Seful Google, Sundar Pichai (foto), scrie intr-un editorial din Financial Times ca tehnologiile de Inteligenta Artificiala (AI) sunt mult prea importante pentru a nu fi reglementate, dar atrage atentia ca acest lucru necesita o abordare prudenta.
Unele domenii, precum autovehiculele autonome si tehnologia din sanatate, impun reglementari special adaptate.
Inteligenta Artificiala are un potential enorm, dar poate fi si deosebit de periculoasa, exemplele oferite fiind tehnologia pentru recunoasterea faciala si deepfake-urile, generate de computer si care par reale.
In opinia sa, rolul major le revine in sensul stabilirii unor reguli chiar companiilor care dezvolta tehnologii noi: "Companii precum a noastra nu pot pur si simplu sa construiasca tehnologii noi si, apoi, sa lase fortele pietei sa decida cum vor fi folosite.
Este responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca tehnologiile vor fi folosite pentru lucruri bune si vor fi accesibile tuturor", considera Sundar Pichai, care va sustine un discurs la Forumul Davos.
Si Maria Axente, expert AI la Pricewaterhouse Coopers, a declarat pentru BBC ca reglementarea domeniului trebuie facuta.
"Problema este cum poate fi facut acest lucru, astfel incat sa nu fie ucisa inovarea si sa pastram echilibrul dintre beneficiile AI si riscurile pe care aceasta le presupune, pe masura ce Inteligenta Artificiala intra tot mai mult in vietile noastre?", a declarat Maria Axente.
"Reglementare sau autoreglementare, printr-un... mai mult
Marti, 21 Ianuarie 2020, ora 15:54
Larry Page a facut o miscare surpriza si a creat o noua companie-mama, Alphabet, asa ca Google devine o subsidiara a acesteia, ce va fi condusa de Sundar Pichai.
Insa cine este noul director general ce se va ocupa de afacerile de baza, cum ar fi motorul de cautare, sistemul de operare Android si aplicatiile?
Google asa cum il stim noi nu mai este: Ce schimbare surpriza a facut gigantul IT
NBC News a realizat o scurta biografie a omului de afaceri.
Pichai s-a nascut in Tamil Nadu, un stat din sudul Indiei. El s-a mutat in 1993 in Statele Unite pentru a-si continua studiile. Dupa ce a obtinut o diploma de licenta de la Universitatea Stanford si una de masterat de la Wharton School of Business, si-a gasit un post la Google in 2004, in perioada in care compania a lansat serviciul Gmail.
In urmatorii zece ani, Pichai a lucrat la cateva produse cu impact major. Dupa ce a reusit sa implementeze bara de unelte Google Toolbar, el a fost "forta" din ...citeste mai departe despre "Google se rebranduieste: Ascensiunea fulminanta a noului CEO" pe Ziare.com mai mult
Marti, 11 August 2015, ora 12:45