Toti oamenii cu care lucrez in programul LifeFit simt stresul care ii acapareaza si le reduce enorm starea de bine. Impreuna constatam cum isi lasa amprementa pe starea lor fizica si emotionala.
Problemele legate de bani, munca grea si obositoare, epuizarea fizica - astfel de presiuni din ce in ce mai frecvente au ajutat ca stresul sa devina o parte a vietii moderne autohtone.
Potrivit studiului pe care l-am realizat in anul 2018, Stres National in Romania, 99,7% dintre angajati au raportat un nivel moderat sau cronic al stresului.
Cercetarile recente sugereaza ca daunele legate de stresul cronic incep inainte de a te fi conceput. Alte studii asociaza stresul cu telomerii mai scurti, o componenta cromozomica care a fost asociata cu imbatranirea celulara si riscul bolilor cardiace, al diabetului si cancerului.
Telomerii sunt o carcasa de protectie la capatul unui fir de ADN. De fiecare data cand o celula se divide, se pierde din telomerii sai. O enzima numita telomeraza il poate umple, dar stresul cronic si expunerea la cortizol scad aceasta posibilitate. Atunci cand telomerul este prea diminuat, celula moare adesea sau devine pro-inflamator. Aceasta determina procesul de imbatranire prematura, impreuna cu riscurile asociate pentru sanatate.
Cum recunosti momentul in care efectele negative ale stresului incep sa apara?
Daca vrei un raspuns foarte clar fixat in timp, incep chiar in momentul conceptiei. Mediul intrauterin al unui copil este modelat de... mai mult
Luni, 15 Aprilie 2019, ora 10:40
Principalele institutii financiare din Grecia - Piraeus, National Bank of Greece, Alpha si Eurobank - au trecut cu bine testele de stres, arata concluziile intalnirilor din ultimii zile intre reprezentantii creditorilor eleni si cei ai noii agentii de supervizare bancara (SSM) si ai Bancii Centrale Europene (BCE).
In mai, Banca Centrala Europeana (BCE) va publica rezultatele oficiale ale testelor de stres derulate in randul principalelor banci din Grecia, pentru ca acestea sa aiba timp sa rezolve eventualele probleme legate de deficitul de capital inaintea iesirii tarii din programul de asistenta financiara, in august. In cazul celorlalte 33 de mari banci din zona euro care sunt supuse testelor de stres, rezultate vor fi publicate in data de 2 noiembrie.
Toate cele patru banci au trecut cu succes testele de stres, chiar si in cazul scenariului ce indica conditii dificile, sustin sursele.
Analistii isi exprimasera temeri privind capacitatea Piraeus Bank de a trece testele, tinand cont de nivelul ridicat al creditelor neperformante (NPL). Conform informatiilor obtinute de publicatia elena Kathimerini, Piraeus va propune un plan de intarire a capitalului, care va fi implementat intr-o perioada extinsa de timp. Succesul obtinut de Piraeus este atribuit noii conduceri, care intr-o perioada scurta de timp a luat masuri pentru rezolvarea problemei creditelor neperformante.
Totusi, avertizeaza publicatia elena, ar putea exista schimbari de ultim moment pana la... mai mult
Duminica, 15 Aprilie 2018, ora 22:38
Prinsi intre job, familie si alte responsabilitati, intre deadline-uri si asteptarile pe care le au altii de la noi, ajungem sa ne confruntam cu suprasolicitare, oboseala cronica, tulburari de somn, depresie, anxietate sau tulburari digestive.
Toate acestea pot fi aduse la un loc sub o singura denumire, si anume efectele negative ale stresului. Pentru multi dintre noi, ritmul in care curge viata noastra este extrem de obositor si duce la epuizare fizica si mentala.
Pentru a putea face fata pe termen lung, este recomandat sa ne dam cate o pauza, un moment de respiro.
Din experienta practica din ultimii ani, lucrand in general cu oameni ocupati, am observat ca in topul metodelor preferate de reducere a stresului se numara rutina masajului saptamanal, sesiunile de yoga si deconectarea completa de la ce inseamna digital pentru minim o zi.
Masajul, stare de bine imediata
Masajul este cel mai des ales deoarece confera o stare de bine imediata. Odata cu decontracturarea musculara si mobilizarea articulatiilor, masajul aduce o stare de confort mental si o linistire a sufletului, iar motivul acestei stari de fericire post masaj este eliberarea de endorfine.
Masajul declanseaza eliberarea unei cascade de endorfine in sange de care profita intregul corp: durerile musculare se atenueaza, starea de oboseala dispare, corpul se simte rejuvenat si mintea eliberata de stres.
In functie de tipul de masaj, raspunsul corpului este diferit. De exemplu, o sedinta de 15... mai mult
Duminica, 18 Februarie 2018, ora 15:57
Stres National, studiul pe care Dynamic HR si Learning Network l-au implementat in randul angajatilor din Romania in 2017, dezvaluie statistici ingrijoratoare in ceea ce priveste starea de bine a angajatului la birou.
99,7% dintre angajatii romani sunt stresati.52% se simt instrainati de familie.91,4% nu au rabdare in relatia cu ceilalti.93% se simt deseori deprimati.72,6% nu pot vorbi deschis despre propriile stari atunci cand sunt tristi.98% se simt deseori obositi si epuizati.68% dorm mai putin de 7-8 ore pe noapte.Iar lista poate continua...
In fiecare zi, sute de mii de romani petrec ore lungi la birou muncind si facand performanta in domeniile lor de activitate, in ciuda dezavantajelor aduse in ceea ce privea sanatatea fiecaruia dintre ei.
Pentru acesti romani muncitori, angajatorii investesc bugete considerabile in proiecte prin care se implica in viata echilibrata a angajatilor lor, sub umbrela conceptului work-life-balance.
Incepand din 2011, aceste proiecte au fost premiate in cadrul Galei organizate de Dynamic HR, companie de training, team building si coaching, care este pe piata de training din Romania de peste 14 ani.
Cea de-a VII-a editie a Galei companiilor implicate in viata echilibrata a angajatilor va avea loc pe 22 Februarie 2018, iar inscrierile se pot face la office@dynamichr.ro sau la numarul de telefon 0724.088.400.
Urmatoarea editie va aborda o serie de noi concepte, concediul nelimitat, divortul la locul de munca, reintegrarea... mai mult
Luni, 29 Ianuarie 2018, ora 15:48
Intoarcerea la ritmul de viata cotidian dupa o vacanta in care timpul parca a stat in loc si ti-a oferit cele mai bune momente este adesea un pas dificil. Cu totii suntem nerabdatori sa plecam in vacanta, insa e mai greu sa gasesti pe cineva care vrea sa revina din vacanta.
Nostalgia post-vacanta este realitatea cu care toti ne confruntam: inboxul plin cu e-mailuri de la birou sau grija fata de banii ramasi in buzunar sunt realitati cu care ne confruntam dupa fiecare sejur. Specialistii motorului independent de cautare a ofertelor de calatorie momondo au adunat opt sfaturi cu ajutorul carora poti depasi nostalgia post-vacanta, iar stresul de la finalul concediului sa poata ramane doar un moment din trecut.
1. Planuieste urmatoarea vacanta
Conform cercetarii din publicatia oficiala a Societatii Internationale de Studii privind Calitatea Vietii, cel mai fericit moment din viata unui calator inversunat nu este vacanta in sine, ci planificarea acesteia, entuziasmul si anticiparea venirii ei.
Foto: Twitter/#traveling
In acest sens, atunci cand esti in aeroport sau in zborul inapoi spre casa, nu sta pe ganduri si incepe sa faci planuri pentru urmatoarea calatorie.
2. Accepta nostalgia
E un pas-cheie sa intelegi faptul ca ceea ce simti este "doar" nostalgia post-vacanta si nicidecum ceva mai serios.
S-ar putea sa crezi ca viata ta este incredibil de plictisitoare in acel moment, dar mergi cinci minute intr-un loc linistit si gandeste-te la tot ce este bun... mai mult
Sambata, 08 Octombrie 2016, ora 00:00
Banci din Italia, Irlanda, Spania si Austria au avut cele mai mici scoruri la testul de rezistenta, sau testul de stres, realizat pentru sistemul bancar din Uniunea Europeana de catre Autoritatea Bancara Europeana (ABE), relateaza Reuters.
Autoritatea a testat 51 de banci din Uniunea Europeana, dar editia din 2016 a testului de rezistenta are cateva schimbari fata de testele din anii anteriori, informeaza News.ro.
Din cele 51 de banci testate, cele mai slabe rezultate, dupa nivelul indicatorului Tier 1 al capitalului propriu, au fost inregistrate de Monte dei Paschi (Italia, -2,44), Allied Irish (Irlanda, 4,31), Raiffeisen (Austria, 6,12), Bank of Ireland (Irlanda, 6,15), Banco Popular (Spania, 6,62), Unicredit (Italia, 7,1), Barclays (Marea Britanie, 7,3), Commerzbank (Germania, 7,42), SocGen (Franta, 7,5), Deutsche Bank (Germania, 7,8), Criteria Caixa ...citeste mai departe despre "Bancile cu cele mai proaste rezultate la testele de stres. Patru sunt si in Romania" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 30 Iulie 2016, ora 13:38
Cei mai multi dintre noi avem prin casa aparate pe care nu le folosim luni.
Nu trebuie neaparat sa fie "mort de tot" ca sa fie "deseu". Tot deseu e si un aparat care nu-si mai indeplineste toate functiile. Sau care nu a fost folosit de atat de mult timp incat i s-au descarcat bateriile, i s-a ros firul de alimentare, i s-a invechit softul etc.
Un studiu recent lansat in Belgia spune ca, de cele mai multe ori, un aparat electric nefolosit timp de un an de zile nu va mai fi folosit niciodata. Si asta il transforma in deseu electric. O familie din Belgia, de exemplu, detine, in medie, 77 de aparate electrice, de la periute de dinti cu baterii, la electrocasnice mari. Iar, dintre acestea, in medie 10 nu sunt folosite.
Poate ca in casele romanilor nu se regaseste aceeasi abundenta de electrice si electronice, dar aproape sigur exista cel putin un astfel de obiect care nu a mai fost folosit de multa vreme, desi nu e neaparat "stricat".
Oamenii fie nu stiu unde sa scape de ...citeste mai departe despre "Cum poti elimina din viata ta o sursa de stres nebanuita" pe Ziare.com mai mult
Marti, 21 Iunie 2016, ora 22:46
Auzim atat de des expresia "sunt stresat la munca", incat ajungem sa ne intrebam daca nu cumva a devenit firesc pentru stilul nostru de viata.
Mai stim oare cum este sa muncim fara sa fim stresati? Stresul la locul de munca exista inca de cand a aparut munca, dar este adevarat - noi, cei care traim acum, suntem mai stresati decat erau oamenii in trecut. Spre exemplu, 51% din numarul total al angajatilor raporteaza ca stresul este ceva obisnuit acolo unde lucreaza.
Stim ca, pe termen mediu si lung, acesta ne afecteaza productivitatea si sanatatea fizica si emotionala. Adevarul este ca nu putem controla prea multe la locul de munca, dar acest lucru nu inseamna cu nu putem gasi deloc solutii - chiar si atunci cand suntem prinsi intr-o situatie dificila.
Daca vrem sa gasim metode eficiente de a gestiona stresul, avem nevoie sa ne concentram asupra singurului lucru pe care il putem controla: propria persoana. Cum putem face acest lucru?
Mai intai, este important sa identific ...citeste mai departe despre "Wellbeing: Stresul la locul de munca - cum il putem diminua cand ne cunostem mai bine pe noi insine" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 01 Iunie 2016, ora 18:01
Multi ne confruntam cu stresul la locul de munca, dar nu stim cat de daunator este pentru sanatate acest factor.
Potrivit unui nou studiu, realizat de oamenii de stiinta de la Harvard Business School si de la Universitatea Stanford, stresul de la job dauneaza sanatatii la fel de mult ca fumatul pasiv, arata Medical News Today.
Munciti mult? Iata la ce pericol va expuneti
O cercetare de la inceputul anului a aratat ca stresul poate provoca boli de inima, diabet si chiar Alzheimer si ca principala cauza a acestei afectiuni, in America, o reprezinta banii si apoi locul de munca.
In cadrul studiului recent, la care a participat si Joel Goh, de la Harvard Business School, au fost analizate mai atent cauzele stresului de la locul de munca.
Pentru aceasta cercetare, specialistii ...citeste mai departe despre "Stresul provocat de job, la fel de grav ca fumatul pasiv" pe Ziare.com mai mult
Marti, 08 Septembrie 2015, ora 12:34