Liderii din orice domeniu care se bucura de respect si care reusesc sa-i inspire si pe altii inteleg ca succesul nu este un eveniment sau un cumul de circumstante fericite, ci un intreg proces. Oamenii care au reusit sa se afirme si sa creeze companii si produse al caror nume este cunoscut peste tot in lume lucreaza la atingerea obiectivelor personale si profesionale in fiecare zi, apreciind disciplina si angajamentul ca valori fundamentale ale succesului. Care sunt obiceiurile care i-au ajutat sa-si construiasca o mentalitate de invingatori si lideri? Iata cateva exemple edificatoare care te pot inspira si pe tine.
Citesc in fiecare zi
Liderii de succes cunosc beneficiile incontestabile ale obiceiului de a citi in fiecare zi. Lectura, pe langa faptul ca te ajuta sa dobandesti cunostinte noi, imbunatateste claritatea mentala, reduce stresul, iti extinde vocabularul, amelioreaza memoria, precum si capacitatea de concentrare. Indiferent care este domeniul tau de activitate sau de interes, gasesti zeci de titluri intr-o librarie online sau in una traditionala. Pentru a fi un lider cu viziune, trebuie sa fii mereu dispus sa inveti lucruri noi si sa iti dezvolti gandirea laterala. Nu stii niciodata de unde iti poate veni inspiratia!
Se concentreaza pe mizele mari
Se spune ca un general de exceptie stie sa isi aleaga luptele. La fel se intampla si in cazul unor lideri inspirationali. Trebuie sa inveti sa selectezi cu atentie situatiile in care iti investesti... mai mult
Vineri, 11 Iunie 2021, ora 14:57
Daca te gandesti de mult timp sa iti lansezi propria afacere, dar multe aspecte ti s-au parut prea complicate, trebuie sa stii ca ai, partial, dreptate. Exista o serie de lucruri pe care poti sa le omiti, la fel cum exista multe altele pe care trebuie sa le iei in considerare, fiind esentiale pentru lansarea si dezvoltarea afacerii tale.
Trebuie sa ai economii
Nu te lansa intr-o afacere fara sa ai un plan financiar bine pus la punct. Primele cateva luni - sau poate chiar primii ani - vor fi extrem de dificile si exista mari probabilitati sa nu obtii profit o buna perioada de timp. Prin urmare, este foarte important sa ai resurse financiare pentru a demara afacerea, precum si o rezerva care sa te ajute sa treci peste eventuale perioade dificile. Poti apela la un credit IMM si, in functie de planurile tale de dezvoltare, poti opta pentru finantarea care ti se potriveste. Nu uita ca, la inceput, va trebui sa investesti intens in promovare, pentru a castiga primii clienti.
Fa un sondaj
Inainte de a incepe o afacere, trebuie sa-ti identifici cu exactitate clientii, nisa in care vei activa. Apoi, poti apela la o firma specializata pentru a face un sondaj si a stabili un numar aproximativ al potentialilor clienti care ar fi interesati de bunurile ori serviciile pe care doresti sa le oferi.
Angajeaza un contabil foarte bun
Unul dintre aspectele sensibile in antreprenoriat, in momentul lansarii unei afaceri este finantarea. Trebuie sa te asiguri ca te poti baza pe... mai mult
Luni, 24 August 2020, ora 10:47
Capsula Crew Dragon a companiei Space X a amerizat cu succes, reusind incheierea unei calatorii istorice. Astronautii americani Bob Behnken si Doug Hurley au revenit pe Terra, dupa 61 de zile la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS).
Capsula Crew Dragon "Endeavor" s-a desprins sambata de la docul Statiei Spatiale Internationale, avandu-i la bord pe Bob Behnken si Doug Hurley. Dupa o calatorie de 21 de ore, capsula detinuta de compania miliardarului Elon Musk a amerizat duminica seara (21:48, ora Romaniei) in apropiere de coastele Floridei, noteaza Descopera.ro.
Astronautii Bob Behnken si Doug Hurley au fost scosi din capsula dupa mai bine de o ora, procesul fiind intarziat putin din cauza depistarii in jurul capsulei a unor gaze toxice care proveneau de la agentul de propulsie.
Cei doi astronauti sunt in stare buna, dar vor intra intr-o perioada de recuperare, avand in vedere ca au trait mai bine de doua luni in conditii de imponderabilitate.
Revenirea pe Terra a Crew Dragon "Endeavor" a fost un nou test pentru SpaceX deoarece capsula a trebuit sa treaca prin temperaturi de peste 1.900 de grade Celsius, la reintrarea in atmosfera Terrei.
Totodata, a fost un test si pentru propulsoare si pentru cele doua seturi de parasute care au trebuit sa incetineasca viteza de la 28.000 km pe ora, la 560 km pe ora, la intrarea in atmosfera, si apoi pana la 24 km pe ora, in momentul amerizarii.
Amerizarea cu succes reprezinta incheierea triumfala a primei misiuni... mai mult
Marti, 04 August 2020, ora 06:10
1 din 2 romani din mediul urban ar vrea sa fie antreprenor, potrivit studiului realizat de iVOX in 2019. Acelasi studiu arata ca 70% dintre romani vad antreprenoriatul ca motorul cresterii economice pentru tara noastra. Dintre romanii salariati, mai mult de jumatate (50,6%) ar vrea sa devina antreprenori. 34% dintre angajati se gandesc sa isi deschida in tara propria afacere.
Tendinta este chiar mai puternica in randul tinerilor - Aproape 45% dintre studentii romani isi doresc ca dupa ce finalizeaza studiile sa porneasca o afacere, arata un studiu efectuat in cadrul unui proiect de integrare a studentilor pe piata muncii.
Statisticile vorbesc despre dorinta romanilor de a deschide o afacere si deveni antreprenori. Insa, de la dorinta si pana la realitate este uneori o cale lunga. Distanta dintre cele doua parti este uneori si mai mare pentru tineri, aflati la inceput de drum si cu multe intrebari.
Tinerii sub 23 de ani care conduc afaceri profitabile ne spun cum este antreprenoriatul la aceasta varsta
Alin Obaciu este la 20 de ani co-fondatorul Think AR, business-ul care realizeaza prin intermediul Realitatii Augmentate continut pentru brandurile care vor sa se diferentieze si sa se conecteze mai bine cu audienta lor. Afacerea condusa de Alin a generat in primele 5 luni de activitate incasari de peste 14.000 de lei.
"Pentru un antreprenor sub 25 de ani, un dezavantaj este castigarea increderii din partea primilor potentiali clienti. Un avantaj ar fi numarul... mai mult
Miercuri, 11 Martie 2020, ora 15:28
Va intrebati care va fi urmatoarea retea sociala care va da lovitura? Ei bine, toate semnele arata ca raspunsul este TikTok: este deja foarte populara in randul tinerilor, iar numarul celor care o folosesc este in crestere. In plus, de curand, platforma a adus imbunatatiri semnificative politicilor de utilizare, acesta fiind un alt indicator al faptului ca lucrurile devin serioase.
Pe scurt, povestea este urmatoarea: TikTok a aparut in 2017, dupa ce aplicatia Musical.ly a fost achizitionata de ByteDance, o companie cu sediul in Beijing, care i-a adus numeroase imbunatatiri.
Astfel, acum, platforma gazduieste clipuri de 15 secunde, cu diverse efecte, scopul principal fiind amuzamentul. De exemplu, utilizatorii posteaza video-uri in care fac playback pe diverse cantece, danseaza, canta, fac farse, glume si diverse provocari.
TikTok este disponibila in peste 150 de tari, are peste un miliard de utilizatori in intreaga lume si a fost descarcata de 123 de milioane de ori in Statele Unite.
In Romania, potrivit informatiilor prezentate la inceputul lui 2019 in raportul Digital Marketing Report, realizat de iSense Solutions, existau 176.335 de utilizatori de TikTok, cu varste cuprinse intre 14 si 65 de ani, din mediul urban. Dintre acestia, 113.715 aveau sub 25 de ani. Dar cum aplicatia are fani si printre copii, iar raportul nu cuprindea si mediul rural, putem estima ca, acum un an, numarul total de utilizatori era de 300.000-500.000 de utilizatori.
Acum, datele... mai mult
Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 09:19
Nu exista limite in ceea ce priveste antreprenoriatul, desi nu oricine poate sa devina un antreprenor. Nu e nevoie neaparat sa ai o diploma de licenta sau masterat, nu e nevoie sa ai o suma exorbitanta de bani in cont si nici de experienta in afaceri ca sa poti sa incepi un proiect care poate sa devina un succes. Cu toate acestea, ai nevoie de un plan puternic si de "incapatanarea" de a il duce la bun sfarsit.
Daca deja esti antreprenor, exista posibilitatea sa ai acea incapatanare si increderea necesara de a dezvolta un business de succes, insa nu stii cum sa incepi sa iti construiesti imperiul.
Fa-ti un plan de business
Orice afacere si orice idee pe care vrei sa o transformi intr-o afacere trebuie sa inceapa cu un plan de business. Iti alegi domeniul de activitate, de preferat un domeniu pe care il stapanesti foarte bine, sau un domeniu care te pasioneaza si din care vrei sa faci o cariera.
Ai nevoie de un plan de business complex, gandit atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Cel mai important aspect al unui plan de business este stabilirea cheltuielilor pentru primele 6 luni de zile.
Trebuie sa te lansezi in afacere stiind ca ai un buget alocat pentru primele 6 luni, pentru: chirie, angajati, promovare si cheltuieli neprevazute. Trebuie sa fii pregatit sa scoti bani din buzunar la inceput, ca mai apoi sa poti ajunge pe profit.
Alege-ti echipa cu care vrei sa lucrezi
Ai nevoie alaturi de tine de oameni competenti, oameni calificati, care... mai mult
Miercuri, 20 Martie 2019, ora 10:30
Iulian Dinu este un tanar care, la 29 de ani, detine deja doua scoli prin care ii invata pe oameni sa devina ceea ce viseaza: fie profesionisti ai sportului, fie antreprenori de succes.
Scoala de cursuri Fitness Education School a luat nastere in urma cu cinci ani si are deja 2.500 de absolventi.
In 2019, vazand cat este de solicitant antreprenoriatul si cata pregatire necesita de fapt, Iulian a decis ca e momentul oportun sa-si creeze propria scoala prin care sa-i invete pe altii tot ce au nevoie sa stie pentru a-si indrepta start-up-ul catre succes.
Asa s-a nascut Business Education School, iar planurile tanarului nu se opresc aici.
"Drumul pe care l-am parcurs pana in acest moment nu a fost usor, dar este o experienta pe care simt ca trebuie sa o impartasesc si altora.
Sunt multe persoane la inceput de drum, care isi doresc propria afacere si au nevoie de indrumare. Din toate cursurile de marketing, management, publicitate si antreprenoriat la care am participat in Romania inveti elemente de baza, care te fac sa visezi, dar lipseste aplicabilitatea.
De aceea am decis sa maresc aria de cursuri si sa lansez Business Education School - scoala de formare in domeniile antreprenoriatului, marketingului si publicitatii.
Voi lucra impreuna cu formatori acreditati in managementul afacerilor, care detin competente pe toate liniile noastre de business si care vor asigura intreg suportul si informatiile necesare pentru a fi puse in practica dupa finalizarea... mai mult
Joi, 07 Februarie 2019, ora 13:00
Chinezii de la Xiaomi au reusit imposibilul anul trecut: au reusit sa urce pe locul cinci in topul companiilor care produc si vand telefoane inteligente.
Au ajuns la cifrele de export record, de peste 23 de milioane de telefoane vandute, in conditiile in care nu sunt prezenti fizic decat in China.
Pentru ca nu este deloc un lucru usor sa ajungi sa te lupti cu "giganti" ca Apple, l-am rugat pe Alexandru Jurca, expert business online, sa ne dezvaluie secretele succesului Xiaomi.
"In mai putin de 7 ani, compania Xiaomi a ajuns de la stadiul de start-up la cel de jucator mondial pe piata telefoanelor inteligente. In ultima perioada a anului 2017, compania a reusit sa faca ceva ce nici macar Apple, Samsung sau Huawei nu au reusit si anume sa isi dubleze numarul de telefoane vandute.
In vreme ce alti producatori au inregistrat o scadere a profitului, Xiaomi a vandut cu peste 14 milioane de telefoane mai mult decat in aceeasi perioada din 2016, crescand vanzarile totale cu peste 74% doar in 2017.
Cum au reusit o astfel de performanta?
1. Si-au canalizat toate resursele catre telefoane mobile performante si accesibile.
Telefoanele lor au specificatii generoase (baterii mari, RAM, etc) si sunt la un pret convenabil. De altfel, segmentul lor de piata este canalizat catre tinerii care isi doresc un telefon performant la un pret bun.
2. Pe partea de advertising, ei nu investesc precum "gigantii", ci se bazeaza mult pe puterea social media si pe recenziile... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 17:16
Toti cei care pornesc pe calea antreprenoriatului online au adesea probleme in ceea ce priveste organizarea, dar si in privinta productivitatii.
Pentru ca ne dorim sa va oferim cele mai bune sfaturi in aceasta privinta, l-am rugat pe Alexandru Jurca, expert business online, sa ne povesteasca putin din propria lui experienta.
"Am sase ponturi pe care le recomand oricui isi doreste sa devina un antreprenor de succes. Nu este deloc usor, iar aceste "trucuri" te ajuta enorm in drumul catre succes.
PLANNING
Probabil cel mai important concept cand vine vorba de productivitate are legatura cu programarea din timp a task-urilor si 'vizualizarea' lor. Brian Tracy, un important life coach, autor si multe altele, din SUA, este de parere ca fiecare minut petrecut in a planifica o zi productiva iti salveaza undeva la 10 minute de executie. Si din proprie experienta spusele lui nu sunt departe de adevar. Asadar, faceti un efort si programati-va ziua sau saptamana bine. Diferenta va fi uriasa.
EAT THAT FROG
Acesta este unul din conceptele din cartea cu acelasi nume (scrisa de Brain Tracy) care pune accentul pe a rezolva cel mai important task in prima parte a zilei. Cu totii stim ca nivelul de energie si concentrare pe care il avem dimineata scade treptat pe parcursul zilei...ce nu e foarte evident insa e PRESIUNEA pe care o resimtim (atat constient cat si subconstient) atat timp cat nu rezolvam acel task.
STOP MULTITASKING
Desi pare poate contraintuitiv in "epoca... mai mult
Luni, 19 Februarie 2018, ora 11:40