Desi Steve Jobs este cunoscut in special ca fondatorul Apple, el a jucat un rol urias si in cadrul companiei Pixar. In vremea in care a condus acest studio de filme, el avea intalniri de afaceri doar vinerea.
In 1985, regretatul antreprenor a fost dat afara de la gigantul IT care realizeaza iPhone si iPad, informeaza Business Insider.
Insa el nu a stat degeaba si a cumparat Pixar (care la acea vreme se numea Graphics Group) de la Lucasfilm pentru 5 milioane de dolari, devenind cel mai mare actionar si director executiv pana in 2006, cand a fost achizitionata de Disney cu 7,4 miliarde de dolari.
Steve Jobs valoreaza o avere si dupa moarte: Suma uriasa licitata pentru o poza cu el
Cat timp a fost la Pixar, viata lui Jobs a fost presarata cu multe lucruri pozitive, au mentionat Brent Schlender si Rick Tetzeli, autorii cartii "Becoming Steve Jobs: The Evolution of a Reckless Upstart Into a Visionary Leader".
In conditiile in care Jobs a revenit la conducerea Apple in 1997, ...citeste mai departe despre "Motivul pentru care Steve Jobs avea intalniri de afaceri vinerea" pe Ziare.com mai mult
Luni, 23 Martie 2015, ora 13:00
Steve Jobs, co-fondatorul Apple, este acum subiectul unei noi carti de benzi desenate. Cartea costa 4 dolari si are 32 de pagini, oferind o perspectiva mai ampla asupra vietii lui Jobs, de cand a fost adoptat, de mic, pana cand a ajuns in fruntea Apple.
Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, si Bill Gates sunt si ei subiectul principal pentru cate o carte de benzi desenate, perfecta pentru biblioteca oricarui colectionar de carti inedite. Cartea de benzi desenate despre viata lui Bill Gates va iesi pe piata in luna martie, potrivit Reuters.
Cartea de benzi desenate a fost realizata inaintea mortii lui Steve Jobs, insa nu toti fanii sunt incantati de cartile acestea, unii preferand mai degraba sa citeasca o biografie a lui Jobs.
Altii, insa, au gustat umorul si au cumparat-o imediat.
"Arta este un lucru de baza pentru umor. Puteti observa o serie de imagini marcante in legatura cu Steve Jobs, puteti vedea variante comice ale aparitiilor sale in revista Forbes, dar si o sumedenie de imagini legate de declaratiile sale din timpul vietii.
Citeste mai multe despre Apple ii ameninta cu instanta pe producatorii jucariei Steve Jobs.
Veti vedea o multime de lucruri pe care le veti recunoaste imediat si apoi veti vedea si alti oameni care au aparut in viata sa, veti vedea si alte companii, in afara de Pixar" a declarat Thor Parker, reprezentant Midtown Comics, c ompania care comercializeaza cartea.
Steve Jobs, in carti de benzi desenate mai mult
Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 14:26
"iSteve", "Think Different" sau chiar "An Apple Story", cu trimitere directa la miturile care au marcat lumea, ar putea fi numele filmului despre viata lui Steve Jobs, pe care Sony promite sa il realizeze in baza unui contract de 3 milioane de dolari.Publicatiile internationale au anuntat zilele trecute ca Sony Pictures a semnat un contract in valoare de 3 milioane de dolari pentru a ecraniza biografia mult asteptata a lui Steve Jobs, co-fondatorul Apple si Pixar Animation Studios. Zvonurile privind actorul care va interpreta rolul sau numele filmului nu au intarziat sa apara, scrie International Business Times.Luand in considerare caracteristica de baza a numelor tuturor produselor Apple, si anume litera "i" care preceda fiecare denumire, "iSteve" sau "iJobs" au fost cele mai vehiculate titluri pentru pelicula bazata pe biografia scrisa de fostul CEO CNN, actual manager al revistei Time, Walter Isaacson.O alta varianta ar putea fi sloganul Apple lansat in 1997, "Think Different". Aceste doua cuvinte au devenit faimoase dupa ce sloganul a fost lansat pe televiziuni, dar si in varianta print. Motto-ul a devenit atat de popular, incat s-a transformat foarte repede intr-o adevarata identitate Apple, inainte de a fi inlocuit de cea de-a doua campanie, intitulata "Switch"."An Apple Story" ar putea fi, de asemenea, o varianta pentru titlul filmului despre viata lui Steve Jobs. Cei care sustin aceasta ipoteza se bazeaza pe o analogie intre ideea de "mar" (Apple n.r.) al lui Jobs... mai mult
Luni, 10 Octombrie 2011, ora 11:20
Pentru cei mai multi, Steve Jobs era un om dificil, perfectionist, orientat catre succesul obtinut prin orice mijloace. Cei care l-au cunoscut, insa, povestesc intamplari despre geniul Apple care contrazic cele mai multe zvonuri. Marc Canter, co-fondatorul Macromedia, isi aminteste ca a parasit Macromedia in iarna anului 1991.
O luna mai tarziu primea un telefon de la Jobs care ii propunea sa dezvolte NeXT. Canter refuza, pentru ca se afla in negocieri cu Intel, Sony, JVC si Fujitsu. Replica lui Steve Jobs a fost : ,,Ai grija, pentru ca s-ar putea sa te transformi intr-un tembel”.
Kristopher Wright, producator de film, a interactionat o singura data cu Steve Jobs si a ramas profund impresionat, in ciuda faptului ca nu l-a cunoscut in mod direct, ci prin intermediul postei.
Rebecca, prietena de atunci a lui Wright, era bolnava de cancer, iar producatorul stia ca si Jobs se confrunta cu acceasi boala. Krisopher i-a trimis o scrisoare cofondatorului Apple in care il ruga sa ii scrie prietenei sale un autograf, in semn de solidaritate.
Desi nu se astepta sa primeasca vreun raspuns, producatorul a fost uimit sa gaseasca, o saptamana mai tarziu, in cutia postala un colet de la Steve Jobs, scrie Forbes.
Inauntru erau o scrisoare de la acesta, in care povestea despre lupta impotriva cancerului si in care isi exprima speranta ca Rebecca se va simti mai bine, sase filme facute de Pixar si scrisori de la alti angajati care isi manifestau solidaritatea.
Subhash Medatwal,... mai mult
Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 11:16
Steve Jobs, co-fondatorul Apple, a murit miercuri noapte dupa o indelunga lupta cu nemilosul cancer pancreatic, lasand in urma o serie de produse electronice de mare anvergura. De-a lungul carierei sale el a reinventat conceptul de telefon sau music player si a transformat Apple intr-un gigant in valoare de 350 de miliarde de dolari. Odata cu moartea liderului vizionar al Apple, multi se intreaba insa care va fi soarta companiei: va continua ea seria de succese sau isi va da obstescul sfarsit imediat dupa "omul care a schimbat lumea"?Considerat drept unul intre cei mai buni CEO din istorie, Jobs i-a predat scaunul de conducator al Apple lui Tim Cook in august si multi analisti considera ca Apple este, inca de pe atunci, foarte bine pozitionat in perspectiva, scrie The Huffington Post.Moartea lui Steve Jobs, insa, lasa in urma si cateva de semne de intrebare.Va putea Apple sa atinga succesul fara Steve Jobs?Jobs era cunoscut pentru atentia cu care supraveghea fiecare pas al procesului de product-development, de la conceptie pana la executie.Macintosch, iPod, iPhone si iPad, toate stralucesc datorita sensibilitatii sale in ceea ce priveste designul. Totusi, investitorii si utilizatorii de gadgeturi s-au obsinuit in ultimul an cu ideea unui Apple lipsit de liderul sau vizionar.Inca din ianuarie 2011, cand Jobs si-a luat cel de-al treilea concediu medical si Cook preluase interimatul, aproape nimeni nu se mai astepta ca Jobs sa se intoarca pe postul de CEO Apple, cu norma... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 21:11
Steve Jobs a lasat in urma o avere estimata de Forbes la 7 miliarde de dolari, formata in principal din actiuni Apple si Walt Disney, insa nu este inca sigur cum va fi impartita mostenirea intre cei patru copii, sotie si sora. Steve Jobs era casatorit, din 1991, cu Laurene Powell, cu care a avut trei copii - un baiat si doua fiice, Reed (in varsta de 20 de ani), Erin (16 ani) si Eve (13 ani). Jobs mai avea insa o fata dintr-o relatie anterioara cu Chrisann Brennan, Lisa Brennan-Jobs, in varsta de 33 de ani, inormeaza Mediafax.
Emblematicul cofondator si lider al Apple a mai lasat in urma o sora, pe Patti Jobs, dar si numerosi prieteni si rude mai indepartate.
Averea sa a fost evaluata in septembrie de Forbes la 7 miliarde de dolari, atribuita muncii depuse la dezvoltarea Apple si a studiourilor de animatie Pixar.
Totusi, cea mai mare parte din avere este reprezentata de actiunile dobandite la Walt Disney Co dupa vanzarea Pixar catre grup.
Participatia lui Jobs la Disney este evaluata la 4,4 miliarde de dolari.
El avea anul trecut 5,426 milioane de actiuni Apple, care ar valora peste 2 miliarde de dolari la pretul de la inchiderea sedintei bursiere de miercuri de la New York.
Jobs ocupa locul 110 in topul Forbes al miliardarilor lumii, pozitia 34 in topul celor mai bogati americani si locul 17 in clasamentul Forbes al celor mai puternici oameni din lume. mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 16:53
Tanarul Steve Jobs a renuntat la facultate, la mijlocul anilor '70, pentru a asambla computere in garajul casei parintesti impreuna cu prietenul sau, Steve Wozniak. Cei doi au fondat Apple in 1976 pentru a-si vinde creatiile, compania devenind in 35 de ani cea mai mare din lume, conform Mediafax.Apple a devenit anul trecut cea mai mare companie din industria tehnologiei, depasind Microsoft, iar in vara acestui an a preluat de la Exxon Mobil titlul de cea mai mare companie din lume dupa capitalizarea bursiera.
Steve Jobs s-a nascut pe 24 februarie 1955, la San Francisco, avandu-i ca parinti pe studentii Joanne Carole Schieble si Abdulfattah "John" Jandali, imigrant sirian, potrivit unei biografii a cofondatorului Apple, realizate de Bloomberg. Jobs declara in 1997 intr-un articol din revista New York Times Magazine ca nu doreste sa vorbeasca despre parintii sai biologici, din motive de intimitate. Steve a fost adoptat de Clara si Paul Jobs, care l-au numit Steven Paul Jobs si l-au crescut in suburbiile californiene Mountain View si Los Altos.
Jobs a terminat liceul Homestead din Cupertino in 1972, alaturi de Wozniak, viitorul sau partener de afaceri. S-a inscris apoi la Reed College in Portland, Oregon, dar a renuntat dupa numai un semestru.
"In momentul in care am renuntat am reusit sa incetez sa mai particip la cursurile obligatorii care nu ma interesau si sa incep sa ma implic in lucruri care pareau interesante", a aratat el intr-un discurs sustinut in iunie 2005 la... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 12:20
Steve Jobs, omul care a transformat lumea calculatoarelor, a muzicii si a telefoanelor mobile, a murit, miercuri, la varsta de 56 de ani, dupa o lunga batalie cu cancerul pancreatic. "Constiinta faptului ca vei muri este cea mai buna cale de a evita capcana gandului ca ai ceva de pierdut. Esti deja dezbracat. Nu exista niciun motiv sa nu-ti urmezi inima", spunea Jobs in 2005.Cofondatorul Apple, unul dintre cei mai importanti antreprenori, i-a avut alaturi in ultimele clipe din viata pe sotia sa si cele mai apropiate rude. Acesta a murit in Palo Alto, California, relateaza CNBC.
Decesul sau a fost anuntat de Apple, vestea generand un val de tristete si compasiune in randul fanilor si a colegilor din mediul de business, de la cofondatorul Microsoft, Bill Gates, pana la CEO Facebook, Mark Zuckerberg.
Figura emblematica din Silicon Valley, care a daruit lumii iPod-ul, iPhone-ul si iPad-ul, renuntase in luna august la functia de CEO a celei mai mari companii tehnologice, predandu-i stacheta secundului sau Tim Cook.
Sufletul Apple
Steve Jobs a fost sufletul companiei care concureaza cu rivali precum Exxon Mobil pentru titlul de cea mai valoroasa companie din SUA.
"Inteligenta, pasiunea si energia lui Steve au reprezentat sursa a numeroase inovati care au imbogatit si au imbunatatit vietile tuturor. Lumea este incomensurabil mai buna datorita lui Steve", a declarat compania Apple.
"Insa marea iubire a vietii sale a fost sotia sa, Laurene, si familia sa. Inimile noastre sunt... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 10:54
Steve Jobs, cel care anunta joi ca renunta la scaunul de CEO al Apple, a ajuns de la un copil care a abandonat colegiul, la co-fondatorul a ceea ce urma sa devina cea mai mare companie din lume.Chiar daca publicatiile straine l-au surprins pe Jobs intr-o stare fizica nu foarte buna, la doua zile dupa demisie, el ramane o emblema pentru industria IT din ultimii 30 de ani.
Photo TMZ
Intr-o cariera de 35 de ani, care a inclus si o expulzare din Apple, Jobs a intampinat o serie de impedimente pe plan personal, dar si elogii pentru revolutionarea modului in care comunicam in ziua de astazi, scrie The Telegraph.Oricare ar fi fost etapele prin care a trecut, de la succesul Apple II din anii '70 pana la iPad, Jobs a fost mereu elementul activ al tehnologiei si informatiei.Iata viata lui Steve Jobs, marcata de "pasii tehnologiei".Steve Jobs se naste in anul 1955, in San Francisco si este adoptat de Paul si Clara Jobs. La 14 ani, Steve il intalneste pe Stephen Wosniak.1975: cei doi incep sa construiasca dispozitive de hacking.In 1973 Jobs se inscrie la Colegiul Reet, dar renunta la studii, dupa doar doua luni, iar in 1974 incepe sa lucreze la compania producatoare de jocuri video Atari.1976: Jobs si Wosniak pun bazele companiei AppleIn 1977 apare cel de-al doilea computer Apple, iar in 1980 este lansat Apple III. In acest moment compania castiga vizibilitate, iar valoarea lui Steve Jobs este estimata la 217.5 milioane de dolari.In 1983, Jobs il cunoaste pe Jonh Sculley, iar Apple... mai mult
Sambata, 27 August 2011, ora 11:27