Statele Unite au incercat sa atace informatic programul nuclear al Coreei de Nord, in urma cu cinci ani, insa au esuat, potrivit unor surse familiare cu aceasta tentativa a americanilor. SUA au incercat sa atace tara represiva cu supervirusul Stuxnet.
Operatiunea a inceput odata cu celebrul atac Stuxnet care a sabotat programul nuclear al Iranului in anii 2009 si 2010, prin distrugerea a mii de centrifuge care imbogateau uraniu, scrie Reuters.
Coreea de Nord: Criticarea programului nostru nuclear - o declaratie de razboi
Potrivit unei surse din serviciile de informatii americane, dezvoltatorii Stuxnet au creat un virus care urma sa se activeze cand identifica limba nord-coreeana intr-o ...citeste mai departe despre "SUA au vrut sa atace informatic programul nuclear al Coreei de Nord, dar au esuat - surse" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 30 Mai 2015, ora 10:50
Cateva zeci de site-uri private sau apartinand unor institutii sud-coreene, inclusiv cel al presedintelui, au fost atacate sambata dupa ce in ajun se inregistrase un atac informatic similar de proportii si mai mari, potrivit NewsIn. Atacul a constat in accesarea simultana a unui site prin intermediul unui numar mare de asa-zise computere "zombi" (folosite fara stirea proprietarilor lor), scopul fiind supraincarcarea serverelor, care, nemaiputand face fata cererii, afiseaza mesajul "denial of service".Aproape 30 de site-uri au cazut victime, sambata, unui astfel de atac, in timp ce vineri site-urile a circa 40 de ministere sau agentii guvernamentale sud-coreene nu au putut fi accesate.Printre site-urile afectate de atacurile de sambata se numara cel al Biroului prezidential, al Ministerului de Externe, Ministerului Apararii, cele ale catorva institutii financiare, precum si cel al fortelor americane din Coreea.
Politia a anuntat ca atacurile au fost initiate de pe 30 de servere din 18 tari sau teritorii, intre care SUA, Israel, Rusia, Hong Kong, Taiwan, Thailanda, Japonia, India, Brazilia si Iran.
In iulie 2009, un atac informatic masiv a blocat 25 de site-uri oficiale in Coreea de Sud si Statele Unite, inclusiv cel al Departamentului de Stat, Casei Albe sau Pentagonului. Expertii americani au exclus insa ipoteza ca aceste atacuri sa fi fost initiate de Coreea de Nord. mai mult
Sambata, 05 Martie 2011, ora 23:23