Grupul american Apple Inc va transmite marti un eveniment de la sediul sau de la Cupertino, California, iar analistii se asteapta sa fie dezvaluite o noua generatie de ceasuri inteligente Apple Watch, tablete iPad si alte dispozitive, in timp ce o noua generatie de telefoane iPhone va fi dezvaluita abia luna viitoare, transmite Reuters.
In ultimele doua trimestre, Apple a raportat venituri care au depasit estimarile analistilor, gratie vanzarilor puternice provocate de echipamente necesare pentru munca de acasa precum tablete iPad, laptop-uri si accesorii care se conecteaza cu telefoanele iPhone.
In timp ce analistii se asteapta ca evenimentul de lansare a urmatoarei generatii de telefoane iPhone sa aiba loc in octombrie, Apple a trimis saptamana trecuta o invitatie cu titlul 'Time Flies' pentru un eveniment care va avea loc marti, 15 septembrie, iar analistii se asteapta sa vada viitorul Apple Watch Series 6.
Grupul Apple domina piata pentru ceasuri inteligente, analistii de la Strategy Analytics anuntand in luna mai ca in primul trimestru al acestui an Apple controla 55% din piata. Pentru ca acest ceas trebuie conectat cu un telefon iPhone, analistii cred ca noul ceas va ajuta Apple sa isi pastreze clientii si chiar sa castige unii noi.
De asemenea, analistii se asteapta ca noul ceas Apple sa ofere noi caracteristici de sanatate si fitness. Bloomberg a publicat anterior o serie de informatii potrivit carora Apple intentioneaza sa ofere clase virtuale de... mai mult
Marti, 15 Septembrie 2020, ora 07:47
Apple Watch va deveni cel mai profitabil produs lansat vreodata de americanii de la Apple, sustine un analist IT.
Carl Howe, de la Think Big Analytics, este cel care a facut indrazneata afirmatie, intr-o postare pe blogul sau.
"Cred ca ceasul inteligent Apple Watch va deveni cel mai profitabil produs din istoria companiei, cu un profit net ce depaseste 60%. De ce? Pentru ca principalele componente folosite la modelele scumpe sunt aceleasi cu cele cu care sunt dotate versiunile de baza. In plus, productia lor nu costa foarte mult", a explicat analistul.
In prima zi de la lansare, Apple Watch s-a vandut in aproape un milion de exemplare in Statele Unite. De asemenea, chinezii au epuizat stocul de modele din aur din 24k, cu pretul de 20.000 de dolari.
Howe estimeaza ca Apple a ...citeste mai departe despre "Cel mai profitabil produs lansat vreodata de Apple? Si-a zdrobit concurenta intr-o singura zi" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 19 Aprilie 2015, ora 17:46
Actiunile Apple au scazut pentru prima data incepand din februarie sub pragul de 500 de dolari, in perioada de tranzactii limitate care precede deschiderea bursei din SUA, dupa ce Citigroup a redus recomandarea pentru actiunile companiei, in contextul ingrijorarii privind cererea pentru iPhone 5.
Apple a coborat la 499 de dolari la 6:55 dimineata la New York, dupa ce vineri a inchis in declin cu 3,8% la 509,70 dolari, potrivit Bloomberg.
Actiunile Apple au scazut cu 27% fata de maximul de 702,1 dolari inregistrat in septembrie.
Furnizorii din Asia ai Apple au raportat reduceri ale comenzilor, situatie care ridica semne de intrebare privind evolutia companiei, se arata intr-o nota a Citigroup. Grupul financiar a revizuit recomandarea pentru titlurile Apple de la "cumpara" la "neutru", iar pretul tinta a fost revizuit de la 675 dolari la 575 dolari.
Cotatia Apple se indreapta catre a treia luna consecutiva de declin, intrucat compania se confrunta cu o concurenta tot mai puternica din partea Samsung si Nokia, in timp ce la lansarea iPhone 5 a avut probleme cu acoperirea cererii initiale.
Citigroup se alatura mai multor banci care au revizuit estimarile de pret pentru actiunile Apple in decembrie, potrivit datelor Bloomberg. UBS a coborat vineri pretul tinta de la 780 de dolari la 700 de dolari, invocand temeri ca avansul vanzarilor iPhone si iPad ar putea incetini.
Furnizorii de componente ai Apple au primit reduceri de comenzi chiar si saptamana trecuta,... mai mult
Luni, 17 Decembrie 2012, ora 15:21
Apple este una dintre cele mai mari companii din lume, iar intrebarea vesnica pare a fi "de ce are atat succes?. Raspunsul este la fel de divers ca domeniile in care Apple actioneaza.
Majoritatea oamenilor inteleg faptul ca Apple a pierdut razboiul PC-urilor cu Microsoft si ca atunci cand Apple a creat iPod si iPhone, compania a inceput calatoria pe un al drum, scrie TechLand.
Pe langa produsele de calitate inalta ale Apple, ei se mandresc si cu serviciile oferite clientilor, incepand cu help center-ul si continuand cu experienta din magazinele companiei.
1. Orice produs facut de Apple, e facut de oameni care ar vrea sa il detina
De cele mai multe ori, ideea pleaca de la tehnologie si abia apoi merge catre utilitatea produsului. Inginerii se pierd in tot ceea ce ofera tehnologiile care le sunt la dispozitie si de multe ori produc obicte care pot fi folosite doar de ei. La Apple, inginerii gandesc produse pe care le-ar folosi. Steve Jobs era "clientul" sef al produselor Apple. Toate produsele Apple se bazau pe faptul ca Jobs reprezenta clientul real, iar inginerii companiei trebuiau sa tina cont de asta cand gandeau un produs. Acesta trebuie sa fie indispensabil.
2. Produsele trebuie sa fie usor de folosit
Jobs tinea mult la acest aspect. In timp ce design-ul industrial este o componenta critica a produselor Apple, daca acestea nu sunt usor de folosit, ele vor fi considerate inutile de catre utilizatori. Aceasta a fost ideea din spatele design-ului... mai mult
Miercuri, 09 Mai 2012, ora 08:26
Apple sarbatoreste, duminica, 36 de ani de la infiintarea companiei. Chiar daca Steve Jobs s-a stins din viata in luna octombrie 2011 si multi au prezis prabusirea imperiului Apple, compania o duce mai bine ca niciodata, valoarea actiunilor depasind pragul de 600 de dolari.
Apple a fost parintele erei PC-urilor pentru consumatori, compania reusind ulterior sa redefineasca computerele cu ajutorul iPhone si iPad. Ultimii 15 ani din viata companiei au fost cu adevarati revolutionari.
Cea mai mare incercare cu are s-a confruntat Apple in cei 36 de existenta a fost chiar decesul fondatorului ei: Steve Jobs. Atunci oamenii din lumea intreaga s-au intrebat ce se va intampla cu actiunile companiei, ce fel de CEO va fi Tim Cook, daca popularitatea companiei va scadea.
Iata ca la cateva luni de la tragicul eveniment, cand compania Apple implineste 36 de ani, lucrurile stau mai bine ca niciodata. Actiunile Apple au atins pentru prima data pragul de 600 de dolari, in aceasta luna, la scurt timp dupa lansarea celei de-a treia generatii a iPad pe pietele asiatice, tableta fiind intampinata, in tari ca Australia si Hong Kong, cu cozi de sute de persoane.
Noul iPad nu a mai fost propus pietei ca un produs revolutionar, asa cum fusesera prezentate celelate doua generatii, ci ca o evolutie fireasca a modelului, cu procesor mai puternic, ecran cu o mai buna rezolutie si calitate a imaginii si o camera digitala mai performanta.
TOP-ul celor mai de succes virale Apple
Cu... mai mult
Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 16:31
Una dintre cele mai valoroase companii din lume este Apple, care se mandreste si cu o cultura organizationala pe masura renumelui sau.
Apple a devenit un exemplu pentru toti cei care doresc sa creeze o companie ce inseamna ceva in lume, iar avantajul noilor antreprenori este ca au deja un exemplu demn de urmat.
Scriitorul Jim Stengal, care a plecat de la un studiu desfasurat pe 10 ani asupra mai multor afaceri de succes, ofera secretul unei dezvoltari rapide in cartea sa "Dezvolta-te: Cum idealurile creeaza crestere si profit".
Iata zece principii de creare a culturii organizationale, plecand de la studiul aflat la baza cartii lui Stengal:
1. Comunica-ti visul si pune-l in practica
Misiunile companiei sunt, in general, limitate. Visul si cultura organizationala a companiei tale trebuie sa aiba in gand un bine general si sa vizeze extinderea companiei mai departe de interesele financiare.
Fii clar atunci cand iti exprimi valorile, atat in interiorul companiei, cat si in exterior. Prioritatile personale, valorile si principiile sunt punctul de plecare al culturii organizationale.
2. Creeaza organizatia cu un tel in minte
Asta include munca exacta care trebuie depusa de startup-ul tau, tot ce ai nevoie pentru a-ti crea un avantaj competitiv si o modalitate prin care iti poti pune ideile in practica.
3. Aduna-ti echipa rapid
Pentru startup-uri, asta inseamna sa stii exact cine te va ajuta, dar si in ce domenii ai nevoie de mana de lucru.... mai mult
Marti, 06 Martie 2012, ora 08:05
Apple este cea mai bogata companie IT din lume, realizeaza cele mai populare produse si castiga sume fabuloase. Nu exista companie in lume care sa nu aiba ceva de invatat de la Apple.
In cartea intitulata "Apple: Cum functioneaza de fapt cea mai apreciata, dar si cea mai discreta companie din America", Adam Lashinsky, editor la revista Fortune, demonstreaza ca succesul Apple nu este intamplator, ci se bazeaza pe o un sistem de management impresionant, potrivit BusinessInsider.
Iata cateva principii de management care si-au demonstrat succesul si care pot fi aplicate in orice afacere:
Cei mai buni angajati se ocupa de cele mai importante proiecte
Pare evident, insa e greu de pus in practica, mai ales atunci cand compania se afla in curs de transformare. Cand Apple a inceput sa lucreze la iPhone, i-a coptat in proiect pe cei mai buni oameni din grup, indiferent pentru ce lucrau in momentul respectiv. De exemplu, proiectul Mac OS a ramas in urma, din cauza lipsei de personal.
Secretul
La Apple, secret nu inseamna sa te feresti de mass-media atunci cand pregatesti o lansare, inseamna sa nu le spui nici macar colegilor de serviciu la ce proiect lucrezi.
Pastrarea secretelor aduce cateva beneficii importante: previne riscul ca prototipul sa fie sabotat de concurenta si ii face pe angajati sa se concentreze pe munca lor si sa nu isi faca grija pentru altii.
Obsesia pentru detalii
Lashinky povesteste ca Apple are dedicata o camera doar pentru constructia... mai mult
Joi, 16 Februarie 2012, ora 08:53
Apple s-a identificat intotdeauna prin persoana lui Steve Jobs, cel care a devenit catalizator pentru succesul care a adus Apple in topul celor mai valoroase companii tech. Ca orice lider adevarat, insa, Jobs nu a facut totul pe cont propriu, ci a avut in jur oameni cu pondere considerabila in evolutia companiei. Iata o lista primilor oameni care au calcat pragul Apple in faza de start-up si unde au ajuns ei, in ziua de azi.
Steve Wozniak
Expertul tehnic Steve Wozniak a avut mari dubii cand a fost nevoit sa decida daca vrea sau nu sa accepte oferta Apple, analizand serios si oferta pe care HP i-o facuse.
El este si in ziua de astazi angajat Apple si inca pastreaza legatura cu Steve Jobs.
Mike Marakkula
Marakkula a avut o influenta tot atat de mare asupra companiei ca si Steve Jobs sau Steve Wozniak , prin investitia sa de 250.000 de dolari pentru care a obtinut 30% din companie.
El a contribuit la managementul companiei, a dezvoltat un plan de afaceri, a angajat primul CEO si tot el a fost cel care l-a convis pe Wozniak sa se alature echipei.
Marakkula a ramas in Apple in 1997, fiind martor la plecarea si intoarcerea lui Jobs in companie.
De atunci a investit in cateva start-up-uri si a donat sume considerabile de bani centrului sau de Etica Aplicata.
Bill Fernandez
Coleg de scoala cu Steve Jobs si prieten cu Steve Wosniak, Fernandez a fost primul om adus de cei doi in companie.
A ramas in Apple pana in 1993, cand a primit o oferta de la Ingres, o companie database.... mai mult
Miercuri, 25 Mai 2011, ora 15:41
Cu 13 ani in urma, Apple a fost in pragul falimentului. Astazi, este cea mai admirata companie din lumea IT. Iata cum a reusit Steve Jobs sa transforme Apple in cea mai "de succes" companie din lume, potrivit Business Insider.A intrat in parteneriat cu "dusmanul"
Va puteti imagina un parteneriat intre Pepsi si Coca Cola? La fel de ciudat a fost si parteneriatul intre Apple si Microsoft din 1997.
Dupa 12 ani de pierderi financiare, Jobs avea nevoie de bani pentru a pune pe picioare Apple, asa ca a apelat chiar la adversarul lui principal, Bill Gates, care a investit 150 milioane de dolari in Apple.
A schimbat viziunea originala si planul de business
Apple a inceput ca o companie de calculatoare, insa Jobs si-a dat seama la timp ca, pentru a obtine succesul, trebuie sa extinda afacerea.
Astfel, Apple a inceput sa produca programe ca Final Cut Pro, urmate de MP3 playere, iPhone-uri si iPad-uri.
Jobs a schimbat numele companiei din Apple Computer Inc. in Apple Inc. in 2007, pentru a simboliza noua viziune.
A gasit solutii la orice obstacol
Multi comercianti nu ofereau produselor Apple pozitionarea adecvata. Solutia? Magazinul Apple.
Imprastiate in intreaga lume, aceste puncte de vanzare sunt acum "favoritele" industriei de calculatoare.
Nu a cerut feedback consumatorilor ci le-a spus ce trebuie sa cumpere
Jobs nu foloseste focus grup-uri, in schimb le spune clientilor ce-si doresc.
"Apple are puterea de a te face sa vrei si sa cumperi lucruri care credeai ca nu-ti trebuie",... mai mult
Miercuri, 23 Martie 2011, ora 23:05