Romanii considera despre ei ca au bun simt, insa cu moderatie, bunul simt inseamnand in perceptia acestora in primul rand folosirea formulelor de multumire pentru serviciile oferite de ceilalti, conform unui studiu realizat la initiativa Pate Bucegi, in luna mai.
Desi bunul simt si ospitalitatea au fost considerate dintotdeauna "cartea de vizita a romanilor" si se spune ca oriunde te duci in Romania gasesti oameni dornici sa te gazduiasca si sa te primeasca la masa, se pare, totusi, ca romanii nu isi dau note de premianti. Acest lucru este dovedit de locul pe care romanii singuri plaseaza Romania in clasamentul celor 27 de tari europene din punct de vedere al educatiei sociale, morale si spirituale: locul 18.
Dintre caracteristicile cele mai importante pe care romanii considera ca le au pe primul loc se situeaza generozitatea, bunul simt, respectul si politetea. Chiar daca aceste calitati sunt pe primele locuri in imaginea de ansamblu a romanului, doar 20% dintre romani isi dau note bune la aceste calitati.
La capitolul responsabilitate si incredere, nu stam insa la fel de bine. Aceste calitati se afla pe ultimul loc. Doar 14% dintre romani considera ca suntem demni de incredere, cinstiti si atenti in a ne onora promisiunile.
Ce inseamna pentru romani bunul simt?
Bunul simt pentru romani inseamna in primul rand folosirea formulelor de multumire pentru serviciile oferite de ceilalti. Aproximativ 80% dintre ei au ales ca formulele cel mai des folosite... mai mult
Duminica, 02 Iunie 2013, ora 12:39