Ministrul demis al Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat ca urmeaza sa fie publicata pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) documentatia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului, ofertele urmand sa poata fi depuse pana in ianuarie 2020.
"Am fost informat de catre domnul director Scarlat (Sorin Scarlat, directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - n.red.) in cursul zilei de ieri ca a semnat raportul de publicare pentru Autostrada Nordului Petea - Suceava. A fost un proiect care a fost trimis catre ANAP (Agentia Nationala pentru Achizitii Publice - n.red.) la sfarsitul lunii august.
Luni va fi ridicat pe SEAP pentru depunerea ofertelor in ianuarie 2020. Vorbim de documentatia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului", a declarat Cuc.
El a precizat ca acest proiect era in programul de guvernare.
"Este un obiectiv care era in Masterplan ca perioada de implementare dupa 2020, dar noi am tras foarte mult de proiect in aceasta faza de implementare pentru proiect, care, de altfel, ca viitorii guvernanti, daca vor trece testul in Parlament de maine, sa il duca la bun sfarsit si nu sa vina cu scuze, pentru ca ar fi cel mai usor sa vii cu scuze ca sa-ti maschezi incompetenta.
Sa le duca mai departe, sa asigure finantare, sa se plimbe pe santiere, pentru ca daca nu umbli, nu te implici pe infrastructura, acestea nu vor fi finalizate", a mai spus Cuc.
Autostrada... mai mult
Luni, 04 Noiembrie 2019, ora 08:25
CNADNR anunta ca a inceput procedura de licitatie pentru atribuirea contractului ce are ca obiect studiul de fezabilitate pentru autostrada Bucuresti-Brasov, sectoarele Comarnic-Predeal si Predeal-Cristian, care insumeaza 47 de kilometri.
Astfel, CNADNR transmite, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca s-a initiat procedura de licitatie deschisa pentru atribuirea contractului de servicii avand ca obiect "Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Bucuresti - Brasov km 0+000 - km 173+300, sector Comarnic - Predeal, km 115+300 - km 146+800 si sector Predeal - Cristian, km 146+800 - km 162 + 300 + reabilitare DN 73B".
Proiectul are ca scop, pe langa realizarea celor doua sectoare de autostrada, si reabilitarea DN73B Cristian-Ghimbav, o portiune de circa 5 kilometri care leaga orasul Cristian de DN1, catre Codlea si, mai departe, Fagaras si Sibiu, ocolind Brasovul.
Astfel, precizeaza CNADNR, se urmareste reducerea timpului de calatorie si cresterea vitezei medii de ...citeste mai departe despre "Pasi mici catre munte: Incepe licitatia pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Bucuresti-Brasov" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 31 Iulie 2015, ora 13:59
CNADNR asteapta pana la finele lunii viitoare oferte pentru un contract cu o valoare estimata pana la 830.000 euro, inclusiv TVA, care vizeaza revizuirea/actualizarea unui studiu de fezabilitate necesar constructiei unui pod nou peste Tisa, spre Ucraina, in zona Teplita din Sighetul Marmatiei.
Contractul, finantat cu bani europeni si de la buget, are o valoare estimata cuprinsa intre 2,49 milioane lei si 2,95 milioane lei (incluzand si eventuale servicii similare achizitionate ulterior), fara TVA si va avea o durata de un an de la data atribuirii.
In prezent, localitatile Sighetu Marmatiei si Solotvino (Ucraina) sunt legate printr-un pod cu o singura banda pe sens, construit la inceputul anilor 2000 si consolidat in perioada 2007-2008.
"Obiectivul general este imbunatatirea competitivitatii economice a Romaniei prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pietii interne cu scopul de a creea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene. Pe langa importanta sa nationala, proiectul podului peste Tisa in zona Teplita din Sighetul Marmatiei va deservi in conditii bune traficul de tranzit international, de marfuri si persoane de pe teritoriul Romaniei", se arata in caietul de sarcini al procedurii.
Serviciile vor fi contractate prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, iar firmele... mai mult
Joi, 12 Iunie 2014, ora 14:59
CFR va organizat pe 17 august o licitatie pentru contractul "Servicii de elaborare a studiilor de fezabilitate si a documentatiilor aferente", a carui valoare se ridica la 1,42 de milioane de lei, fara TVA, informeaza NewsIn.Finantarea este asigurata de la bugetul de stat, durata contractului fiind de 105 zile. Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.Contractul este impartit in cinci loturi, astfel: lotul 1-Elaborare studiu de fezabilitate pentru obiectivul "Sistem computerizat de monitorizare a starii de functionare a instalatiilor de centralizare electronica, informatizarea proceselor de mentenanta si organizarea interventiilor", valoarea totala estimata a achizitiei fiind de 217.000 lei, fara TVA, iar lotul 2-Documentatii pentru obtinerea avizelor, acordurilor si intocmirea studiilor pentru obiectivul "Centralizarea electronica in statia CF Videle", in valoare totala de 200.000 lei, fara TVA.Totodata, valoarea totala estimata pentru lotul 3-Elaborare studiu de fezabilitate pentru obiectivul "Sporirea eficientei economice prin introducerea de instalatii de semnalizare automata a trecerilor la nivel cu calea ferata", este de 450.000 lei, fara TVA, iar pentru lotul 4-Elaborare studiu de fezabilitate pentru obiectivul "Sporirea eficientei economice prin controlul liniilor dintre statii cu numaratoare de osii" este de 200.000 lei, fara TVA.In ceea ce priveste lotul 5-Elaborare studiu de fezabilitate pentru obiectivul "Sporirea eficientei economice prin reintregirea... mai mult
Vineri, 05 August 2011, ora 11:37
Studiul de fezabilitate al proiectului AGRI, care presupune constructia a doua terminale de gaz natural lichefiat, unul la Constanta si altul in Georgia, va trebui finalizat pana cel tarziu la 1 aprilie 2012, pentru a accelera finalizarea proiectului, informeaza Ministerul roman al Economiei, potrivit NewsIn.Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Romania, Ion Ariton, ministrul Industriei si Energiei din Azerbaijan, Natig Aliyev, ministrul Energiei din Georgia, Alexander Khetaguri, si ministrul Dezvoltarii Nationale din Ungaria, Tamas Fellegi, au participat luni la reuniunea interministeriala de la Bucuresti pentru a discuta dezvoltarea proiectului AGRI.
"La finalul reuniunii, in cadrul careia a fost prezentat stadiul actual al proiectului si au fost analizati urmatorii pasi de urmat, s-a semnat Protocolul intalnirii ministeriale privind dezvoltarea proiectului AGRI, care prevede cooperarea, in continuare, pentru urgentarea pregatirii unui studiu de fezabilitate al proiectului AGRI, care sa fie incheiat pana cel tarziu la data de 1 aprilie 2012, cu scopul de a accelera finalizarea proiectului, precum si oferirea de asistenta companiilor participante pentru identificarea si atragerea finantarilor necesare pentru pregatirea studiului de fezabilitate al proiectului AGRI", potrivit unui comunicat emis luni de Ministerul Economiei.
Protocolul mai presupune totodata si sprijinirea, in comun, a pregatirii documentatiei necesare pentru obtinerea finantarii... mai mult
Luni, 14 Februarie 2011, ora 17:14
Proiectul interconectorului AGRI, care presupune constructia a doua terminale de gaz natural lichefiat, unul la Constanta si altul in Georgia, ar putea costa intre 2 si 5 miliarde euro, cu o capacitate maxima de 8 miliarde metri cubi gaze pe an, a declarat luni ministrul azer al Energiei, precizeaza NewsIn."Costul final al proiectului va depinde si de volumul de gaz tranzitat de AGRI", a declarat luni, la Bucuresti, ministrul Industriei si Energiei din Azerbaidjan, Natig Aliyev.
De asemenea, la 24 ianuarie a fost infiintata la Bucuesti si compania AGRI LNG Project Company, compania de proiect care va atrage surse de finantare pentru AGRI si se va ocupa cu intocmirea studiului de fezabilitate a proiectului.
Presedintele Consiliului de Administratie al acestei societati este Corneliu Condrea, director in cadrul Ministerului roman al Economiei.
Acesta a precizat ca AGRI va fi alimentat cu gaze din Azerbaidjan, ce vor fi lichefiate in portul georgian Batumi si apoi transportate pe Marea Neagra pe vase, pana la Constanta si apoi delichefiate.
"Proiectul AGRI are sprijin politic, care s-a materializat prin semnarea unor acorduri de catre ministerele de energie din cele patru tari membre ale proiectului.
AGRI este un proiect integrat care va aduce gaz din zona Marii Caspice in Romania.
La 24 ianuarie 2011 a fost inregistrata la Bucuresti si compania de proiect AGRI LNG Project Company, care are doua obiective: sa gaseasca surse de finantare pentru aceste proiect si sa se... mai mult
Luni, 14 Februarie 2011, ora 14:49
Primaria Municipiului Bucuresti va plati firmei ISPE SA 83.700 de lei (circa 20.000 de euro) pentru un studiu de fezabilitate din care sa afle unde este oportun sa amplaseze toalete publice in Capitala, precum si modul in care populatia va avea acces la acestea. Potrivit site-ului guvernamental de licitatii publice, in prima faza va fi elaborat un proiect pilot privind construirea a 20 de toalete publice la capetele unor linii ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), precum si in zone cu trafic pietonal intens.
In faza a doua, vor fi propuse inca 30 de amplasamente apartinand municipalitatii, tot in zonele cu trafic pietonal intens.
Proiectantul toaletelor dorite de edili va trebui sa propuna si sistemul de acces, urmand sa aleaga dintre patru variante propuse de municipalitate: gratuit, pe baza cartelelor RATB/METROREX, cu bon de intrare sau cu fise care sa fie introduse intr-un aparat aflat la intrarea in WC.
"Toaletele publice subterane au fost, inainte de luna decembrie 1989, singurele locatii avand functionalitatea stricta de toaleta publica prin care municipalitatea asigura un grad de civilizatie, confort si de igiena cetatenilor din municipiul Bucuresti, dar si celor aflati in tranzit prin oras", se arata in caietul de sarcini al licitatiei privind studiul de fezabilitate. mai mult
Sambata, 11 Decembrie 2010, ora 21:27
Gazprom va semna un acord cu Bulgaria pentru un studiu de fezabilitate privind tronsonul bulgar al South Stream, a declarat directorul Aleksei Miller, aflat la Sofia, relateaza RIA Novosti, precizeaza NewsIn."Am negociat avansat construirea South Stream", a spus ministrul bulgar al energiei.
Partile au decis sa accelereze stabilirea unei companii comune pentru tronsonul bulgar, pana in noiembrie.
Miller a subliniat ca discutiile cu Sofia pentru implementarea proiectului au inregistrat progrese semnificative si s-a declarat increzator ca gazoductul South Stream, care va ocoli Ucraina pentru a transporta gaz rusesc catre Europa, va deveni operational in 2015.
Miller a discutat si cu ministrul bulgar al energiei, care a incercat din nou sa obtina reducerea preturilor la gaz si sa semneze un contract de furnizare directa a gazului cu Gazprom.
Potrivit expertilor, Bulgaria isi va sustine cerererile prin faptul ca s-a descoperit un zacamant de gaz langa Kavarna si prin acordurile de construirea unor conexiuni pentru gaz cu Turcia si Grecia. mai mult
Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 14:24
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, sambata, la Iasi ca studiul de fezabilitate pentru autostrada care va face legatura intre Moldova si Transilvania va fi inceput in doua-trei saptamani, dupa care va fi identificata o solutie financiara pentru demararea proiectului.Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, sambata, la Iasi ca studiul de fezabilitate pentru autostrada care va face legatura intre Moldova si Transilvania va fi inceput in doua-trei saptamani, dupa care va fi identificata o solutie financiara pentru demararea proiectului.
"Studiul de prefezabilitate exista, acum urmeaza sa facem un studiu de fezabilitate care va demara in doua-trei saptamani. In sase-sapte luni sper ca acest studiu sa fie gata, depinde si de ofertele pe care le vom primi pentru realizarea acestuia. Cu siguranta acest studiu va fi scump, pentru ca este vorba de o autostrada de 310 kilometri.
Probabil ca nu vom da toti banii anul acesta, pentru ca avem in total 50 milioane de lei alocati la acest capitol pe intreaga tara. Vom da in 2009 doar un avans", a declarat Radu Berceanu, intr-o conferinta de presa.
Ministrul a spus ca proiectul autostrazii Iasi-Targu Mures nu a fost abandonat si ca speculatiile ca Ministerul Transporturilor ar fi preocupat doar de autostrada Sudului sunt neintemeiate.
"Discutii exista in toata tara pentru a se realiza o autostrada prin localitatile respective. In 23 martie 2007, planul autostrazii Moldova-Ardeal a fost validat in Guvern cand... mai mult
Sambata, 11 Iulie 2009, ora 16:27