Adaptarea competentelor angajatilor pentru Cea de-a patra revolutie industriala ramane o provocare pentru organizatiile din toata lumea, deoarece liderii inca nu inteleg pe deplin ce abilitati sunt necesare pentru a avea succes in lumea in permanenta schimbare in care traim, arata cel mai recent studiu Deloitte privind gradul de pregatire pentru Industria 4.0, efectuat pe baza raspunsurilor a peste 2.000 de lideri de business din 19 tari.
In acest context, atunci cand pregatesc programe dedicate angajatilor, liderii investesc cu prioritate in training si dezvoltare (74%), in intelegerea competentelor necesare in viitor (59%) si in atragerea si retentia angajatilor (28%).
Raportul arata si ca tot mai multi lideri considera acum ca responsabilitatea pentru dezvoltarea angajatilor este si a lor, nu doar a individului. De aceea, peste 80% din respondenti au creat sau sunt in curs de creare a unei culturi organizationale care faciliteaza invatarea pe tot parcursul vietii.
Studiul mai subliniaza ca, pentru prima data, schimbarile climatice au devenit una dintre principalele ingrijorari ale liderilor din toata lumea.
Noua din zece respondenti se tem ca efectele modificarilor climatice ar putea avea efecte negative asupra organizatiilor lor, iar multi dintre ei implementeaza programe care incearca sa ofere solutii pentru resursele tot mai limitate si pentru protejarea mediului.
"In contextul in care companiile romanesti raporteaza cresteri sustinute ale veniturilor... mai mult
Miercuri, 04 Martie 2020, ora 13:45
Noua editie a studiului "Evolutia afacerilor in 2020" lansat azi de Valoria si realizat in parteneriat cu Doingbusiness.ro aduce o perspectiva unica a modului in care companiile au previzionat evolutia afacerilor la inceput de an in 2018, 2019 si 2020.
La intrebarea "cum credeti ca va fi anul 2020 pentru afaceri comparativ cu anul 2019?", scorul total al raspunsurilor exprimate pe o scala de la "1-total nefavorabil" la "10-total favorabil", atinge 5,95 in 2020, fata de 3,90 in 2019 si 4,40 in 2018.
"Comparativ cu editia de la inceputul anului 2019, cercetarea Evolutia afacerilor in 2020 arata un reviriment al sentimentului de business in Romania. Rezultatele cercetarii indica optimismul companiilor privind evolutia pozitiva a cifrei de afaceri, profitului si investitiilor.
De asemenea respondentii spun ca anul 2020 va fi mai favorabil pentru afaceri comparativ cu anul 2019. Putem pune receptarea pozitiva pe seama schimbarii de ton in abordarea masurilor economice, precum si pe asigurarile cu privire la stabilitatea fiscala", spune Constantin Magdalina, Expert Tendinte si Tehnologii Emergente, co-autor al cercetarii.
Prognoza privind evolutia cifrei de afaceri
Fata de prognozele de la inceputul anului 2018 si 2019, perspectiva de crestere a companiilor este mai optimista in 2020. Vedem o crestere de 2pp (puncte procentuale) a companiilor care se asteapta la cifre de afaceri mai mari cu 5%-10% si de 9pp a celor care prognozeaza o cifra de afaceri mai mare cu... mai mult
Miercuri, 04 Martie 2020, ora 11:09