Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, anunta luni, 9 noiembrie, ca au fost semnate ordinele de plata pentru virarea banilor catre persoanele cu handicap, iar banii vor intra pe card marti sau miercuri, in functie de banca.
"Informatie la zi pentru plata stimulentului financiar destinat persoanelor cu handicap: azi au fost semnate ordinele de plata pentru virarea banilor catre destinatari. Posesorii de carduri BCR vor primi marti banii pe card, iar cei care au carduri la alte banci, miercuri", a scris primarul general pe Facebook.
Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti informa pe 27 octombrie ca plata stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap, in valoare totala de 28.000.000 lei, va fi amanata, urmand sa fie facuta la o data ulterioara, care va fi comunicata de indata ce DGASMB va dispune de fondurile necesare.
Primarul general in functie la acea data, Gabriela Firea, declara ca plata stimulentului financiar pentru persoane adulte cu handicap se face in ultima zi a lunii sau in primele zile din luna urmatoare, "in functie de situatia financiara", dar si ca situatia financiara a Municipalitatii e una dificila, in contextul diminuarii cotei din impozitul pe venit alocata PMB.
In urma cu o saptamana, Nicusor Dan transmitea ca stimulentul financiar pentru persoanele cu handicap din Bucuresti va fi platit pe 9 noiembrie, mentionand totodata ca singurii bani pe care i-a gasit in conturile primariei au fost 4,4... mai mult
Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 15:19
Ministerul Sanatatii anunta luni ca a finalizat documentatia pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiaza personalul angagat in sistemul sanitar.
Este vorba despre 44.074 de persoane care vor incasa 2.500 de lei brut, in plus, pentru luna aprilie, conform OUG 43/2020.
"Astfel, pentru luna aprilie 2020, un numar de 14.355 persoane din cadrul unitatilor de primiri urgente, serviciilor de ambulanta, directiilor de sanatate publica, dar si rezidenti vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut.
Sumele, in valoare de 33.053.000 de lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unitatile sa poata efectua cat mai rapid platile. Sumele vor fi recuperate, mai apoi, in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene.
De asemenea, in cadrul sistemului sanitar, alte 29.719 persoane din spitale, centre de dializa, laboratoare, unitati sanitare de urgenta si de transport sanitar aflate in contract direct cu casele de asigurari de sanatate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.
Sumele alocate de catre CNAS sunt in valoare de peste 74.000.000 de lei si vor fi, de asemenea, recuperate in cadrul proiectului cu finantare europeana", anunta Grupul de Comunicare Strategica.
"Ministerul Sanatatii a primit ultimele liste finale cu personalul din linia intai care beneficiaza de acest stimulent inclusiv vineri, in 15 mai.
Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, in unele... mai mult
Luni, 18 Mai 2020, ora 12:41
Influenta negativa a dezvoltarii economice asupra mediului inconjurator este un fapt recunoscut de multa vreme. Pe fondul multiplelor provocari generate de necesitatea protejarii mediului, guvernele se confrunta acum cu o presiune tot mai mare de a identifica noi modalitati de diminuare a impactului activitatilor antropice asupra mediului, fara a afecta insa cresterea economica.
Este de la sine inteles ca influenta acestor masuri se va reflecta asupra activitatii producatorilor.
Materialele plastice au devenit o preocupare majora si o prioritate pentru Uniunea Europeana (UE), avand in vedere ca se produc din ce in ce mai multe produse din plastic. De exemplu, in 2016 au fost produse aproximativ 60 milioane de tone plastic la nivelul UE, potrivit Plastics Europe, de 20 de ori mai mult decat in anii '60. Din cantitatea totala, aproape 40% consta in ambalaje din plastic. Este important de mentionat ca aceste valori nu includ si fibrele din PET, ceea ce ar presupune o majorare semnificativa a cantitatilor finale.
Desi rata de reciclare a ambalajelor din plastic a crescut la nivelul intregii Uniuni Europene, la aproape 41% in 2016, trebuie sa tinem cont ca productia de plastic creste si ea intr-un ritm alarmant.
In acest context, taxele de mediu joaca un rol important si reprezinta un instrument util in cresterea gradului de constientizare in randul companiilor, dar si al populatiei, care trebuie sa tina seama de impactul asupra mediului si, de asemenea, sa... mai mult
Miercuri, 06 Noiembrie 2019, ora 15:41
Consiliul ministrilor Mediului din Uniunea Europeana a aprobat stimularea accesului la vehicule ecologice pentru statele membre unde acestea detin o cota de piata redusa, pornind de la propunerea Romaniei, anunta Ministerul Mediului.
"Aceasta decizie a Consiliului reprezinta un avantaj real pentru romani, deoarece ii va motiva pe producatorii auto sa vanda vehicule ecologice la preturi accesibile in Romania, pentru a isi indeplini tintele", a declarat Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului,
Conform unui comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Mediului, Consiliul ministrilor Mediului din Uniunea Europeana a aprobat, marti, dupa mai bine de 13 ore de negocieri, noua forma a Regulamentului privind standardele de emisii CO2 pentru autoturisme si vehicule comerciale usoare.
Astfel, a fost mentinuta propunerea Comisiei Europene pentru obiectivele de reducere a emisiilor cu 15% pentru anul 2025, pentru ambele segmente de vehicule.
Sursa citata arata ca o noutate o reprezinta diferentierea tintelor pentru anul 2030 intre segmente: 30% pentru vehicule comerciale usoare si 35% pentru autoturisme.
Potrivit Ministerului Mediului, o alta decizie a Consiliului se refera la modificarea valorii de referinta pentru 2030, in cazul vehiculelor cu emisii zero si scazute (ZLEV), pentru autoturisme, de la 30% la 35%.
De asemenea, a fost recunoscut rolul vehiculelor plug-in-hybrid (PHEV) in tranzitia la electro-mobilitate, prin contributia acestora la mecanismul de... mai mult
Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 20:54
Intr-un an de zile Primaria Capitalei a oferit stimulente in valoare de 180.657.100 de lei (38.838.524 de euro).
"Aproape 70.000 de bucuresteni care nu inregistreaza datorii la bugetele locale au beneficiat, in total, de stimulente acordate de Primaria Capitalei pentru familiile nou constituite, monoparentale, nou-nascuti, si copii sau adulti cu handicap.
Valoarea totala a acestora, incepand de anul trecut si pana in prezent, se ridica la 180.657.100 lei", a transmis Primaria Capitalei intr-un comunicat remis joi Ziare.com.
Acordarea de stimulente financiare a inceput in 2017. Iata cine si cat a primit de la Primaria Capitalei.
- In privinta nou-nascutilor, au beneficiat 19.501 persoane, care au primit 45.242.500 de lei;
- Pentru copiii cu handicap s-au dat 35.821.000 de lei la 4.247 de beneficiari;
- S-au oferit stimulente destinate integrarii sociale a persoanelor adulte cu handicap in valoare de 99.529.000 de lei, fiind vorba despre 42.840 de beneficiari;
- Pentru familii monoparentale au fost depuse 55 de dosare, primele plati, in valoare de 64.600 lei, fiind efectuate din luna aprilie 2018.
- Pentru tinerii casatoriti s-au dat 12.750.000 de lei, pentru 8.500 de cereri dintre cele 8.911 depuse.
Pentru 2018, Primaria Generala a prevazut in buget urmatoarele sume:
- 50.000.000 lei, pentru acordarea unui stimulent financiar pentru nou-nascuti;
- 55.992.000 lei, pentru acordarea unui stimulent financiar pentru copii cu handicap;
-... mai mult
Joi, 31 Mai 2018, ora 11:01
Ministrul Sanatatii Sorina Pintea a anuntat vineri ca le-a trimis managerilor de spitale o circulara prin care le spune sa acorde stimulente din venituri proprii pentru cei care primesc mai putini bani dupa aplicarea Legii Salarizarii si a regulamentului de sporuri.
Masura ar urma sa fie valabila pentru veniturile platite pentru luna martie. Ministrul spune ca aproximativ 10% din personalul din sanatate e in situatia de a primi mai putini bani, dar ca situatia clara o va vedea si ea dupa ce sunt calculate si platite toate salariile. Astfel, de saptamana viitoare, cand spera ea ca va obtine aceste date, vor avea loc noi negocieri cu sindicatele pentru a fi refacut regulamentul de sporuri adoptat acum doua saptamani.
O falsa solutie, o alta carpeala
Deputatul USR Tudor Pop, membru in Comisia pentru Sanatate, a fost saptamana aceasta la mai multe spitale din Capitala, a vorbit cu angajatii nemultumiti si spune ca masura decisa de Sorina Pintea nu are cum sa fie viabila.
"Nu exista bani pentru stimulente, e o falsa solutie, un fel de carpeala. Bugetul unui spital, indiferent ca vorbim de unul mare sau unul mic este oricum canibalizat de plata salariilor. Se intampla lucrul asta intr-un procent care ajunge si la 90%.
Daca managerii nu pot plati sporurile minime, de unde sa mai scoata bani de stimulente? Iar bani din programele nationale de sanatate pe care le ruleaza spitalul iarasi nu pot fi luati, pentru ca asta inseamna deturnare de fonduri. Nu poti folosi... mai mult
Vineri, 13 Aprilie 2018, ora 18:03
Guvernul a adoptat, miercuri, majorarea sumei de bani pe care o primesc parintii care revin la serviciu inainte de sfarsitul concediului de crestere a copilului.
Suma de bani, numita "stimulentul de insertie", va fi una fixa de 650 de lei, iar masura va fi aplicata incepand cu luna aprilie, se arata intr-un comunicat al Executivului.
In prezent, acest stimulent este de putin peste 500 de lei, insemnand jumatate din suma reprezentata de pragul minim al indemnizatiei de ...citeste mai departe despre "Creste stimulentul de insertie: Mamele care se intorc la munca mai devreme primesc 650 de lei" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 13:50
Conservatorii cancelarului Angela Merkel vor sa limiteze stimulentele financiare acordate refugiatilor care ajung in Germania, potrivit unui program in 12 puncte propus de liderii Uniunii Crestin-Democrate (CDU) si ai Uniunii Crestin-Sociale (CSU), document ce scoate in evidenta presiunea pusa de criza actuala asupra celei mai mari economii din UE.
Criza refugiatilor a devenit "cea mai importanta sarcina din domeniul politicii interne si externe a vremii noastre", afirma politicienii conservatori, subliniind ca, desi Germania ar trebui sa primeasca refugiati de razboi, trebuie evitata atragerea imigrantilor care urmaresc sa profite de pe urma sistemului social, transmite Reuters.
Conservatorii propun ca, pe viitor, refugiatii ajunsi in centrele speciale sa primeasca doar ajutoare nemonetare, si resping propunerea unor landuri de a le acorda acestor persoane carduri de sanatate pentru acces gratuit la tratamente.
Ei se opun de asemenea ca solicitantii de azil sa primeasca ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Germania nu mai e un paradis? Fara stimulente financiare pentru refugiati!" pe Ziare.com mai mult
Joi, 03 Septembrie 2015, ora 08:08
Stimulentul de insertie este suma de bani pe care statul o acorda parintilor care se afla in concediu de crestere a copilului pentru a-i stimula pe acestia sa se intoarca in campul muncii mai devreme. AvocatNet.ro iti spune astazi tot ce trebuie sa stii despre regulile de acordare a stimulentului aplicabile in 2014.
Stimulentul de insertie este acea suma de bani pe care statul o acorda parintilor care, desi aflati in concediul de crestere a copilului, se hotarasc sa se intoarca la serviciu inainte de incheierea concediului.
Mai exact, potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, actul normativ care reglementeaza regimul juridic de acordare a stimulentului de insertie, suma se acorda "persoanelor care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, obtin venituri supuse impozitului".
Citeste mai multe despre Concediu de maternitate. Vezi cum se acorda stimulentul de insertie in 2014? pe Avocatnet.ro. mai mult
Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 14:45