Piata globala de smartphones va creste in acest an cu 23.1% fata de 2013, pana la nivelul de 1,2 miliarde unitati livrate la nivel global, arata cel mai recent studiu publicat de IDC.
Estimarile celor de la IDC sugereaza ca in 2018 piata globala a smartphones va ajunge la 1,8 miliarde de unitati, cu o medie a ratei de crestere anuala de 12,3% (in intervalul 2013 - 2018).
Ramon Llamas, Research Manager in cadrul diviziei Telefoane Mobile a IDC, afirma ca aceasta crestere a pietei de profil este interesanta in special din perspectiva regiunilor care vor impulsiona evolutia cererii pe acest segment de produse. Astfel, tari precum Rusia, India si Indonezia vor reprezenta locomotiva cresterii, in contextul in care IDC estimeaza o dublare a numarului de unitati livrate in aceste state pana in 2018. Desigur, China va reprezenta si ea, in continuare, un motor de crestere a livrarilor de smartphone-uri, ajungand in 2018 sa "inghita" aproape o treime din cerere la nivel global.
Citeste mai multe despre Piata smartphones va creste in acest an cu 23% fata de 2013. Android-ul ramane lider pe Hit.ro. mai mult
Joi, 29 Mai 2014, ora 17:08
Livrarile de smartphone-uri la nivel global au depasit anul trecut pentru prima data 1 miliard de unitati, sustinute de cererea pentru dispozitive mai ieftine, in contextul indiciilor privind incetinirea cresterii pe segmentul preturilor ridicate.
Vanzarile globale au urcat anul trecut cu 38%, la usor peste 1 miliard, arata datele IDC, citate de cotidianul britanic Financial Times.
Cresterea vanzarilor nu va linisti insa investitorii ingrjorati ca marjele celor mai mari doi producatori, Samsung si Apple, ar putea fi afectate de ascensiunea smartphone-urilor low-cost.
"Smartphone-urile ieftine sunt cele care alimenteaza creasterea vanzarilor. Pietele din India si China se indreapta rapid catre un punct in care smartphone-urile cu preturi mai mici de 150 de dolari reprezinta majoritatea livrarilor", a declarat Ryan Reith, director de cercetare la IDC.
Apple a lansat anul trecut iPhone 5c, un model mai ieftin fata de modelul varf de gama iPhone 5s, dar semnificativ mai scump decat produsele multor companii din China. Apple a anuntat, luni, ca a vandut circa 51 de milioane de iPhone-uri in ultimele trei luni ale anului trecut.
Chiar daca vanzarile reprezinta un nou record pentru grup, iar veniturile si profitul au depasit asteptarile, livrarile s-au situat sub nivelul anticipat de analisti, de circa 55 de milioane de unitati, iar cotatia Apple a scazut cu pana la 9% in tranzactiile efectuate pe platforme electronice dupa inchiderea sedintei obisnuite a bursei.... mai mult
Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 14:19
Piata romaneasca de software a crescut anul trecut cu 5,7%, la 572,3 milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de Asociatia Nationala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) si IDC Romania.
Din totalul pietei, sectorul de dezvoltare de aplicatii software la comanda a urcat cu 4,5%, la 292,9 milioane euro, din care exportul reprezinta 83,1%.
Partea licente software a atins 190,3 milioane euro, in urcare cu 7% fata de 2011, iar cea de cercetare-dezvoltare in domeniu a totalizat 88,99 milioane euro, de la 83,2 milioane euro in 2011.
Piata IT, care include si partea hardware, s-a ridicat la 2,27 miliarde de euro (2,92 miliarde de dolari), nivel similar anului 2011, potrivit IDC.
Rata de crestere medie anuala a pietei IT pentru urmatorii 5 ani este de 2,4%
Conform studiului, rata de crestere medie anuala a pietei IT prognozata pentru urmatorii cinci ani este de 2,4%, in timp ce piata aplicatiilor software va inregistra, in conditiile actuale ale mediului de afaceri, un avans mediu anual de 3,3%, ceea ce reprezinta o oportunitate de crestere pentru companiile care dezvolta aplicatii software.
"Suntem intr-un moment extrem de important pentru industria romaneasca de software. Din ce in ce mai multe companii sunt constiente ca o crestere accelerata poate fi posibila doar daca vor reusi sa faca tranzitia de la modelul traditional de business, bazat pe dezvoltare de software la cerere, catre crearea de produse si servicii inovatoare", a declarat... mai mult
Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 17:30
Piata romaneasca de servicii IT a inregistrat, anul trecut, o crestere sensibila fata de 2011, ajungand la 506,62 milioane dolari, de la 481,8 milioane dolari in 2011, a declarat, intr-un interviu acordat Business24, Irina Socol, presedinte si director general SIVECO Romania.
SIVECO Romania detine 7,9% din piata locala de servicii IT, inregistrand o crestere semnificativa a valorii serviciilor livrate atat clientilor din tara cat si din strainatate.
Pe segmentul serviciilor de integrare de sisteme din Romania, SIVECO este principalul furnizor cu o cota de piata de 16,8%, iar pe segmentul "Training and Education Services" cota de piata a companiei este de 17,2%, in timp ce la categoria "Custom Application Development Services", cota este de 15,1%. Datele sunt furnizate de un studiu realizat de IDC.
Cum vedeti piata IT din Romania?
Piata IT romaneasca cunoaste un proces intens de maturizare, faptul ca veniturile provenite din servicii si produse software incep sa devine preponderente semnaland, in mod clar, acest lucru.
Ce a contribuit la aceste cote detinute de Siveco pe aceste segmente?
Prin natura core-business-ului sau, SIVECO Romania se concentreaza pe doua mari sub-segmente ale pietei de software, respectiv dezvoltarea de software si serviciile IT. Avand in vedere cerintele prioritare ale clientilor nationali si internationali pentru servicii de integrare software, am venit in intampinarea lor oferind acest tip de servicii. Expertiza dobandita in... mai mult
Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 16:34
Vanzarile mondiale de tablete, calculatoare si telefoane multimedia aproape ca se vor dubla pana in 2016, pentru a ajunge la peste 2 miliarde de bucati, potrivit unui studiu publicat miercuri de firma de cercetare americana IDC.
In acest an, IDC estimeaza ca vanzarile totale ar trebui sa ajunga la aproape 1,2 miliarde de unitati, o crestere de 27,4% comparativ cu 2011.
"Smartphone-urile reprezinta cea mai mare parte din acest volum, dar cererea de tablete se asteapta sa creasca rapid", in medie cu 22% pe an intre 2012 si 2016, subliniaza IDC intr-un comunicat.
Telefoanele multimedia ar urma sa reprezinte 63% din vanzari in 2016 fata de 59% in prezent, o crestere medie anuala de 15,8%.
Tabletele ar urma in paralel sa ajunga de la 10% in prezent la 13% in 2016, iar cererea de calculatoare va scadea de la 31% la 24%. mai mult
Joi, 27 Septembrie 2012, ora 08:39