Industriile creative si culturale au contribuit incontestabil la solutia de iesire din criza economica care a marcat continentul european, conform studiului EY - Creating Growth - Measuring Cultural and Creative Markets in the EU.
Cu un venit anual de 535.9 miliarde de Euro si peste 7 milioane de angajati, dintre care 19,1% sunt persoane sub 30 de ani, industria culturala si creativa se plaseaza in top trei angajatori din Europa, imediat dupa constructii si serviciile din alimentatie si bauturi.
Aceasta analiza, realizata de EY pentru Confederatia Internationala a Societatilor de Autori si Compozitori (GESAC), cu sprijinul a 18 parteneri corporate si organizatii de sustinere, evalueaza, pentru prima data, 11 piete culturale si creative din 28 de state ale Uniunii Europene si identifica contributia acestor industrii la economia europeana.
"Nu se poate pune la indoiala contributia esentiala a culturii si creativitatii la definirea identitatii europene. Iar acest studiu subliniaza, intr-un mod stralucit, ca acestea sunt la fel de importante si pentru economia europeana.
Conform studiului nostru, industriile culturale si creative asigura in Uniunea Europeana un numar de locuri de munca de 2,5 ori mai mare decat producatorii auto iar sectorul artelor vizuale angajeaza mai multi oameni decat industria telecomunicatiilor", a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.
Studiul a analizat 11 piete culturale si creative europene: carti; ziare si... mai mult
Joi, 04 Decembrie 2014, ora 10:42
Accesul mai usor la credite si finantare, cresterea valorii actiunilor si stabilitatea pietei permit acum companiilor de media si divertisment sa reia ritmul implementarii planurilor lor strategice.
Companiile de media si divertisment sunt mult mai increzatoare in revenirea economiei globale, se arata in raportul EY Capital Confidence Barometer: Media & Entertainment, care are la baza un sondaj derulat in randul executivilor seniori.
Astfel, 64% dintre executivi considera ca starea economiei globale se imbunatateste, in comparatie cu un procent de 59% inregistrat cu un an in urma. Executivii sunt mult mai increzatori in posibilitatea de incheia tranzactii in 2014 - 33%, comparativ cu 23% cu un an in urma. Coroborand acest optimism cu reducerea decalajului de evaluare, se anunta o perioada favorabila derularii si finalizarii de tranzactii in aceasta industrie.
Raportul are la baza un sondaj derulat in randul directorilor executivi din companii mari de media si divertisment din intreaga lume si isi propune sa masoare increderea corporativa in perspectivele economice, sa identifice tendintele despre care se discuta in consiliile de administratie si sa ofere o imagine de ansamblu asupra strategiilor de crestere vizate de companii.
Acces mai usor la credite
Dintre respondenti, 85% cred ca disponibilitatea creditelor este fie stabila, fie imbunatatita, iar 52% dintre respondenti considera ca aceasta se imbunatateste, comparativ cu 36% cu un an in urma.
De... mai mult
Joi, 19 Iunie 2014, ora 15:34
Numarul exit-urilor operate in Europa de fondurile private de investitii a scazut anul trecut la 61, fata de totalul de 85 inregistrate in 2011, se arata in studiul anual EY "Myths and challenges - How do private equity investors create value?".
Raportul subliniaza astfel climatul economic instabil si activitatile de tranzactionare reduse ca fiind principalele provocari pentru fondurile private de investitii (PE).
Cu toate acestea, in termeni globali, in pofida criticilor adresate uneori industriei, afacerile controlate de fondurile private de investitii au crescut rata ocuparii fortei de munca cu 2% in 2012.
44% dintre companiile participante la studiu au achizitionat alte companii, in timp ce doar 10% dintre acestea au vandut o parte din afacerea achizitionata. In perioada cuprinsa intre 2005 si 2012, 80% dintre companiile analizate au generat pentru investitori castiguri brute si randamente peste nivelul mediu din piata.
"Cum Europa si multe alte regiuni au inregistrat o crestere redusa sau chiar o stagnare a PIB-ului pentru o perioada de timp atat de indelungata, portofoliul fondurilor private de investitii a fost, inevitabil, afectat.
Daca rata de profit a companiilor din care se facea exit in perioada de prosperitate economica ajungea la peste 15% pe an, in ultimii doi ani, aceasta a scazut la 5%, demonstrand ca a devenit intr-adevar foarte dificil sa reusesti sa cresti afacerile din portofoliu", sustine Sachin Date, Lider al departamentului EY... mai mult
Marti, 30 Iulie 2013, ora 12:22