precum si datorita investitiilor in marketing realizate de companiile de profil, precizeaza Mediafax. "Cred ca piata va creste anul acesta in valoare si eu sper ca va creste si in unitati. Ma bazez pe faptul ca va continua sa creasca consumul de suplimente alimentare din segmentul low de pret, ceea ce nu inseamna ca si calitatea efectului va fi acelasi la consumator, insa e un mod normal de orientare catre produse ieftine in perioada aceasta.
Eu cred ca piata va depasi cresterea de anul trecut si va fi de peste 10% in valoare. De asemenea, investitiile de marketing si o acoperire mai buna a pietei pot sa genereze aceasta crestere", a declarat directorul general pe regiunea sud-est europeana a producatorului ceh de suplimente alimentare Walmark, Catalin Vicol.
El a adaugat ca anul trecut valoarea pietei de suplimente alimentare a crecut cu 8%, insa consumul efectiv in unitati a scazut cu 3%.
"Piata a urcat anul trecut in medie cu 8%, vorbind doar despre vanzarile prin farmacii, acesta fiind singurul canal care se monitorizeaza, insa a avut o scadere de 3% in unitati. (...) Au crescut TVA si marjele in sistemul de distributie. Per total s-a simtit o majorare de pret de 11% in 2010", a spus Vicol.
Reprezentantul Walmark a adaugat ca una din diferentele majore ale pietei de suplimente... mai mult
Luni, 04 Aprilie 2011, ora 09:25
Pe timp de criza, companiile restrang cheltuielile si prefera sa nu le mai plateasca angajatilor orele suplimentare. In Romania, doar una din sase companii plateste salariatilor orele pe care le-au muncit in afara programului.Printre sectoarele in care orele suplimentare sunt platite in mod constant se numara telecomul, industria auto, serviciile si IT-ul, potrivit Business Standard.La polul opus, se afla firmele din industria alimentara, constructii si retail, care nu platesc munca suplimentara prestata de angajati."Totul depinde de efectul pe care il are plecarea unui angajat din compania respectiva. Spre exemplu, in cazul unui call-center, daca pleaca un angajat din cauza neplatii orelor suplimentare, compania risca sa piarda zeci de clienti", potrivit Madalinei Popescu, general manager al companiei de recrutare Pluri Consultants, pentru cotidianul citat.Potrivit legii, un salariat in Romania trebuie sa munceasca maxim 48 de ore pe saptamana. Durata ce depaseste acest interval trebuie compensata prin ore libere platite in urmatoarele 30 de zile dupa efectuarea acesteia. mai mult
Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 09:08