Statele Unite au inregistrat pentru a doua zi consecutiv aproape 2.000 de morti (mai exact 1.973) legate de noul coronavirus, potrivit bilantului prezentat de Universitatea Johns Hopkins.
A doua zi consecutiv se inregsitreaza aici cel mai grav bilant cotidian la nivel mondial.
Acest nou record (de 1.973 morti) este usor mai mare decat cel din ajun (de 1.939 de decese) si ridica la 14.695 numarul total al fatalitatilor inregistrate. Astfel, SUA au depasit Spania la numarul total de decese (14.555 morti), dar inca Italia se mentine pe primul loc in acest top macabru cu 17.669 de morti.
Iata dezastrul din New York: Mortii de Covid-19 vor fi ingropati in parcuri. Medic: Va fi mai rau decat v-ati imaginat vreodata
Vezi si Ventilatoarele promise de Elon Musk nu vor fi gata la timp. Guvernatorul din New York: Ne prinde varful pandemiei inainte sa le avem
Pe de alta parte, economia Statelor Unite se va contracta cu 30% in trimestrul al doilea si cu 5% in 2020, din cauza restrictiilor impuse de Guvern, estimeaza fondul de investitii Pacific Investment Management Co (PIMCO), intr-o analiza preluata de Reuters si News.ro.
O economista de la PIMCO, Tiffany Wilding, a scris pe blog ca datele incluse in cele mai recente rapoarte referitoare la piata americana a muncii sugereaza ca rata somajului ar putea urca pana la 20%.
Totusi, vestea buna este ca aceasta contractie colosala de 30% din trimestrul al doilea va fi urmata, cel mai probabil, de doua trimestre de... mai mult
Joi, 09 Aprilie 2020, ora 07:09
Cresterea cererii pentru oua in SUA a dus la explozia preturilor in ultimele saptamani, pe masura ce consumatorii se grabesc sa isi faca stocuri inainte de a fi izolati din cauza coronavirusului.
Pretul angro al oualor de tip "Midwest large" a atins, joi, un nivel istoric de 3,09 dolari pentru o cutie de 12 oua, triplu fata de pretul inregistrat la inceputul lunii martie, inainte ca presedintele Donald Trump sa declare stare de urgenta nationala, sustine Urner Barry, care monitorizeaza evolutia zilnica a pretului produselor alimentare, transmite Reuters.
Cresterea preturilor la oua ar putea avea consecinte importante pentru consumatori, avand in vedere ca ouale sunt o modalitate relativ ieftina de asigurare a necesarului de proteine si un produs de baza pentru 93% din gospodariile americane.
Au crescut si preturile pentru consumatori, chiar daca nu la fel de mult precum preturile angro, sustin expertii, deoarece unele magazine nu au transferat inca preturile mai mari din angro catre consumatori.
Brian Moscoguiri, director la Urner Barry, sustine ca actuala crestere a preturilor la angro depaseste ceea ce s-a intamplat in 2015, cand a avut loc epidemia de gripa aviara, si se datoreaza unei cereri crescute. "Preturile la oua sunt in crestere, pentru ca majorarea s-a facut brusc. Furnizorii vad un nivel al cererii de patru, cinci sase ori mai mare decat inainte", sustine Brian Moscoguiri.
Acesta a subliniat ca in luna ianuarie pretul angro la oua a scazut pana... mai mult
Vineri, 27 Martie 2020, ora 10:52
Cererea globala de titei ar urma sa scada cu 910.000 barili pe zi (bpd) in primul trimestru din acest an, a estimat Agentia Internationala a Energiei (EIA), deoarece extinderea rapida a epidemiei de coronavirus (Covid-19) a redus activitatea economica si calatoriile, sporind spectrul unei recesiuni globale, transmite Reuters.
Piata aurului negru a fost afectata de decizia Arabiei Saudite de a reduce drastic pretul la titei, adoptand o strategie de "pamant parjolit" dupa esecul negocierilor care au avut loc saptamana trecuta intre OPEC si Rusia. La aceste negocieri partile nu au reusit sa se inteleaga asupra unor reduceri suplimentare de productie.
Luni, pretul titeiului a inregistrat cea mai mare scadere produsa intr-o singura zi dupa data de 17 ianuarie 1991 (cand a inceput primul razboi din Golf).
Pentru primul trimestru din acest an, Agentia Internationala a Energiei se asteapta pe plan global la o scadere a consumului de titei si de combustibili lichizi cu 910.000 barili pe zi (bpd) fata de anul anterior, la 99,06 milioane bpd. Anterior, EIA previzionase o crestere a cererii cu 320.000 bpd.
In SUA, Agentia Internationala a Energiei se asteapta la o crestere a productiei de titei cu 760.000 bpd in 2020, la 12,99 milioane bpd, si la o scadere cu 330.000 bpd anul viitor, la 12,66 milioane bpd.
Agentia Internationala a Energiei este principalul organism de consiliere pe probleme energetice al celor mai dezvoltate 29 de state. Agentia a fost infiintata ca... mai mult
Joi, 12 Martie 2020, ora 09:44
Epidemia cu noul coronavirus are "un impact relativ ridicat" asupra nivelului consumului in China, iar Guvernul va lua in considerare adoptarea unor masuri suplimentare de sprijin, inclusiv pentru majorarea vanzarilor auto, a anuntat joi Ministerul Comertului de la Beijing, citat de Reuters.
Consumul va fi cel mai sever afectat de epidemie in primul trimestru din 2020, iar Executivul de la Beijing se asteapta la un declin semnificativ al activitatii economice in martie si la o redresare in trimestrul doi, a apreciat Wang Bin, adjunctul directorului departamentului de operatiuni de piata si consum.
De asemenea, Li Xinggan, directorul epartamentului comercial din cadrul Ministerul Comertului, a afirmat: "Daca criza provocata de coronavirus dureaza o perioada indelungata, industria, agricultura si sectorul alimentar chinez, care implica un lant de aprovizionare extins si multa forta de munca, vor fi intens afectate".
In plus, a mentionat Li, China ia masuri pentru a urgenta autorizarea la vama a carnii importate.
Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca monitorizeaza cu atentie epidemia de coronavirus nou din China, dar este prea curand sa cuantifice potentialul impact economic al virusului, care a afectat semnificativ turismul si comertul in statul asiatic.
Purtatorul de cuvant al FMI, Gerry Rice, a declarat ca impactul direct asupra afacerilor si cererii consumatorilor va fi cel mai sever in provincia Hubei, epicentrul epidemiei, iar extinderea... mai mult
Joi, 20 Februarie 2020, ora 14:11
Cel mai mare salon anual din sectorul electronicii, Consumer Electronics Show (CES), se va desfasura in perioada 7-10 ianuarie la Las Vegas, unde aproximativ 4.500 de expozanti si 175.000 de vizitatori vor putea descoperi ultimele noutati in materie de ecrane inteligente, roboti inventivi si obiecte din ce in ce mai conectate cu corpul uman, transmite AFP.
Firma de cercetare de piata IDC estimeaza ca in 2019 la nivel mondial au fost vandute peste 800 milioane de echipamente domestice conectate, cu 23% mai multe decat in 2018, iar in 2013 ar urma sa se ajunga la o cifra de 1,39 miliarde. Toate aceste obiecte sunt acuzate in mod frecvent ca isi spioneaza proprietarul insa chiar si asa spatiul alocat lor la CES va fi mai mare in acest an gratie conexiunilor in crestere dintre ele si inteligenta artificiala.
Provocarea pentru aceste obiecte nu este acea de a surprinde, ci de a-si dovedi valoarea si utilitatea pentru un consumator care este deja conectat. Accesoriile si hainele conectate nu se mai pot multumi doar sa masoare ritmul cardiac sau distantele parcurse, ele trebuie sa puna inteligenta artificiala in serviciul utilizatorilor in mod concret de exemplu alertandu-i cu privire la eventualele anomalii si indicandu-le directia pe care trebuie sa o urmeze.
In ultimii ani mai multe asociatii au tras un semnal de alarma cu privire la folosirea datelor utilizatori de catre retelele sociale, marci, guverne si hackeri. Organismele de reglementare din SUA si Europa au dat... mai mult
Duminica, 05 Ianuarie 2020, ora 18:18
Nivelul solid al exporturilor Germaniei catre SUA au ajutat cea mai mare economie europeana sa evite recesiunea in trimestrul trei din 2019, arata datele publicate joi, in conditiile in care firmele au beneficiat de deprecierea euro, transmite Reuters.
Datele cuprinzatoare privind comertul, analizate de Reuters pe baza informatiilor de la Oficiul Federal de Statistica (Destatis), subliniaza ca cererea SUA pentru bunurile "made in Germany" ramane solida, nefiind afectata de amenintarile presedintelui Donald Trump privind majorarea taxelor vamale pentru masinile europene.
Economia germana, dependenta de exporturi, a evitat recesiunea in trimestrul trei din 2019, datorita majorarii cheltuielilor de consum si a celor guvernamentale, dar si a cresterii in sectorul contructiilor. In timp ce exporturile au urcat in trimestrul trei din 2019, importurile au ramas aproximativ la nivelul inregistrat in precedentele trei luni, a precizat Destatis.
Per ansamblu, exporturile au crescut in ritm anual cu 1,7% in perioada iulie-septembrie 2019, dupa un declin de 1,3% in trimestrul doi din 2019. Principalii parteneri comerciali ai Germaniei raman SUA si Franta, arata datele.
Exporturile Germaniei catre SUA au urcat in ritm anual cu 7,6% in trimestrul trei din 2019, dupa un avans de 5,3% in precedentele trei luni, in timp ce exporturile spre Franta au inregistrat o expansiune de 3,1%, dupa ce au stagnat in trimestrul doi din 2019.
"Europa beneficiaza de faptul ca inca este un... mai mult
Joi, 21 Noiembrie 2019, ora 16:48
Comitetul pentru rezerve potentiale de gaze din SUA (Potential Gas Committee, PGC) estimeaza rezervele de gaze de sist din SUA la circa 67,5 de trilioane metri cubi, aceasta fiind cea mai mare estimare facuta in ultimii 48 de ani de cand exista aceasta organizatie.
Cantitatea este aproape dubla fata de estimarile facute in urma cu zece ani si depasesc cu 25,6% estimarile anterioare facute de PGC in 2010, scrie Potentialgas.org.
Aceste rezerve ar fi de ajuns pentru 110 de ani, la ritmul actual de consum al SUA, estimeaza unii experti americani. In conformitate cu estimarile din 2010, rezervele de gaze de sist acopereau necesarul de gaze al SUA pe o perioada de 100 de ani.
Cresterea evaluarii curente se datoreaza in principal reevaluarii rezervelor de gaze de sist din bazinul Appalachian (estul SUA) in care se afla sisturile Utica si Marcellus si, de asemenea, majorarii productiei de acest gaz si a resurselor neconventionale in Muntii Stancosi (vest).
Gazele de sist reprezinta la ora actuala 30% din consumul total de gaze naturale in SUA, in timp ce in 2000 au reprezentat doar 1%. Cresterea productiei in ultimul an a contribuit la reducerea pretului gazului in SUA la un nivel record pentru ultimii 10 ani, potrivit acelorasi estimari. mai mult
Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 09:30
Rata somajului din Statele Unite a crescut in luna iulie la 8,3%, cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, desi numarul locurilor de munca din cea mai mare economie a lumii a urcat cu 163.000, cu mult peste cat se asteptau economistii.
In luna iunie, numarul locurilor de munca din SUA a urcat cu 64.000, iar rata somajului era de 8,2%, transmite Bloomberg.
Datele pentru iulie au fost anuntate vineri de Departamentul Muncii de la Washington.
Media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica o crestere cu 100.000 a numarului locurilor de munca si stagnarea somajului la 8,2%.
Concedierile anuntate de companii precum Morgan Stanley si Cisco Systems sugereaza ca somajul va ramane la cote ridicate, unul dintre motivele pentru care Rezerva Federala a SUA se pregateste sa ia masuri de stimulare a economiei.
Somajul ridicat trage in jos consumul, cel mai important sector al economiei SUA, mediul de afaceri fiind afectat atat de incetinirea economiei mondiale, cat si de modificarea iminenta a regimului fiscal pe plan intern.
"Cresterea numarului de locuri de munca nu este suficient de puternica pentru a musca din rata somajului. Este nerealist sa ne asteptam la cresteri puternice ale cheltuielilor de consum. Oficialii Fed vor astepta pana cand va fi mai clar ce se va intampla pe frontul politicii fiscale", comenteaza pentru Bloomberg Joshua Shapiro, economist sef la compania de consultanta si cercetare de piata MFR, din New York.
Economia SUA isi... mai mult
Vineri, 03 August 2012, ora 16:57
Cheltuielile de consum din Statele Unite au crescut in ianuarie, dupa sase luni consecutive de scaderi, iar veniturile au urcat neasteptat, pe fondul cresterilor salariale din sectorul public, releva un raport oficial publicat luni, scrie Reuters. Potrivit datelor Departamentului Comertului, cheltuielile au crescut cu 0,6%, marcand cea mai puternica performanta din mai, dupa ce datele nerevizuite au aratat o scadere cu 1% in decembrie. Veniturile au crescut cu 0,4% in ianuarie, dupa o scadere cu 0,2% luna anterioara.
Analistii chestionati de Reuters estimasera o crestere a cheltuielilor cu 0,4%, in timp ce veniturile ar fi scazut cu 0,2%.
Rata de economisire a crescut cu 5% in ianuarie, cea mai puternica crestere din martie 1995, in contextul in care ingrijorarile cu privire la starea economiei au dus la reducerea cheltuielilor. mai mult
Luni, 02 Martie 2009, ora 16:34