Oamenii pe care ii ai alaturi de tine sunt foarte importanti: recunoasterea nu costa nimic, dar valoarea sa poate fi uriasa, sustine David Novak, CEO Yum!, in cartea sa "Taking People With You".
Una din primele lectii ale unui lider este sa nu-si directioneze angajatii intr-un mod foarte specific sau sa-si impuna propria sa opinie. Angajatii au multe din raspunsuri si pot sa dezvolte adesea alternative si solutii unice la problemele existente.
Rolul unui lider este, potrivit lui Novak, acela de a crea o viziune, sa o comunice personalului sau si sa-i incurajeze sa gaseasca modalitati unice pentru a atinge obiectivele organizatiei.
Iar cand angajatii reusesc sa atinga aceste obiective, autorul scoate in evidenta valoarea recunoasterii meritelor individuale. El este un suporter fervent al recunoasterii publice a performantelor, aceasta recunoastere fiind la baza culturii organizationale a Yum!.
Poate parea un concept simplu: recunoasterea nu costa nimic, dar valoarea sa poate fi uriasa. Cu toate acestea, foarte multi manageri ignora adesea aceste aspecte de baza ale naturii umane, se arata intr-o recenzie Fortune pentru CNN Money.
O carte despre natura umana
Majoritatea cartilor de business pun accentul pe capacitatea de analiza, dar aceasta scoate in evidenta importanta analizei personale, care este mult mai dificila. A fi sincer cu tine insuti in legatura cu ceea ce pretinzi ca esti in fata celorlalti consuma foarte multa energie.
Este important... mai mult
Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 00:00
Larry Page si-a luat in primire postul de director executiv al Google de aproximativ 2 saptamani. Cu toate acestea, liderul gigantului web nu a tinut inca nici o sedinta cu angajatii sai si nici nu a facut declaratii in presa. In schimb, Page a umblat la "trezoreria" Google si a cheltuit 900 de milioane de dolari pentru a achizitiona portofoliul de brevete Novel, inclusive cele care fac referire la tehnologia de telefonie mobila. Stilul sau de management este relevant pentru oricine isi doreste sa demareze o afacere sau sa faca fata concurentei acerbe. Iata cateva strategii de leadership pe care le poti invata de la CEO-ul Google.Fii atent la cele mai nebunesti idei si acorda-le atentie
"Vorbeste despre viitor", a afirmat Page la Universitatea din Michigan in 2005, cand Google avea 3.500 de angajati, o optime din cati are in prezent.
Page isi indeamna echipa sa creada in idei indraznete "care ar putea schimba lumea cu adevarat".
Ideea Google ca motor de cautare "i s-a aratat in vis", spune Page.
Motto-ul lui Page: "Cand nimeni altcineva nu e la fel de nebun s-o faca, ai mai putina competitie".
Aceasta perspectiva este sustinuta de catre Google cu 36 de miliarde de dolari in numerar si titluri de valoare negociabile si cu un buget de cercetare si dezvoltare in valoare de 3,8 miliarde de dolari in 2010.
Construieste-ti echipa, evita birocratia
Ani de zile, Page s-a implicat in munca fiecarui angajat de la Google.
Trei din cele 6 persoane recent promovate pentru a... mai mult
Marti, 19 Aprilie 2011, ora 15:51
Companiile cauta sa dezvolte noi si noi tehnici de leadership, insa regulile unui management eficient nu s-au schimbat prea mult, in ultimii ani. Concluziile unui studiu de amploare realizat de Google, menit sa contribuie la dezvoltarea unor manageri proprii, de cea mai buna calitate, vin sa confirme si sa intareasca aceasta afirmatie.Simplitatea acestor reguli a fost chiar socanta pentru cercetatori, care au fost surprinsi si de faptul ca un manager poate sa le invete si sa le aplice indiferent care ar fi personalitatea sa, numai sa le cunoasca si sa vrea.
Nu ai nevoie sa schimbi complet o persoana pentru a-i imbunatati aptitudinile de management. Orice manager care vrea rezultate mai bune de la angajati si o atmosfera placuta in birou trebuie sa se asigure ca are destul timp pentru acestia si ca este consecvent, scrie The New York Times.
Iata caracteristicile de baza ale unui sef de calitate superioara, descoperite de cei de la Google, analizand comportamentul propriilor manageri si angajati.
Sa fii un coach bun
Ofera feedback concret, constructiv, realizand un balans intre aspectele negative si cele pozitive.
Stabileste intalniri personale regulate, solutionand problemele in functie de aptitudinile fiecarui angajat.
Ofera incredere maxima echipei tale
Gaseste un echilibru intre libertatea pe care o acorzi angajatilor tai si autoritatea de a oferi sfaturi constructive.
Adapteaza sarcinile la nevoile companiei pentru a ajuta echipa sa rezolve problemele cele mai... mai mult
Luni, 14 Martie 2011, ora 22:27