Este bine stiut: calatorului ii sta bine cu drumul! Dar, la fel de bine ii sta si cu somnul odihnitor peste noapte si cu un mic dejun copios servit in zori, daca este sa ne luam dupa tendintele turistilor internationali din ce in ce mai interesati de ofertele Bed & Breakfast. Gusturile lor sunt dictate de oferta buna de pret a acestor unitati de cazare, cat si lipsa nevoii de a stationa prea mult intr-un loc.
"Venit, vazut, plecat!" este o deviza a calatorilor moderni, mult mai interesati sa descopere frumusetile unei zone turistice prin forte proprii, decat prin intermediul unui ghid pus la dispozitie de agentiile de turism. Iar tendinta aceasta este una globala, chiar daca americanii au dus-o la perfectiune si inca o mai practica cu indarjire, dupa cum observa publicatia Businessweek.
Promovare pe canale colaterale
O intrare in lumea buna a turismului international se poate face prin diverse canale colaterale care sa iti promoveze imaginea. Oricum, este o idee mult mai rentabila decat aceea de a astepta cu mainile in san ca cineva sa iti calce pragul. Iar, ca orice operatiune de promovare a unei afaceri, necesita anumite cheltuieli. In Statele Unite, cea mai eficienta metoda presupune alocarea unor buget de protocol pentru gazduirea in conditii bune a reprezentantilor Sociatatii Americane a Agentilor de Turism.
"Invita cativa exponenti de marca ai unei astfel de asociatii sa petreaca o perioada in pensiunea ta, iar ei se vor simti obligati sa o recomande... mai mult
Joi, 04 Septembrie 2014, ora 08:47
Cuvintele lui Karl Marx, care spunea ca orice este solid se topeste in aer, cad manusa pe contextul economic actual: afaceri solide, ca birourile de avocatura sau universitatile, sunt amenintate de globalizarea tehnologica. La o privire mai atenta insa, se vad plutind in aer obiecte ciudate: ceasuri elvetiene, stilouri Montblanc, jachete Harris Tweed, carti Folio Society si iahturi vechi.
Chiar daca oamenii se inchina astazi in fata marelui zeu al inovatiilor, unele companii refuza sa se supuna noii dogme si conserva sau resusciteaza tehnologiile sau modelele de afaceri traditionale, potrivit unei analize The Economist.
Ryan Raffaelli, de la Harvard Business School, a examinat aceste exemple de "tehnologii re-emergente" in detaliu. Cel mai elocvent exemplu este industria elvetiana de ceasuri mecanice. In anii '70, aceasta a fost aproape eliminata de ceasurile digitale, mai ieftine si mai precise. Astazi, industria este mai de succes ca niciodata, fiind cea mai mare sursa de exporturi a Elvetiei, dupa produsele si echipamentele farmaceutice, iar motorul sau de renastere este ceasuul de moda veche, cu arc.
Sunt multe alte exemple de tehnologii renascute. Vanzarile de stilouri s-au prabusit in anii '50, cand au aparut pixurile; de la jumatatea anilor '70, au inceput sa-si revina. Tramvaiele pareau sa ramana o atractie turistica in unele orase, cum ar fi San Francisco si New Orleans. Insa alte 30 de orase americane ori au pus in circulatie noi tramvaie, ori au in... mai mult
Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 13:24
Iulia Pascu are sarcina de a conduce pe plan local un brand cu o traditie de 140 de ani in intreaga lume, o afacere cu sisteme de incalzire, ce a inceput ca un mic proiect de familie.
"Johann Vaillant a fost ghidat de dorinta continua de a cauta noi solutii", isi incepe directorul general povestea.
Compania-mama Vaillant Group are 12.000 de angajati, si se afla sub controlul familiei pe modelul initiat inca din 1874. Mai mult, a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 2,4 miliarde de euro, in anul 2013.
De 10 ani, in Romania business-ul este condus de catre Iulia Pascu, managerul sub care Vaillant a castigat titlul de Superbrand in 2013.
Tot la initiativa managerului, compania se implica in activitati de binefacere. Miscarea este parca rupta din valorile personale ale Iuliei Pascu: " (...) apreciez frumosul si valoarea nealterata de trecerea timpului. In ceea ce priveste relaxarea, o cina intr-o locatie agreabila, alaturi de prieteni este intotdeauna prima optiune", spune aceasta, intr-un interviu acordat Business24.
Care este, mai exact, acest model initiat de familie?
Johann Vaillant a fost ghidat de dorinta continua de a cauta noi solutii. El a insistat pe imbunatatirea sigurantei, fiabilitatii si confortul produselor, stabilind cele mai inalte standarde pentru calitatea produselor.
Pionierul in domeniul sistemelor de incalzire traieste inca, prin valorile pe care Vaillant le pastreaza si azi: puterea inovatiei si constiinta calitatii,... mai mult
Sambata, 31 Mai 2014, ora 00:00