Guvernul a aprobat Strategia Nationala de Renovare pe Termen Lung pentru sprijinirea renovarii parcului national de cladiri rezidentiale si nerezidentiale, publice si private.
Printre obiectivele strategiei se afla si imbunatatirea performantei energetice a fondului existent de cladiri, prin reducerea consumului de energie, a emisiilor de carbon si extinderea utilizarii surselor regenerabile de energie la cladiri, precum si imbunatatirea sigurantei cladirilor si asigurarea calitatii arhitecturale si de integrare in mediul urban a interventiilor de renovare.
"Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de ieri, 27 noiembrie, Strategia Nationala de Renovare pe Termen Lung pentru sprijinirea renovarii parcului national de cladiri rezidentiale si nerezidentiale, atat publice, cat si private, si transformarea sa treptata intr-un parc imobiliar cu un nivel ridicat de eficienta energetica si decarbonat pana in 2050. Acest lucru reprezinta o oportunitate istorica pentru a transforma parcul actual de cladiri, in cea mai mare parte vechi si cu pierderi mari de energie, intr-unul mai eficient, mai sustenabil si mai sanatos pentru oameni", anunta Ministerul Lucrarilor Publice.
Obiectivele principale ale Strategiei Nationale de Renovare pe Termen Lung sunt:
-imbunatatirea performantei energetice a fondului existent de cladiri, prin reducerea consumului de energie, a emisiilor de carbon si extinderea utilizarii surselor regenerabile de energie la cladiri;
-imbunatatirea... mai mult
Duminica, 29 Noiembrie 2020, ora 07:15
Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la Paris, ca a semnat alaturi de omologul sau francez, Jean Castex, o noua foaie de parcurs in ceea ce priveste Parteneriatul strategic dintre cele doua tari, "cu o structura actualizata, ambitioasa".
Orban se afla intr-o vizita oficiala in Franta.
"Este o vizita extrem de importanta intr-un an simbolic in care aniversam 140 de ani de relatii diplomatice. Tarile noastre sunt legate printr-un Parteneriat strategic, iar dorinta comuna este de a da un caracter si mai strategic acestui parteneriat, de aceea am semnat o noua foaie de parcurs cu o structura actualizata, ambitioasa, care are ca scop sa stranga si mai mult relatiile dintre Franta si Romania, atat in plan bilateral, cat si la nivel european si international", a spus Ludovic Orban, dupa intalnirea avuta cu premierul francez Jean Castex si ceremonia de semnare a mai multor documente bilaterale.
El a punctat, in context, ca prezenta economica a partii franceze in Romania este una importanta.
"Investitiile franceze genereaza multe locuri de munca si, inaintea pandemiei, schimburile economice dintre tarile noastre au atins aproape 10 miliarde de euro pe an. Ne dorim ca aceasta cooperare sa creasca, sa se diversifice, sa fie aprofundata, sa genereze efecte si mai benefice", a precizat Orban.
Premierul roman a aratat ca a semnat impreuna cu omologul sau si o Declaratie de intentie privind colaborarea in domeniul nuclear civil, care se doreste dezvoltat in... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 20:35
Ministerul Transporturilor a prezentat miercuri strategia in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030. Ministrul de resort, Lucian Bode, sustine ca angajamentul sau vizeaza alocarea a doua procente din PIB acestui domeniu.
Ministrul afirma ca in urmatorii zece ani trebui investite peste 70 de miliarde de euro in dezvoltarea domeniului transporturilor. Bode promite "toleranta zero" fata de cei care vor incerca sabotarea dezvoltarii infrastructurii de transport, pe care o catalogheaza drept "coloana vertebrala pe care se va ridica economic Romania".
Ministrul Transporturilor a prezentat miercuri strategia in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, Lucian Bode precizand ca nu este vorba despre schimbarea Masterplanului de transport, ci despre "actualizarea strategiei de implementare" a acestui plan aprobat de Guvern in urma cu patru ani.
"Vreau sa fie foarte clar faptul ca nu rescriem, nu modificam Masterplanul general de transport, doar actualizam strategia lui de implementare pentru ca au trecut 4 ani de la adoptarea lui prin Hotarare de Guvern . Aceasta strategie trebuie sa fie actualizata in functie de noile evolutii. Avem doi piloni pe care se bazeaza transformarea de abordare. Pilonul I: investitiile masive iar necesarul pentru acest sector este unul imens, in urmatorii 10 ani vorbim de aproximativ 72 de miliarde de euro, pilonul II: politici structurale care sa sustina... mai mult
Miercuri, 22 Iulie 2020, ora 13:39
Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri lucreaza la o "harta economica a Romaniei", care va fi gata in doua luni, a declarat joi secretarul de stat pentru mediul de afaceri din cadrul ministerului, Liviu Rogojinaru, la videoconferinta News.ro intitulata "Produse romanesti in lupta cu Covid-19", precizeaza News.ro.
"Vrem sa promovam mult mai mult exportul. Lucram in acest sens. (...) Ce facem noi la Minister? Acum scriem la Strategia de export a Romaniei pe perioada 2021-2027, impreuna cu colegii, cu Academia de Studii Economice, cu Institutul de Stat pentru Prognoza, cu Cancelaria Primului ministru, Consiliul de export al ministerului, am creat un grup de lucru si incepem sa scriem. Tot asa cum vrem sa dam harta economica a Romaniei, probabil ca in maximum doua luni de zile o vom avea gata, in asa fel incat toata lumea sa vada fiecare judet, ce mai facem noi in tara asta. Promovam practic produsele romanesti", a declarat Rogojinaru.
Ministerul vrea sa trimita aceasta harta tuturor ambasadelor Romaniei.
"Cine intreaba de Romania, sa spuna: Uite, asta facem noi, primele 100 de firme din fiecare judet, asta facem noi astea sunt si cu asta se ocupa", a explicat oficialul.
El afirma ca "planul cincinal" nu a fost inventat de regimul comunist, ci de parintii economiei.
Oficialul mai spune ca autoritatile incearca sa sprijine producatorii din Romania.
"Este nevoie de o strategie pentru promovarea produselor romanesti. Avem nevoie sa ne ajutam in... mai mult
Joi, 02 Iulie 2020, ora 11:23
Senatorii si deputatii au aprobat, marti, in plenul reunit, raportul comun al Comisiilor de aparare ale Camerei Deputatilor si Senatului cu privire la Strategia Nationala de Aparare a Tarii pentru perioada 2020 - 2024, document transmis de presedintele Klaus Iohannis.
S-au inregistrat 311 de voturi "pentru", 4 "impotriva" si 38 de abtineri. Documentul este structurat pe cinci capitole: "Romania membru activ NATO si UE, stat rezilient, pol de stabilitate regionala"; "Interese si obiective nationale de securitate"; "Evaluarea mediului international de securitate"; "Amenintari, riscuri si vulnerabilitati"; "Directiile de actiune si principalele modalitati pentru asigurarea securitatii nationale a Romaniei".
In cadrul primului capitol este reprezentata viziunea pentru o Romanie moderna, ale carei fundamente pentru politica externa si de securitate sunt reprezentate de apartenenta tarii noastre la Uniunea Europeana si la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord, precum si la parteneriatul strategic cu SUA. Totodata, este subliniata necesitatea consolidarii rezilientei statale in fata amenintarilor si a evolutiilor mediului de securitate international, astfel incat sa fie asigurate securitatea si prosperitatea cetatenilor romani.
Cel de-al doilea capitol abordeaza valorile, interesele si obiectivele nationale, elemente principale in definirea strategiei nationale de aparare.
Al treilea capitol prezinta tendintele majore cu potential de afectare si influentare a... mai mult
Marti, 30 Iunie 2020, ora 17:49
Cand ai adus ultima data acasa un articol promotional? De unde l-ai primit?
Produsele promotionale sunt ca si cadourile. Oamenii se bucura sa le primeasca si sa le aduca acasa.
Ce poate face un articol promotional personalizat pentru afacerea ta?
Asociatia britanica promotionala a marfurilor (BPMA) a efectuat mai multe sondaje si a facut cercetari care ofera dovezi ca exista o corelatie directa intre publicitatea de produse promotionale si o imbunatatire a recunoasterii marcii si cresterea vanzarilor.
Cercetarea a inclus sondaje pe un numar de 15.000 de persoane care au primit gratuit un produs promotional in anul precedent.
66% dintre participanti au afirmat ca si-ar putea aminti brandul pe produsul promotional primit in ultimele 12 luni.9% ar alege sa faca din nou afaceri cu compania.Aproximativ jumatate (56%) au declarat ca impresia lor despre companie s-a imbunatatit dupa ce a primit un cadou promotional.
Minunat, nu? Produsele promotionale reprezinta o parte impresionanta a strategiei de marketing a companiei, dar cum le puteti folosi pentru afacerea vaostra?
1. Lansari de produse pentru produse sau servicii noi. Ai un produs sau serviciu nou? Anuntarea acestuia intr-un buletin de stiri sau postare pe blog este o modalitate excelenta, dar proiectarea unui produs promotional personalizat ar putea fi un mod inteligent si util de a sensibiliza.
2. Multumiri utile. Este important sa tineti cont de clienti dar si de angajati. Pentru ca oamenii sa se... mai mult
Vineri, 03 Aprilie 2020, ora 14:48
Statele membre ale Uniunii Europene, atat cele din interiorul zonei euro cat si cele din afara zonei unice, ar trebui sa recunoasca faptul ca moneda euro a fost o "greseala strategica", sustine Guvernatorul Bancii Centrale a Ungariei (NBH), Gyorgy Matolcsy intr-un editorial publicat in cotidianul Financial Times, preluat de Reuters.
Ungaria, tara care de la venirea la putere a lui Viktor Orban in 2010 a urmat un mix de politici economice neortodoxe, nu este parte a zonei euro si nu a stabilit inca o data tinta pentru aderare la moneda unica.
In opinia lui Gyorgy Matolcsy a venit timpul pentru Europa "sa caute o iesire din capcana euro".
"Exista o dogma daunatoare ca euro este urmatorul pas dnormal' spre unificarea Europei Occidentale. Insa moneda unica europeana nu a fost normala deloc, pentru ca aproape niciuna din conditiile preliminare nu a fost indeplinita", sustine guvernatorul NBH.
"La doua decenii de la lansarea euro, majoritatea pilonilor necesari pentru succesul global al monedei unice: un stat comun, un buget care sa acopere cel putin 15-20% din Produsul Intern Brut al zonei euro, un ministru de Finante al zonei euro si un Minister de resort; lipsesc in continuare", a adaugat oficialul ungar.
Matolcsy, care l-a inceputul acestui an a fost reconfirmat in functie pentru un al doilea mandat de sase ani in fruntea NBH, a apreciat ca statelor membre ar trebui sa li se permita sa paraseasca zona euro in urmatoarele decenii iar cele care vor dori sa... mai mult
Luni, 04 Noiembrie 2019, ora 10:51
Ministerul Finantelor (MFP) pare sa nu fi tinut seama de gradul mare de expunere a bancilor la detinerile de titluri de stat, atunci cand si-a stabilit prioritatea de a se finanta net "preponderent in moneda nationala", in urmatorii doi ani.
Altfel spus, MFP se va adresa "preponderent" bancilor din tara, avand in vedere ca de la acestea atrage de peste 12 ori mai multi bani decat de la populatie, in ciuda economiilor in crestere ale acesteia.
Oficialii Bancii Nationale atrag atentia de ceva vreme ca gradul de expunere a bancilor la titlurile de stat este prea mare.
Expertii Bancii Nationale (BNR) se tem ca o eventuala crestere a dobanzii ar eroda valoarea detinerilor de titluri de stat din portofoliile bancilor.
Bancile locale sunt cei mai mari creditori ai statului
MFP a emis titluri de stat pe piata interna de 26,2 miliarde de lei, in Semestrul 1 din 2019, dintre care 24,2 miliarde au fost cumparate de banci.
Valoarea emisiunilor de titluri de stat a crescut cu peste 22% in medie lunara pe Semestrul 1 din 2019, fata de media anului trecut, pana la mai mult de 4,36 miliarde de lei, potrivit datelor MFP.
Si in 2018 bancile detineau circa 88% din datoria publica guvernamentala, potrivit documentului de Strategie al MFP.
Valoarea titlurilor de stat detinute de sectorul bancar s-a ridicat la circa 90 de miliarde de lei, circa 20% din valoarea activelor, una dintre cele mai ridicate din Europa, potrivit celui mai recent raport al FMI.
Eroziune prin... mai mult
Marti, 10 Septembrie 2019, ora 15:10
In strategia de marketing a oricarui magazin de retail, atragerea de noi clienti reprezinta un pilon-cheie pentru succesul business-ului pe termen lung.
Nu este suficient insa sa recurgi la metodele traditionale de promovare pentru a-ti asigura profitabilitatea afacerii, ci trebuie sa fii mereu la curent cu noile tehnici si strategii care iti pot propulsa business-ul, ii pot creste notorietatea si te pot ajuta sa ajungi la mai multi clienti.
Iata care sunt cele mai eficiente strategii de marketing pentru un magazin de retail si cum le poti pune in aplicare:
Atrage atentia asupra produselor si ofertelor tale
De multe ori, magazinele de retail pierd pentru ca nu stiu sa isi puna in valoare produsele populare in randul clientilor sau sa isi promoveze campaniile de oferte si reduceri. De exemplu, daca ai un butic discret deschis intr-un mall, s-ar putea sa iti fie greu sa concurezi de la egal la egal cu marile magazine, mai ales daca pozitia ta in complexul comercial nu este una cu vizibilitate.
In acest caz, va fi nevoie sa recurgi la masuri speciale de promovare pentru a atrage atentia asupra ta. Un roll-up banner amplasat la intrarea in mall, pe care sa iti expui cele mai bune oferte si sa le spui clientilor unde te pot gasi poate fi de mare ajutor pentru a-ti promova punctual campaniile de reduceri si pentru a-i indruma pe clienti mai usor spre magazinul tau.
Fii prezent in online
Un retailer care nu gaseste solutii prin care sa fie prezent si sa vanda... mai mult
Marti, 03 Septembrie 2019, ora 13:41