Andrei Stanescu, director general interimar al Companiei Nationale "Posta Romana", nu are de gand sa plece de la conducerea postei.
"Posta Romana ramane o companie stabila si, avand in vedere necesitatea continuitatii activitatii acesteia, voi asigura finalizarea mandatului de director general interimar ce mi-a fost incredintat de catre Consiliul de Administratie pana la data de 24 septembrie.
Totodata, doresc sa mentionez faptul ca, in acest moment, se afla in derulare procesul de recrutare si selectie a directorului general, conform prevederilor OUG nr. 109/2001, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si imi rezerv dreptul de a imi depune candidatura pentru ocuparea acestei functii", a mentionat Stanescu.
Declaratia oficialului companiei vine la scurt timp dupa ce ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, a cerut demisia membrilor Consiliului de Administratie de la Posta Romana, precum si a directorului general interimar, din cauza managementului defectuos din ultimul an. In acelasi timp, ministrul de resort a dispus trimiterea Corpului de Control.
Potrivit comunicatului Postei Romane, derularea tuturor contractelor si obligatiilor catre terti se desfasoara in conditii normale.
"De asemenea, informam opinia publica asupra faptului ca plata pensiilor si a altor prestatii sociale se va desfasura in aceleasi conditii de normalitate, cu respectarea tuturor graficelor asumate (...). In conditiile unor... mai mult
Luni, 11 Septembrie 2017, ora 15:42
Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova, a cerut luni demisia membrilor Consiliului de Administratie de la Posta Romana, precum si a directorului general interimar al companiei, Andrei Stanescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.
In acelasi timp, ministrul de resort a dispus trimiterea Corpului de control al MCSI la Compania Nationala "Posta Romana" (CNPR).
"Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova a convocat, in aceasta dimineata, o sedinta de urgenta la Compania Nationala "Posta Romana" (CNPM) si a cerut demisia membrilor Consiliului de Administratie si a directorului general interimar, Andrei Stanescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. Totodata, Lucian Sova a decis sa trimita Corpul de control al ministrului la Posta Romana.
Acesta va verifica, intre altele, modul de indeplinire a masurilor dispuse de Consiliul Concurentei cu ocazia aplicarii sanctiunii contraventionale care a condus la acumularea datoriilor catre bugetul de stat. Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale intreprinde toate masurile legale posibile pentru a evita ca aceasta companie sa intre in incapacitate de plata si pentru a putea incepe punerea in aplicare a unui plan strategic de redresare, elaborat in ultimele doua luni", se arata in comunicatul citat.
Totodata, Ministerul Comunicatiilor atrage atentia ca toata conducerea Postei Romane are... mai mult
Luni, 11 Septembrie 2017, ora 12:09
Posta Romana incepe, din 1 aprilie, sa distribuie pasapoartele catre persoane fizice, in urma castigarii unui contract cu o valoare estimata de 495.000 de lei (aproximativ 111.000 de euro).
Astfel, operatorul national de servicii postale va expedia, la domiciliu, pana la 45.000 de documente de calatorie, pe durata a doi ani, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.
Competitie agresiva castigata de Posta Romana
Posta Romana a participat, la inceputul lunii februarie a acestui an, la procedura de cerere de oferte organizata de Directia Generala de Pasapoarte. Actiunea a avut ca obiect achizitionarea de servicii de curierat, in baza HG 1087/2013, pentru distribuirea pasapoartelor catre persoane fizice.
Modalitatea de desfasurare a procedurii a fost online, iar competitorii Postei Romane au fost doua dintre cele mai mari companii private de curierat din Romania.
"Posta Romana a aratat, inca o data, ca poate sa concureze agresiv cu operatori de top pe piata de curierat, iar castigarea acestui contract este inca un argument in acest sens.
La inceputul verii se va implini un an de cand o noua echipa de management incearca sa puna aceasta companie pe o linie strategica generatoare de profit, cu proiecte inedite pentru un operator de stat.
Cred ca este momentul ca Posta Romana sa impuna proiecte indraznete si sa intre, fara complexe, in competitia cu firmele private. Planul de investitii gandit pentru acest an, odata implementat, cu siguranta ne va... mai mult
Miercuri, 11 Martie 2015, ora 10:22
Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a acceptat oferta neangajanta depusa de operatorul belgian de servicii postale bpost pentru achizitionarea pachetului de 51% din actiunile detinute la Compania Nationala Posta Romana.
"In urma analizei detaliate a documentelor depuse de compania belgiana bpost, Comisia de Privatizare a concluzionat ca acesta raspunde cerintelor din caietul de sarcini. Invitam ofertantul sa continue procedurile de due-diligence pentru a trece la urmatoarea etapa, cea a depunerii unei oferte ferme de achizitionare a pachetului majoritar la Posta Romana. Operatorul national de servicii postale a incheiat anul 2014 cu un profit substantial, dupa sase ani de pierderi consecutive, si a demonstrat ca poate fi un activ valorors pentru un investitor strategic", a declarat intr-un comunicat ministrul pentru Societatea Informationala, Sorin Grindeanu.
Admiterea bpost in etapa de due diligence presupune, in principal, acces la camera de date, intalniri operationale cu managementul companiei si negocierea contractului de privatizare. La finalul acestei etape, bpost va putea depune o oferta finala ferma pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la Posta Romana. mai mult
Marti, 03 Februarie 2015, ora 10:46
PrioriPost este un business profitabil, sustine Octavian Badescu, omul de afaceri care conduce in acest moment sucursala Servicii Express a Postei Romane.
"La acest moment, evolutia PrioriPost nu poate fi inca neinfluentata de evolutia Postei in ansamblu, organizatie care nu se afla in cea mai buna forma din istoria ei.
Eu cred insa ca, in baza unui efort concertat in slujba unui ideal de tipul 'sa ne salvam compania', 'postasii' - in sens larg - pot face minuni, intrucat sunt foarte atasati de acest simbol economic al Romaniei - cu o istorie de 150 de ani, cu cea mai mare retea de unitati, cel mai mare angajator din Romania si cu o experienta cumulate a oamenilor de ordinul sutelor de mii de ani - putem depasi aceste momente dificile", a declarat Octavian Badescu, intr-un interviu acordat Business24.
In ceea ce priveste presiunea de a fi manager "la stat", acesta marturiseste ca "trebuie sa te integrezi fara a-ti diminua extrem de mult individualitatea - ai fost adus ca sa fii un catalizator al schimbarii".
"Cred ca asta s-a dorit de la mine - o schimbare in bine. Pe care, ca sa o pot duce pana la capat, am nevoie de cooperare si deschidere din partea celor care m-au ales", spune managerul, care face eforturi sustinute pentru a fi un manager bun, un antreprenor cu viziune, un tata si un sot exemplar, dar si un jucator activ pe Bursa.
Spuneti-ne cum arata PrioriPos la doar cateva luni de cand ati preluat conducerea companiei si care este realitatea cu care... mai mult
Sambata, 24 August 2013, ora 00:00
Un numar de 3.650 de angajati ai Postei Romane vor fi disponibilizati incepand cu luna septembrie, reprezentand 11% din total, ca parte a procesului de restructurare a companiei care vizeaza restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de salariati ai operatorului postal.
La finele anului trecut, Posta avea 32.887 salariati.
"Incepand cu luna septembrie 2013, din cadrul Postei Romane vor fi disponibilizasi 3.650 de angajati, pe baza unui set de criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania. Aceste criterii sunt construite pe baza evaluarii competentei profesionale, abaterilor disciplinare cat si a optiunii individuale. Procesul de disponibilizare va fi aplicat fara sa fie afectata derularea normala a activitatilor Postei Romane la nivel national", se arata intr-un comunicat al Postei.
Anuntul survine unei intalniri de lucru care a avut loc joi la sediul Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI), la care au participat presedintele Consiliului de Administratie Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), conducerea executiva a operatorului, reprezentantiai MSI si conducerea Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania
"Tematica discutiilor a privit procesul de restructurare si modernizare a Po?tei Romane, disponibilizarile colective si masurile pentru eficientizarea activitatii companiei. A fost analizat graficul de aplicare a procesului de disponibilizare colectiva derulat in conformitate cu... mai mult
Joi, 18 Iulie 2013, ora 15:17
Managementul Posta Romana si-a propus, prin elaborarea unei strategii, sa reduca pierderile companiei. Directorul general al companiei, Ion Smeeianu, a declarat ca Posta va intra pe piata brokerajului de asigurari si in zona serviciilor financiar-bancare.
Afacerile Postei Romane vor continua sa scada si in 2013, dupa pierderea unui drept rezervat companiei, la finele acestui an. In acest context, managementul operatorului vizeaza noi activitati, de brokeraj de asigurari si servicii financiar-bancare sau de telefonie mobila.
"In ultimii trei ani, pierderile cumulate ale Postei Romane au depasit 400 milioane de lei. Afacerile companiei s-au inscris pe un trend negativ, care se va mentine si in 2013, pentru ca Posta va pierde, la 31 decembrie 2012, dreptul rezervat pentru prestarea de servicii postale constand in trimiteri de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0 si 50 de grame", a declarat miercuri directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu.
El a adaugat ca managementul companiei si-a propus, prin elaborarea unei strategii, sa reduca pierderile de venituri prin intrarea Postei pe piata brokerajului de asigurari si zona serviciilor financiar-bancare.
"Avem o strategie pentru minimizarea reducerii veniturilor, care se bazeaza pe mentinerea actualilor clienti si pe atragerea de noi clienti. Vrem sa imbunatatim portofoliul de servicii si ne vom indrepta spre zona asigurarilor obligatorii de locuinte. Posta va deveni in scurt timp broker de asigurari si... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 14:48
Posta din Belgia si-a manifestat interesul de a investi in Posta Romana, in cadrul privatizarii prin majorare de capital, a declarat Victor Ponta, dupa intalnirea avuta la Bruxelles cu premierul belgian, Elio Di Rupo.
"Strategia de privatizare prevede participarea de pana la 20% a unui investitor strategic. Posta Belgiana si-a manifestat interesul, si nu doar cea belgiana, dar cea belgiana in mod special si-a manifestat interesul de a veni cu o participare de 20%, implicit insa avand si un cuvant serios de spus in partea de management. Daca va fi vorba la un moment dat sa schimbam strategia o sa va anuntam", a precizat Victor Ponta.
Premierul a adaugat ca Posta din Belgia urmareste implicarea si in managementul Postei Romane.
"Am discutat cu prim-ministrul (n.red. - al Belgiei) si va avea loc o intalnire intre conducerea Postei din Belgia si cea din Romania pentru a identifica implicarea acestora, prezenta unui investitor important, un nou tip de management si salvarea locurilor de munca", a mai spus Ponta.
Interesul Postei din Belgia a fost anuntat din luna noiembrie 2011.
Privatizarea Postei Romane se afla in prezent la etapa alegerii consultantilor. Saptamana trecuta, Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca "Pricewaterhouse Coopers (PwC) si KPMG sunt cele doua companii care au depus oferte pentru a oferi consultanta Ministerului Comunicatiilor pentru pregatirea si derularea procesului de privatizare. Comisia de Selectie va evalua ofertele si va stabili... mai mult
Marti, 18 Septembrie 2012, ora 13:45
Posta Romana va renunta la sapte sucursale, din cele 11 sucursale specializate cat are in prezent, in urma restructurarilor ce vor fi aplicate de companie, conform NewsIn. Astfel, susursalele care vor ramane sunt: Sucursala Servicii Integrate, Sucursala Servicii Financiare, Sucursala Fabrica de Timbre si Muzeul National Filatelic.
Actualele Centre Regionale Retea Postala vor deveni Directii Regionale de Posta, urmand ca la nivelul acestora sa fie preluate activitatile de transport, administrare fond imobiliar, servicii de curierat rapid si IT. Pana la sfarsitul semestrului intai al anului 2011 vor fi stabilite structurile organizatorice si numarul de posturi din administratia centrala si din teritoriu.
Hotararea a fost luata in cadrul Consiliului de Administratie si aprobata vineri de Adunarea Generala a Actionarilor CN Posta Romana, iar organigramele vor intra in vigoare dupa modificarea HG 572/2010, privind aprobarea Strategiei de Restructurare si Modernizare a Postei Romane.
"Hotararea Consiliului de Administratie are ca scop eficientizarea structurii de conducere a companiei in vederea fluidizarii comunicarii la nivelul top managementului si a procesului de luare a deciziilor. Totodata, dincolo de impactul economic pe care il anticipam ca il va avea aceasta masura asupra bugetului Postei Romane, ne pregatim pentru liberalizarea pietei serviciilor postale ce va avea loc incepand cu 1 ianuarie 2013", a declarat presedintele-director general al companiei, Dumitru Daniel... mai mult
Vineri, 27 Mai 2011, ora 16:02